Ο Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει σε πρώτη εκτέλεση το νέο του έργο Συμπόσιον στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου στην Επανομή.

347 Views
Ο Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει σε πρώτη εκτέλεση το νέο του έργο Συμπόσιον στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου στην Επανομή. Ο Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει σε πρώτη εκτέλεση το νέο του έργο Συμπόσιον στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου στην Επανομή.

Ο Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει σε πρώτη εκτέλεση το νέο του έργο Συμπόσιον στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου στην Επανομή.

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει σε πρώτη εκτέλεση το νέο του έργο με τίτλο Συμπόσιον με βασικό ερμηνευτή το Θοδωρή Βουτσικάκη. Το Συμπόσιον είναι ένας κύκλος τραγουδιών με θέμα το κρασί και τον έρωτα μέσα από διαφορετικές εποχές της ελληνικής ποίησης, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Για πρώτη φορά προστίθεται στην ελληνική μουσική εργογραφία ένα έργο με τραγούδια αποκλειστικά για το κρασί και τις ανθρώπινες ηδονές, έτσι όπως εκφράστηκαν μέσα από την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας στην αδιάκοπη πορεία της στους αιώνες. Μελοποιείται αρχαία, ελληνιστική, βυζαντινή, φαναριώτικη, μεσοπολεμική και σύγχρονη ελληνική ποίηση με θέμα τη μέθη του οίνου, τον τρύγο και το αμπέλι, τα βακχικά όργια, τις ηδονές και την ηδύτητα του έρωτα. Ποιήματα και κείμενα των Ευριπίδη, Ανακρέοντα, ευαγγελιστή Ιωάννη, Αθ. Χριστόπουλου, Κ. Κρυστάλλη, Γ. Δροσίνη, Κ. Π. Καβάφη, Μυρτιώτισσας, Ν. Λαπαθιώτη, Γ. Ρίτσου και άλλων ποιητών αποτελούν τις ψηφίδες που συνθέτουν το Συμπόσιον.
 
Συμμετέχει η Μέλα Γεροφώτη.
 
"Απέραντο το οίνιον πέλαγος, όπως σχηματίστηκε στη διαδρομή χιλιετιών από στίχους που ύμνησαν το κρασί. Η ελληνική ποίηση τίμησε όπως άρμοζε το δώρο του Διονύσου και το ανέδειξε ως πηγή τέρψης αλλά και ως μέθοδο λήθης της βαριάς βιοτικής μέριμνας, ως κάτοπτρο της εσώτερης αλήθειας μας, ως μέτρο του έρωτα, ως μία επιπλέον μούσα και ως προθυμότατο θεράποντα της συντροφιάς που φιλοσοφεί ή φιλολογεί κουτσοπίνοντας".
 
Δευτέρα 18 Μαίου 2015, στις 20:00
Έναρξη: 20.00 / ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου - Κτήμα Γεροβασιλείου
,
Επανομή Θεσσαλονίκης, Τ: 23920 44567, www.gerovassiliou.gr

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή