Rss title here http://www.kulturosupa.gr/musicmania/ put the rss description here. +Sun, 07 Mar 2021 08:35:00 +0000 en hourly 1 http://www.kulturosupa.gr/ http://www.kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://www.kulturosupa.gr/ <![CDATA[Γιάννης Κότσιρας: «Ήταν κοινό μυστικό... ήρθε η ώρα να ακουστεί» για σεξουαλικές παρενοχλήσεις]]> http://www.kulturosupa.gr/musicmania/kotsiras-sex-39862/ http://www.kulturosupa.gr/musicmania/kotsiras-sex-39862/#comments +Sun, 07 Mar 2021 08:35:00 +0000 33 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/kotsiras-sex-39862/ Υποστηρίζει ότι αντίστοιχα γεγονότα συμβαίνουν σε όλα τα επαγγέλματα, δεν αφορούν μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο 

]]>
 

Υποστηρίζει ότι αντίστοιχα γεγονότα συμβαίνουν σε όλα τα επαγγέλματα, δεν αφορούν μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο - Τα σχόλια για την πανδημία και η απάντηση του σχετικά με τη διεξαγωγή συναυλιών το καλοκαίρι

Θέση πήρε και ο τραγουδοποιός Γιάννης Κότσιρας στο  ζήτημα των καταγγελιών για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο αποκαλύπτοντας ότι ήταν ένα «κοινό μυστικό».

«Το ότι συμβαί­νουν αυτά τα πράγματα, και συνέβαιναν στο πα­ρελθόν σε όλους γενικά τους εργασιακούς χώ­ρους, ήταν ένα κοινό μυστικό, όχι μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο. Εγώ ξέρω και για τον νομι­κό χώρο και για τον χώρο των εργοστασίων και έχω ακούσει τέτοια άσχημα πράγματα σε όλες τις δουλειές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ήταν σημαντικό που η αρχή έγινε από τον αθλητι­σμό, συγχαίροντας την Σοφία Μπεκατώρου «που ξεκίνησε αυτή την ιστορία για να προλάβει καινούργιες καταστάσεις».

Το ευτυχές είναι ότι, όπως είπε, στον χώρο της μουσικής δεν έχει ακούσει πολλά πράγματα: «Ξέρω για κάποιες κακές συμπεριφορές, αλλά γενικά δεν έχω ακούσει. Να πω, όμως, την αμαρτία μου, δεν είμαι ο καλύτερος γνώστης αυτών των κα­ταστάσεων, καθώς οι σχέσεις μου με τον συνο­λικά καλλιτεχνικό χώρο δεν είναι και έντονες και καλές, γιατί είμαι απέξω από αυτό που λέμε star system. Στον καλλιτεχνικό χώρο και ίσως στην πολιτική, όπου δηλαδή τα ονόματα είναι "λαμπερά", υπάρχουν όλα αυτά και πρέπει να ακουστούν».

Οι φόβοι για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Πέρα από τις αποκαλύψεις για τα γεγονότα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων που έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη και την σχετική με την πανδημία επικαιρότητα: «Τι να πω... Είναι κάτι πρωτόγνωρο, κάτι που δεν έχει ξαναζήσει ο νεότερος παγκό­σμιος πληθυσμός. Υπάρχει μια αμηχανία στον χειρισμό και γίνονται πολλά λάθη από όλες τις κυβερνήσεις, αλλά κυρίως από την ελληνική. Κάνει διαχωρισμούς και λαμβάνει μέτρα που εί­ναι περιστασιακά και χωρίς στρατηγική. Αυτό ενοχλεί τον κόσμο αλλά και αφήνει άνεργους πολίτες κανονικά. Νομίζω ότι θα πρέπει να μά­θουμε να λειτουργούμε με αυτά. Πιστεύω ότι δεν θα λήξει εδώ, είτε με τις μεταλλάξεις είτε με κάποιους καινούργιους ιούς που θα βγουν. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά».

Για το καλοκαίρι και το ενδεχόμενο συναυλι­ών και εμφανίσεων ο Γ. Κότσιρας είναι συγκρα­τημένα αισιόδοξος.

«Στο εξωτερικό είναι πολύ πιο εύκολο να οργανώσουμε εμφανίσεις, για­τί έχουν εθνική στρατηγική σχεδόν σε όλες τις χώρες. Στην Ελλάδα, προγραμματίζουμε και επαφιέμεθα στον προγραμματισμό της κυβέρ­νησης και στο κατά πόσο θα μεριμνήσει σοβαρά για το κομμάτι του πολιτισμού. Εμείς προγραμ­ματίζουμε και έως έναν βαθμό καταφέρνουμε κάποια πράγματα», λέει στο Secret.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/kotsiras-sex-39862/feed/
<![CDATA[Η Μαρία Κάλλας εξιστορεί τη ζωή και την τέχνη της]]> http://www.kulturosupa.gr/musicmania/klallas-g-39852/ http://www.kulturosupa.gr/musicmania/klallas-g-39852/#comments +Sat, 06 Mar 2021 17:28:00 +0000 33 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/klallas-g-39852/  Την ιδέα για τη δισυπόστατη Μαρία Κάλλας πρόβαλε για πρώτη φορά δημοσίως ο Γάλλος σκηνοθέτης Τομ Βολφ με το ντοκιμαντέρ «Maria By Callas: In Her Own Words»

]]>
 Σοπράνο που μεσουράνησε στο διεθνές στερέωμα κατά τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, κατακτώντας το κοινό της όπερας σε όλο τον κόσμο, αρτίστα που ήρθε σε σύγκρουση με διάσημες μουσικές σκηνές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, όπως η Σκάλα του Μιλάνου και η Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, εφόσον κατηγορήθηκε για ματαίωση την τελευταία στιγμή προγραμματισμένων παραστάσεων, κόρη μιας μητέρας η οποία τη μεμφόταν από τα νιάτα μέχρι και τον πρόωρο θάνατό της, γυναίκα που ατύχησε στις σχέσεις της με τους άντρες και φωνή της οποίας το μέταλλο δεν έχει πάψει να συγκλονίζει, η Μαρία Κάλλας (1923-1977) διχάστηκε ανέκαθεν ανάμεσα σε δύο πρόσωπα: Τη Μαρία με τα πλούσια, ρομαντικά αισθήματα και την αφοσίωσή της στον έρωτα και την αγάπη και την Κάλλας με τις υπέρογκες επαγγελματικές υποχρεώσεις και τα άπειρα τερτίπια από τα οποία δεν μπορεί να ξεφύγει ποτέ ένας καλλιτέχνης της κλάσης της.


Την ιδέα για τη δισυπόστατη Μαρία Κάλλας πρόβαλε για πρώτη φορά δημοσίως ο Γάλλος σκηνοθέτης Τομ Βολφ με το ντοκιμαντέρ «Maria By Callas: In Her Own Words» (2017), με τη Fanny Ardant και την Joyce DiDonato στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο σκηνοθέτης διοργάνωσε εν συνεχεία μια έκθεση με φορέματα από παραστάσεις και προσωπικά αντικείμενα της Κάλλας ενώ το τρίτο βήμα του ήταν ένα βιβλίο με επιστολές και αυτοβιογραφικές αφηγήσεις της ίδιας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί τώρα σε πολύ καλή μετάφραση του Ανδρέα Παππά, υπό τον τίτλο «Μαρία Κάλλας. Γράμματα και αναμνήσεις», με εισαγωγή και επιμέλεια κειμένων του Βολφ (εκδόσεις Πατάκη).
.
Ο Βολφ είναι επίσης ο ιδρυτής και η ψυχή του Fonds de Dotation Maria Callas, το οποίο έχει ως βασικό σκοπό τη συγκέντρωση και τη διαφύλαξη των προσωπικών αρχείων της σπουδαίας σοπράνο - έργο άκρως σημαντικό μετά την αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος Μαρία Κάλλας το 1987.

Γεννημένη στη Νέα Υόρκη, μεγαλωμένη και σπουδασμένη στην Αθήνα και ξεκινώντας την καριέρα της από την Ιταλία, όπου ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Τζοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, η Κάλλας ήθελε, ήδη από τη δεκαετία του 1950 να γράψει την αυτοβιογραφία της και το προσπάθησε εκ νέου είκοσι χρόνια αργότερα λίγο προτού πεθάνει από έμφραγμα.

Αυτές τις δύο αφηγήσεις εντάσσει ο Βολφ στο βιβλίο μαζί με μια μεγάλη σειρά επιστολών (γραμμένες στα ιταλικά, τα αγγλικά και τα ελληνικά) τις οποίες η Κάλλας απηύθυνε στα πιο διαφορετικά πρόσωπα: από τον Λουκίνο Βισκόντι και τον Πιέρ Πάολο Παζολίνι μέχρι τους μέντορές της Ελβίρα ντε Ιντάλγκο και Τούλιο Σεραφίν, την Τζάκι Κένεντι (όταν ήταν ακόμη η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ), την Γκρέις Κέλι και τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Αφηγήσεις και επιστολές ξεδιπλώνουν από τη μια πλευρά ένα ένδοξο καλλιτεχνικό ταξίδι ανά την υδρόγειο και από την άλλη, μια ιδιωτική περιπέτεια γεμάτη πικρίες και οικτρές διαψεύσεις.

Η Κάλλας αποθεώνεται στο Μιλάνο, στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στην Αθήνα, στη Βιέννη, αλλά και στις ΗΠΑ, στην Αργεντινή και στο Μεξικό, ανεβαίνοντας με τρομακτική ταχύτητα τη σκάλα προς την κορυφή ενώ φοβάται ακατάπαυστα για τη φωνή της και δεν διατηρεί πάντοτε με συνέπεια τα επαγγελματικά της συμβόλαια. Παράλληλα, η Μαρία καβγαδίζει συνεχώς για οικονομικά ζητήματα με τους γονείς, την αδελφή και τον σύζυγό της και λατρεύει τον Ωνάση, αλλά η σχέση τους οδηγείται σύντομα σε πλήρες αδιέξοδο.

Σημαντικότερη αποδεικνύεται σίγουρα η δεύτερη αφήγηση της Κάλλας, όπου εξηγεί την πίστη της στη μελωδική γραμμή του μπελκάντο, τη συναισθηματική της ταύτιση με τη Νόρμα του Μπελλίνι, το πώς της άρεσε να υποδύεται φωνητικά την κουρασμένη Βιολέττα από την «Τραβιάτα» του Βέρντι, αλλά και τους δεσμούς της με τον ρεαλισμό της «Τόσκα» του Πουτσίνι. Και δίπλα στις μουσικές της προτιμήσεις, η Μαρία θα βάλει και τον Ωνάση, τη δια βίου αγάπη της. Μιλώντας πια ως έμπειρη και ώριμη γυναίκα, είναι σε θέση να αποτιμήσει τον «Αρίστο» ζυγίζοντας προσεκτικά τα προτερήματα και τα ελαττώματά του, αλλά και να κατανοήσει βαθύτερα πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στη ζωή της – πρώτα ως εραστής της κι ύστερα ως φίλος.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/klallas-g-39852/feed/
<![CDATA[Κώστας Δόξας: Το παρασκήνιο, οι καταγγελίες κακοποίησης και η αποχώρηση από το YFSF]]> http://www.kulturosupa.gr/musicmania/doxas-39844/ http://www.kulturosupa.gr/musicmania/doxas-39844/#comments +Sat, 06 Mar 2021 08:22:00 +0000 33 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/doxas-39844/  Με μια φωτογραφία της με εμφανή σημάδια κακοποίησης η πρώην σύζυγος του Κώστα Δόξa, Μαρία Δεληθανάση κατηγορεί τον τραγουδιστή για κακοποίηση.  Όλο το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του Κώστα Δόξα να πει αντίο στο Your Face Sounds Familiar

]]>


 

Όλο το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του Κώστα Δόξα να πει αντίο στο Your Face Sounds Familiar

.

Tην απόφασή του να αποχωρήσει από το σόου, Your Face Sounds Familiar, έκανε γνωστή ο τραγουδιστής, Κώστας Δόξας, έπειτα από την καταγγελία της συζύγου του, Μαρίας Δεληθανάση στο zougla.gr πως έχει πέσει θύμα κακοποίησης από εκείνον. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της γυναίκας, η οποία δηλώνει πως υπέφερε αυτή τη βάναυση συμπεριφορά ακόμα και όταν το μωρό της κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο, ο Κώστας Δόξας είχε ξαφνικά ξεσπάσματα θυμού για ασήμαντες αφορμές. «Μέσα στην κρίση του ξεπερνούσε κάθε όριο αυτοσυγκράτησης. Έβριζε, απειλούσε και έφτανε στο σημείο ακόμα και να χτυπήσει την ίδια τη μάνα του παιδιού του», λέει η ίδια.

Η μήνυση σε βάρος του Κώστα Δόξα
Η κυρία Δεληθανάση πρόσφατα κατέθεσε και μήνυση εις βάρος του τραγουδιστή για κακοποίηση και ξυλοδαρμό. Όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα στη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του τραγουδιστή με πληρεξούσιο δικηγόρο της τον κ. Νίκο Διαλυνά, «το πρώτο διάστημα της συμβίωσής μας η ζωή μου κυλούσε αρμονικά. Σε σχετικά μικρό διάστημα όμως άρχισαν τα προβλήματα που είχαν κυρίως ως αιτία την επιθετική, βίαιη, προσβλητική και αδιάφορη συμπεριφορά του προς εμένα αλλά και προς το νεογέννητο παιδί μας. (…) Ο σύζυγός μου, λόγω του χαρακτήρα του, συμπεριφερόταν προς εμένα με τρόπο προσβλητικό, υβριστικό και βίαιο».
Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί η περιγραφή της γυναίκας για τα όσα συνέβησαν το έτος 2016, έναν χρόνο δηλαδή πριν τελεστεί ο γάμος τους. «Στις 10 Ιανουαρίου του 2016 και ενώ βρισκόμασταν στην πόλη του Βόλου, κατόπιν μίας διαφωνίας που υπήρχε μεταξύ μας, με χαστούκισε σπρώχνοντάς με πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο και αποκαλώντας με "καρ@@@". Την ίδια ημέρα μού ζήτησε συγγνώμη, ισχυριζόμενος ότι ήταν ένας άλλος εαυτός. Τον συγχώρεσα αφήνοντας ουσιαστικά να περάσει αυτό το γεγονός, γιατί πίστεψα ότι η κατάσταση θα εξομαλυνόταν και θα βελτιωνόταν και ότι μελλοντικά θα είχαμε τη δυνατότητα να συμβιώσουμε αρμονικά, μετά από πολλές δικές μου υποχωρήσεις, και να δημιουργήσουμε μία σωστή οικογένεια.

Ομοίως στις 17 Ιανουαρίου του 2016 και πάλι με χαστούκισε ενώ βρισκόμασταν έξω από ένα εστιατόριο στην πόλη Bansko της Βουλγαρίας. Μάλιστα, το γεγονός αυτό ο ίδιος το ανακοίνωσε σε φιλικό μας ζευγάρι με το οποίο ήμασταν μαζί στο ίδιο μαγαζί. Και πάλι τον συγχώρεσα. Κατόπιν αυτού επισκεφτήκαμε μία φορά ψυχολόγο-σύμβουλο σχέσεων, όμως ο αντίδικος δεν θέλησε να συνεχίσουμε τις συνεδρίες».


Η ανακοίνωση του Κώστα Δόξα
Ο τραγουδιστής, Κώστας Δόξας, λίγες ώρες ύστερα από την δημοσιοποίηση της είδησης για την δημόσια καταγγελία της συζύγου του εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την οποία έκανε γνωστή την απόφασή του να αποχωρήσει από το σόου, YFSF. Σε αυτή, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως θα επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της αλήθειας. «Αποσύρομαι από σεβασμό προς το κανάλι και τους εκλεκτούς συναδέλφους μου, τους οποίους δεν επιθυμώ να επηρεάσω αρνητικά», λέει χαρακτηριστικά. Ολόκληρη η ανακοίνωσή του: 

Μετά τις παντελώς αβάσιμες κατηγορίες εναντίον μου και παρόλο που είναι προφανείς οι λόγοι που τις υποκινούν τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς έχουν ήδη απορριφθεί δύο φορές δικαστικά, αποφάσισα να αποχωρήσω από την εκπομπή του ΑΝΤ1, προκειμένου να επικεντρωθώ στην αποκατάσταση της αλήθειας. 
.
Αποσύρομαι από σεβασμό προς το κανάλι και τους εκλεκτούς συναδέλφους μου, τους οποίους δεν επιθυμώ να επηρεάσω αρνητικά. Ούτε, όμως κι εγώ θα είμαι στην ψυχολογική κατάσταση να αποδώσω όπως πρέπει ως καλλιτέχνης σε μία καθαρά ψυχαγωγική εκπομπή, ενώ αναφέρονται τα χείριστα ψεύδη εναντίον μου. Ευχαριστώ το κανάλι για τη συνεργασία μας, καθώς και όλους τους συναδέλφους μου για τη στήριξη που μου έχουν ήδη προσφέρει.

Η ανάρτηση της Μαρίας Δεληθανάση στο instagram
Το απόγευμα της Παρασκευής, η Μαρία Δεληθανάση, έκανε και στο instagram μια σχετική με την καταγγελία της ανάρτηση, στην οποία ουσιαστικά περιγράφει όσα καταγγέλλει πως έζησε. Ολόκληρο το κείμενο που συνόδευε την φωτογραφία που δημοσίευσε έχει ως εξής:
«Δε θα συμβεί την πρώτη μέρα, ούτε μία φορά. Έρχεται ως επικύρωση της εκμηδένισης σου στην τελετουργία της συστηματικής, ψυχικής σου εξόντωσης. Αρχικά είναι λόγια που σε πονούν κ σε αποδυναμώνουν, ή σιωπή, σαδιστική, που σε οδηγεί σε απομόνωση. Θα σε υποτιμήσει, θα σε απειλήσει, θα σε προδώσει, θα σε εκμεταλλευτεί, θα σε συκοφαντήσει, θα διαστρεβλώσει την αλήθεια, θα σε βγάλει τρελή, θα κάνει τις βασικές σου ανάγκες να μοιάζουν παράλογες απαιτήσεις, θα σε “αδειάσει”.
.
Μετά θα γυρίσει "μετανιωμένος", θα υποσχεθεί, θα φορέσει τη μάσκα της αυτοβελτίωσης, θα σου δώσει την τροφή που ζητάς να κορέσεις τη συναισθηματική πείνα που σου επέβαλε, θα σε μπερδέψει. Τότε θα δεις μοναδικές οσκαρικές ερμηνείες να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια σου, θα σε πείσει. Θα τη δεις σωτήρας, ήρωας, θα πιστέψεις ότι η αγάπη σου θα σώσει τον κόσμο. Θα πάθεις "σύνδρομο Στοκχόλμης", θα ενοχοποιήσεις εσένα, θα τον καλύψεις, θα ντρέπεσαι ,θα πάθεις κατάθλιψη, θα ζεις στα παρασκήνια της ζωής σου χωρίς συμμετοχή.

Θα βρεθείς σε σκοτεινά μονοπάτια του νου για να αρνηθείς αυτό που ζεις. Η μνήμη έχει εξασθενήσει κ η ανάκληση του αξιοθαύμαστου εαυτού σου απαιτεί ενέργεια που δεν έχεις. Παραιτείσαι κ ζεις σ’αυτό που έχεις καιρό συνηθίσει. Στη μαύρη τρύπα. Θα στηρίξεις την εικόνα κ τα κοινωνικά πρότυπα για να πιαστείς κ εσύ απ’ αυτό που φαίνεται, αλλά δεν είναι. Η αυτοαμφισβήτηση θα γίνει δεύτερη φύση σου, όποια κ αν είσαι, όσα προσόντα κ αν διαθέτεις. Το άγχος κ ο φόβος δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν αυτό που ζεις, ούτε τολμάς να εντάξεις εύκολα τον εαυτό σου στην κατηγορία των «κακοποιημένων γυναικών».
.

.

ΠΗΓΗ

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/doxas-39844/feed/
<![CDATA[Σπύρος Γραμμένος: Στα 13 μου με βίασε οικογενειακός φίλος]]> http://www.kulturosupa.gr/musicmania/grammenos-39829/ http://www.kulturosupa.gr/musicmania/grammenos-39829/#comments +Fri, 05 Mar 2021 08:12:00 +0000 33 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/grammenos-39829/
Έχω πέσει θύμα μιας τέτοιας κατάστασης, όπου ένας οικογενειακός φίλος, όταν ήμουν 13 ετώνμε ξάπλωσε στο κρεβάτι, μου έκανε στοματικό και μετά ανέβηκε από πάνω μου και προσπάθησε να πηδ@@@.

]]>
 

«Βρίσκω τη δύναμη μετά από 30 χρόνια να πω τι μου συνέβη. Πριν λίγες μέρες κατάφερα να το πω στην μητέρα μου», λέει ο 43χρονος άνδρας μιλώντας για τη δική του εμπειρία


Για τη δική του τραυματική εμπειρία σεξουαλικής κακοποίησης μίλησε ο Σπύρος Γραμμένος. Ο συνθέτης και μουσικός σε μια κατάθεση ψυχής που συγκλονίζει αποκαλύπτει στο «The Press Project» πως πριν από 30 χρόνια έπεσε θύμα βιασμού από φίλο της οικογένειας.«Πάνω σε όλο αυτό που έχει συμβεί το τελευταίο καιρό, νιώθω την ανάγκη να πω μια προσωπική ιστορία. Βρίσκω τη δύναμη μετά από 30 χρόνια να μιλήσω για αυτό.

Βρίσκω τη δύναμη μετά από 30 χρόνια να πω τι μου συνέβη που δημιούργησε πραγματικά μια μπάλα, η οποία έφυγε από μέσα μου πριν λίγες μέρες που κατάφερα να το πω στην μητέρα μου. Θέλω να ολοκληρωθεί και να το πω δημόσια.

Έχω πέσει θύμα μιας τέτοιας κατάστασης, όπου ένας οικογενειακός φίλος, όταν ήμουν 13 ετών με πολύ έξυπνο και ωραίο τρόπο με πήγε στο σπίτι του, με ξάπλωσε στο κρεβάτι, μου έκανε στοματικό και μετά ανέβηκε από πάνω μου και προσπάθησε να πηδ@@@.

Εγώ ή ήμουν μουδιασμένος εντελώς και δεν κατάλαβα αν συνέβη κάτι ή δεν είχα στύση. Μετά μου είπε αρκετές φορές να πάω σπίτι του, όπου αρνήθηκα.

Στα 35 μου μίλησα πρώτη φορά στην ψυχολόγο μου γι’ αυτό το θέμα. Συνέβη το καλοκαίρι του 1993. Μίλησα στην ψυχολόγο μου πριν έξι χρόνια, το έλεγα συμβάν, δεν το είχα ονομάσει καν κάπως. Δεν μπορούσα να του δώσω την ταμπέλα που έχει κανονικά.
.
.
Δυστυχώς έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν μπορώ να τον κυνηγήσω νομικά. Για το θύμα δεν παραγράφεται ποτέ και πρέπει τα άτομα που τους συμβαίνουν τέτοια πράγματα να το λένε…

Την πρώτη φορά που πήγα σπίτι του, μου έβαλε ερωτική ταινία, μου έδωσε τσιγάρο και μου είπε να αυνανιστούμε.

Πήγα και δεύτερη φορά, εκεί κατηγορώ τον εαυτό μου “Γιατί ξαναπήγα;”. Κατηγορούσα τον εαυτό μου για αυτό. Αυτός ο άνθρωπος ζει και έχει κανονικά τη ζωή του. Μπορεί να συνεχίζει να το κάνει και εγώ δεν μπορώ να τον καταγγείλω κάπου. Τον είδα φέτος το καλοκαίρι και τον χαιρέτησα αμήχανα. Θέλω δικαιοσύνη, αυτό απαιτώ. Εύχομαι να μην έχει πειράξει άλλον άνθρωπο. Μιλώντας με δικηγόρο έμαθα ότι είχα πέσει θύμα βιασμού. Παλεύω με κρίσεις πανικού.


«Ένα από τα πράγματα που έχω συνειδητοποιήσει το τελευταίο διάστημα, μετά την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου, είναι ακριβώς η απεριόριστη δύναμη του παραδείγματος. Ότι για κάθε θύμα που μιλάει, υπάρχει άλλος ένας τραυματισμένος άνθρωπος που μπορεί για πρώτη φορά να βρει το θάρρος να μιλήσει και να ζητήσει δικαιοσύνη.

Από την άχαρη, αν όχι χυδαία, συζήτηση για το διαβόητο «γιατί τώρα;» που ρωτούν διάφοροι χαρωποί παρατηρητές της κακοποίησης, αρχίσαμε σιγά σιγά να καταλαβαίνουμε ότι η αξία κάθε μαρτυρίας είναι μοναδική, διότι με κάθε στόμα που ανοίγει, ένας ακόμη άνθρωπος απλώνει το χέρι και σηκώνεται»εξομολογήθηκε ο Σπύρος Γραμμένος.

.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/grammenos-39829/feed/
<![CDATA[Jean-Michel Jarre | Amazonia | Κυκλοφορεί 7 Απριλίου!]]> http://www.kulturosupa.gr/musicmania/jean-michel-jarre-amazonia-39819/ http://www.kulturosupa.gr/musicmania/jean-michel-jarre-amazonia-39819/#comments +Thu, 04 Mar 2021 17:57:00 +0000 33 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/jean-michel-jarre-amazonia-39819/ Η “Amazonia” είναι μία συναρπαστική έκθεση που επικεντρώνεται στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας και περιλαμβάνει πάνω από 200 φωτογραφίες και άλλα οπτικά έργα από τον Salgado. 

]]>
 

Ο πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής μουσικής, Jean-Michelle Jarre, σύνθεσε και ηχογράφησε ένα μουσικό έργο 52 λεπτών για το “Amazonia”, ένα νέο project του βραβευμένου φωτογράφου και κινηματογραφιστή Sebastiao Salgado, για την Φιλαρμονική του Παρισιού. Η κυκλοφορία έρχεται μετά την θριαμβευτική εμφάνιση του Jarre στην Παναγία των Παρισίων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, που παρακολουθήθηκε από πάνω από 75 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως.
 
Η “Amazonia” είναι μία συναρπαστική έκθεση που επικεντρώνεται στον Αμαζόνιο της Βραζιλίας και περιλαμβάνει πάνω από 200 φωτογραφίες και άλλα οπτικά έργα από τον Salgado. Ο ίδιος ταξίδεψε στην περιοχή για 6 χρόνια, αποτυπώνοντας το δάσος, τους ποταμούς, τα βουνά και τους ανθρώπους που ζουν εκεί. Το κοινό θα δει την πλειοψηφία αυτής της δουλειάς για πρώτη φορά. Η καρδιά της έκθεσης είναι μία πρόσκληση για να δεις, ν’ ακούσεις και να σκεφτείς για το μέλλον της βιοποικιλότητας και την θέση των ανθρώπων σε αυτό τον κόσμο.
 
Η συνοδευτική ηχητική δημιουργία του Jean-Michel Jarre είναι ένας συμφωνικός κόσμος που θα βυθίσει τους επισκέπτες της έκθεσης στους ήχους του δάσους. Χρησιμοποιώντας μία μίξη ηλεκτρονικών και ορχηστρικών οργάνων καθώς και άλλους ήχους που υπάρχουν στην φύση, το project έχει ηχογραφηθεί και δυαδικά, για μία πραγματικά μοναδική εμπειρία. Θα είναι διαθέσιμο στα ψηφιακά καταστήματα στις 7 Απριλίου και σε CD και βινύλιο στις 9 Απριλίου.
 

O Jean-Michel Jarre είπε: “Ήθελα να αποφύγω την εθνομουσικολογική προσέγγιση και την δημιουργία ενός απλού background ήχου. Έτσι, συγκέντρωσα μία εργαλειοθήκη με ηλεκτρονικά και ορχηστρικά μουσικά στοιχεία με την πρόθεση να αναπαράγω το ηχόχρωμα των ήχων της φύσης. Σε αυτή την εργαλειοθήκη πρόσθεσα ήχους από το περιβάλλον καθώς και παραδοσιακά στοιχεία (φωνές, τραγούδια, μουσικά όργανα) από το αρχείο του Εθνογραφικού Μουσείου της Γενεύης (MEG). Προσέγγισα τον Αμαζόνιο με σεβασμό, μ’ έναν ποιητικό και εντελώς ξεχωριστό τρόπο. Επέλεξα τα φωνητικά και τα ηχητικά στοιχεία στην πιο υποβλητική τους διάσταση και δεν προσπάθησα να μείνω πιστός σε κάποιο συγκεκριμένο παραδοσιακό group. Ήταν πολύ ενδιαφέρον για εμένα να πρέπει να φανταστώ το δάσος. Κουβαλάει μαζί του μία δυναμική φαντασίωση για τους Δυτικούς αλλά και του Αμερικανούς. Η συγκεκριμένη μουσική προκαλεί και μία αίσθηση νομαδικής ζωής, λες και οι ήχοι εμφανίζονται και εξαφανίζονται κατά την διάρκεια κάποιας μετανάστευσης. Ήταν απαραίτητο να επιστρέψω πίσω στις βασικές αρχές της ενορχήστρωσης των ήχων της φύσης, για να δουλέψω με ήχους που ακολουθούν ο ένας τον άλλον τυχαία αλλά ταυτοχρόνως μπορούν να δημιουργήσουν μία αρμονία αλλά και μία παραφωνία. Όπως σε κάθε συμφωνία, το έργο έχει στιγμές διαύγειας αλλά και έντασης”.
 

Ως πρέσβης της UNESCO από το 1993, ο Jean-Michel Jarre εμπλέκεται σε πολλά αξιοσημείωτα projects για την ανοχή και τον πολιτισμικό πλουραλισμό, καθώς και για την υπεράσπιση της φύσης και του περιβάλλοντος. Για το project “Amazonia”, συνεργάστηκε ενεργά με την επιστημονική ομάδα του Εθνογραφικού Μουσείου της Γενεύης (MEG) για να δημιουργήσει όσο πιο πιστά γίνεται την ηχητική ταυτότητα του δάσους και των ανθρώπων που το κατοικούν.
 
Η έκθεση “Amazonia” ανοίγει στην Φιλαρμονική του Παρισιού στις 7 Απριλίου και έπειτα θα περιοδεύσει σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Από το Παρίσι στο Σάο Πάολο, μέσω του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Ρώμη και το Λονδίνο. Περιλαμβάνει πάνω από 200 φωτογραφίες  καθώς και ταινίες με μαρτυρίες ιθαγενών που προσπαθούν να σώσουν την κουλτούρα και το περιβάλλον τους. 
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/jean-michel-jarre-amazonia-39819/feed/
<![CDATA[Θέμα και στο CNN οι αντιδράσεις για το «El Diablo»]]> http://www.kulturosupa.gr/musicmania/-cnn-el-diablo-39808/ http://www.kulturosupa.gr/musicmania/-cnn-el-diablo-39808/#comments +Thu, 04 Mar 2021 07:29:00 +0000 33 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/-cnn-el-diablo-39808/ Το παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει τραβήξει η Έλενα Τσαγκρινού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη φετινή Eurovision με το «El Diablo».

]]>

 

Οι fans της Eurovision το αποθεώνουν, κατατάσσοντάς το στις αγαπημένες τους φετινές συμμετοχές

Το παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει τραβήξει η Έλενα Τσαγκρινού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη φετινή Eurovision με το «El Diablo». Η ταλαντούχα τραγουδίστρια έγινε θέμα ακόμα και στο αμερικανικό CNN, έναν τους κολοσσούς των διεθνών ΜΜΕ, το οποίο φιλοξενεί δήλωσή της για τις αντιδράσεις που έχουν διατυπωθεί για το τραγούδι.

Σε εκτενές άρθρο στην ιστοσελίδα του, το οποίο αναπαράγουν ΜΜΕ ανά τον πλανήτη, το CNN προβάλλει το music video του «El Diablo» και αναφέρεται στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από ιερωμένους, φιλοξενώντας δήλωση της ίδιας Έλενας Τσαγκρινού, καθώς και του διευθυντή του ΡΙΚ.

«Το “El Diablo” είναι αλληγορικό τραγούδι, για μια γυναίκα που καταφέρνει να φύγει από μια τοξική σχέση και στέλνει ένα μήνυμα δύναμης. Η μουσική, όμως, μας ενώνει όλους, δεν μας χωρίζει! Εγώ και οι συνεργάτες μου παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας: να εκπροσωπήσουμε επάξια την Κύπρο στον διαγωνισμό», ανέφερε η ταλαντούχα τραγουδίστρια στο CNN μετά από επικοινωνία με την Panik Records, δισκογραφική της εταιρεία.

Στο μεταξύ, το «El Diablo» γνωρίζει επιτυχία ανά την Ευρώπη, κατακτώντας ακόμα και το no1 στα ψηφιακά charts, ενώ το music video παραμένει σταθερά στο top3 των trends του YouTube και πλησιάζει το 1 εκατομμύριο views σε λιγότερο από επτά ημέρες. Παράλληλα, οι fans της Eurovision το αποθεώνουν, κατατάσσοντάς το στις αγαπημένες τους φετινές συμμετοχές.

Δείτε τον τίτλο του CNN:

cnneldiablo
.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/-cnn-el-diablo-39808/feed/
<![CDATA[«Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων»: Δείτε την συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα εντελώς δωρεάν.]]> http://www.kulturosupa.gr/musicmania/aggelakas-s-39800/ http://www.kulturosupa.gr/musicmania/aggelakas-s-39800/#comments +Wed, 03 Mar 2021 08:15:00 +0000 33 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/aggelakas-s-39800/  Απολαύστε την επιτυχημένη μουσική παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών


]]>
 


Απολαύστε την επιτυχημένη μουσική παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών

Με την μουσική παράσταση «Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων», του Γιάννη Αγγελάκα και του Νίκου Βελιώτη, που παρουσιάστηκε με επιτυχία το καλοκαίρι, ολοκληρώμεται ο δεύτερος κύκλος των διαδικτυακών προβολών του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με τίτλο «Ανα - παραστάσεις». Η συναυλία θα μεταδοθεί online το Σάββατο 6 Μαρτίου από τις 5 το απόγευμα και για 48 ώρες.


Η συνεργασία του Γιάννη Αγγελάκα με τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη δεν είναι καινούργια. Οι δυο τους έχουν καταθέσει στο παρελθόν τραγούδια που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν πολύ. Στη νέα τους καλλιτεχνική συνάντηση, με τίτλο Λύκοι στη χώρα των θαυμάτων, οι δύο καλλιτέχνες επέλεξαν αγαπημένα τους τραγούδια από την εφηβεία τους ως σήμερα, για να τα ερμηνεύσουν μουσικά και τραγουδιστικά με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Σε μία ιδιαίτερη σύνοψη του ελληνικού τραγουδιού, στη σκηνή του Ηρωδείου ερμήνευσαν από ρεμπέτικα του Βαμβακάρη και του Τσιτσάνη (με τα «Μπλε παράθυρα» του Βαμβακάρη να θεωρούνται μία από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς) και λαϊκά τραγούδια-σταθμούς του Άκη Πάνου, του Σταύρου Ξαρχάκου και του Γιάννη Σπανού (ξεχώρισε η ερμηνεία του «Άνθρωποι μονάχοι»), μέχρι Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Σαββόπουλο, Χειμερινούς Κολυμβητές, Αττίκ, αλλά και παραδοσιακά ηπειρώτικα και κρητικά τραγούδια. Δεν έλειψε και η ελληνική ροκ σκηνή, με τραγούδια των Lost Bodies, του Θάνου Ανεστόπουλου και του Παύλου Παυλίδη.

Οι δύο καλλιτέχνες είχαν ομολογήσει ότι ονειρεύονταν να παρουσιάσουν τα τραγούδια του δίσκου στο Ηρώδειο. Η συναυλία τους δικαίωσε απόλυτα, καθώς θεωρήθηκε κατά κοινή ομολογία πως ταίριαζε ιδανικά στο ρωμαϊκό ωδείο. Μέσα από τις οθόνες μας, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τις εσωτερικές, αφαιρετικές και ονειρικές ερμηνείες τους, και να ζήσουμε ξανά μία από τις πιο ξεχωριστές βραδιές του περσινού φεστιβαλικού

Δείτε την μουσική παράσταση 
ΕΔΩ εντελώς δωρεάν.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/aggelakas-s-39800/feed/
<![CDATA[Πέθανε ο θρύλος της ρέγκε, Μπάνι Γουέιλερ ]]> http://www.kulturosupa.gr/musicmania/goyiler-39797/ http://www.kulturosupa.gr/musicmania/goyiler-39797/#comments +Wed, 03 Mar 2021 07:45:00 +0000 33 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/goyiler-39797/  Ένας θρύλος της ρέγκε, ο τραγουδοποιός Μπάνι «Γουέιλερ» Λίβινγκστον, πέθανε σε ηλικία 73 ετών στο Νοσοκομείο Άντριου Μεμόριαλ, στο Κίνγκστον της Τζαμάικας.


]]>
 

Ένας θρύλος της ρέγκε, ο τραγουδοποιός Μπάνι «Γουέιλερ» Λίβινγκστον, πέθανε σε ηλικία 73 ετών στο Νοσοκομείο Άντριου Μεμόριαλ, στο Κίνγκστον της Τζαμάικας.

 
Την ανακοίνωση του θανάτου του Γουέιλερ έκανε η υπουργός Πολιτισμού της χώρας Ολίβια Γκραντζ, χωρίς να διευκρινίζει τα αίτια του θανάτου του μουσικού.
 
Ο Μπάνι Γουέιλερ ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος The Wailers που, μαζί με τον Μπομπ Μάρλεϊ και τον Πίτερ Τος, ανέδειξαν τη μουσική ρέγκε σε παγκόσμιο φαινόμενο.
 
To ιστορικό συγκρότημα σχηματίστηκε για πρώτη φορά ως Wailing Wailers το 1963, όπου ο Μπάνι έπαιζε κρουστά και τραγουδούσε επηρεασμένος κυρίως από την γκόσπελ και τη σόουλ.
 
Όταν ο Μάρλεϊ το 1966 έφυγε από τη Τζαμάικα, ο Μπάνι ανέλαβε πιο ενεργό ρόλο στη σύνθεση και στο τραγούδι, ενώ το 1967 καταδικάστηκε σε 14 μήνες φυλάκιση για κατοχή κάνναβης.
Όταν οι Wailers διαλύθηκαν το 1974, λόγω εσωτερικών ανταγωνισμών με τον Μάρλεϊ, ο Μπάνι προχώρησε σε σόλο καριέρα και πειραματίστηκε με τη ντίσκο και πιο χορευτική μουσική.
 
Το 2018 υπέστη ένα μικρό εγκεφαλικό, το οποίο, ωστόσο, δεν του άφησε μεγάλα προβλήματα.
 
Πηγή φωτο: Wikipedia
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/goyiler-39797/feed/
<![CDATA[Daft Punk: Αφιέρωμα στο συγκρότημα ρομπότ που μας εγκατέλειψαν για άλλο πλανήτη.]]> http://www.kulturosupa.gr/musicmania/-daft-punk-39770/ http://www.kulturosupa.gr/musicmania/-daft-punk-39770/#comments +Mon, 01 Mar 2021 11:37:00 +0000 266 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/-daft-punk-39770/ Μετά από 28 χρόνια κοινής πορείας, το γαλλικό δίδυμο των Daft Punk, επέλεξε να ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους. Γράφει η Κατερίνα Πετρίδου για την Κουλτουρόσουπα.

]]>
 

 

 
Η εβδομάδα, δυστυχώς, δεν ξεκίνησε με ευχάριστα μουσικά νέα, καθώς μέσα σε λίγες ώρες είχε γίνει γνωστή η διάλυση των Daft Punk, μέσω ενός 8λεπτου βίντεο, με τίτλο “Epilogue”, το οποίο παρακολούθησαν πάνω από 730.000 χρήστες στο YouTube.

Στο απόσπασμα αυτό, από την ταινία τους “Electroma” (2006),παρακολουθούμε τη συνάντηση δύο ρομπότ στην απέραντη έρημο και τη σταδιακή απομάκρυνσή τους, με την έκρηξη του ενός. Μετά από 28 χρόνια κοινής πορείας, το γαλλικό δίδυμο των Daft Punk, επέλεξε να ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους.
 
 
 
O νερντ, Τομά Μπανγκαλτέ, και ο μυστηριώδης, Γκι-Μανουέλ ντε Ομέμ-Κριστό, ξεκίνησαν την συνεργασία τους, όντας έφηβοι, το 1993. Το πρώτο τους συγκρότημα με τον τίτλο Darlin, με τις τραχιές κιθάρες της πανκ μουσικής, δεν κατάφερε να αποσπάσει θετικές κριτικές. Αυτό όμως, αποτέλεσε έμπνευση για το όνομά τους, μιας και στο περιοδικό Melody Maker, είχαν χαρακτηριστεί ως “daft punky trash”.
 

 
Αργότερα, πηγαίνοντας στα πρώτα τους ρέιβ πάρτι, ανακάλυψαν την ηλεκτρονική μουσική και ταρακούνησαν το καλλιτεχνικό στερέωμα της δεκαετίας του ’90 με το άλμπουμ τους “Homework”, το οποίο περιείχε τις μεγάλες τους επιτυχίες “Da Funk” και “Around the World”. Η μουσική τους ήταν ένα κράμα ηλεκτρονικής, πανκ, ντίσκο και φανκ με πολλούς πειραματισμούς στο μέσο. Ο Τομά μάλιστα, σε ένα λάιβ τους είχε αποσυνδέσει το ένα πικάπ από τον μίκτη για να ακουστεί αυτός ο “ενοχλητικός” ήχος και να τον ενσωματώσει στη μουσική τους!
 
1
Από την αρχή είχαν αποφασίσει να κρύβουν τα πρόσωπά τους, μιας και ο στόχος τους δεν ήταν να γίνουν ακόμη ένα κομμάτι της βιομηχανίας των σταρ. Επηρεασμένος από τον ιό του 2000, ο Τομά αποφασίζει να γίνουν οι περσόνες - ρομπότ και φτιάχνουν τα περίφημα κράνη τους. Μέχρι τότε, φορούσαν απλά μάσκες, τις οποίες μπορεί και να αγόραζαν από κατάστημα με αποκριάτικα είδη. To 2001 κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Discovery, το οποίο περιέχει ίσως την πιο γνωστή τους επιτυχία με τίτλο “One More Time”.
2
 
Τέσσερα χρόνια μετά, επιστρέφουν με το τρίτο τους άλμπουμ “Human After All”, ένα άλμπουμ πολύ διαφορετικό από τα προγενέστερα, που δεν είχε ιδιαίτερη απήχηση. Ο δίσκος αυτός δεν ήταν καθόλου εμπορικός, ο ήχος τους είχε αλλάξει και η δισκογραφική δεν μπορούσε να το προωθήσει. Το άλμπουμ αυτό τελικά αποδείχθηκε πως ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του, καθώς επηρέασε γενιές καλλιτεχνών μεταγενέστερα.
33
 
Το 2006 ήταν μια κομβική χρονιά για το δίδυμο, καθώς μετά από πολλές προσκλήσεις που είχαν αρνηθεί, εμφανίζονται στο διάσημο φεστιβάλ, Coachella, με μία εμφάνιση η οποία συζητείται ακόμα και σήμερα. Αφιέρωσαν ένα μεγάλο ποσό των χρημάτων που ζητούσαν, στο σκηνικό τους, ένας χώρος γεμάτος λεντ με μία τριγωνική σκηνή στη μέση. Κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό για το τι είχαν στο μυαλό τους, παρά μόνο οι τεχνικοί. Ο μάνατζέρ τους αναφέρει, πως ήθελαν να παρέχουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία στο κοινό, τόσο μουσικά όσο και σκηνικά. Η εμφάνισή τους αυτή σηματοδότησε την αρχή της EDM (Electronic Dance Music).
44
 
Το 2013 ολοκλήρωσαν το τέταρτο και τελευταίο τους άλμπουμ με τον τίτλο “Random Access Memories”. ‘Eνα αφιέρωμα στην αμερικανική μουσική του 1970 και 1980, σε συνεργασία με τον πατέρα της ντίσκο μουσικής, τον θρυλικό Giorgio Moroder. Η ηχογράφηση έγινε στη Νέα Υόρκη, στο Electric Lady Studios, όπου ηχογραφούσε ο Τζίμι Χέντριξ και μαζί με άλλους μεγάλους καλλιτέχνες, προσθέτουν το ηλεκτρονικό στοιχείο. Το κομμάτι «Get Lucky», μαζί με τον Φάρελ Ουίλιαμς, έγινε παγκόσμια επιτυχία για το οποίο κέρδισαν και Grammy για τον δίσκο της χρονιάς.

 55
 
Μπορεί τα 28 αυτά χρόνια, να κυκλοφόρησαν μόλις τέσσερα άλμπουμ, όμως κατάφεραν να αλλάξουν για πάντα το σκηνικό της ηλεκτρονικής μουσικής. Χωρίς να έχουμε δει τα πρόσωπά τους, μας έκαναν να νιώσουμε τα αισθήματά τους. Η ημερομηνία διάλυσής τους συνέπεσε χρονικά με την ιστορική προσεδάφιση στον πλανήτη ‘Αρη. ‘Ισως να μας εγκατέλειψαν για έναν άλλο πλανήτη, μιας και πάντα ήταν ένα βήμα πιο μπροστά από την εποχή τους.
 
*Αν ενδιαφέρεστε για περισσότερες λεπτομέρειες, το μουσικό ντοκιμαντέρ «Daft Punk Unchained», θα προβάλλεται αποκλειστικά στο Ert flix, μέχρι τις 23/05/2021.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/-daft-punk-39770/feed/
<![CDATA[Χειροπέδες στον Θέμη Αδαμαντίδη]]> http://www.kulturosupa.gr/musicmania/adamantidi-39765/ http://www.kulturosupa.gr/musicmania/adamantidi-39765/#comments +Mon, 01 Mar 2021 10:04:00 +0000 33 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/adamantidi-39765/  Χειροπέδες πέρασαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στον γνωστό λαϊκό τραγουδιστή Θέμη Αδαμαντίδη καθώς βρέθηκε

]]>
 


Χειροπέδες πέρασαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στον γνωστό λαϊκό τραγουδιστή Θέμη Αδαμαντίδη καθώς βρέθηκε σε παράνομη λέσχη που είχε στηθεί σε σπίτι στην Κυψέλη, όπου έπαιζαν τυχερά παιχνίδια χωρίς να τηρούν τους κανόνες για τον περιορισμό της διασποράς του κορωναϊού.


Έπειτα από πληροφορία για λειτουργία παράνομης χαρτοπαιχτικής λέσχης που είχε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και το Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης, σε μονοκατοικία στην Κυψέλη εντοπίσθηκαν 18 άτομα, εκ των οποίων 17 χαρτοπαίχτες στα τραπέζια και ο ιδιοκτήτης της παράνομης λέσχης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ρύθμισης της αγοράς παιγνίων και παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, ενώ σε βάρος του υπεύθυνου του καταστήματος και για παράβαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς είχε εγκαταστημένες στη λέσχη τρεις κάμερες απ’ έξω και τρεις μέσα, καταγράφοντας τα πάντα.
.
.
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου στο κατάστημα, βρέθηκαν:

- 17 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό διεξαγωγής του τυχερού παιχνιδιού «φρουτάκια»
- 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό διεξαγωγής του τυχερού παιχνιδιού “ρουλέτα”

Επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ στους παίκτες για παραβίαση των μέτρων περιορισμού μετακίνησης, στο πλαίσιο του lockdown.
.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/adamantidi-39765/feed/