Σταμάτης Κραουνάκης «Όλοι ένα» Φίλα με: Επιτέλους μια συγκροτημένη μουσική παράσταση. Είδαμε & σχολιάζουμε.

332 Views
Σταμάτης Κραουνάκης «Όλοι ένα» Φίλα με: Επιτέλους μια συγκροτημένη μουσική παράσταση. Είδαμε & σχολιάζουμε. Σταμάτης Κραουνάκης «Όλοι ένα» Φίλα με: Επιτέλους μια συγκροτημένη μουσική παράσταση. Είδαμε & σχολιάζουμε.

Σταμάτης Κραουνάκης «Όλοι ένα» Φίλα με: Επιτέλους μια συγκροτημένη μουσική παράσταση. Είδαμε & σχολιάζουμε.

Δεν έχω σκοπό να μακρηγορήσω για τη μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη «Όλοι ένα» Φίλα με, που είδαμε πριν λίγο, πρώτη βραδιά από τις τρεις που θα δοθούν στο Ράδιο Σίτυ της Θεσσαλονίκης. Επιθυμώ να είμαι σύντομος και συγκεκριμένος.
;
Άλλωστε η συνεργάτης μου στην Αθήνα, Αριάδνη Καναβάκη, τα έχει γράψει εξαιρετικά με τον ευφάνταστο τίτλο «Ο καρποφόρος ψυχισμός του Σ. Κ.» [δείτε εδώκαι ήταν από τους πρώτους θεατές που είδαν την παράσταση, ένα βράδυ του Οκτώβρη στο Ίδρυμα Κακογιάννη και από τα πρώτα Μέσα που γράψαμε για αυτήν πανελλαδικώς.
 
Δεν έχει και νόημα να αναπτύξω το φαινόμενο ΣΤΑΜ η ΚΡΑΟΥ, που τόσα χρόνια δεν επαναπαύεται σε σιγουράντζες του παρελθόντος και ευτυχώς και συνεχώς τρώγεται με τον εαυτό του πώς να πλασάρεται στο κοινό του δημιουργικά.
 
Στο προκείμενο τώρα της φετινής του μουσικής παράστασης αυτό που ξεχωρίζει και αποπνέει είναι πως πρόκειται για μια απόλυτα μα απόλυτα συγκροτημένη παράσταση από την αρχή έως το τέλος της. Όσο κι αν δεν αντέχει ο ασυγκράτητος Κραουνάκης σε αυτό δεν θα ακούσεις αστειάκια και «χοντράδες», θα προσπαθήσει να αποφύγει να σχολιάσει με τον δικό του καυστικό τρόπο την επικαιρότητα, θα μαζέψει τις κραυγές του, δεν θα ξεχυθεί ο ιδρώτας στις πρώτες σειρές, δεν θα αναλωθεί σε ευφυολογήματα και σκαμπρόζικα τερτίπια. Αντίθετα θα παραμείνει πιστός, όχι αυστηρός, στην ουσία του προγράμματος που θέλει τρεις γενιές μερικών από τα πιο σπουδαία του τραγούδια να ερμηνεύονται -τα περισσότερα- με δύναμη ψυχής τοποθετώντας τα σε συναισθηματικούς χωροχρόνους και παράλληλα να φωτογραφίζεται –τυχαία;- το σήμερα.
 
Συνάμα οι μουσικές του αγκαλιάζουν ένα εξαίσιο «ονειρικό» περιβάλλον πλημυρισμένο στα χρώματα και μαζι του πέρα από τους μουσικούς του, 5 νέα ταλαντούχα αγόρια στα λευκά ντυμένα να συνδράμουν σε αυτό που πρεσβεύει αυτός ο παθιασμένος καλλιτέχνης, «Όλοι ένα. Αρχηγός ο Έρωτας.».
 
Σε έναν ιδανικό χώρο όπως είναι το θεσπέσιο –αλλά αδικημένο για πολλούς λόγους- Ράδιο Σίτυ, νομίζω πως η Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά αισθάνθηκε τόσο κοντά, τόσο δυνατά, τόσο καθαρά τον Σταμάτη Κραουνάκη, τις μουσικές και τα υπέροχα ούτως η άλλως τραγούδια του.

Να πάτε θα το ευχαριστηθείτε.

Βιντεοαποσπάσματα από την πρεμιέρα του Σταμάτη, δυστυχώς η παραγωγή δεν μας επέτρεψε να βγάλουμε άλλα… Αυτοί ξέρουν.
;
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ
Λ
MIA ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ [2010] Ο Σ.Κ. ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ "Κ" ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΔΩ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή