Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έπαιξε Μότσαρτ 110 σκαλοπάτια κάτω από τη γη του Μετρό –ΒΙΝΤΕΟ+ σχόλια.

542 Views
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έπαιξε Μότσαρτ 110 σκαλοπάτια κάτω από τη γη του Μετρό –ΒΙΝΤΕΟ+ σχόλια. Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έπαιξε Μότσαρτ 110 σκαλοπάτια κάτω από τη γη του Μετρό –ΒΙΝΤΕΟ+ σχόλια.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έπαιξε Μότσαρτ 110 σκαλοπάτια κάτω από τη γη του Μετρό –ΒΙΝΤΕΟ+ σχόλια.

 Η πρόσκληση αν και απευθύνθηκε αρχικώς μόνο στα Μέσα, πολύ σωστά μετατράπηκε σε δημόσια, για 100 γρήγορους –δια τηλεφώνου- τυχερούς ακροατές ώστε να παρακολουθήσουν μια ιδιαίτερη συναυλία. Στο υπό κατασκευήν υπόγειο σταθμό «Πανεπιστήμιο» του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Το ραντεβού στον πολύπαθο χώρο είχε οριστεί σήμερα Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι και μια ουρά περίμενε στωικά να τσεκάρουν τα ονόματα τους, και να προμηθευτούν και ένα κρανάκι δια παν ενδεχόμενον…
Όχι δεν μετρήσαμε τα 110 σκαλοπάτια ώσπου να φτάσουμε στο χώρο της συναυλίας, αλλά ρωτήσαμε τον αριθμό, μιας και η αρκετά έντονη μυρουδιά του υπερ-υπογείου αλλά και το κατέβασμα στα έγκατα της γης… μας φάνηκαν και μακριά και πολύ βαθιά... Όμορφο περιβάλλον σαφώς δεν υπήρχε, δεν περιμέναμε άλλωστε να δούμε μάρμαρα και κήπους, σκεφτείτε ένα τεράστιο εργοτάξιο, άβαφτο, με τα μπετά συμμαζεμένα στις άκρες, σκορπισμένοι κάποιοι εργάτες, προστατευτικά για τους πιο κάτω ορόφους και πορτοκαλί κορδέλες…
Σε αυτό τον όροφο λοιπόν, ευτυχώς απλωμένο και ψηλοτάβανο, γιατί μια κλειστοφοβία την έχουμε, σκέφτηκε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης να παίξει μπροστά σε κοινό, εγκαινιάζοντας και την πολιτιστική συνεργασία των δύο φορέων. Μια καλή σκέψη για την πρωτοπόρα ορχήστρα που τελευταία όλο και μας εκπλήσσει θετικά με τις δράσεις της, γιατί αν θα περίμεναν τα εγκαίνια του Μετρό… να με συγχωράτε κιόλας, αλλά ποιος ζει και ποιος πεθαίνει… -τελευταία πάντως επίσημη ανακοίνωση το… 2018.
.
Αν και πέρασε η προγραμματισμένη ώρα έναρξης, όλες οι θέσεις υπερκαλύφθηκαν από θεατές και επίσημους καλεσμένους περιμένοντας να ξεκινήσει και η συναυλία, αλλά ξεκίνησαν οι ομιλίες οι οποίες ήταν πολλές, ευτυχώς όμως σύντομες απ όλους.Ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης,   ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Τ.Ο.Σ. της Κ.Ο.Θ., Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κ.Ο.Θ., Γεώργιος Βράνος και ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Χρήστος Τσίτουρας… Κοινό συμπέρασμα όλων των ομιλητών, πολύ περισσότερο και του άγνωστου Θεσσαλονικιού κάτοικου, να ολοκληρωθεί το συντομότερο το Μετρό και τέτοιες δράσεις να επαναληφτούν… Αμήν και πότε.
.
Στο προκείμενο της συναυλίας τώρα, τι να σχολιάσεις από το μουσικό διαμάντι της πόλης μας που δεν υπάρχει περίπτωση να μη θαυμάσεις και απολαύσεις όσες φορές και να δεις. Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ιωάννη Ζγούρα,  η μικρής διάρκειας, μόλις μισής ώρας συναυλία, περιελάμβανε την Εισαγωγή από την όπερα Ντον Τζοβάννι και την Εισαγωγή από την όπερα Οι Γάμοι του Φίγκαρο του Wolfgang Amadeus Mozart και το IV μέρος από τη Συμφωνία αρ. 9 του Antonín Dvořák, γνωστή και ως Συμφωνία του Νέου Κόσμου.
Κατόπιν,  
ακολούθησε μπουφές για επίσημους και ανεπίσημους ενώ συμπερασματικά τονίζουμε, ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να δούμε με άλλο μάτι, μουσικά έστω το μετρό, εφόσον έχει καταντήσει το γιοφύρι της Άρτας.. άρα καλοπροαίρετα…
Οπότε ευχαριστούμε την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
Βίντεο – συναυλία - οδοιπορικό στα έγκατα του μετρό.. 


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή