Συναυλία Μπαρόκ Μουσικής από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

1533 Views
Συναυλία Μπαρόκ Μουσικής  από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Συναυλία Μπαρόκ Μουσικής από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Συναυλία Μπαρόκ Μουσικής  από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, μια συναυλία Μπαρόκ Μουσικής με τίτλο: "ένα ταξίδι στη μπαρόκ Ευρώπη" με τους  Σίμο Παπάνα - μπαρόκ βιολί,Δήμο Γκουνταρούλη - μπαρόκ βιολοντσέλο και Μάρκελλο Χρυσικόπουλο – τσέμπαλο.
Οι διεθνούς φήμης μουσικοί θα ερμηνεύσουν έργα των Biber, Handel, Corelli, Scarlatti, Barrière, Geminiani, Boccherini.

Παρουσιάζεται οργανική μπαρόκ μουσική με έργα και συνθέτες που εκπροσωπούν τα διαφορετικά έθνη,ύφη και στυλ μουσικής της εποχής, αλλά και την μεγάλη κινητικότητα και τα ταξίδια των μουσικών, τις αμοιβαίες επιρροές, την έντονη κυκλοφορία και ανταλλαγή ιδεών στην ευρώπη του 18ου αιώνα.

Σονάτες των Biber (Γερμανία), Handel (Γερμανία-Αγγλία), Corelli (Ιταλία), Scarlatti (Ιταλία-Πορτογαλία-Ισπανία), Barrière (Γαλλία), Geminiani (Ιταλία-Γαλλία-Αγγλία), Boccherini (Ιταλία-Ισπανία).


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη» στις οκτώ το βράδυ,  με είσοδο  8 ευρώ και 5 ευρώ μαθητικά.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ρένα Καλπάκη
Ρένα Καλπάκη
Σπουδές στην Αγγλική Φιλολογία, Γαλλικά και πιάνο, όλα αυτά της ακούγονταν πολύ συνηθισμένα και είπε να βάλει λίγο ενδιαφέρον στη ζωή της με τη δημοσιογραφία. Η μουσική παρέμεινε μεγάλη αγάπη, ασχολήθηκε και με ραδιόφωνο και δεν παρέλειπε να ταξιδεύει στο εξωτερικό για να δει κάποιο αγαπημένο συγκρότημα. Κι επειδή το ένα φέρνει το άλλο, τα ταξίδια έπρεπε να ανανεώνονται, οπότε κάπως έτσι προέκυψε και η ιστιοπλοΐα για να πιάσει πλέον λιμάνι στην Κουλτουρόσουπα. Παντός καιρού λοιπόν, ταξιδεύεις μαζί της σε αυτή τη στήλη.

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή