Πήγαμε στην πρεμιέρα της Νατάσσας Μποφίλιου στο Fix Factory of Sound και σχολιάζουμε…

1891 Views
Πήγαμε στην πρεμιέρα της Νατάσσας Μποφίλιου στο Fix Factory of Sound και σχολιάζουμε… Πήγαμε στην πρεμιέρα της Νατάσσας Μποφίλιου στο Fix Factory of Sound και σχολιάζουμε…

Πήγαμε στην πρεμιέρα της Νατάσσας Μποφίλιου στο Fix Factory of Sound και σχολιάζουμε...

Στον καινούριο χώρο Fix Factory of Sound, υποδέχθηκε η Θεσσαλονίκη τη Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία μετέφερε στην πόλη μας την παράσταση που έκλεψε τις εντυπώσεις στην πρωτεύουσα. Θα είναι εδώ για όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου, και είχαμε την τύχη να είμαστε παρόντες στην πρώτη της εμφάνιση… Στην πρώτη παρουσίαση του «Πάμε ξανά» στη Θεσσαλονίκη…
            Αν σας περιγράψουμε τη βραδιά που ζήσαμε αναφέροντας με τη σειρά ο,τι είδαμε και έγινε, θα είμαστε άδικοι και θα καταλάβετε παρακάτω το γιατί…
            Νατάσσα Μποφίλιου λοιπόν και τι σχόλιο να κάνει κανείς για αυτή τη φωνή… Μία τραγουδίστρια που αποτελεί τον έμπρακτο ορισμό της ερμηνεύτριας. Μία ασθένεια που την ταλαιπωρεί αυτό το διάστημα την προβλημάτισε για πιθανή ακύρωση της εμφάνισής της. Τελικά επέλεξε να το παλέψει, και την ευχαριστούμε για αυτό!
            Ο κόσμος την αποθέωσε, όχι όταν ανέβηκε στη σκηνή, αλλά ήδη από πιο πριν όταν φάνηκε η φιγούρα της στο βάθος να πλησιάζει. Άνοιξε την παράστασή της η ίδια παίζοντας στο πιάνο και τραγουδώντας. Ατμοσφαιρική όπως πάντα, τραγουδώντας με μία ανάσα, ζώντας κάθε στίχο, κάθε συναίσθημα, η Νατάσσα Μποφίλιου αποτελεί μια παρουσία που κανένας χώρος, καμία σκηνή δεν θα την εμποδίσει να επικοινωνήσει με τον κόσμο και να κερδίσει κάθε έναν από το κοινό ξεχωριστά.
            Παρουσίασε καινούρια της τραγούδια (συνεργασία με το συνθέτη Στάμο Σέμση), ενώ φυσικά δεν έλειψε «η καρδιά» που «πονάει πάντα όταν ψηλώνει», «το μέτρημα» και πολλά άλλα τραγούδια της που έχουν από καιρό γίνει τόσο αγαπητά στον κόσμο. Ανάμεσα στα τραγούδια μιλούσε με τον κόσμο, αφουγκραζόταν τις διαθέσεις, και το πιο σημαντικό είναι ότι αυτό γινόταν τόσο αυθόρμητα και ανεπιτήδευτα, που σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς ένιωθες πιο πολύ να τραγουδάει μία φίλη σου μόνο για σένα, και όχι ότι ακούς απλά μία τραγουδίστρια στη σκηνή από απόσταση.
            Απολαύσαμε όχι μόνο φωνή, αλλά μια γυναικεία παρουσία με αέρα, αυτοπεποίθηση, πάθος και πολύ πολύ πολύ συναίσθημα… Με ένα διάλειμμα ενδιάμεσα, τραγουδούσε μπροστά μας για κάτι παραπάνω από 2 ώρες. Έπαιξε πιάνο τραγουδώντας, χόρεψε, τραγούδησε χωρίς μικρόφωνο, χωρίς μουσική, τραγούδησε σε «ντουέτο» με τον κόσμο, με το σκέρτσο και το πάθος της να ρέουν αστείρευτα… Την έχουμε ακούσει ξανά να το τραγουδάει, και δε γινόταν να λείψει ούτε αυτή τη φορά «το δίχτυ», το οποίο θεωρώντας το ίσως το πιο «ελπιδοφόρο» τραγούδι όπως η ίδια είπε, το αφιέρωσε στον κόσμο. Κάνοντας το κλείσιμο, ο κόσμος που αμείωτα και κυριολεκτικά την αποθέωνε μετά από κάθε τραγούδι, την έφερε με χειροκροτήματα πίσω στη σκηνή. Το πρόγραμμα τελικά έκλεισε με ποιο άλλο…; «Ζω μονάχα ΕΝ ΛΕΥΚΩ…» τραγούδησε και μετά είπε την τελευταία καληνύχτα…
            Αξίζει να πούμε μεγάλο μπράβο και στους μουσικούς που τη συνόδευαν, οι οποίοι την πλαισίωναν όχι απλά αξιοπρεπώς, αλλά  με τη στάση της Νατάσσας Μποφίλιου απέναντί τους, διέκρινες ότι έπαιζε μπροστά σου μια μεγάλη παρέα και όχι απλά «κάποια» ορχήστρα «μίας» τραγουδίστριας. Η σκηνή πολύ απλά αλλά ατμοσφαιρικά διαμορφωμένη με έξυπνους φωτισμούς που εναλλάσσονταν κάθε τόσο. Ένα συνολικά πολύ ζεστό και όμορφο περιβάλλον…
            Αρχίσαμε τη γνώμη μας περιγράφοντας τα γεγονότα από το τέλος προς την αρχή, γιατί θα καταλάβετε τη διπλή αξία της επιτυχίας της Νατάσσας Μποφίλιου όταν σας περιγράψουμε τι αντιμετωπίσαμε για να μπούμε στον χώρο. Οι πόρτες άνοιγαν από τις 9, στις 9.30 οι εξώστες είχαν ήδη σχεδόν γεμίσει, τα τραπέζια ήταν όλα κλεισμένα από κρατήσεις, και έξω από τις πόρτες να περιμένουν περίπου άλλα τόσα άτομα, πολλοί εκ των οποίων είχαν ήδη αγορασμένα τα εισιτήριά τους. Μηδαμινή οργάνωση από τον χώρο όσον αφορά την αναμονή, μιας που από τη μία είσοδο προηγούνταν οι έχοντες κράτηση τραπεζιού και από την άλλη ήταν μαζί και χωρίς συγκεκριμένη σειρά αναμονής («χύμα» εν ολίγοις) όσοι είχαν προσκλήσεις, αγορασμένα εισιτήρια ή ήθελαν να βγάλουν εισιτήριο εκείνη τη στιγμή. Μέσος χρόνος αναμονής για να μπει κάποιος μέσα; Περίπου 45 λεπτά παρακαλώ (ίσως και περισσότερο), και όπως φαντάζεστε δεν έλειψαν οι εντάσεις ανάμεσα στον κόσμο και τους υπαλλήλους του μαγαζιού. Μέσα στον χώρο, κυριολεκτικά δεν χωρούσε ούτε καρφίτσα, με δεύτερη τροχοπέδη τα παράπονα του κόσμου από τα τραπέζια οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον κόσμο που περιφέρονταν όρθιοι ανάμεσά τους εμποδίζοντας έτσι την «οπτική» τους προς τη σκηνή. Κόσμος κάθε ηλικίας κυριολεκτικά παντού! Τραπέζια, μπαρ, καθισμένοι στα σκαλιά, όρθιοι, στα πλαϊνά της σκηνής, κάποιοι νεότεροι καθισμένοι ακόμη και στο πάτωμα!
            Για να μείνουμε λοιπόν στα «της Μποφίλιου», η εικόνα αυτή με την τόσο μεγάλη προσέλευση αποδεικνύει περίτρανα το πόσο αγαπητή είναι από το κοινό της Θεσσαλονίκης. Η επιτυχία της όπως προείπαμε είναι διπλή, γιατί εμφανίστηκε παρά την ασθένειά της, και ο κόσμος πέρασε καλά και την απόλαυσε, παρά τα κακώς κείμενα του μαγαζιού, τα οποία σαφώς δεν έχουν να κάνουν με τη Νατάσσα Μποφίλιου.
            Δεν ήταν απλά μία όμορφη βραδιά. Το να είσαι θεατής και ακροατής μίας τέτοιας ερμηνείας είναι εμπειρία. Ενημερωθείτε για τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων, πάρτε την παρέα σας, εξοπλιστείτε και με πολλή υπομονή για ο,τι χρειαστεί να υποστείτε μέχρι να μπείτε μέσα, και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να μην την χάσετε όσο θα είναι εδώ…
Τι λέτε; «Πάμε ξανά;;»
-εικόνες απο το f/b της Ν.Μ.

«Πάμε Ξανά» στη νέα παράσταση της ΝΑΤΑΣΣΑΣ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ. Για όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου στο FIX FACTORY OF SOUND. 

Χορηγός επικοινωνίας
 
Μια παράσταση των Θέμη Καραμουρατίδη – Γεράσιμου Ευαγγελάτου.
Η Νατάσσα Μποφίλιου μεταφέρει τη νέα της παράσταση που έκλεψε αυτό το χειμώνα τις εντυπώσεις, από το λιμάνι του Πειραιά σε αυτό της Θεσσαλονίκης και εγκαθίσταται για 4 μόνο παραστάσεις, από το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και για όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου στο ολοκαίνουργιο FIX FACTORY OF SOUND.
Η παράσταση «Πάμε ξανά», χωρισμένη σε δύο μέρη, ταξιδεύει το θεατή από τα λιμάνια της Ευρώπης σε αυτά της Ελλάδας, δημιουργώντας μια γέφυρα ανάμεσα σε εποχές, χώρες, ατμόσφαιρες και συναισθήματα.
Ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στήνουν ένα απρόβλεπτο ακουστικό πρόγραμμα με στόχο να κάνουν τα τραγούδια του ρεπερτορίου τους αγνώριστα, αλλά και να πειραματιστούν με γνωστά και μη εξαιρετέα κομμάτια της ελληνικής μουσικής σκηνής.
Στο ταξίδι τους μεταφέρουν για πρώτη φορά και τα ολοκαίνουργια τραγούδια της πρόσφατης συνεργασίας της Νατάσσας με το σημαντικό συνθέτη Στάμο Σέμση, που έχουν ήδη ξεχωρίσει κι αγαπηθεί από κοινό και ραδιόφωνα.
* Το album “Άνω Τελεία” κυκλοφορεί από την Feelgood Records
Επιμέλεια προγράμματος: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Ενορχηστρώσεις: Θέμης Καραμουρατίδης
Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης
Σχεδιασμός & χειρισμός Φωτισμών: Αλέξανδρος Προδρόμου
Φωτογραφίες: Βάσια Αναγνωστοπούλου, Γιώργος Γερανιός
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
 
Παίζουν οι Μουσικοί:
Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης
Τύμπανα – Κρουστά: Φοίβος Κουντουράκης
Κιθάρες – Μπουζούκι: Σωτήρης Καστάνης
Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής
Τσέλο: Άρης Ζέρβας
Βιολί – Μαντολίνο: Δημήτρης Κουζής
Πότε;  Τα Σάββατα του Φεβρουαρίου (1/2 , 8/2 , 15/2 , 22/2)
Που;Στο Fix Factory of Sound - Θεσσαλονίκη
26ης Οκτωβρίου 15, fixfactoryofsound.gr,
Τηλέφωνα κρατήσεων και πληροφοριών 2310 500670, 2310 504014, 6986 924600)
 
Προπώληση εισιτηρίων στην τιμή των 7€  στα παρακάτω σημεία:
Public(Τσιμισκή 24, τηλ.2310 227 288 και Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos, τηλ.2310 472 633)
Stereodisc(Αριστοτέλους 4, τηλ.2310 262912)
Cafe Έντεχνον (Ι.Δελλιου 4, Πλ.Συντριβανίου, τηλ.2310 280 553)
Bar Σάρωθρον (Κατούνη 17, Λαδάδικα, τηλ.2310 538 282)
Και επίσης μέσω των επιχειρήσεων:
SevenSpotsκαι Βιβλιοπωλεία “Παπασωτηρίου”
Εισιτήρια επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε μέσω του site: Viva.g
Ταμείο: 8€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Η Νατάσσα Μποφίλιου απαντά σε ερωτήσεις αναγνωστών της Κουλτουρόσουπας.


Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή