Συνέντευξη με τους Grande Fox στον Φώτη Τουμανίδη για την «Κ».

2783 Views
Συνέντευξη με τους Grande Fox στον Φώτη Τουμανίδη για την «Κ». Συνέντευξη με τους Grande Fox στον Φώτη Τουμανίδη για την «Κ».


 
Ας ξεκινήσουμε με ένα μάθημα ιστορίας. Πότε και από ποιούς δημιουργήθηκαν οι Grande Fox.
Καταρχάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον καλό μας φίλο και δάσκαλο Φώτη Τουμανίδη που μας δίνει την ευκαιρία να εκφραστούμε μέσα από το κομμάτι που ασχολείται ως προς την γραφή για την μουσική και την προώθηση στα πρώτα μας βήματα . Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι οι Grande Fox δημιουργήθηκαν υπό την φιλία που ξεκίνησε περίπου πριν από 7 χρόνια με μας (Λευτέρη και τον Νίκο) δηλαδή κιθαρίστας και η φωνή αντίστοιχα του σχήματος. Πολύ παρέα, πολλές συζητήσεις και κυρίως πολύ νυχτερινή ζωή με ποτό και ό,τι φέρνει αυτό ως αποτέλεσμα! Πολλές στιγμές χαράς αλλά και πόνου και σκοτεινιάς πάντα έχοντας ο ένας τον άλλο σαν σχέση αδερφών εξ αίματος. Ο μόνος λοιπόν πραγματικά αποτελεσματικός τρόπος με τον οποίο εκφραζόμασταν τότε αλλά μέχρι και σήμερα είναι φυσικά η μουσική. Αρχίσαμε να παίζουμε πριν από 4 χρόνια μαζί σε ένα μικρό και γραφικό μπαλκόνι σε ένα σπίτι της Άνω Πόλης στην Θεσσαλονίκη που έμενε ο Ζαο, τραγούδια μεγάλων που γουστάραμε και περνάγαμε τις νύχτες μας με μια κιθάρα και μια φωνή προσφέροντας παρέα σε μερικούς ξένους τουρίστες περαστικούς που μας χαζεύανε καθώς περπατούσαν από κάτω στα πλακόστρωτα στενά της περιοχής. Εκεί σ’ αυτό το μπαλκόνι ξεκίνησε να βγαίνει από μέσα μας ένα είδος μελωδικής μαγείας το οποίο μας παρακίνησε και μας ‘’φύτεψε’’ αν θέλετε να το πούμε κι έτσι , τον ‘’σπόρο’’ για την δημιουργία ενός δικού μας σχήματος υπό το οποίο θα παραδίδαμε και την ψυχής μας μέσα σε αυτήν την ιδέα. Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι τότε ήταν η εποχή της δημιουργίας του σχήματος, η αγνή μας αρχή.
 
Τι σημαίνει το όνομά σας και πως το εμπνευστήκατε;
Grande Fox σημαίνει προφανώς, μεγάλη αλεπού. Ένα όνομα το οποίο δεν ήταν αρχικά αυτό και είχε θα λέγαμε αρκετές παραλλαγές όπως είναι φυσικό για κάθε αρχάριο ο οποίος ψάχνετε να ΄΄σταντάρει΄΄ δυο τρία πράγματα που να αντιπροσωπεύουν τη μουσική του και το πνεύμα του για να παρουσιάσει μέσω ενός project. Πέρα όμως από την κυριολεκτική έννοια του ονόματος μας , Grande Fox σημαίνει για εμάς μεγάλο πνεύμα, μεγάλη ψυχή, μεγάλη ιδέα, μεγάλο όραμα. Εξ αρχής οι δυο μας είχαμε ένα κοινό όραμα και ξεκινήσαμε με μια ιδέα , όπως και τώρα συνεχίζουμε να χτίζουμε πάνω σε αυτήν δίνοντας της σάρκα και οστά. Βάζουμε τον πήχη ψηλά σε ό,τι κάνουμε ως μουσικό σχήμα και προσπαθούμε σε κάθε μας κίνηση να γινόμαστε καλύτεροι. Ποτέ δεν είδαμε την ‘’αποτυχία’’ ως το επερχόμενο τέλος μας και πιστεύουμε πως αυτό είναι κυρίως που μας ξεχωρίζει από τους πολλούς. Την αποτυχία πάντα την κοιτάζουμε ως ευκαιρία για εξέλιξη και κάθε φορά ανταγωνιζόμαστε τους ίδιους μας τους εαυτούς με σκοπό την αυτοβελτίωση η οποία με την σειρά της ανεβάζει και ΄΄level΄΄ την μουσική μας. Αλλά και τα οπτικά μας καθώς από το πρώτο μας κιόλας δίσκο ΄΄SpaceNest΄΄ γυρίσαμε ένα μικρού μήκους ταινιάκι-videoclip στο πρώτο κομμάτι που ηχογραφήθηκε επίσημα, το ΄΄Psychotropic΄΄ και στη συνέχεια το ΄΄Route 66΄΄ με τους χαρλεάδες-φίλους μας από την μαγευτική Κύπρο. Όπως αναφέρθηκε λοιπόν και παραπάνω επειδή εκτός από την μουσική μας ζήσαμε μαζί και εμπειρίες με ποικίλα γεγονότα και συναισθήματα που μας στιγμάτισαν και μάθαμε έτσι να βλέπουμε τα κοσμικά εμπόδια ως ευκαιρίες εξέλιξης και πνευματικής ενδυνάμωσης, περάσαμε αυτό το στοιχείο και στη μπάντα ως τρόπο με τον οποίο όλοι μαζί ξεπερνούμε εμπόδια και δημιουργούμε κάθε φορά καινούργιο υλικό με μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο! Πιστεύουμε λοιπόν πως όλα αυτά τα στοιχεία είναι που δίνουν στο όνομα της μπάντας το βαθύτερο νόημα της τονίζοντας με αυτό το τρόπο ένα μέρος της ουσίας από την οποία είμαστε φτιαγμένοι και φωτίζουμε το μονοπάτι μας.
 
Θέλετε να μας παρουσιάσετε τα μέλη που απαρτίζουν την μπάντα;
Οι άνθρωποι που συντελούν τους Grande είναι αρχικά ο Μπερζαμάνης Νίκος ο οποίος διαχειρίζεται τα φωνητικά της μπάντας και παράλληλα στιχουργός των κομματιών. Ο Ζαοσκούφης Λευτέρης ο οποίος είναι ο κιθαρίστας μας και συνθέτης μελωδιών , είναι ο άνθρωπος ο οποίος έχει επωμιστεί όλες τις οπτικές μας παραγωγές (videoclips - photoshoots -promo- teasers). Είναι ο Βασίλης Θεοδοσιάδης ο οποίος είναι το νέο μας μέλος και έχει αναλάβει τον ρόλο του δεύτερου κιθαρίστα αλλά και ο ίδιος έχει συμβάλει στο συνθετικό-μελωδικό μέρος των νέων παραγωγών μας και έχει δώσει μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερη, όπως και ο χαρακτήρας του, γεμάτη χρώματα μουσική ανεβάζοντας μας ακόμη πιο ψηλά και τον ευχαριστούμε γι αυτό. Είναι από τα άτομα που τα εντάσεις στην Grande οικογένεια δίχως πολύ σκέψη. Έπειτα είναι ο Παρασκευάς Νικολάου ο οποίος έχει αναλάβει τον ρόλο του μπασίστα και με την σειρά του έχει προσφέρει με τις ωραίες μελωδικές γραμμές του. Και τέλος έχουμε τον Μπαλτά Γιώργο ή αλλιώς ‘‘the machine gun’’ ο οποίος ανέλαβε τον ρόλο του ντράμερ χαρίζοντας μας έτσι την δυνατότητα να πατήσουμε πάνω του με σταθερότητα και ακρίβεια προσφέροντας και αυτός με την σειρά του στο μαεστρικό κομμάτι από τις γνώσεις του και την μεγάλη εμπειρία στο χώρο. Επίσης για μας μέλος της μπάντας είναι και ο Κώστας Κοφίνας ο άνθρωπος μας ο οποίος βρίσκεται πίσω από την παραγωγή που δίνει την πρώτη και τελευταία πινελιά μέσα στο στούντιο (Blueberry productions c.o).Και τέλος ο Τζόν Τούσσας ο οποίος έχει αναλάβει  σχεδόν όλα τα γραφιστικά του σχήματος και συμβάλλει στο δικό  του κομμάτι με επιτυχία απέναντι στις προσδοκίες των αλεπούδων.
 
Φυσικά αυτό που όλοι θέλουν να ξέρουν είναι το είδος της rock το οποίο παίζει η μπάντα.
Το είδος μας μουσικά θα λέγαμε ότι είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενο για το αν είναι κάτι συγκεκριμένο και αν κατατάσσετε σε είδος και κατηγορία. Δεν μπορούμε όσο και να προσπαθήσαμε να βάλουμε ετικέτα σε αυτό που κάνουμε και θεωρούμε πως αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία που αξίζει να σχολιάσουμε για την μουσική μας. Σε πολλές συζητήσεις με φίλους γνωστούς οικογένεια αλλά και τρίτα πρόσωπα κανείς δεν μπόρεσε να μας ορίσει σε συγκεκριμένο είδος. Όλοι λένε ότι έχουμε πολλές επιρροές και διάφορα σημεία μας θυμίζουν από Limpbizkit ως Alice in chains από Sleeping Karma ως Rage against the machine και πολλά άλλα. Εμείς θα σας πούμε ότι έχουμε παικτικά πολλές βάσεις στο stoner heavy rock καθώς μας αρέσει σαν είδος , έχουμε αρκετές ψυχεδέλειες, γιατί μας αρέσει να ταξιδεύουμε, αλλά και έντονα στοιχεία από newrock και southern και hard rock ρεύματα γιατί και εμείς είμαστε ανήσυχα πνεύματα όπως όλοι εσείς και ηρεμία δεν υπάρχει ποτέ μέσα στα κεφάλια μας! χαχαχαχαχ…. Για να κλείσουμε λοιπόν πάνω σε αυτό το θέμα θα θέλαμε να πούμε στον καθένα που θα μας ακούσει να εστιάσει και θα βρει σίγουρα τα στοιχεία που τον αντιπροσωπεύουν καθώς η ποικιλία των κομματιών ηχητικά και μουσικά είναι μεγάλη και είμαστε σίγουροι πως θα αρεστείτε κι εσείς καθώς και το δικό μας μουσικό φάσμα είναι μεγάλο και έχουμε δεχτεί αρκετές επιρροές από μεγάλους καλλιτέχνες της μουσικής βιομηχανίας.
 
Πείτε μας λίγα πράγματα για τις δημιουργίες σας audio και video.
 Ένα πολυδιάστατο θέμα που δυστυχώς και να θέλουμε είναι δύσκολο να χωρέσουμε σε λίγες γραμμές τις σκέψεις μας και να διηγηθούμε τις οπτικοακουστικές μας ανησυχίες από την γένεση της ιδέας μέχρι και την υλοποίηση της. Σίγουρα θα αναφερθούμε στο γεγονός πως εξαρχής εντάξαμε μέσα στο σχήμα το σινεμάτικ-θεάτρικαλ στοιχείο αλλά και τον ελεύθερο πειραματισμό και αυτό θα το δείτε και θα το ακούσετε μέσα στο ηχητικό, το οπτικό αλλά και το εμφανισιακό κομμάτι της κάθε δουλειάς μας είτε είναι βίντεκλιπ, είτε λάιβ, είτε φωτογράφιση, γραφιστικά artwork και προφανώς μέσα από τις μουσικές παραγωγές μας θα το νιώσετε πιο έντονα . Κάθε κομμάτι μια ιστορία, μια εμπειρία, πολλαπλά αλυσιδωτά συναισθήματα, τρισδιάστατοι κόσμοι και παράλληλα σύμπαντα αλλάζοντας επίπεδα και χρώματα μέσα από το κύκλο του σκότους και του φωτός. Σε κάποια άλλη στιγμή θα ξανά επανέλθουμε για να αναλύσουμε αυτό το κεφάλαιο το οποίο είναι μεγάλο και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο κατανοητοί και να σας μεταδώσουμε όλα αυτά που βρίσκονται μέσα μας. Για την ώρα ο ήχος και η εικόνα που έχουμε στο βιογραφικό μας είναι αρκετά για να πάρετε μια γεύση και να αντλήσετε όλα όσα έχουμε πει μέχρι στιγμής.(ένα βασικό tip για την επιτυχία κατά την ταπεινή μας άποψη είναι να βρεθούν τα ανθρώπινα στοιχεία και οι γνώστες για την υλοποίηση του κάθε πρότζεκτ στη κάθε συνεργασία, το τζάμπα σταματάτε να το διεκδικείτε πληρώστε αυτούς που χάνουν τον ύπνο τους για την πάρτη σας και δώστε τους ένα μερίδιο ελευθερίας στην έκφραση του λόγου και της τέχνης αλλιώς κάντε τα μόνοι! Τα αποτελέσματα τα ξέρετε…)
 
Ποιές γνωστές μπάντες σας έχουν επηρεάσει, αλλά και τι άλλα είδη ακούτε;
Σε αυτήν την ερώτηση θα απαντήσουμε κεμπάρικα και στο διάλογο της πιάτσας απλά και λιτά. Ακούμε οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με γαβ γαβ και γαρύφαλλα!!! Δεν σταματάμε ποτέ να ψάχνουμε την μουσική παιδεία και ό, τι υπάρχει στο διαδίκτυο γιατί η μουσική ποτέ δεν σταματά να εξελίσσεται και ποτέ δεν σταματάς να μορφώνεσαι ακολουθώντας την εξέλιξη της, αλλά πρώτα γνωρίζοντας και ανακαλύπτοντας την από την αφετηρία της και τους προγόνους της που μας άφησαν το ομορφότερο δώρο κειμήλιο και θησαυρό αιώνιο ξεκινώντας από την μητέρα φύση. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ζητήσετε από τον Ζαο την ερευνητική εργασία που έχει κάνει στο μεταπτυχιακό του με θεματική ψυχεδελική μουσική και κινηματογράφος ένα μοναδικό και απολαυστικό ταξίδι με αναδρομές και αναλύσεις διαστάσεων, ίσως απαντηθούν τα ερωτήματα σας σε βάθος για τις επιρροές  τα είδη αλλά και τους θρύλους που άναψαν την φλόγα μέσα μας και δίνοντας σε εμάς την σκυτάλη και την ευκαιρία μέσα από αυτά τα ερεθίσματα να γράψουμε με την σειρά μας την δική μας ιστορία και να την μοιραστούμε μαζί σας.
 
Στιχουργικά που κινούνται τα κομμάτια σας;
Σε αυτό το σημείο όσον αφορά το στιχουργικό μέρος μπορούμε με ασφάλεια να πούμε πως κινούμαστε σε διάφορα μοτίβα, άλλα βασισμένα σε προσωπικές εμπειρίες που άφησαν το στίγμα τους, άλλα σε στιγμές εσωτερισμού και πνευματικής εργασίας, άλλα σε στιγμές έμπνευσης της στιγμής μέσα στο στούντιο παραγωγής και άλλα μοτίβα τα οποία αφορούν το κοσμικό πνεύμα της εποχής μας, αυτής της νέας και ιδιαίτερα εξελιγμένης τεχνολογικά εποχής αλλά συνάμα φτωχής σε πνεύμα. Όμως το κύριο και βασικό θεμέλιο στο στιχουργικό κομμάτι είναι το συναίσθημα και η φαντασία. Η κινητήριος δύναμη που δίνει την σπίθα και σε φωτίζει μέσα σε μια στιγμή να γράψεις ξαφνικά κάτι που θα φέρει πάνω του δυνατό νόημα και θα εκπέμπει vibes που θα επηρεάσουν τον ακροατή και θα τον παρακινήσουν. Και ξαφνικά τρέχεις να βρεις χαρτί και μολύβι να προλάβεις να το γράψεις γιατί κι εσύ ο ίδιος ανατρίχιασες που σου κατέβηκε κάτι τόσο δυνατό και δεν θες με τίποτα να το χάσεις. Αντί αυτού διψάς να το παραδώσεις στο κόσμο για να το ακούσει και να ενστερνιστεί την δημιουργία σου! Ας μην πούμε περισσότερα όμως πάνω σε αυτό παρά να παρακινήσουμε τους ακροατές να ακούσουν τους στίχους, να τους διαβάσουν και να τους προσαρμόσουν στην δική τους πραγματικότητα. Αυτή είναι άλλωστε και η μαγεία της μουσικής.
 
Εγώ προσωπικά έχω πάντα την περιέργεια να μάθω πως γράφει η κάθε μπάντα τα καινούρια της κομμάτια. Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για τον τρόπο που δημιουργείτε εσείς;
Η δημιουργία του κάθε κομματιού πραγματικά είναι εντελώς απροσδιόριστη για ένα και μόνο λόγο . Κάθε κομμάτι μας είναι κάτι διαφορετικό, είναι κάτι άλλο , μια νέα κατάσταση μια νέα ιστορία ένα νέο συναίσθημα . Βλέπετε , επειδή έχουμε πολλά να πούμε σαν άνθρωποι μέσω της μουσικής μας αλλά και σαν μπάντα ως σύνολο, μας έχει γίνει εύκολο να προσαρμόζουμε τον ήχο μας στην διαφορετικότητα του κάθε κομματιού. Με αυτό το τρόπο, αυτό που θα ακούτε θα είναι πάντα Grande αλλά ποτέ ίδιο το ένα κόμματι με το άλλο . Δεν είναι φοβερό αυτό?! Σκεφτείτε, σε μια χώρα που σκοτώνει την δημιουργικότητα από τα χρόνια του σχολείου ακόμη, σε μια εποχή οπού η αυθεντικότητα και η ποικιλία αυτής , εκλείπει κυριολεκτικά ολοένα και περισσότερο, ερχόμαστε εμείς , πηγαίνοντας κόντρα ουσιαστικά στο ρεύμα, και δημιουργούμε ακριβώς αυτό που λείπει ! Και ο λόγος είναι γιατί μας λείπει κι εμάς και έτσι αποφασίσαμε πράττοντας πάντα μέσω της τέχνης και της δημιουργικότητας να παρακινήσουμε κι άλλους ανθρώπους να ακούσουν να δουν και να πράξουν ανάλογα. Σε αυτήν την ερώτηση-απάντηση αλλά και γενικότερα σε ολόκληρη την συνέντευξη σίγουρα από τα λεγόμενα μας αντιλαμβάνεστε και το κάθε κομμάτι του παζλ το οποίο μας ρωτάτε, το ένα φέρνει το άλλο και σίγουρα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα για τον τρόπο που σκεφτόμαστε και γράφουμε νέα μουσική και πως από την ιδέα μέσα από τις συζητήσεις, σκέψεις και εμπειρίες μας αλλά προφανώς και από την έμπνευση-φαντασία που μας έρχεται οποιαδήποτε στιγμή την αποτυπώνουμε σε ένα καταγραφικό ή σ’ ένα χαρτί μ’ ένα στυλό, μέχρι την στιγμή που θα αποφασίσουμε να μπούμε στο στούντιο δουλεύουμε την ιδέα, την εξελίσσουμε, την διαμορφώνουμε και όταν νιώσουμε πως έχει ωριμάσει τότε η μαγεία ξεκινά να δρα και σιγά σιγά ανθίζει ένα νέο μουσικό κομμάτι. Άλλωστε και η ατάκα η μουσική ενώνει ανθρώπους δεν είναι τυχαία! Η μουσική μας πηγάζει μελωδικά και στιχουργικά από τα συναισθήματα της κάθε στιγμής που βιώνουμε, σε όλο το φάσμα που μπορεί να υπάρξει και με αυτόν τον τρόπο εκφραζόμαστε και την βγάζουμε προς τα έξω με κάθε κόστος και έκθεση. Αυτό συμβαίνει και σε κάθε είδους τέχνη από κάθε καλλιτέχνη αν φυσικά θέλει να του δίνεται αυτός ο τίτλος.
 
Σε όλους πιστεύω αρέσουν οι ζωντανές εμφανίσεις. Έχετε προγραμματίσει κάτι για το 2018;
Προς το παρόν για το 2018 δεν έχει μπει πρόγραμμα live εμφανίσεων αν και είχαμε προτάσεις από Ελλάδα αλλά και από μπάντες του εξωτερικού προτιμήσαμε για τρίτη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπούμε για recordings με σκοπό την εγγραφή κι άλλου  ‘‘LP’’δίσκου !! Μετά από το full debut album ‘’Spacenest’’ (πρώτη κυκλοφορία Νοέμβριος του 2016) ακλούθησε το πρόσφατο EP album με τίτλο ‘’kulning’’ (το κάλεσμα στα αρχαία σουηδικά) το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα στις 16 Απρίλιου 2018 με διπλάσια θα λέγαμε ανταπόκριση του κοινού από το πρώτο δίσκο κάτι το οποίο μας έδωσε και το push για να προχωρήσουμε σε νέες παραγωγές έχοντας έμπνευση και αρκετά να πούμε με σκοπό τις ηχογραφήσεις για τρίτο δίσκο και την έκδοση του πιθανότατα μέσα στη νέα σεζόν. Φυσικά και βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού μας η υπόθεση λάιβ και θα είναι ο επόμενος στόχος μας εφόσον ολοκληρωθούν  και κλείσουν οι φάκελοι των πρότζεκ που έχουμε ανοιχτούς στη παρούσα χρονική στιγμή. Σίγουρα προσέχουμε που εμφανιζόμαστε και προσπαθούμε να έχουμε καλές και σοβαρές συνεργασίες και πάντα είμαστε ανοιχτοί σε νέες συνεργασίες και στηρίζουμε τον αγώνα που βαδίζουμε όλοι οι μουσικοί στο χώρο αυτό, τον ανεξάρτητο και ακριβό για τα δεδομένα μας, σε μια εποχή που μπορείς να κάνεις μεγάλα πράγματα αλλά τελικά  δεν κάνεις λόγω του συστήματος που σου προσφέρει μια τέλεια βιτρίνα η οποία βρίσκεται εκεί μόνο για να την βλέπεις.
 
Με υπολογιστές, κινητά και ένα σωρό άλλες συσκευές, είμαστε όλοι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Θέλετε να μας πείτε που μπορούμε να βρούμε υλικό σας να ακούσουμε και να δούμε;
Το σχήμα αυτή την στιγμή έχει στη διάθεση του, τις εξής πλατφόρμες και μπορείτε να το ακολουθήσετε και να το στηρίξετε στον αγώνα αυτό των πρώτων του βημάτων στις σελίδες FACEBOOK-INSTAGRAM-SPOTIFY-YOUTUBE  και αρκετές ακόμη, αλλά αυτές είναι και οι πιο γνωστές, με το όνομα της μπάντας Grande Fox όταν πληκτρολογήσετε μέσα σε αυτά τα κανάλια θα μας βρείτε. Εκεί υπάρχει αρκετό υλικό οπτικοακουστικό για να μας δείτε και να μας ακούσετε. Σύντομα θα δοθεί και η επίσημη ιστοσελίδα η οποία θα είναι και το πορτφόλιο της μπάντας με όλα τα αρχεία καταχωρημένα από την ιδέα μέχρι και το σήμερα. Μέσα σε αυτές τις σελίδες θα γίνονται και όλα τα updates. Και σ’ αυτούς που παραμένουν και  στον αναλογικό κόσμο και στην βιντατζιά πάντα υπάρχει το χειροπιαστό και γνήσιο της υπόθεσης.  
 
Ώρα για επίλογο. Πείτε κάτι τελευταίο σε όσους σας γνωρίζουν, αλλά και σε όσους σας μαθαίνουν αυτή τη στιγμή.
Σε όσους μας γνωρίζουν ήδη να εκφράσουμε το μεγάλο μας ευχαριστώ για την ανταπόκριση που μας δείχνουν, είμαστε εδώ για να σας ταξιδεύουμε και να μοιραζόμαστε μαζί σας μουσικές εμπειρίες και να δημιουργούμε την μουσική που θα σας κάνει την καλύτερη παρέα στις ευχάριστες και μη , στιγμές της ζωής σας. Τέλος, όσοι μας γνωρίζετε τώρα, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να πλεύσετε μαζί μας σε αυτό το μουσικό ταξίδι , είμαστε σίγουροι πως έχουμε αρκετά ακόμη να σας προφέρουμε και σας εγγυούμαστε πολλά για την συνέχεια που ακολουθεί !! Cause when words fail, music speaks. That simple.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Φώτης Τουμανίδης
Φώτης Τουμανίδης
Η μουσική ήταν πάντα ο καλύτερός μου φίλος. Ήταν δίπλα μου και με βοηθούσε να ξεπεράσω τις δύσκολες στιγμές. Αλλά ήταν εκεί και στις όμορφες στιγμές, μεγεθύνοντας τα συναισθήματά μου. Υπάρχουν τραγούδια που είναι άμεσα συνδεδεμένα με κάποιες περιόδους της ζωής μου, και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημιουργούς αυτών των κομματιών. Κάπως έτσι άρχισα να γράφω κι εγώ μουσική για να συνεισφέρω κάτι στην κοινωνία των φίλων της μουσικής. Παίζω μπάσο εδώ και τρεις δεκαετίες. Έχω παίξει σε πολλές rock και metal μπάντες της πόλης, αλλά έχω παίξει επίσης, λαϊκά και παραδοσιακά, ελληνόφωνη ροκ, έντεχνα και πολλά άλλα… Είμαι ο Φώτης Τουμανίδης, μπασίστας των Emerald Sun και των Sunday Hats, και αυτή η στήλη έχει Rock και Metal ιστορίες της πόλης μας, γιατί χωρίς rock ‘n’ roll η σούπα δεν νοστιμεύει. «Κυλιόμενοι λίθοι»: κάθε 7, 17 και 27 του μηνός στις σελίδες του Kulturosupa.gr.

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο