«Όλοι ένα Φίλα με»: ξαναπήγαμε στον Κραουνάκη που αγαπάμε!!

226 Views
«Όλοι ένα Φίλα με»: ξαναπήγαμε στον Κραουνάκη που αγαπάμε!! «Όλοι ένα Φίλα με»: ξαναπήγαμε στον Κραουνάκη που αγαπάμε!!

 «Όλοι ένα Φίλα με»: ξαναπήγαμε Κραουνάκη διότι είναι ο Κραουνάκης  που αγαπάμε!!

Αφού περιόδευσε σε μια ιστορικής σημασίας περιοδεία η παράσταση «Όλοι ένα Φίλα με» ήρθε για λίγο ακόμα στην έδρα της στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη. Ιστορικής σημασίας περιοδεία, γιατί ήταν η μόνη ή από τις ελάχιστες παραστάσεις, που τόλμησαν να επισκεφτούν/αλωνίσουν τη χώρα [από την Καβάλα μέχρι το Ηράκλειο] σε ένα δύσκολο καλοκαίρι, θέλοντας να επικοινωνήσουν το ενωτικό μήνυμα Όλοι ένα (μεταξύ άλλων). Ξαναβρεθήκαμε στην πρεμιέρα, για να δούμε την εμπειρία της ομάδας από την ελληνική γη και να ξαναδούμε, αφουγκραστούμε και αισθανθούμε το αίσθημα της παράστασης με άλλη εμπειρία πια. Και δεν απογοητευτήκαμε. Σε καιρούς διχασμού και μάλιστα όπως παρατηρούμε πλανητικού, το άνωθεν μήνυμα θα φάνταζε ουτοπικό αν μπροστά στα μάτια μας δεν είχαμε την εικόνα, το ταλέντο και τη σκληρή δουλειά των Σταμάτη Κραουνάκη και Χρήστου Γεροντίδη, Σάκη Καραθανάση, Κώστα Μπουγιώτη, Γιώργου Στιβανάκη και ο Χάρη Φλέουρα. Στη μουσική συνοδεία ο ταλαντούχος Άρης Βλάχος (μουσική διεύθυνση), ο Βάιος Πράπας και ο Γιώργος Ταμιωλάκης.
 
Μοναδική πατρίδα τα παιδικά μας χρόνια και ο Σταμάτης Κραουνάκης αποφασίζει και συνθέτει το  εναρκτήριο τραγούδι της παράστασης «Για σένα» με ομόκεντρη την άνωθεν αναφορά και πεποίθηση. Είναι η ωριμότητα αλλά κυρίως και η γενναιότητα μιας πάντοτε εναρκτήριας στιγμής που επιθυμεί να υπενθυμίσει και να ξαναγεννήσει στον τόπο μας. Μάχιμα και με την τέχνη που ο καθείς από εμάς στα χέρια του κρατά. Και σίγουρα ο σπουδαίος Σταμάτης Κραουνάκης κρατά στα χέρια του την τέχνη του και μας τη διαθέτει, με την πολύχρονη κληρονομιά του και φυσικά με την αστείρευτη διάθεσή του για μια ακόμα ενωτική διαδρομή.
 
Και η παράσταση των δύο ωρών που παρακολουθήσαμε, είχε εμπνευσμένους προγόνους (Χατζιδάκις, Τσαρούχης) και άξιους συνεχιστές. Το συνονθύλευμα της δραματουργικής /ερμηνευτικής πράξης ήταν ότι ο ίδιος ο δημιουργός θα έφερνε μαζί του αυτά τα χρόνια, ως στίγμα/δείγμα καλλιτεχνικό, με περιεχόμενο άκρως συγκινητικό. Σεφέρης, Χειμωνάς, Λόρκα, Ντάρι Φό κ.α. ζευγαρωμένα με τα δυνατότερα από τα τραγούδια του.
 
Είχαμε μια μπιγκόνια στη σκάλα αριστερά και το σκηνικό της μουσικοθεατρικής δράσης που θα ξαναδείτε ή θα δείτε ,στήθηκε σε ένα καλοδουλεμένο περιβάλλον με όλα του τα στάσιμα και τα χορικά. Ένα ανδρομάνι επί σκηνής και χάρτινες φωτισμένες σακούλες επί της οροφής [σε μια εξαιρετικά συγκεντρωμένη και λιτή σκέψη του Γιάννη Μουρίκη]  με συνοδεία επί σκηνής του πιάνου και των υπολοίπων μουσικών. Η ομάδα της Σπείρας- Σπείρας σε ξεχωριστά σολαρίσματα και χορικά, άρτιοι ως αυτόνομοι καλλιτέχνες και ως ομάδα μαζί (η επιτυχία της διδασκαλίας του συνθέτη) με ειδική μνεία στο Χρήστο Γεροντίδη και στην απόδοση του Λόρκα που μας χάρισε. Ακριβή στιγμή της παράστασης για τη θεατρική τέχνη! Υπενθυμίζουμε την πεποίθηση μας για την ετοιμότητα της ομάδας σε μεγαλύτερες πλέον παραγωγές.
 
Στα συν [+] της παράστασης:
1.    Η ίδια η παρουσία του Σταμάτη Κραουνάκη επί σκηνής με όλη του τη διάθεση για μια καρποφόρα περίοδο, ενώ ήδη έχει διανύσει όλη τη χώρα με τους ταλαντούχους ερμηνευτές του.
2.    Η σκηνική επιμέλεια του Γιάννη Μουρίκη.
3.    Η διάχυτη ελληνική και συγκεντρωμένη ατμόσφαιρα/αίσθημα μιας ελληνικής κληρονομίας  καθώς και της παρακαταθήκης της (Μεσόγειος).
4.    Η ερμηνευτική απόδοση του Λόρκα από το Χρήστο Γεροντίδη.
5.    Τα κοστούμια της Μαρίας Καραπούλιου.
6.    Το σύνολο της μουσικής διεύθυνσης, εκτέλεσης  και διασκευής από τον Άρη Βλάχο και τους Βάιο Πράπας και Γιώργο Ταμιωτάκης.
 
Εν κατακλείδι[=]
Να ξαναπάτε ή να πάτε να δείτε μια μουσικοθεατρική παράσταση εμπνευσμένη και έμπειρη, που τόλμησε να περιοδεύσει σε όλη τη χώρα και να επιστρέψει στη βάση της, με το εμπνευσμένο μήνυμα “Oλοι ένα, φίλα με”. Η συγκίνηση είναι σφοδρότερη! 
.
Βιντεοαποσπάσματα από την πρεμιέρα του Σταμάτη στη Θεσσαλονίκη [Απρίλιος 2016]
;
.
Δείτε και τούτο: Σταμάτης Κραουνάκης «Όλοι ένα» Φίλα με: Επιτέλους μια συγκροτημένη μουσική παράσταση. Είδαμε & σχολιάζουμε ΕΔΩ

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Σταμάτης Κραουνάκης

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
O κορoναϊός έκλεισε και τη Σκάλα του Μιλάνου - Πότε έχει ξανακλείσει
O κορoναϊός έκλεισε και τη Σκάλα του Μιλάνου - Πότε έχει ξανακλείσει
6570 Views

 Η Σκάλα του Μιλάνο κλείνει εξαιτίας του κοροναϊού, πρόκειται για την έκτη φορά που δεν θα είναι ανοικτή στο κοινό στα 242 χρόνια της ιστορίας της. Ειδικότερα έχει κλείσει 6 φορές.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή