Ότι και να δείτε θα σας αποζημιώσει. Συναυλίες Οκτωβρίου, Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Για να σημειώσετε στην ατζέντα σας.

452 Views
Ότι και να δείτε θα σας αποζημιώσει. Συναυλίες Οκτωβρίου, Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Για να σημειώσετε στην ατζέντα σας. Ότι και να δείτε θα σας αποζημιώσει. Συναυλίες Οκτωβρίου, Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Για να σημειώσετε στην ατζέντα σας.

Ότι και να δείτε θα σας αποζημιώσει. Συναυλίες Οκτωβρίου Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Για να σημειώσετε στην ατζέντα σας.
Έργα καταξιωμένων Ρώσων και Ελλήνων συνθετών, πρωτοπόρες συνεργασίες και συμπράξεις με φημισμένους Έλληνες καλλιτέχνες περιλαμβάνει ο φετινός Οκτώβριος για την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

•    Η Κ.Ο.Θ. σε συνεργασία με τα 49α Δημήτρια, συμπράττει με τον βιρτουόζο βιολονίστα Γιώργο Δεμερτζή και παρουσιάζει, στις 10 Οκτωβρίου, το 1ο Κοντσέρτο για βιολί, σε λα-ελάσσονα, έργο 77  του Ντίμτρι Σοστακόβιτς και τη Σεχραζάτ, έργο 35 του Νικολάι Ρίμσκι – Κόρσακοφ από το ανατολίτικο παραμύθι Χί-λιες και Μία Νύχτες. Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Ανδρέας Τσελίκας.  

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. – Έναρξη: 20:30
Εισιτήρια: 18€, 9€, 5€

•    Με έξι φημισμένους πιανίστες και την καταξιωμένη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου θα συμπράξει η Κ.Ο.Θ σε μια εορταστική συναυλία, στις 17 Οκτωβρίου, για να τιμήσει τα 100 χρόνια του Κρατικού Ω-δείου Θεσσαλονίκης. Η ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, θα παρου-σιάσει έργα Σοστακόβιτς, Νικήτα, Ριάδη, Ανισέγκου και Βέρντι. Σολίστ στο πιάνο θα είναι οι: Δόμνα Ευ-νουχίδου , Λόλα Τότσιου, Αντώνης Ανισέγκος, Θεόδωρος Αλβανός, Σταμάτης Βλαχοδημήτρης και Με-λίνα Τσινάβου.
 
Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. – Έναρξη: 20:30
Εισιτήρια: 18€, 9€, 5€

•    Με μια πανηγυρική συναυλία η Κ.Ο.Θ. θα γιορτάσει, στις 26 Οκτωβρίου, την ημέρα που τιμάται η μνήμη του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και την Εθνική Επέτειο, με έργα των καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών Μιχαηλίδη, Σκαλκώτα, Σαμαρά, Καλομοίρη και Μάντζαρου και του φιλέλληνα Ραβέλ, υπό τη μουσική διεύθυνση του φημισμένου μαέστρου Άλκη Μπαλτά. Με την Κ.Ο.Θ. συμπράττουν η μέτζο σοπράνο Αγγελική Καθαρίου και η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης σε διδασκαλία Μαίρης Κωνσταντινίδου. Στην εκτέλεση των έργων του Μανώλη Καλομοίρη και του Νικόλαου Μάντζαρου η Κ.Ο.Θ. συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Έναρξη: 21:00
Εισιτήρια: 20€, 12€, 8€

•    Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Κ.Ο.Θ. διοργανώνει πανελλήνιο διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας στο πλαίσιο του θεσμού Νέοι Καλλιτέχνες για το 2014, στις 31 Οκτωβρίου. Οι τρεις φιναλίστ που θα προκύψουν μετά από μια σειρά μουσικών «δοκιμασιών» θα κληθούν να διευθύνουν την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε έργα Γ. Στράους, Σούμαν και Μπραμς.

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. – Έναρξη: 20:30
Εισιτήρια: 18€, 9€, 5€
             
Προπώληση εισιτηρίων: Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ. (Πλ. Αριστοτέλους, 2310 236990)
             Εκδοτήριο Χ.Α.Ν.Θ. (Πλ. Χ.Α.Ν.Θ., 2310 241007)
             Εκδοτήριο Ο.Μ.Μ.Θ. (Πλ. Αριστοτέλους) για τη συναυλία στις 26/10/2014
Ισχύει η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In Tempo Thess με τους Inside Joke: «Στις ροκ συνθέσεις μας, το κλαρινέτο κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο»
In Tempo Thess με τους Inside Joke: «Στις ροκ συνθέσεις μας, το κλαρινέτο κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο»
με 0 Σχόλια 2436 Views

Ο ήχος τους συνδυάζει τη ροκ μουσική με την ελληνική παράδοση μια και στα τραγούδια τους πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το κλαρίνο. Πώς προέκυψε όμως αυτό το ιδιαίτερο αποτέλεσμα;  Συνέντευξη στην Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.  


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή