Επιστολή-κόλαφος στην Κονιόρδου για την ΑΕΠΙ: Αδιαφορία, λάθη, συγκάλυψη

284 Views
Επιστολή-κόλαφος στην Κονιόρδου για την ΑΕΠΙ: Αδιαφορία, λάθη, συγκάλυψη Επιστολή-κόλαφος στην Κονιόρδου για την ΑΕΠΙ: Αδιαφορία, λάθη, συγκάλυψη

 Επιστολή-κόλαφος στην Κονιόρδου για την ΑΕΠΙ: Αδιαφορία, λάθη, συγκάλυψη.

Για παντελή «αδιαφορία», λανθασμένους χειρισμούς στο θέμα της ΑΕΠΙ με συγκάλυψη σκανδάλων που αφορούν στην οικογένεια Ξανθόπουλου και αδικαιολόγητη καθυστέρηση του πολυαναμενόμενου νομοσχεδίου για τα πνευματικά δικαιώματα κατηγορεί την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου με νέα ανακοίνωσή του το Σωματείο Δημιουργών «Ασμα 450+» και διακόπτει κάθε επικοινωνία και επαφή μαζί της. Παράλληλα οι δημιουργοί μιλούν στην επιστολή για καταστροφή που είναι προ των πυλών.

Ο κόμπος έφτασε, όπως φαίνεται, στο χτένι για τους 450 και πλέον δημιουργούς του Σωματείου «Ασμα 450+», οι οποίοι με ανακοίνωσή τους που έχει τίτλο «Κυρία Κονιόρδου τέλος», αναφέρουν:

«Κυρία υπουργέ, είμαστε στη δυσάρεστη θέση με αυτή τη δημόσια επιστολή να διακόψουμε κάθε επαφή μαζί σας. Μας είναι πλέον ξεκάθαρο πως στην περίφημη υπόθεση ΑΕΠΙ πήρατε την απόφαση -εσείς και οι σύμβουλοί σας- να αγνοήσετε παντελώς την αγωνία και τα ερωτήματα των δημιουργών και να δώσετε χρόνο και δυνατότητες στη διοίκηση της οικογένειας Ξανθοπούλου να συνεχίσει το έργο της απερίσπαστη, οδηγώντας μας κυριολεκτικά στην καταστροφή».

Ως προς το θέμα της επιτρόπου το «Ασμα 450+» αναφέρει, αλλά και προτείνει: «Από την αρχή του Ιουνίου έχετε στα χέρια σας την αναλυτική έκθεση της επιτρόπου που περιγράφει τη ζοφερή κατάσταση της εταιρίας όπως τη βρήκε η ίδια. Παρά το γεγονός ότι -έχοντας το κύριο έννομο συμφέρον να την έχουμε στα χέρια μας- σας ζητήσαμε να μας την παραδώσετε με επίσημη επιστολή μας, μας αγνοήσατε επιδεικτικά. Το ίδιο συνέβη και με την αμέσως προηγούμενη επιστολή μας, στην οποία μεταξύ άλλων σας ρωτούσαμε γιατί δεν έχει έρθει ακόμα το περίφημο νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα στη Βουλή μετά από 80(!) εβδομάδες.

Από τη στιγμή που αναλάβατε τα καθήκοντά σας, σας έχουμε κάνει ξεκάθαρη πρόταση για λύση της υπόθεσης, που θα συνέφερε τους δημιουργούς: επιτροπεία πλαισιωμένη από σοβαρούς τεχνοκράτες διαφανώς επιλεγμένους – χωρίς συνδιοίκηση με την αμαρτωλή οικογένεια. Παρότι μας διαβεβαιώσατε ότι συμφωνείτε με την πρότασή μας, τελικά προτιμήσατε να δώσετε τη δυνατότητα στους Ξανθόπουλους να έχουν παρουσία στη διοίκηση και να παρεμποδίζουν -όπως είχαμε προβλέψει- τη δουλειά της επιτρόπου».

Περιγράφοντας τη ζοφερή κατάσταση για τους δημιουργούς η επιστολή αναφέρει: «Αρχές Ιουλίου κι ενώ η εταιρία είναι εκ νόμου υποχρεωμένη να έχει ανακοινώσει τα ποσά που οφείλει στους δημιουργούς και να προχωρήσει στη διανομή τους, δεν έχουμε καμία ενημέρωση από κανέναν, οι δε περισσότεροι από μας -που ζούμε αποκλειστικά από τα πνευματικά μας δικαιώματα- ετοιμαζόμαστε για μια χρονιά πλήρους εξαθλίωσης».

Η επιστολή προχωρά θέτοντας ερωτήματα για την οικογένεια Ξανθόπουλου:

«Είναι αλήθεια», αναφέρει συγκεκριμένα, «πως τα ποσά που έχει εισπράξει η οικογένεια Ξανθοπούλου το 2016 και αφορούν στην επικείμενη διανομή έχουν εξαφανιστεί από τα ταμεία;

Είναι αλήθεια πως η επίτροπος κατάφερε να ολοκληρώσει μέσα σε δύο μήνες εκκρεμότητες που η οικογένεια δεν κατάφερνε να ολοκληρώσει για χρόνια, όπως ακριβώς σας καταγγέλλαμε;

Είναι αλήθεια πως τα γνωρίζετε όλα αυτά και επιμένετε να μη μας τα απαντάτε, παρότι νομίμως σας τα ρωτάμε εδώ κι ένα μήνα;».

Τέλος, η επιστολή των δημιουργών του «Ασματος» αποδίδει ευθύνες στην υπουργό, σημειώνοντας:

«Κυρία Κονιόρδου, θέλουμε να γνωρίζει όλος ο κόσμος πως είστε υπεύθυνη για τη συγκάλυψη των υπευθύνων ενός τεραστίων διαστάσεων σκανδάλου, που αφορά όλη την κοινωνία, διότι αφορά χρήματα που έχουν εισπραχθεί από επιχειρηματίες για λογαριασμό δημιουργών. Με τον τρόπο που χειριστήκατε την υπόθεση, όχι μόνο απαξιώσατε για πολλά χρόνια την είσπραξη του πνευματικού δικαιώματος, όχι μόνο δίνετε κάθε δικαίωμα στους Ξανθόπουλους να κατηγορούν την επίτροπο, τους χρήστες ή τους δημιουργούς για την εξαθλίωση που ήρθε, αλλά- το χειρότερο- κάνατε τα πάντα ώστε να μην τους αποδοθούν ποτέ οι ευθύνες που τους αναλογούν. Λυπούμαστε πάρα πολύ που επιλέξατε όχι το μέρος των συναδέλφων σας καλλιτεχνών, αλλά αυτό των διεφθαρμένων εισπρακτόρων τους. Και παρότι η αδιαφορία σας είναι πια αποδεδειγμένη, εμείς οφείλουμε να σας το πούμε – τη στιγμή ακριβώς της καταστροφής μας».

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ένας σπουδαίος, σύγχρονος, ατμοσφαιρικός «ΑΙΑΣ» που καθηλώνει! Είδαμε και σχολιάζουμε.
Ένας σπουδαίος, σύγχρονος, ατμοσφαιρικός «ΑΙΑΣ» που καθηλώνει! Είδαμε και σχολιάζουμε.
1513 Views

Μια σπουδαία θεατρική στιγμή, μια εμπνευσμένη σύγχρονη προσέγγιση αρχαίας τραγωδίας με ιδανικό πάντρεμα τεχνών.. Είδε και σχολιάζει η Πίτσα Στασινοπούλου.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή