ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ - ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ στο Μ2. Μια μουσική παράσταση για τον Οίνο και τον Έρωτα

203 Views
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ  - ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ στο Μ2. Μια μουσική παράσταση για τον Οίνο και τον Έρωτα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ - ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ στο Μ2. Μια μουσική παράσταση για τον Οίνο και τον Έρωτα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ  - ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ στο Μ2. Μια μουσική παράσταση για τον Οίνο και τον Έρωτα.

Μια φορά και ένα καιρό [21/2/2013]ο Δ.Μ. μίλησε για ΟΛΑ στην "Κ" ΕΔΩ

Ο Δημήρης Μαραμής παρουσίαζει το έργο του Συμπόσιον στην σκηνή της αίθουσας "Αιμίλιος Ριάδης " του Μ2, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016.

.
Το Συμπόσιον είναι ένα έργο με μελοποιημένα ποιήματα και κείμενα από τον Όμηρο και τον Ευριπίδη μέχρι τον Καβάφη και τον Ρίτσο, με θέμα το κρασί και τον έρωτα. Το έργο αναδεικνύει την πολιτισμική και συμβολική αξία του κρασιού και του έρωτα στην αδιάκοπη πορεία της ελληνικής γλώσσας, στο μάκρος είκοσι πέντε αιώνων.

Ο συνθέτης αντλεί το υλικό του από την εξαιρετική ποιητική τριλογία Ο Οίνος στην Ποίηση που εκδόθηκε για λογαριασμό του Ιδρύματος «Φανή Μπουτάρη» το 1995:
[…] στα Συμπόσια, στο κρασί και στη συντροφικότητα οι άνθρωποι αναζητούσαν την ευφορία και την ευθυμία… στους οινότευκτους στίχους, ο λυροπαίγνων, οιστρομανής και διθυραμβογενής Διόνυσος είχε εξέχουσα θέση, αφού η αρχική έμπνευση ερχόταν θεόθεν […]…

Ερμηνεύουν ο καταξιωμένος ερμηνευτής Δώρος Δημοσθένους και η ταλαντούχα τραγουδίστρια Μέλα Γεροφώτη ενώ συμμετέχουν ο βιολονίστας Κωνσταντίνος Παυλάκος και ο συνθέτης στο πιάνο. Στην αφήγηση ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Τζούμας.

Mετά το πέρας της συναυλίας ο οίνος του Συμποσίου θα συνεχίσει να ρέει και στο φουαγιέ του Μ2 ευφραίνοντας τις καρδιές των ακροατών, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κρασιά που διακρίνονται για το ιδιαίτερο στυλ τους από τους πρόποδες του Βερμίου και των αμπελώνων του Αμύνταιου, όπου εκτείνονται οι αμπελώνες του κτήματος Κυρ Γιάννη.

Info
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, 21:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)
Δώρος Δημοσθένους: Τραγούδι
Μέλα Γεροφώτη: Τραγούδι
Κωνσταντίνος Παυλάκος: Βιολί
Δημήτρης Μαραμής: Πιάνο
Κωνσταντίνος Τζούμας: Αφήγηση

Προπώληση: Στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής, στο εκδοτήριο της Πλατείας Αριστοτέλους, στο 2310 895938-9 και στο www.tch.gr
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 10€, 8€ (μαθητικό - φοιτητικό - κάρτα ανεργίας)


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή