Κινητοποίηση εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

1120 Views
Κινητοποίηση εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Κινητοποίηση εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

 

Αύριο Πέμπτη, στην Αθήνα στις 12 μ. έξω από τη Βουλή και στη Θεσσαλονίκη στις 7.30 μ.μ. στο ΚΘΒΕ


«Δεν σταματάμε μέχρι να δικαιωθούμε». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν τα Σωματεία Εργαζομένων στο χώρο του Πολιτισμού και καλούν σε κινητοποίηση αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους. Επίσης αύριο, το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου καλεί σε κινητοποίηση στις 7.30 μ.μ. στο ΚΘΒΕ.

Απαιτούν από την κυβέρνηση καθολική στήριξη των εργαζομένων στον Πολιτισμό, που πλήττονται με ιδιαίτερη ένταση σε αυτές τις συνθήκες. Αυτήν τη στιγμή οι εργαζόμενοι του χώρου στην πλειοψηφία τους εξαιρούνται ακόμα και από αυτά τα ανεπαρκή μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα ξαναδουλέψουν.

Η στάση της κυβέρνησης φάνηκε κατά τη διαδικτυακή συνάντηση που είχαν σωματεία του χώρου με τον γγ Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη. Η ηγεσία του ΥΠΠΟ δεν δεσμεύτηκε σε κανένα από τα αιτήματα των σωματείων, ενώ εξήγγειλε αόριστες προθέσεις της κυβέρνησης για ένταξη κάποιων λίγων ακόμα εργαζομένων στα μέτρα στήριξης, εξαγγελίες οι οποίες υπολείπονται κατά πολύ από τις πραγματικές και επείγουσες ανάγκες των εργαζομένων του χώρου.

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών με κοινή τους ανακοίνωση καλούν την κυβέρνηση να αφήσει τους επικοινωνιακούς τακτικισμούς και να απαντήσει στα αιτήματά τους.

«Καλούμε σε κινητοποίηση όλου του χώρου της Τέχνης και του Πολιτισμού με αιτήματα:

-- Επίδομα ενίσχυσης ύψους 535 ευρώ μηνιαία για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες καλλιτέχνες και εργαζόμενους στο Θέαμα - Ακρόαμα και στο χώρο της Τέχνης γενικότερα, με επιπλέον ποσό για κάθε παιδί και για όσο διάστημα δεν θα μπορέσουμε να εργαστούμε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

-- Αμεση και καθολική ενίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσων καλλιτεχνών και εργαζομένων δεν έλαβαν τα 800 ευρώ της πρώτης φάσης στήριξης, αναδρομικά.

-- Κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες στο χώρο της Τέχνης.

-- Μέτρα στήριξης, όπως επιδότηση ενοικίου, φοροελαφρύνσεις, αναστολή πληρωμής φόρων και δανείων για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του Πολιτισμού, μισθωτούς, με "μπλοκάκι", με εργόσημο, ή όσους εισπράττουν με απόδειξη δαπάνης (τίτλο κτήσης).

-- Κατοχύρωση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για όσο διάστημα αξιοποιούνται διαδικτυακές παραγωγές παλιότερες ή και νέες εν μέσω καραντίνας, αλλά και μετά.

-- Αγορές και αναθέσεις καλλιτεχνικών έργων κάθε είδους τέχνης, καθώς και καλλιτεχνικών υπηρεσιών από το κράτος και τους φορείς του με ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος ή με πανελλήνιους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς που δεν θα αποκλείουν τους δημιουργούς - φυσικά πρόσωπα».

Στο κάλεσμα των τεσσάρων σωματείων έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, τα σωματεία συνθετών - στιχουργών ΑΣΜΑ, ΜΕΤΡΟΝ, ΣΩΜΣΕ, το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ο Σύλλογος Σπουδαστών Σχολών Χορού, Θεάτρου και Κινηματογράφου.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Κινητοποίηση

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Οι πιο δυνατές» Ά. Αδριανού Β. Παναγοπούλου Κ. Μπιλάλη online streaming
«Οι πιο δυνατές» Ά. Αδριανού Β. Παναγοπούλου Κ. Μπιλάλη online streaming
με 0 Σχόλια 634 Views

 Ένας από τους πιο "δυνατούς" μονολόγους του Αύγουστου Στρίντμπεργκ, μεταμορφώνεται σε ένα θεατρικό "παιχνίδι για δύο" μέσα από μια αιρετική διασκευή που φωτίζει το θέμα της απιστίας

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή