In Tempo με τους Black Forest duo: «Η τέχνη μας αποτέλεσε σανίδα σωτηρίας στη ζωή μας»

3389 Views
In Tempo με τους Black Forest duo: «Η τέχνη μας αποτέλεσε σανίδα σωτηρίας στη ζωή μας» In Tempo με τους Black Forest duo: «Η τέχνη μας αποτέλεσε σανίδα σωτηρίας στη ζωή μας»

 

 

Συνέντευξη στη Βένια Αδαμάκου

 
 
Πρόκειται για δύο καλλιτέχνες που αγαπούν τον πειραματισμό με τους ήχους και τον ρυθμό και ανυπομονούν να ανέβουν ξανά στη σκηνή για λάιβ. Ίσως ήδη να τους έχετε πετύχει σε κάποιο μαγαζί της πόλης να ξεσηκώνουν το κοινό με το πλούσιο ρεπερτόριο τους.
 
Στην πρώτη καλοκαιρινή συνέντευξη για φέτος φιλοξενούμε την Ελπίδα Τσιβίογλου και τον Άρη Κεράσσο ή αλλιώς τους Black Forest duo! Μήπως έφτασε η ώρα να τους γνωρίσετε και λίγο καλύτερα;
.
.
-Πείτε μου λίγα λόγια για εσάς. Πώς γνωριστήκατε;
Γνωριστήκαμε τυχαία και παράδοξα και νιώσαμε απευθείας πόσο καρμική ήταν η συνάντηση μας.Για την ακρίβεια θυμάμαι πως ήταν μια βραδιά στις άρχες Σεπτέμβρη πριν 6 χρόνια πάνω στον ποδηλατόδρομο. Πάνω στην κουβέντα σ ένα φανάρι καταλήξαμε για μπύρες και τότε μου πέταξε ο Άρης πως ψάχνει άτομα για μπάντα. Εγώ μόλις είχα εγκαταλείψει μία...κι έτσι έγινε!Δημιουργήσαμε μια μπάντα με την οποία παίζαμε περίπου 3 χρόνια!
 
 
-Οι Black Forest πώς προέκυψαν; Ποιος σκέφτηκε το όνομα;                          
Για διάφορους λόγους η μπάντα διαλύθηκε. Έτσι, έπειτα από ένα καλοκαίρι στην Κρήτη που παίζαμε ακουστικά σε διάφορα μαγαζιά, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε οι 2 μας. To όνομα το σκέφτηκα εγώ (Ελπίδα). Απλά κόλλησα 2 πράγματα που μ αρέσουν και αποτελούν κομμάτι της γαλήνης μου...Το αφαιρετικό μαύρο χρώμα (black) και το χαοτικό δάσος και βουνό που λατρεύω (forest). Το γλυκό που προκύπτει,αν πάει το μυαλό κάποιου πρώτα εκεί, είναι το λογοπαίγνιο που προέκυψε και μ άρεσε.
 
 
-Στο ρεπερτόριο σας θα βρούμε κομμάτια από τζαζ μέχρι ροκ. Με βάση ποια κριτήρια διαμορφώνετε το πρόγραμμά σας;
Η blues μουσική είναι αυτή που μας συνδέει. Αν και σαν είδος έχει πολλές προεκτάσεις απ τις οποίες κάνουμε περάσματα, όπως η bluesrock, soul, rockabilly. H jazz είναι το είδος που σπούδασα (Ελπίδα), όσον αφορά τη φωνητική και o Άρης έχει ανάλογες σπουδές στη blues-rock ηλεκτρική κιθάρα. Έτσι, συνειδητοποίησα πως διαπλέκονται τα είδη της μουσικής στην τελική. Αξιοποιήσαμε λοιπόν εν μέρει και το jazz ρεπερτόριο σε ανάλογες περιστάσεις.
 
 
-Παίζετε ήδη 4 χρόνια μαζί. Θεωρείτε πως αγκαλιάζει η Θεσσαλονίκη τους νέους καλλιτέχνες; Σας δόθηκαν ευκαιρίες στο ξεκίνημά σας; 
Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη πλούσια σε νέους καλλιτέχνες όλων των μουσικών ειδών.Σίγουρα υπάρχουν μουσικές σκηνές που σου δίνουν την ευκαιρία να παρουσιάσεις της μουσική που σου αρέσει να παίζεις και είναι όμορφο που υπάρχει ποικιλομορφία.Αυτά τα στέκια τα αγαπάει ο κόσμος γιατί θέλει να ακούσει κάτι διαφορετικό και ποιοτικό! Κάθε αρχή είναι βέβαια δύσκολη μέχρι να σου δοθεί η ευκαιρία να δείξεις αυτό που θες και τη δουλειά που έχεις κάνει. Με καλή διάθεση, όμως, όλα δρομολογούνται!
 
 
-Η καραντίνα υπήρξε πλήγμα για όλους τους καλλιτέχνες καθώς σταμάτησαν οι ζωντανές εμφανίσεις. Εσείς πώς διαχειριστήκατε τους μήνες του εγκλεισμού; 
Η καραντίνα ήταν σίγουρα ένα οικονομικό πλήγμα στους καλλιτέχνες του τόπου και έφερε στην επιφάνεια πολλές δυσλειτουργίες στη στήριξη του καλλιτεχνικού κλάδου από κρατικής και εργασιακής πλευράς. Παρ΄ όλα αυτά, για άλλη μια φορά, η τέχνη μας, αποτέλεσε σανίδα σωτηρίας στη ζωή μας. Νομίζω γι αυτό επιβιώνουν οι καλλιτέχνες ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Κάναμε κάποια live streaming μέσα από τη σελίδα μας στο Facebook, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια θετική ατμόσφαιρα. Γράψαμε και κάποιες ιδέες στη μουσική που καιρό γυρνοβολούσαν στο μυαλό μας, οπότε έγινε ένα θετικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση!
 
-Τι σας έλειψε περισσότερο από τις ζωντανές εμφανίσεις;
Μας έλειψε η όλη διαδικασία του λάιβ! Η προετοιμασία μας, τα νέα κομμάτια που πάντα παίζουμε με περίσσιο ενθουσιασμό, ο κόσμος, οι φίλοι, η ατμόσφαιρα!
 
 
-Κάποιο αγαπημένο σας στέκι στη Θεσσαλονίκη;
Τα στέκια μας και λόγω των λάιβ, είναι μέρη στα οποία παίζουμε μουσική και έχουμε αναπτύξει μια σχέση με όλους όσους δουλεύουν εκει! Έτσι, το δέντρο στο μπαρ, o beeρατής στην Τούμπα, το blue café στην Χαριλάου, είναι κάποια από αυτά!
 
-Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε, αν σας δινόταν η ευκαιρία;
Δύσκολη ερώτηση! Σίγουρα θα πώ Imelda May που αποτέλεσε έμπνευση για μένα σαν σύγχρονη τραγουδίστρια της rockabilly μαζί με τον Joe Bonamassa, καθώς αυτός αποτελεί έναν επάξιο συνεχιστή της blues.
 
-Γιατί θα προτείνατε σε κάποιον να έρθει να δει τους Black Forest;
Οι Black forest δημιουργούν σχέση με το κοινό.Η επικοινωνία μουσικού και κοινού για μας είναι πολύ σημαντική!Η μουσική που παίζουμε αποτελεί ένα ακουστικό ταξίδι! Δυνατά ροκ και μπλούζ κομμάτια, μέσα απο διαχρονικές μελωδίες που μιλούν για τον έρωτα και τη ζωή!
 
-Θεωρείτε πως τα social media σας έχουν βοηθήσει να προωθήσετε τη δουλειά σας;
Τα social media, παίζουν πλέον πρωτεύοντα επικοινωνιακό ρόλο! Μας βοήθησαν σχεδόν αποκλειστικά με την προώθηση της δουλειάς μας. Μέσω αυτών καταφέραμε να φτάσουμε σε τόσες διαφορετικές πόλεις στη Βόρεια Ελλάδα και να πραγματοποιήσουμε εμφανίσεις!
 
-Ποια θα είναι τα επόμενα μουσικά σας βήματα; Πού στοχεύετε;
Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε όπως μπορούμε το φετινό καλοκαίρι. Οι συνθήκες είναι ακόμη ρευστές, αλλά δεν πτοούμαστε εύκολα! Έτσι τα ελληνικά νησιά θα αποτελέσουν το έδαφος της πρόκλησης! Ξεκινάμε τα λάιβμας με πρώτη στάση τη Λαμία και ένα πανέμορφο οικολογικό Glamping, το Nisi, που βρίσκεται στήν παραλία των Ραχών.
 
 
-Κι ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας; 
Στηρίξτε την τέχνη και αγαπήστε την!Την ζωντανή τέχνη! Τον πλανώδιο μουσικό,το θέατρο, το βιβλίο,τους καλλιτέχνες που είναι δίπλα σας! Με τα μάτια της τέχνης όλα είναι εφικτά!
.
Ευχαριστούμε πολύ τον πολιτιστικό ιστότοπο Κουλτουρόσουπα για την πρόταση!
.
Καλό καλοκαίρι!
 
Ευχαριστούμε!
111111111 1111111
111111111111111
Βρείτε τους: YouTube - Instagram - Facebook
---
3η χρονιά InTempo
(κάθε 20 του μηνός στην "Κ")
.
Ακολουθήστε μας στα social media
      


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Β. Αδαμάκου
Β. Αδαμάκου
Φιλόλογος που δεν καταλαβαίνει όσους αδυνατούν να διαβάσουν με συνοδεία μουσικής! Μαζί στην κατηγορία «Μουσικομανία» θα ανακαλύπτουμε τις καλύτερες μουσικές εκδηλώσεις και θα γνωρίζουμε νέους καλλιτέχνες της πόλης.Θα με βρίσκεις κάθε Δευτέρα στη στήλη «Εκεί που τρέχουν οι Θεσσαλονικείς – Μουσικές προτάσεις εξόδου»και κάθε 20 του μήνα στη συνεντευξιακή στήλη «In Tempo».Θα χαρώ να επικοινωνήσω μαζί σου στο μέιλ veniaadamakou@outlook.com.

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή