Μουσικό οδοιπορικό από την Πόλη στον «Κήπο» της Θεσσαλονίκης.

139 Views
Μουσικό οδοιπορικό από την Πόλη στον «Κήπο» της Θεσσαλονίκης. Μουσικό οδοιπορικό από την Πόλη στον «Κήπο» της Θεσσαλονίκης.

 Μουσικό οδοιπορικό από την Πόλη στον «Κήπο» της Θεσσαλονίκης.

Ο χώρος πολιτισμού και εκπαίδευσης Κήπος σε συνεργασία με τον Κυριάκο Κουβέντα, το μεγάλο δεξιοτέχνη του βιολιού και αγαπημένο φίλο θα πραγματοποιήσει τη μουσική διαδρομή Πόλη -Θεσσαλονίκη–Σμύρνη από τα τέλη του 19ου ως τα μέσα του 20ου.

Μια βραδιά-ταξίδι στην Πόλη των πόλεων, ένα οδοιπορικό ήχων και μουσικών με τραγουδια που ζυμώθηκαν στην Πόλη με αναφορά στην Πόλη..

Η ζωή στην Πόλη, τα γλέντια, τα έθιμα, οι τεκέδες,το ζεϊμπέκεικο και τα καφέ αμάν, τα δερβίσικα τάγματα, οι εστουντιαντίνες,τα βυζαντινά συμπόσια και το περίφημο μπακλαχοράνι (καρναβάλι) των Ταταύλων,τα τοπωνύμια, οι χαρακτήρες και τα επαγγέλματα αποτέλεσαν έμπνευση για ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς που κράτησαν ζωντανή την παράδοση και τη διέδωσαν ως τα πέρατα του κόσμου.

Ας γνωρίσουμε την Πόλη μέσα από τα τραγούδια της κι ας αναλογιστούμε τις κοινές αναφορές με την πόλη μας τη Θεσσαλονίκη αλλά και τη Σμύρνη.

Αυτές οι πόλεις του αρχαίου κόσμου, του Ρωμαϊκού, του Βυζαντινού, του Οθωμανικού, οι πόλεις- λιμάνια και φρουροί της ενδοχώρας τους παρουσιάζουν πολλά κοινά.

Η θεσσαλονίκη των Βαλκανίων, η Σμύρνη της Μικράς Ασίας και ανάμεσα τους η Πόλη. Ίδια μελέτια, εμπόριο και αγορές που οδήγησαν στην διαμόρφωση και διάδοση νέων ιδεών και τάσεων προτείνοντας μια διαφορετική στάση ζωής.

Οι τρεις πόλεις επικοινωνούσαν οικονομικά, εμπορικά,διοικητικά,μουσικά και ιδεολογικά.Οι ανταλλαγές πληθυσμών και η προσφυγιά ενέτειναν την μύξη και τη δημιουργική ζύμωση.

Η θεσσαλονίκη, η αγκαλιά του Θεού, η μεγάλη προσφυγούπολη των εβραίων, των χριστιανών και των μουσουλμάνων με τη ζωή δεμένη με ήχους μουσικής από τα καφενεία,ήχους του δούναι και λαβείν , ήχους της αγοράς, ήχους και μυρωδίες από τα μαγειρεία που διατηρούνται ως σήμερα.

Ακολουθήστε μας σε αυτο το ταξίδι μνήμης και μουσικής.
 
Είσοδος ελεύθερη! Φέρτε μόνο τα ποτά σας(αν θέλετε) και διάθεση για ταξίδι στο παρελθόν και στη μουσική.

Είστε όλοι καλεσμένοι!!
Live την Τρίτη 14 Ιουνίου μετά τις 9.00.
Δείτε πώς να έρθετε  εδώ
 
Διοργάνωση :Κήπος
Πληροφορίες
t:6949121787, 2315500710
info@kipos-seminaria.gr
www.kipos-seminaria.gr
Πολυχώρος design apoDec
Σφέτσου 3, περιοχή δικαστηρίων,Θεσσαλονίκη

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Παλλόμενες, νύχτες, ντυμένες, κομψότατες, μελωδίες,  Jessie Ware, What’s Your Pleasure?
Παλλόμενες, νύχτες, ντυμένες, κομψότατες, μελωδίες, Jessie Ware, What’s Your Pleasure?
με 0 Σχόλια 2733 Views

Με λίγα λόγια: Πρωτοκλασάτο, κομψό κι από καλή φόδρα. Με πολλά λόγια: Τόση φινέτσα και στιλ και υψηλές στροφές δύσκολα βρίσκω να διαπερνά ένα άλμπουμ σαν της Jessie Ware απ’ το πρώτο μέχρι το τελευταίο τραγούδι. Γράφει ο Μανώλης Ιωαννίδης.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή