Η καρδιά της μουσικής των νέων της Μεσογείου χτυπά στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.

90 Views
Η καρδιά της μουσικής των νέων της Μεσογείου χτυπά στη  Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Η καρδιά της μουσικής των νέων της Μεσογείου χτυπά στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Η καρδιά της μουσικής των νέων της Μεσογείου χτυπά στη στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.
Στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης θα χτυπήσει το Μάρτιο και για μια ολόκληρη εβδομάδα η καρδιά της μουσικής της νεολαίας της Μεσογείου.
Εδώ θα φιλοξενηθούν περίπου 80 νέοι που συμμετέχουν στον διαγωνισμό «Οι νέοι παίζουν μουσική», ένα ραντεβού για «εκκολαπτόμενους» μουσικούς των σχολείων της Γερμανίας και του εξωτερικού, το οποίο γίνεται για 51η φορά. Και φέτος έχουμε την τύχη να φιλοξενείται στο σχολείο μας. 
Συμμετέχουν οι βραβευμένοι της πρώτης φάσης των τοπικών διαγωνισμών σχολείων της Ανατολικής Μεσογείου, οι οποίοι θα παίξουν για μια ολόκληρη βδομάδα σε διάφορες κατηγορίες οργάνων, διεκδικώντας στη Θεσσαλονίκη ένα πρώτο βραβείο.
Πέρα όμως από τον μουσικό διαγωνισμό η συνάντηση στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει την ευκαιρία για μια μεγάλη πολυπολιτισμική συνάντηση νέων μουσικών από τα σχολεία του Μιλάνου, της Γένοβας, της Ρώμης, της Αλεξάνδρειας, του Καΐρου, της Κωνσταντινούπολης, των Ιεροσολύμων, της Αθήνας και φυσικά της Θεσσαλονίκης. Οι νέοι θα φιλοξενηθούν στην πόλη, θα μάθουν για την ιστορία της, αλλά το πιο σημαντικό θα έρθουν πιο κοντά ο ένας με τον άλλο. Και είναι σίγουρα μια ευτυχής συγκυρία το γεγονός ότι ο φετινός διαγωνισμός στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης συμπίπτει με την ανάληψη από την πόλη της διοργάνωσης «European Youth Capital 2014».
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό:
1.Εναρκτήρια συναυλία, την Πέμπτη, 20 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, όπου θα συμμετέχουν οι μουσικές ομάδες όλων των σχολείων
2.Τελική συναυλία, την Τρίτη, 25 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 8.30 το βράδυ, όπου θα συμμετέχουν οι νικητές του διαγωνισμού.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Με καλές προθέσεις «Ο Βαφτιστικός της κυρίας» και με πολλά αλλά… Είδαμε και σχολιάζουμε.
Με καλές προθέσεις «Ο Βαφτιστικός της κυρίας» και με πολλά αλλά… Είδαμε και σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 1687 Views

 Μία προσπάθεια απόδοσης φαρσοκωμωδίας με πολλαπλές #αδυναμίες. #Είδε και #σχολιάζει ο Γιώργος #Μπαστουνάς #Διαβάστε αναλυτικά στη #Θεατρομανία της «Κ».

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή