«Το παιδί με το Κοχύλι»: Πανηγυρική υποδοχή μετά από 30 χρόνια απουσίας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

391 Views
«Το παιδί με το Κοχύλι»: Πανηγυρική υποδοχή μετά από 30 χρόνια απουσίας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης «Το παιδί με το Κοχύλι»: Πανηγυρική υποδοχή μετά από 30 χρόνια απουσίας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

«Το παιδί με το Κοχύλι»: Πανηγυρική υποδοχή μετά από 30 χρόνια απουσίας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης 

Στις 9 και 12 Νοεμβρίου, ημέρες Τετάρτη και Σάββατο αντίστοιχα, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης υποδέχεται πανηγυρικά την επιστροφή του αγάλματος του μικρού Τρίτωνα στον αύλειο χώρο του μετά από τριάντα χρόνια απουσίας.
 
Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στις 21.00, το κοινό της πόλης θα απολαύσει το μουσικό παραμύθι «Το παιδί και το κοχύλι», το οποίο δημιουργήθηκε από τη συγγραφέα κ. Βασιλική Χαρίση και θα παρουσιαστεί από το Σύνολο με Άρπες  «Per Harps» - τάξη άρπας Κ.Ω.Θ. της καθηγήτριας κ.Κατερίνας Κίτσου-, με αφηγητή τον κ. Άκη Λαλούση, βαρύτονο-καθηγητή Μελοδραματικής Κ.Ω.Θ.- και συντελεστές τους κ.Ματούλα Χατζή, φλογέρα -καθηγήτρια φλάουτου Κ.Ω.Θ-, Νταβίνα Φλωρεντίν, κρουστά και Βασιλική Φράγκου, Βασιλίνα Αρβανιτίδου, τραγούδι -τάξη μονωδίας της καθηγήτριας Κ.Ω.Θ. κ. Νάντιας Φιόρου-.
 
Τα σκηνικά της παράστασης επιμελείται η κ. Νάντια Φιόρου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια, τις μεταγραφές και το συντονισμό  έχει η κ. Κατερίνα Κίτσου.
 
Την εκδήλωση θα προλογίσει ο κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος, Ιστορικός-διοικητικός υπάλληλος Κ.Ω.Θ., με την ομιλία του για τις περιπέτειες του Τρίτωνα.
 «Το παιδί με το Κοχύλι»: Πανηγυρική υποδοχή μετά από 30 χρόνια απουσίας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016,  στις 20.00  θα παρουσιαστεί η ιστορία του κτιρίου όπου στεγάζεται το Κ.Ω.Θ. από τον καθηγητή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Βασίλειο Κολώνα. Στη συνέχεια, ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, κ. Μιλτιάδης Παπανικολάου, θα ομιλήσει για τα αγάλματα που κοσμούν τον αύλειο χώρο του Κ.Ω.Θ. και ιδιαίτερα το άγαλμα του Τρίτωνα.
 
Τέλος ο κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος, Ιστορικός-διοικητικός υπάλληλος Κ.Ω.Θ.,  θα αναφερθεί στην επιστροφή του Τρίτωνα στον αρχικό του χώρο.
 
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από την Ορχήστρα Εφήβων του Κ.Ω.Θ. με επιλεγμένα έργα από τη μουσική του παγκόσμιου ρεπερτορίου, υπό τη Διεύθυνση του καθηγητή και μαέστρου, κ. Δημοσθένη Φωτιάδη.
 
Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό. 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή