«ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» στο Γυάλινο μουσικό θέατρο. Τι θέλεις παράξενε άνθρωπε στην ελληνική ροκ σκηνή;

553 Views
«ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» στο Γυάλινο μουσικό θέατρο. Τι θέλεις παράξενε άνθρωπε στην ελληνική ροκ σκηνή; «ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» στο Γυάλινο μουσικό θέατρο. Τι θέλεις παράξενε άνθρωπε στην ελληνική ροκ σκηνή;

«ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» στο Γυάλινο μουσικό θέατρο. Τι θέλεις παράξενε άνθρωπε στην ελληνική ροκ σκηνή; Πήγαμε, ακούσαμε, σχολιάζουμε. 

Βρεθήκαμε στο Γυάλινο μουσικό θέατρο με αφορμή  την παρουσίαση της καινούργιας δισκογραφικής δουλειάς του συγκροτήματος Παράξενες Μέρες με γενικό τίτλο «Το σκοτάδι που λάμπει». Το συγκρότημα  έρχεται με ένα 2ο Album να συνδυάσει ένα συνονθύλευμα μουσικών καταβολών και κατ΄ επέκταση να μας παρουσιάσει μια ολοκαίνουργια αφηγηματική πράξη σε πράγματα/ακούσματα των παλαιών ημερών (19 τραγούδια).
 
Τι θέλεις παράξενε άνθρωπε στην ελληνική ροκ σκηνή, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος ολόκληρης της βραδιάς με αφορμή την μουσική ατμόσφαιρα που τα μέλη του συγκροτήματος με συνέπεια συνεχίζουν  και εκείνη την μόνιμη ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο ήχο της δικής τους rock χροιάς. Βέβαια τα πράγματα εδώ είναι κάπως διαφορετικά σε σχέση με την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά το 2009 και σαφώς περισσότερο διακριτά/ώριμα αναφορικά με τα ακούσματα που έχουμε στα αυτιά μας τα τελευταία χρόνια συνολικά. Ευτυχώς. Στην ουσία πρόκειται για μια καλοδουλεμένη αναφορά στα ακούσματα τις ελληνικής γης ,ξεκινώντας από τον ηπειρώτικο ήχο, τις λύρες του Πόντου και τους Ανατολικούς αμανέδες μέχρι το καθαρό αστικό ήχο των φιλαρμονικών και των εγχόρδων κουαρτέτων  (soundtrack) στο πλαίσιο πάντα του ροκ. Θα ακούσετε ακόμα και θαλασσοπούλια !
 
Στην παλιά τσιμεντένια σου αυλή…* και οι Άρης Τρουπάκης και Αντώνης Μοσχούτης (Παράξενες Μέρες) μαζί με τους αξιόλογους συνεργάτες τους, κατόρθωσαν να δημιουργήσουν κάτι πολύ οικείο (αφηγηματική ατομική και συλλογική θεματική) αλλά και τόσο αφελώς μακρινό για μας τους υπολοίπους. Μακρινός παραμένει ο εισαγωγικός Αμανές, μακριά στέκουν τα Ψηλά βουνά, μακρινή και Άγνωστη/ος φαντάζει και τούτη η Πόλη και ακόμα μακρύτερα μας βρίσκεται η Χωματερή με όλα της τα διαμάντια. Κάποια μόνο από τα ερεθίσματα- άσματα που απολαύσαμε και μας άρεσαν ιδιαίτερα και συνεχίζουμε να επιμένουμε στη λέξη αφηγηματικοί, γιατί ομοιάζουν ως σύγχρονοι προβληματισμένοι παραμυθάδες.

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι: Αντώνης Μοσχούτης (Φωνητικά, ακουστική κιθάρα, φυσαρμόνικα), Άρης Τρουπάκης (Φωνητικά, κλασσική κιθάρα, πιάνο), Μάκης Παραδεισόπουλος (Ηλεκτρική κιθάρα), Αλέξανδρος Αλεξίου (τύμπανα),  Γιώργος Αντωνόπουλος (μπάσο) και μαζί τους στη βραδιά ήταν και κάποιοι από τους μόνιμους συνεργάτες όπως ο  Γιάννης Βασιλείου (ηλεκτρική κιθάρα)σε αντικατάσταση του Γιάννη Στεργίου (ηλεκτ. Κιθάρα).

Αν τους συναντήσετε στην πόλη να τους ακούσετε γιατί λάμπουν στο σκοτάδι.

Υγ: Στο 2ο άλμπουμ από το συγκρότημα «Παράξενες Μέρες» με τίτλο «Το σκοτάδι που λάμπει»:
*από τους στίχους των τραγουδιών του συγκροτήματος  «Παράξενες Μέρες». 

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή