Rss title here http://www.kulturosupa.gr/musicmania/ put the rss description here. +Sat, 18 Nov 2017 11:25:00 +0200 en hourly 1 http://www.kulturosupa.gr/ http://www.kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://www.kulturosupa.gr/ <![CDATA[Στην πόλη του μετά από 54 χρόνια επιστρέψει ο Νιόνιος για μια ξεχωριστή στιγμή…]]> http://www.kulturosupa.gr/musicmania/nionios-apth==--21657/ http://www.kulturosupa.gr/musicmania/nionios-apth==--21657/#comments +Sat, 18 Nov 2017 11:25:00 +0200 215 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/nionios-apth==--21657/   Αν και στο παρελθόν, φοιτούσε στην Νομική Σχολή του πανεπιστημίου, ο μεγάλος τραγουδοποιός θα τιμηθεί από το τμήμα Φιλολογίας για την αναγνώριση της μακράς και διακεκριμένης προφοράς του στην ελληνική στιχουργική και μουσική.

]]>

«Κάθομαι και σκέφτομαι, ρε παιδιά, ότι από μια μεριά καλό είναι να προσγειώνεται κάποτε κανείς, έστω και απότομα. Από την άλλη, όμως, το τραγούδι θέλει πέταγμα, θέλει γλέντι και γιορτή». Αυτό «το γλέντι, τη γιορτή», την αισιόδοξη νότα που μας λείπει, την αναγκαία απόδραση από το μουντό παρόν, ο Διονύσης Σαββόπουλος όχι μόνο υποστηρίζει πως οφείλει να υπάρχει στη μουσική, αλλά και την αναδίδει μέσα από τα κομμάτια του. Στίχοι δικοί του όμορφοι, πηγαίοι, αληθινοί ανέθρεψαν γενιές και οι μουσικές του συντρόφευσαν στιγμές όχι μόνο χαράς, αλλά και πιο δύσκολες προσφέροντας αυτό που λέμε «ελπίδα». Ο Θεσσαλονικιός «Νιόνιος» 54 χρόνια μετά την οριστική εγκατάστασή του στην Αθήνα, θα επιστρέψει στην πόλη μας και συγκεκριμένα στο ΑΠΘ για μια ξεχωριστή για εκείνον στιγμή. Την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ.
 
Αν και στο παρελθόν, φοιτούσε στην Νομική Σχολή του πανεπιστημίου, ο μεγάλος τραγουδοποιός θα τιμηθεί από το τμήμα Φιλολογίας για την αναγνώριση της μακράς και διακεκριμένης προφοράς του στην ελληνική στιχουργική και μουσική. Όπως αποφασίσθηκε ομόφωνα από το τμήμα Φιλολογίας του πανεπιστημίου, ο Σαββόπουλος είναι άξιος της διακρίσεως αυτής, καθώς η μουσική του προσφορά στον ελληνικό πνευματικό και καλλιτεχνικό χώρο είναι ανεκτίμητη. Σύμφωνα με το σχετικό ψήφισμα του τμήματος ο Διονύσης Σαββόπουλος «κατόρθωσε με τον τρόπο του αυτό που μόνο η σημαντική τέχνη μπορεί να κατορθώσει. Ο ήχος της μουσικής του και η φωνή της ποίησής του, ένα άλλοτε ρομαντικό, άλλοτε αισθησιακό και άλλοτε ελευθεριάζον αμάλγαμα, αποτελούν ένα από τα πιο ερεθιστικά και τιμαλφή τεκμήρια της ζωής που ζήσαμε κατά τις τελευταίες δεκαετίες».
 
Ίσως εύλογα να αναρωτηθούν και ορισμένοι πώς είναι δυνατόν ο Σαββόπουλος να τιμάται από τη Φιλοσοφική Σχολή και όχι, λόγου χάρη, από κάποιο τμήμα Μουσικών Σπουδών; Η απάντηση έγκειται στο ότι ο σπουδαίος δημιουργός θα βραβευθεί  για την αριστουργηματική στιχουργική του στην οποία εστιάζει η Φιλοσοφική Σχολή και εξετάζοντας το σύνολο του έργου του υπό λογοτεχνικό πρίσμα, προβαίνει στην αναγόρευσή του σε διδάκτορα. Επιπλέον, εισήγαγε την έννοια του «τραγουδοποιού» στον ελληνική μουσική πραγματικότητα. Συνθέτει στιχουργικά και μουσικά, αλλά και τραγουδά ο ίδιος μουσικά κομμάτια που καταφέρνουν και παραμένουν γνωστά και αγαπητά πολλά χρόνια ύστερα από την πρώτη κυκλοφορία τους.
 
Έτσι, λοιπόν, ο Σαββόπουλος την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 19.00 θα τιμηθεί στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας και ο Πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας, Αιμίλιος Μαυρουδής, ενώ τον επαινετικό λόγο θα εκφωνήσει ο Θεόδωρος Παπαγγελής, καθηγητής του τμήματος Φιλολογίας. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με αντιφώνηση και ομιλία από τον Διονύση Σαββόπουλο με θέμα τη ζωή και το έργο του.
 
Στη Θεσσαλονίκη, τη γενέτειρά του, για την οποία μεταξύ άλλων αφιέρωσε στιχουργικά θα τιμηθεί ο μεγάλος «Νιόνιος».
 

Γεννήθηκα στη Σαλονίκη

να δω τους ποιητές πρόλαβα εγώ

στο υπόγειο νησί τους ταξίδεψα ως εδώ

με μια κρυφή, εκ γενετής αιμορραγία.

Και αν υπάρχουν ορισμένοι που ακόμη αμφισβητούν την πρωτοτυπία των στίχων του και γράφουν άρθρα- λίβελους για το έργο του Σαββόπουλου, γιατί, δυστυχώς πάντα τα σπουδαία πράγματα τίθενται στο στόχαστρο και κακόβουλης κριτικής, ας θυμούνται πάντα ότι αφενός στην τέχνη παρθενογένεση δεν υπάρχει. Αφετέρου, ας συγκρατούν τα λόγια αυτά του Σεφέρη: Η τέχνη δεν είναι για τις μάζες. Τα χειροκροτήματα ενός μεγάλου λαϊκού αμφιθεάτρου δε θα αποδείξουν ποτέ τίποτε, όσο κι αν είναι συγκινητικά. Αυτή είναι και η διαφορά της πολιτικής από τη λογοτεχνία.


Σχετικές πληροφοριες για την αναγόρευση εδώ
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/nionios-apth==--21657/feed/
<![CDATA[Πυρρίχιοι χοροί... από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής ]]> http://www.kulturosupa.gr/musicmania/koth-pirrixioi-21647/ http://www.kulturosupa.gr/musicmania/koth-pirrixioi-21647/#comments +Fri, 17 Nov 2017 19:55:00 +0200 33 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/koth-pirrixioi-21647/  Πηγή έμπνευσης για τους ‘Πυρρίχιους χορούς’ του Χατζή αποτέλεσαν τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου και η Ιντιφάντα στη Μέση Ανατολή. Ο επιτυχημένος Ελληνοκαναδός συνθέτης χρωματίζει ανατολίτικες μελωδικές αναφορές πάνω στον καμβά μίας πολύχρωμης ενορχήστρωσης με την....

]]>

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει ένα εκρηκτικό πρόγραμμα έντονων αντιθέσεων, στην επιστροφή του Αλέξανδρου Μυράτ. Σολίστ στη βιόλα ο Κορυφαίος Α’ της Κ.Ο.Θ. Νεοκλής Νικολαΐδης και στα κρουστά ο Κορυφαίος Α’ στα τύμπανα της ορχήστρας της Ε.Λ.Σ. Μαρίνος Τρανουδάκης.
 
Πηγή έμπνευσης για τους ‘Πυρρίχιους χορούς’ του Χατζή αποτέλεσαν τα τραγικά γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου και η Ιντιφάντα στη Μέση Ανατολή. Ο επιτυχημένος Ελληνοκαναδός συνθέτης χρωματίζει ανατολίτικες μελωδικές αναφορές πάνω στον καμβά μίας πολύχρωμης ενορχήστρωσης με την επιθετικότητα ενός πολεμικού χορού και δημιουργεί ένα έργο επίκαιρο, που αναζητά τις βαθύτερες αιτίες των σύγχρονων μορφών βίας και τρομοκρατίας.
 
 
Στη ‘Συμφωνία του Μικρού Ρώσου’ ο Τσαϊκόφσκι αντιπαραβάλλει λαϊκά τραγούδια της ρωσικής υπαίθρου με βυζαντινά ακούσματα και θίγει το θέμα των αντιπαραθέσεων μεταξύ των Ουκρανών που ασπάστηκαν το δόγμα της παν-ρωσικής εθνότητας και αυτών που επιθυμούσαν μία νέα εθνική ταυτότητα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει όσους τον θεωρούν ως τον ‘πιο Ρώσο από όλους τους Ρώσους συνθέτες’.
 
Διεύθυνση ορχήστρας: Αλέξανδρος Μυράτ
 
Βιόλα: Νεοκλής Νικολαΐδης
Κρουστά: Μαρίνος Τρανουδάκης
 
Πρόγραμμα:
Χρήστος Χατζής (1953): "Πυρρίχιοι χοροί", διπλό κοντσέρτο για βιόλα, κρουστά και ορχήστρα εγχόρδων 
Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι (1840-1893): Συμφωνία αρ.2 σε ντο ελάσσονα, έργο 17 (του ‘Μικρού Ρώσου’)     
 
Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία 15 €
Εξώστης 10 €
Μειωμένο 5 €
 
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
ώρα 21:00
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
Προπώληση εισιτηρίων από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ. Λεωφόρος Νίκης 73,
τηλ. 2310 236990  (Δευτέρα-Πέμπτη) 09:00-17:00, Παρασκευή 09:00-14:00)
και από το www.tsso.gr
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/koth-pirrixioi-21647/feed/
<![CDATA[«Revolution Calling»: Γράφει ο Φώτης Τουμανίδης.]]> http://www.kulturosupa.gr/musicmania/revolution-calling-toumanidis-21638/ http://www.kulturosupa.gr/musicmania/revolution-calling-toumanidis-21638/#comments +Fri, 17 Nov 2017 09:51:00 +0200 197 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/revolution-calling-toumanidis-21638/  Η επανάσταση είχε αρχίσει από μακρυά και είχε φτάσει δειλά δειλά κι εδώ. Δεν ήταν σαν αυτές τις σκηνοθετημένες επαναστάσεις που αλλάζουν κάποιο παλιό κακό με κάποιο καινούριο, διαιρώντας τους ανθρώπους και καλλιεργώντας το μίσος των μεν για τους δε. 

]]>
Γράφει ο Φώτης Τουμανίδης.

 
Η επανάσταση είχε αρχίσει από μακρυά και είχε φτάσει δειλά δειλά κι εδώ. Δεν ήταν σαν αυτές τις σκηνοθετημένες επαναστάσεις που αλλάζουν κάποιο παλιό κακό με κάποιο καινούριο, διαιρώντας τους ανθρώπους και καλλιεργώντας το μίσος των μεν για τους δε. Ήταν μια επανάσταση που ένωνε ανθρώπους, που πολλές φορές δεν είχαν άλλα κοινά μεταξύ τους. Τους ένωνε βαθιά και πραγματικά με έναν μαγικό και ανεξήγητο τρόπο. Κάπως έτσι βίωσα στη δεκαετία του 80, ένα ολόκληρο μουσικό ρεύμα που ονομάστηκε HEAVY METAL.
 
Από μικρός, άκουγα οποιοδήποτε κομμάτι μου άρεσε χωρίς να ξέρω καν ότι υπάρχουν διαφορετικά μουσικά είδη. Άκουγα ό,τι έπαιζε το ραδιόφωνο, -το οποίο παρεμπιπτόντως ήταν κυρίως πειρατικό και έπαιζε οτιδήποτε και όχι την ίδια playlist όλο το μήνα- και ό,τι έβρισκα σε κασσέτα και βινύλιο από συγγενείς και φίλους. Κάποια στιγμή διαπίστωσα ότι, κάποια κομμάτια τα βαριόμουν γρήγορα, ενώ κάποια άλλα τα άκουγα επί χρόνια. Κι έτσι η Rock υπερίσχυσε της Pop.
 
Τη δεκαετία του 80, αυτοί που άκουγαν γενικά Rock ήταν πολύ λίγοι αλλά ήταν και πιο δεμένοι μεταξύ τους. Βλέπεις, όταν άφηνες μακρύ μαλλί και φορούσες μπλουζάκι με το εξώφυλλο κάποιου δίσκου, στα μάτια των υπολοίπων ήσουν σατανιστής, πρεζόνι, κλέφτης και γενικά το μαύρο πρόβατο. Έτσι, όλοι εμείς τα μαύρα πρόβατα κάναμε δικό μας κοπάδι. Δεν είχε και πολύ σημασία αν ήσουν φτωχός ή πλούσιος, αδύνατος ή χοντρός, όμορφος ή άσχημος. Αρκούσε ένα μπλουζάκι Motorhead και ήσουν μέλος μιας παρέας, τα άτομα της οποίας μόλις είχες γνωρίσει. Οι συζητήσεις στις παρέες συχνά είχαν θέμα το ποια μπάντα έβγαλε δίσκο, το αν ήταν καλύτερος κιθαρίστας ο Randy Rhoads ή ο Jake E. Lee, και το πότε επιτέλους θα έρχονταν να παίξουν live και στην Ελλάδα, όλες αυτές οι μπάντες που ακούγαμε. Εγώ προσωπικά δεν σταμάτησα να ακούω και άλλα είδη μουσικής. Ό,τι μου αρέσει το ακούω είτε είναι pop είτε funky, jazz, κλασσική. Το heavy metal όμως ήταν ένα μουσικό ρεύμα που ξύπνησε πoλλούς έφηβους και τους έκανε να σκεφτούν λίγο παραπάνω. Η θεματολογία του δεν είχε μόνο αγάπες και λουλούδια όπως σε πολλά άλλα είδη. Υπάρχουν τραγούδια ενάντια στον πόλεμο, στα ναρκωτικά, στους σάπιους ηγέτες πολιτικούς ή θρησκευτικούς στο να ζεις μόνο για να βγάζεις λεφτά, και όλα αυτά δοσμένα με έναν δυναμικό τρόπο. Υπάρχουν επίσης κομμάτια με στίχους από την επική φαντασία, από λογοτεχνικά βιβλία, ακόμα και από την ιστορία του πλανήτη από αρχαιότητα έως σήμερα. Και φυσικά δεν ξεχνάμε να διασκεδάζουμε με το rock 'n' roll party του glam που από το 1987 και μετά έκανε το metal γνωστό σε πολύ περισσότερο κόσμο.
 
Γι' αυτό θεωρώ ότι το metal ήταν μια επανάσταση και όχι απλά ένα είδος μουσικής για να περνάς την ώρα σου. Αυτές οι μπάντες από τότε μέχρι και σήμερα, είναι ελεύθεροι να παίξουν και να τραγουδήσουν αυτό που νοιώθουν, και εμείς σαν ακροατές να επιλέξουμε ποιοι από αυτούς μας αρέσουν αλλά και ποιοι λένε αυτά με τα οποία συμφωνούμε. Μπορεί να είμαστε ακόμα τα μαύρα πρόβατα, αλλά προβατάκια που ακολουθούν τη μια μόδα μετά την άλλη δεν θα γίνουμε ποτέ. Stay heavy.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/revolution-calling-toumanidis-21638/feed/
<![CDATA[Το βινύλιο επιστρέφει στο WE]]> http://www.kulturosupa.gr/musicmania/viniilio==-21631/ http://www.kulturosupa.gr/musicmania/viniilio==-21631/#comments +Thu, 16 Nov 2017 17:41:00 +0200 33 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/viniilio==-21631/  Το αυθεντικό Vinyl Bazaar Show, έρχεται να σας φτιάξει τη διάθεση λίγες μέρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2017, βάζοντας τη δική του σφραγίδα στην ψυχαγωγία σας και την αγάπη σας για την μουσική. Βινύλια

]]>
Έγινε θεσμός στην Αθήνα και κάνει πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη γεμάτο βινύλια και εκπλήξεις! Το Vinyl is Back, η κορυφαία εκδήλωση για το βινύλιο που έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους ικανοποιώντας την απαίτηση των χιλιάδων βινυλιομανών της αγαπημένης Θεσσαλονίκης, γεμίζει με χιλιάδες βινύλια τον Πολυχώρο «WE» όπου θα χτυπά η καρδιά του βινυλίου το τριήμερο 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017.  Με ελεύθερη είσοδο!
 
Το αυθεντικό Vinyl Bazaar Show, έρχεται να σας φτιάξει τη διάθεση λίγες μέρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2017, βάζοντας τη δική του σφραγίδα στην ψυχαγωγία σας και την αγάπη σας για την μουσική. Βινύλια, ηλεκτρισμός και δυνατές συγκινήσεις στον πιο ταιριαστό νέο art & life χώρο της πόλης, στο «WE». Οι δίσκοι βινυλίου παίρνουν τη θέση τους δίπλα στον Λευκό Πύργο, σε μια ανεπανάληπτη γιορτή για όλους τους vinyl maniacs, τη vinyl new generation, αλλά και όσους έβαλαν σε λειτουργία πάλι τα παλιά τους πικάπ!
 
Στο μεγάλο ραντεβού του βινυλίου και της μουσικής θα συναντήσετε τα σημαντικότερα συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης, τους καλύτερους djs της Βόρειας Ελλάδας, τα καινούργια πικάπ, ενώ σας περιμένουν ακόμα κληρώσεις και δώρα, όλες οι νέες κυκλοφορίες βινυλίων, δισκογραφικές εκπλήξεις, συμμετοχές γνωστών δισκάδικων της Μακεδονίας, ανεξάρτητων εταιρειών και ιδιωτών, χειροτεχνίες που συναντούν την κουλτούρα της μουσικής και πολύς χορός, σε μια εκδήλωση με πολύ μεράκι. Είναι το Vinyl is Back στη Θεσσαλονίκη!
 
H ιστορία του Vinyl is back ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2013 από το Κτήριο «Μηχανουργείο» στη Τεχνόπολη, στο Γκάζι, όπου διεξήχθη τις πέντε πρώτες φορές και στην συνέχεια μετά από μια επίσης πολύ πετυχημένη διοργάνωσή του στο «Cine Κεραμεικός» εγκαταστάθηκε στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου» (Hellenic Motor Museum) στο 4ο όροφο του κτηρίου Capitol επί της οδού Γ’ Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού, όπου πραγματοποιήθηκε (για πέμπτη φορά εκεί) το 11ο Vinyl is Back το τριήμερο 6, 7, 8 Οκτωβρίου 2017.
 
Το Vinyl is Back έκανε μόδα στην Ελλάδα τους δίσκους, όπως αποκαλούνταν τη χρυσή εποχή της μουσικής, και συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό μέχρι την ολική επανάκαμψη του βινυλίου!
 
Παράλληλες εκδηλώσεις
·         Αφιέρωμα Revival 50s – 60s
Το Vinyl is Back αγκαλιάζει την μουσική τρέλα της Θεσσαλονίκης και κάνει αφιέρωμα στις ρίζες του Rock’n’Roll με live εμφανίσεις συγκροτημάτων και DJ sets!
·         The Skelters Live !
Οι δημοφιλείς Θεσσαλονικείς The Skelters είναι μια σύγχρονη Rock μπάντα με αγγλόφωνο στίχο. Επέλεξαν το όνομά τους επηρεασμένοι από το τραγούδι των Beatles "Helter Skelter". Χαρακτηριστικό στοιχείο των live εμφανίσεών τους, είναι το show που προσφέρουν και η χορευτική διάθεση που δημιουργούν στο κοινό. Έχουν συνεργαστεί σε live εμφανίσεις τους με καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως τους ZZ Top, Nazareth, Pavlov’s Dog, τον Louisiana Red, τον Paul Di Anno (Iron Maiden), Don Dokken, Iron Butterfly, Steve Harley & Cockney Rebel, Puressence κ.α. Toν Οκτώβριο του ’16 κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους «Revive» που θα υπoγράψουν στο τέλος του live!
·         On Stage Records presents Live!
Η ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία που συμβάλει στη διάδοση του βινυλίου με τις κυκλοφορίες της, παρουσιάζει live δύο κλασσικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης με μέλη που έχουν τη δική τους ιστορία! Θα εμφανιστούν :
·         Οι Breathless με το ολοκαίνουργιο δεύτερο άλμπουμ τους «Adam and Evil» που κυκλοφορεί σε βινύλιο, δίνουν ρυθμό και έκσταση στο Vinyl is Back! Καθαρόαιμο rockabilly για rockers και teds. Ready & Rockin!!
·         Οι Free Soul, ένα από τα πιο δυναμικά συγκροτήματα της ελληνικής rock’n’roll σκηνής και μέλος του διεθνούς White Boppin’ Festival. Σχηματίστηκαν το 2002 και παίζουν ένα μείγμα δυναμίτη από rockabilly, country, southern rock! Στο live τους παρουσιάζουν το νέο άλμπουμ τους !
Τα συγκροτήματα θα υπογράψουν τα βινύλιά τους στο τέλος των live τους!
·         Echo Train Live!
Η ψυχεδελική ροκ μπάντα Echo Train έρχεται από την Αθήνα, με blues, folk και garage επιρροές από τα 60’s, παρουσιάζει το νέο live set πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και το νέο σινγκλ «Portland ’69» που κυκλοφορεί σε βινύλιο (μαύρο και πράσινο) μαζί με το μουσικό περιοδικό «Time MagaZine». Οδηγός τα εξαίσια φωνητικά της Ren και η απίθανη κιθάρα του Greggy K. Kollias! Στο τέλος του live θα υπογράψουν το 45άρι τους !
·         DJs Sets
Εμβληματικοί DJs και προσωπικότητες της μουσικής από τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και την Αθήνα θα παρελάσουν διαδοχικά από τα decks του WE δίνοντας το δικό τους χρώμα στη διάρκεια του 3ημέρου, επιλέγοντας τις καλύτερες μουσικές της δισκοθήκης τους. Συμμετέχουν: Λάμπρος Παπαλάμπρος, Νεκτάριος Αλεξίου, Πέτρος Αδάμ, Νίκος Θεοδωράκης, Γιώτης Μπάγκαλας, Κώστας Καπετανάκης, Θωμάς Παπαχρήστου, Απόστολος Κανακάρης κ.α.
·         Vinyl is Back Live Sessions Vol. 1 – Υπόγεια Ρεύματα 
Σε πρώτη διάθεση στη Θεσσαλονίκη το συλλεκτικό βινύλιο «Vinyl is Back Live Sessions Vol. 1- Υπόγεια Ρεύματα» (500 αριθμημένα κομμάτια)! Περιέχει γνωστά αγαπημένα (Μικρές χαμένες μέρες, Πολύμνια,  Μ' αρέσει να μην λέω πολλά, Πολιτεύεσαι κ.α.) αλλά και πρωτοηχογραφημένα (Ξένος, Which Side Are You On?, Ξανά) τραγούδια του συγκροτήματος Υπόγεια Ρεύματα ηχογραφημένο live στο Vinyl is Back!
.
Ποιοι συμμετέχουν στο «Vinyl is Βack»
Καταστήματα πώλησης δίσκων
Ιδιώτες/ Συλλέκτες δίσκων
Δισκογραφικές εταιρείες που παράγουν δουλειές καλλιτεχνών και σε δίσκους βινυλίου
Μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές κοκ)
Αξεσουάρ για βινύλια
Είδη αποθήκευσης δίσκων βινυλίου
Αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ
Έπιπλα/Βάσεις για ηχοσυστήματα
Μουσικές Αφίσες,
Μουσικά T-shirts & Μπλούζες
Μουσικά Βιβλία
Handmade Express Bazaar 
Πωλητές Μουσικών Οργάνων (εταιρείες/ ιδιώτες)
 
Ώρες λειτουργίας 
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου: 5 μ.μ. - 9 μ.μ.
Σάββατο 9 Δεκεμβρίου: 11 π.μ. – 9 μ.μ.
Κυριακή 10 Δεκεμβρίου: 11 π.μ. – 9 μ.μ.
 

WE | Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού
Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη
Θεσσαλονίκη
Τ: 2310 284700 
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/viniilio==-21631/feed/
<![CDATA[Η disco ζει και συναρπάζει! Σηκώστε τα χέρια σας ψηλά και πάμε όλοι μαζί: Y-M-C-A! ]]> http://www.kulturosupa.gr/musicmania/-disco--21626/ http://www.kulturosupa.gr/musicmania/-disco--21626/#comments +Thu, 16 Nov 2017 10:43:00 +0200 214 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/-disco--21626/  Disco party, cult και trash μουσικές, συνεχίζουν να ξεσηκώνουν και να βάζουν φωτιά στα Σαββατόβραδα. Τίποτα δεν έχει αλλάξει, οι εικοσάρηδες του τότε και οι εικοσάρηδες του τώρα, διασκεδάζουμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: ανεβαστική μουσική, τρελοί ρυθμοί κι ασυναγώνιστες χορευτικές φιγούρες. 

]]>
Εάν μέχρι τώρα νόμιζες πως ο Πασχάλης ακούγεται μόνο σε πάρτι 50άριδων μετά τo τρίτο ποτό, εάν ακούς νοσταλγικά στο ραδιόφωνο τραγούδια των Bee Gees κι αναπολείς, εάν αναρωτιέσαι αν ο Δάκης έχει επιβιώσει μέχρι το 2017 ή κάπου, κάποτε τον χάσαμε κι αυτόν, ήρθε η ώρα να μάθεις την αλήθεια.
 
Η disco ζει. Και μάλιστα όχι μόνο ζει, αλλά συναρπάζει!
 
Μην απορείς. Δεν υπάρχει πιο ανεβαστική και ξεφαντωτική μουσική από ‘κείνη, ιδανική για πάρτι και διασκέδαση. Και πίστεψε με, οι εικοσάρηδες το ξέρουν καλά. Αγαπάμε τα 70’s, 80’s, 90’s, 00’s τόσο πολύ όσο η μαμά μου τους δίσκους του Ζώρα και του Boney M.  Τι κι αν δεν υπάρχουν πια ντισκοτέκ, εμείς βρίσκουμε τρόπους να υμνούμε εκείνη τη μουσική κι ειλικρινά, τα Σαββατόβραδα στη πίστα, τα δίνουμε όλα. 
 
Τα πάρτι με disco, cult, trash κι όλα τούτα τα σπουδαία δίνουν και παίρνουν στη Θεσσαλονίκη. Πρωταγωνιστής, ο χώρος εκδηλώσεων «WE»  με τα εκπληκτικά, ασυναγώνιστα κι επικά του, Epic Party. Βασιλιάς του είδους του και με τις πιο βοηθητικές εγκαταστάσεις. Πόσοι εικοσάρηδες εκεί μέσα, 700; 800; Όλοι χορεύουν, όλο διασκεδάζουν κι όλοι τραγουδούν. Άμα δεν γινόταν ο κακός χαμός από όλους εμάς, βάζω στοίχημα πως εκείνα τα τρελόπαιδα της εποχής θα κατέφθαναν και θα μας άφηναν πίσω με τις χορευτικές κινήσεις που σίγουρα θυμούνται ακόμη. Κι άντε μετά να προσπαθήσεις να τους ανταγωνιστείς.
 
Μα η μανία δεν τελειώνει εκεί.  Συνεχώς μαγαζιά, μπαράκια και κλαμπ αφιερώνουν βραδιές στη disco με τεράστια επιτυχία. Τρέχουμε όλοι πίσω από κάθε πάρτι και κάθε φορά που μπαίνουν οι ύμνοι, (ενδεικτικά: “it’s raining men”, “I will survive”, ακόμη και τα μακαρόνια με κιμά του Σάκη), εκστασιαζόμαστε λες και τα ακούμε για πρώτη φορά. Και συνήθως, κανείς δεν πίνει ιδιαίτερο αλκοόλ αυτές τι νύχτες. Δεν το χρειάζεσαι, το κέφι έρχεται απ’ αλλού. Μετά από πόσα πάρτι επιτρέπεται να σταματήσεις;
 
Χαμός και στα trash, σ’ όλα εκείνα τα απίστευτα τραγούδια που μισείς να τ’  αγαπάς. Gucci φόρεμα, μούρη με έχεις κάνει καψούρη, ο νέος είναι ωραίος, δεν έχουν ξαναγραφτεί τέτοιοι στίχοι.  Και τους ξέρουμε όλους απ’ έξω.  Γελάς όταν ξεκινάει το τραγούδι αλλά ξέρεις πως στην πραγματικότητα, τα έχεις κατεβάσει ακόμη και στο κινητό. Μα γιατί να κρυβόμαστε άλλο, αυτή τη μουσική αγαπάμε και την υποστηρίζουμε μέχρι τέλους.
 
Ξέρουμε όμως να δείχνουμε κι αλλιώς την αγάπη μας. Live Μπίγαλη- Δάκη και γινόταν χαμός. Ποιος δεν θέλει να ακούσει για την Κατερίνα και να πιεί τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι; Το Eightball έχει καθιερώσει παράδοση με τα disco party και τέτοια live σαν αυτό, ε, δεν γίνεται να μην τα τιμήσουμε. Εκεί μέσα τι 20, τι 30, τι 50. Όλοι ξέραμε τα λόγια, όλοι χορεύαμε και φυσικά, όλοι μας περάσαμε φοβερά. Βραδιές νοσταλγίας ή μήπως τελικά τίποτα δεν έχει πραγματικά αλλάξει;
 
Ναι, σίγουρα δεν φοράμε κραυγαλέα χρώματα και τα κουρέματα μας είναι σαφώς καλύτερα. Δεν υπάρχουν αστραφτερές ντισκομπάλες στα ταβάνια και κάθε τραγούδι δεν μετατρέπεται στον απόλυτο χορευτικό διαγωνισμό. Αλλά είμαστε ακόμη εκεί, γεμίζουμε τα πάρτι και ζητάμε κι άλλα, κι ας μην είναι της δικής μας εποχής, κι ας μην ξέρουμε τόσες εντυπωσιακές φιγούρες. Ναι, ακούμε κι άλλη μουσική, αλλά η καρδιά μας χτυπάει για εκείνα, «τα παλιά», τα γεμάτα τρέλα.  Άλλωστε ποτέ δεν βλέπω τη μαμά μου πιο συγκινημένη απ’ όταν το σπίτι γεμίζει με ΑΒΒΑ και Olympians.
 
Σηκώστε τα χέρια σας ψηλά και πάμε όλοι μαζί: Y-M-C-A! 
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/-disco--21626/feed/
<![CDATA[Η ραδιοφωνική παραγωγός Μαρία Αμανατίδου εκπέμπει στη συχνότητα του Kulturosupa.gr και μιλά στην Δ. Αυγερίδου για όλα…]]> http://www.kulturosupa.gr/musicmania/avgeridou-amanatidou-21621/ http://www.kulturosupa.gr/musicmania/avgeridou-amanatidou-21621/#comments +Wed, 15 Nov 2017 13:41:00 +0200 212 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/avgeridou-amanatidou-21621/ Μπήκε με φόρα στην μπάντα των συχνοτήτων αλλά και στις καρδιές των ακροατών με τους οποίους έχει αναπτύξει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση, όλα αυτά τα χρόνια που κάνει ραδιόφωνο.Κυρίες και κύριοι, ποδαρικό για φέτος σε αυτή τη στήλη, μας κάνει η πολυσχιδής Μαρία Αμανατίδου.

]]>
Το κορίτσι από την Κατερίνη, με τα σχιστά εκφραστικά μάτια, το λαμπερό χαμόγελο και τη βελούδινη φωνή ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να μείνει!

Μπήκε με φόρα στην μπάντα των συχνοτήτων αλλά και στις καρδιές των ακροατών με τους οποίους έχει αναπτύξει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση, όλα αυτά τα χρόνια που κάνει ραδιόφωνο.
.
Κυρίες και κύριοι, ποδαρικό για φέτος σε αυτή τη στήλη, μας κάνει η πολυσχιδής Μαρία Αμανατίδου.
 
Η αρχή έγινε…
Στην Κατερίνη, πήγαινα σχολείο ακόμη, όταν με την περιβαλλοντική ομάδα της οποίας ήμουν ενεργό μέλος, μας έδωσαν βήμα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης να μιλήσουμε για τις δράσεις μας. Κόλλησα από την πρώτη στιγμή.
Όταν τελείωσα το σχολείο, άρχισα να εμπλέκομαι όλο και πιο πολύ με το ραδιόφωνο, με τραβούσε σα μαγνήτης. Μαθήτευσα δίπλα σε πολύ καλούς ανθρώπους, μου έδωσαν την ευκαιρία με δική μου εκπομπή στον ΕΡΜΗ, ένα μουσικό ραδιόφωνο, αυτή ήταν και η πρώτη μου επαγγελματική σχέση με το μέσο.
 
Η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη…
Αυτό έγινε με ευθύνη του Γιάννη Μητσοκάπα που ουσιαστικά ήταν το άτομο που μου έμαθε μουσική και πάρα πολλά άλλα. Ήταν ζόρικος μαζί μου, είχαμε και τις κόντρες μας, αλλά πάντα κάτι καλό έβγαινε στο τέλος. Πήγαμε τότε στον Α103,  ένα ειδησεογραφικό ιστορικό ραδιόφωνο σε μια μεταβατική εποχή με πολλούς πειραματισμούς. Εκεί γνώρισα συναδέλφους εξαιρετικούς που τους έχω φίλους ως σήμερα, τα πιο καλά παιδιά της πόλης ήταν εκεί!
 
Γενικά είναι καλά παιδιά οι ραδιοφωνατζήδες;
Νομίζω πως ναι, είναι. Άκου, αν κάνεις με την αλήθεια σου ραδιόφωνο, βάζεις μέσα ψυχή, άρα την έχεις, αλλιώς δεν κάνεις, επιλέγεις κάτι άλλο!
 
Άρα μου λες ότι αυτό είναι που ορίζει ως «καλό» έναν ραδιοφωνικό παραγωγό;
Ξεκάθαρα ναι!  Όταν δούλευα στον STAR FM που για μένα ήταν το μεγαλύτερο σχολείο στη ραδιοφωνική μου ζωή, συνεργάστηκα με έναν αμερικανό σύμβουλο ραδιοφώνου που είχε φέρει στην Ελλάδα η διοίκηση του σταθμού, μιλάμε για ένα άνθρωπο που θεωρείται τοπ στο παγκόσμιο ραδιόφωνο.
Από αυτόν έμαθα ότι το πιο βασικό είναι να εξελίσσομαι  μαζί με τους ακροατές.
Όπως εξελίσσεται η ζωή μου, η πραγματικότητά μου, έτσι να εξελίσσεται και ο αέρας μου. Έμαθα λοιπόν να δείχνω την αλήθεια μου με σωστό τρόπο, χωρίς να δημιουργώ στον ακροατή την αίσθηση ότι είμαι κάτι ξεχωριστό και απρόσιτο.
Όταν είχε έρθει εγώ ήμουν 4 μηνών έγκυος και δεν το είχαμε πει στον αέρα, δεν ήταν τότε της μόδας να λέμε για τις εγκυμοσύνες μας. Με πίεσε να το πω, κάθε μέρα μου είπε θα λες και κάτι μικρό για την εγκυμοσύνη σου, θα το μοιράζεσαι με τον κόσμο, όπως και καθετί που σου συμβαίνει.
Ακολούθησα τη συμβουλή του όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα υπάρχουν ακροατές που με ακολουθούν και ξέρουν τα πάντα για μένα, το παιδί μου, τη ζωή μου.
Αυτή είναι η εξέλιξη. Όπως ξέρω κι  εγώ γι’ αυτούς. Έχω ακροατές που με άκουγαν στο Λύκειο, μετά στο Πανεπιστήμιο, τώρα έχουν τα δικά τους μωρά.
Αυτό είναι για μένα η μαγεία του ραδιοφώνου, στο λέω πριν με ρωτήσεις!
 
 
Θα σε ρωτήσω όμως για την μαγική εποχή του STAR FM, όταν τον άκουγε σχεδόν όλη η πόλη…
Ήταν μια πολύ ωραία εποχή, πέρασα σε αυτόν τον Όμιλο (STAR-Ελληνικός-Heart) δέκα υπέροχα χρόνια. Ήταν για μένα το δεύτερο σπίτι μου. Τόσο εγώ αλλά νομίζω και τα άλλα παιδιά που δουλεύαμε εκεί, δεν ξαναβρήκαμε κάτι παρόμοιο. Ήταν όμως και μια άλλη εποχή.
 
Έζησες όμως και το τέλος του…
Ναι έζησα την ακμή και την παρακμή του. Ο ιδιοκτήτης του (Άκης Τουρώνης) ήταν ένας πολύ διορατικός άνθρωπος, που ήξερε πολύ καλά το ραδιόφωνο.
Δεν ήταν ούτε τυρέμπορος, ούτε ιδιοκτήτης κλαμπ, ούτε είχε μέσα την αδερφή του να τσεκάρει πόσο χαρτί ξοδεύαμε. Μπορεί να έκανε λάθη, να μέθυσε από την επιτυχία και να υποτίμησε κάποιες καταστάσεις, είχε όμως προβλέψει από πολύ νωρίς την κρίση που ερχόταν! Αυτό από μόνο του δυστυχώς δεν ήταν ικανό να τον σώσει.
 
Πολλοί ακόμη αναρωτιούνται, δίνονταν όντως, αυτά τα πανάκριβα δώρα στους διαγωνισμούς, από αυτοκίνητα μέχρι κάτι μυθικά ποσά σε μετρητά;
Εννοείται! Ήμουν υπεύθυνη για το Mystery Sound, το παιχνίδι που μοίρασε πάνω από 150.000 ευρώ και ήταν το talk of the town.
Όταν πήγα στο STAR, ο ιδιοκτήτης του με ρώτησε το εξής: Πόσα θέλεις για να είσαι μόνο εδώ, δεν θέλω να ασχολείσαι με τίποτα άλλο πέρα από το ραδιόφωνο. Του είπα ένα ποσό και μου το έδωσε. Τέτοιος άνθρωπος ήταν, άλλης εποχής!
 
Αυτή η εποχή όμως πέρασε ανεπιστρεπτί και πολλά άλλαξαν…
Ε, ναι! Και μαζί με αυτήν αλλάξαμε κι εμείς! Μαζί με τον Αντώνη (Βλαβογελάκη) που είμαστε χρόνια παρτενέρ και φίλοι, αλλάξαμε στέγη, η κρίση μας βρίσκει στον RSO. Ο κόσμος έχει πια την ανάγκη να ακούει πιο ουσιαστικά πράγματα, θέλει φυσικά και τη διασκέδαση (δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ραδιόφωνο είναι κυρίως ψυχαγωγία).    
Οι ακροατές μας καλοδέχονται, πουθενά αλλού νομίζω δεν έζησα αυτή την επικοινωνία με τους ακροατές. Να φανταστείς ότι πολλοί έρχονταν  στην άκρη του πουθενά που ήμασταν, μόνο για να μας δουν. 
 
Και μετά σας βρίσκουμε στον IMAGINE …
Ναι μετά πήγαμε στον IMAGINE, όπου εκεί υπήρχε μια άλλη κατάσταση. Οι ακροατές μας αντιμετώπισαν με έναν σκεπτικισμό στην αρχή, γιατί είχαν μάθει σε κάτι άλλο, μετά όμως μας αποδέχτηκαν. Περάσαμε δύο υπέροχα χρόνια κι εκεί, δυστυχώς η συνεργασία μας διεκόπη πριν λίγο καιρό, έκλεισε έτσι άλλος ένας ραδιοφωνικός κύκλος.
 
Με τον Βλαβογελάκη δέσατε πολύ ως ραδιοφωνικό ντουέτο, το επόμενο βήμα θα σε βρει πάλι μαζί του ή μόνη σου;
Με τον Αντώνη έχουμε πια μια σχέση μοναδική που μετράει ήδη 10 χρόνια.
Τα έχουμε τα πράγματα καλά τακτοποιημένα και μοιρασμένα, δε χρειάζεται καν να συνεννοηθούμε. Με ιντριγκάρει το σόλο, αλλά νιώθω και μια ανασφάλεια, θα είμαι αλλιώς. Και με τον Αντώνη είμαστε αλλιώς, μετά από τόσα χρόνια έχουμε μετεξελιχθεί. Όταν είσαι μαζί με κάποιον, ο ένας πρέπει να υποστηρίζει τον άλλον. Τώρα είμαστε σε μια φάση που συζητάμε προτάσεις και το πώς θέλουμε να είμαστε από εδώ και πέρα. Επαναπροσδιοριζόμαστε.
 
Υπάρχουν λοιπόν προτάσεις! Για πες!    
Υπάρχουν δύο συζητήσεις που είναι ανοιχτές και είναι πολύ τιμητικό για εμάς, ειδικά στις μέρες μας! Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη επιχειρηματίες που σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση για τα media, στηρίζουν τα ραδιόφωνά τους, κάνουν δουλειά και μπαίνουν με ειλικρίνεια σε κουβέντες.
 /
Οι ακροαματικότητες, οι περιβόητες μετρήσεις, εξακολουθούν να αποτελούν βαρόμετρο για τη βιωσιμότητα και την εξέλιξη του μέσου;
Την περίοδο της ακμής, ας πούμε 2004-2011, ήταν πολύ μεγάλο το δείγμα.
Όταν πήρα για πρώτη φορά νούμερα κι ανακάλυψα ότι το «καλημέρα» που λέω το ακούν 180.000 άνθρωποι έπαθα σοκ.
Με τον ερχομό της κρίσης, το δείγμα αυτό μίκρυνε πάρα πολύ, νομίζω μάλιστα ότι είναι το ίδιο κάθε φορά, με αποτέλεσμα να μη βγαίνουν ασφαλή συμπεράσματα. Θεωρώ ότι η μέτρηση θα έπρεπε να είναι πιο αναπτυγμένη, να γίνεται από μια τελείως ανεξάρτητη πηγή, όπως είναι το Πανεπιστήμιο για παράδειγμα, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν οι σταθμοί απ’ ευθείας στην εταιρεία δημοσκοπήσεων.
Να πληρώνουν κάπως αλλιώς, μέσα στο φόρο ή ανταποδοτικά, να μην υπάρχει αλισβερίσι τέλος πάντων.
Παρ’ όλα αυτά  δεν είναι αμφισβητήσιμη η έρευνα, πριν κάποια χρόνια που είχε γίνει έρευνα από το Πανεπιστήμιο, έβγαλε πάνω κάτω τα ίδια αποτελέσματα, θα ήθελα όμως να γίνεται αλλιώς!
 .
Εκτός από το ραδιόφωνο, έγραψες ένα βιβλίο, έχεις φτιάξει ένα site, ακούμε τη φωνή σου σε πολλά διαφημιστικά, ετοιμάζεις και κάτι άλλο;
Ναι έγραψα «το happy της μαμάς» που πήγε πολύ καλά, εδώ και 6 χρόνια έχω το http://www.provocateurmagazine.com/  που το αγαπώ, μεγαλώνω ένα γιο στην εφηβεία και ζω τρελές στιγμές και γράφω ένα μυθιστόρημα το οποίο είχα υποσχεθεί στον Αλέξανδρο (Φυτά) και θα κρατήσω την υπόσχεσή μου!
 .
Αγαπημένο τραγούδι όλων των εποχών, γρήγορα, το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό, ποιο είναι;
Το Bohemian Rhapsody των Queen θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ. Οι Queen γενικά είναι συνυφασμένοι με τα πρώτα πράγματα που άκουσα. Είμαι της γενιάς του CD και όχι του βινυλίου, η γιαγιά μου όμως μου είχε χαρίσει ένα πικάπ κι ο πρώτος δίσκος που αγόρασα ήταν ένα best των Queen που είχε μέσα αυτό το τραγούδι. 
//
Που θέλεις να αφιερώσουμε τη σημερινή μας κουβέντα;
Στους ακροατές, που αλλού;  Έχουν δείξει μια απίστευτη τρυφερότητα, ειδικά αυτή την περίοδο που απουσιάζω από τις συχνότητες, έχουν επικοινωνήσει μαζί μου με όλους τους τρόπους.
Νιώθω καθημερινά την αγάπη τους τόσο σε μένα όσο και στο μέσο όπως το αντιλαμβάνομαι και το εκπροσωπώ όλα αυτά τα χρόνια, πιστεύω με αξιοπρέπεια.
Σε όλους αυτούς λοιπόν η αφιέρωση, σε αυτούς που ξέρουν να εκτιμούν. Τελεία και παύλα!
 .
.
Ευχαριστούμε το Wine Bar White Rabbit, Τσόπελα 4, για τη φιλοξενία. 
Φωτογραφίες: Ευτυχία Πλαζουμίτη.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/avgeridou-amanatidou-21621/feed/
<![CDATA[Ραλλία Χρηστίδου: Ανανεωμένη, πιο αισθησιακή από ποτέ και πολλά υποσχόμενη. Γράφει ο Ματθαίος Οικονόμου ]]> http://www.kulturosupa.gr/musicmania/mathaios-rallia-xristidou-21619/ http://www.kulturosupa.gr/musicmania/mathaios-rallia-xristidou-21619/#comments +Wed, 15 Nov 2017 13:27:00 +0200 174 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/mathaios-rallia-xristidou-21619/  Η Ραλλία Χρηστίδου γυρίζει σελίδα στην καριέρα της και αποκαλύπτει άκρως ενδιαφέρουσες πτυχές του εαυτού της. 

]]>
Γράφει ο Ματθαίος Οικονόμου   

Τη γνωρίσαμε το 2003 μέσα από την συμμετοχή της στο απολύτως επιτυχημένο FameStory 2 (ωραίες εποχές) όπου και παρέμεινε δικαιολογημένα ως το τέλος του show αποδεικνύοντας το ταλέντο της σε κάθε της εμφάνιση. Η Ραλλία Χρηστίδου συγκαταλέγεται στην λίστα των ευνοημένων συμμετεχόντων σε talent show αφού στα 14 χρόνια που πέρασαν από το τέλος του παιχνιδιού κατάφερε να παραμείνει «ζωντανή στη σκηνή» πραγματοποιώντας συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού (Γιάννης Κότσιρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Ασλανίδου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Δάντης), κυκλοφορόντας παράλληλα νέο υλικό. Τα έντεχνα μουσικά μονοπάτια που ακολούθησε ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα με βάση τα όσα είδαμε στο Fame και δεν της βγήκαν σε κακό αφού, όσο βρίσκονταν υπό την σκέπη της Heaven Music, τραγούδια όπως «Εγώ για σένα», «Είσαι μακριά», «Μέρες που δεν σου είπα σ’ αγαπώ», «Μια ζωή», «Αν μετρηθούμε» κατάφερναν να βρουν το δρόμο τους στα playlists των ραδιοφώνων. Από το 2010 και μετά, αν και παραμένει δραστήρια, ακολουθεί μια περίοδος χαμηλών τόνων για την καριέρα της κατά την οποία ναι μεν υπάρχει και δημιουργεί αλλά δεν «απασχολεί». Και μάλλον αυτό δεν ήταν αρκετό.
 
Το 2016, η Ραλλία εντάσσεται στο δυναμικό της PanikPlatinum και ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα της ξεκινά. Το ίδιο έτος κυκλοφορούν η διασκευή του κομματιού «Καράβια Αραγμένα» και το «Φιλί Που Κλαίει», που προσεγγίζουν αρκετά το γνώριμο μουσικό ύφος της τραγουδίστριας μα αποτυγχάνουν και πάλι να ξεχωρίσουν και να ακουστούν (ενδεικτικό είναι πως πληροφορήθηκα την ύπαρξή τους μέσα από την έρευνα μου για το συγκεκριμένο άρθρο). Δεν γνωρίζω -και πολύ θα ήθελα να μάθω- τις συζητήσεις που έλαβαν χώρα στο εσωτερικό της δισκογραφικής σε σχέση με το επαγγελματικό μέλλον της Ραλλίας, τα πρώτα δείγματα πάντως αποκαλύπτουν μια ενδιαφέρουσα υφολογική επαναπροσέγγιση.
 
Λίγο πριν το καλοκαίρι του 2017 κυκλοφορεί το τραγούδι «Ως το φεγγάρι να με πας» και μια νέα Ραλλία Χρηστίδου αναδύεται ξαφνικά. Ερωτική, ανάλαφρη, ανανεωμένη, εισβάλλει στα «χωράφια» του σύγχρονου λαϊκού και κατακτά άμα τη εμφανίσει τα ραδιόφωνα. Αξιοπρεπέστατη η πορεία του και στο You Tube με ένα εκατομμύριο προβολές μέχρι στιγμής. Και για όσους πίστευαν ότι επρόκειτο για κάτι συμπτωματικό, έρχεται στις αρχές Νοεμβρίου το υπέροχο «Απόψε Ζήτα Μου Ό,τι Θες» να τους διαψεύσει. Μέσα από την εγγυημένη σκηνοθετική ματιά του Βαγγέλη Τσαουσόπουλου, ανακαλύπτουμε μια άκρως αισθησιακή και σέξι Ραλλία που φλερτάρει επιτυχημένα με πιο διασκεδαστικά -και ναι, εμπορικότατα, δεν είναι κακό- ακούσματα. Και η αλήθεια είναι πως αποδεικνύεται ικανότατη και σε αυτό το μουσικό είδος ενώ η όποια ενδεχόμενη αμηχανία με τις απαιτήσεις που θέτει ο συγκεκριμένος χώρος δεν γίνεται μέχρι στιγμής αντιληπτή (μια live εμφάνιση θα μας πει βέβαια περισσότερα επί τούτου).
 
Να σημειωθεί πως πίσω από τα δύο προαναφερθέντα κομμάτια βρίσκεται ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Λεωνίδας Σώζος (γιος του ηθοποιού Χάρη Σώζου) ο οποίος φαίνεται να έχει βρει στη φωνή και στο πρόσωπο της Ραλλίας την ιδανική μούσα για να εκτονώσει τις ελαφρολαϊκές του «ορμές». Τον φωτογενή Λεωνίδα μπορείτε να δείτε στο video clip του «Απόψε Ζήτα Μου Ό,τι Θες», στο οποίο και συμπρωταγωνιστεί.   
 
Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για κάποιο προσωρινό καλλιτεχνικό πειραματισμό, μια επιβεβλημένη εκ των άνωθεν απόφαση ή μια συνειδητή αλλαγή πορείας, προσωπικά  ευελπιστώ να «τριτώσει σύντομα το κακό» με μία ακόμη κυκλοφορία δια χειρός Σώζου που θα επισφραγίζει επιτυχώς τη νέα μουσική ταυτότητα της Ραλλίας καθώς και την ύπαρξη ενός καλλιτεχνικού διδύμου με ταλέντο και χημεία. 

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/mathaios-rallia-xristidou-21619/feed/
<![CDATA[Μουσικές Αλκυονίδες. Από τη στήλη Mamma Music (vol. 04) του Κωνσταντίνου Πρωτόπαππα.]]> http://www.kulturosupa.gr/musicmania/protopappas-alkionides-imeres-21617/ http://www.kulturosupa.gr/musicmania/protopappas-alkionides-imeres-21617/#comments +Wed, 15 Nov 2017 12:58:00 +0200 10 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/protopappas-alkionides-imeres-21617/  Μπορεί να είναι ιδέα μου αλλά έχω την εντύπωση ότι συναυλιακά επιτέλους κάτι κινείται. Βλέπω ακούω και διαβάζω για μια καρότσα ενδιαφέροντα γεγονότα, συναυλίες και καταστάσεις που συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν. Ίσως αυτός ο χειμώνας να μην είναι τόσο μουντός όσο οι προηγούμενοι.

]]>
Από τη στήλη Mamma Music (vol. 04) του Κωνσταντίνου Πρωτόπαππα.

Μπορεί να είναι ιδέα μου αλλά έχω την εντύπωση ότι συναυλιακά επιτέλους κάτι κινείται. Βλέπω ακούω και διαβάζω για μια καρότσα ενδιαφέροντα γεγονότα, συναυλίες και καταστάσεις που συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν. Ίσως αυτός ο χειμώνας να μην είναι τόσο μουντός όσο οι προηγούμενοι.
           
Ο θρύλος Lonnie Smith στο Half Note, Al Di Meola, Roy Ayers, Heliocentrics στο Gazarte, King Gizzard τον Μάρτη, ανακοινώσεις για τον Cave το καλοκαίρι, πρόσφατα ο υπέρτατος Mark Ribbot στη Στέγη... Δεν πρέπει να έχεις παράπονο βεβαίως βεβαίως αν συνυπολογίσεις την χώρα που μένεις, την εποχή και το πρώιμο του χειμώνα.
 
Μέσα σε όλα αυτά βάλε και ένα κουβά δίσκους που μπορεί να σου κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο στα ανάμεσα της βδομάδας. Τελευταία ανακάλυψη ακούει στο όνομα Wolfgang Haffner, jazz ντράμερ από τη Γερμανία που ηχογραφεί για λογαριασμό της σπουδαίας ACT. Παραδοσιακά Ισπανικά τραγούδια παιγμένα με άριστη δεξιότητα και μια ερμηνεία σε υψηλά επίπεδα. Το Kind of Spain εμπεριέχει νότες οικείες που το ζευγάρωμα με την jazz τους δίνει μια νέα τροπή.
 
 
 
Μια από τις συναυλίες που ακούστηκαν πολύ τις προηγούμενες ημέρες ήταν αυτή των Avi Avital & Omer Avital. O δίσκος που κυκλοφόρησαν το 2017 Avital Meets Avital είναι μια μεθοδική κίνηση ρυθμών και μελωδιών της Βόρειας Αφρικής εμπλουτισμένο με jazz στοιχεία. Στο πνεύμα του Anouar Brahem οι Avital επάξια και με σαγηνευτική μαεστρία καταφέρνουν να σε πλανέψουν κάτω από τα πέπλα της Αφρικοανατολικής τους αναλαμπής.
  
Αναλαμπή είπα και σκέφτηκα τον Σεζάν με την έντονη του προσωπικότητα, την αγριοσύνη του και τις σπαρτές του ήρεμες ημέρες. Τη μοναξιά του στην τέχνη που αυτός όριζε και στους στόχους που είχε. Στον Ντελακρουά που πίστευε πως είχε τις πιο όμορφες μεταρομαντικές γραμμές και στον παιδικό του φίλο Εμίλ Ζολά. Στο σπατουλιασμένο του χρώμα που κατέκλυζε τον καμβά και τα αναρίθμητα κατεστραμμένα κάδρα του.
 
Στην κριτική και στη χλεύη που δέχτηκε και στο πρωτόγονό του πείσμα ότι θα τα καταφέρει. Για τις αμέτρητες σφαλιάρες που έφαγε στο περιβόητο Σαλόνι και τον κύκλο των ιμπρεσιονιστών που ποτέ δεν συμπάθησε. Και η εμμονή γέννησε τέχνη. Κυοφορούσε χρόνια πενιχρά μα γέννησε και αυτό είναι από μόνο του σπουδαίο.
 
Impressions έχουμε και από τον κύριο Jonh Coltrane αυτή τη φορά με νότες. Δίσκος του 1963 με τους Eric Dolphy και McCoy Tyner μεταξύ άλλων συντελεστών. Κι όλο μου περνάει από το μυαλό η παράλληλη κριτική που δέχτηκε ο Coltrane στην αρχή της καριέρας του όσον αφορά τις μεγάλες και far out φράσεις του με την κριτική στον Σεζάν.
 
Όλα για καλό λοιπόν όπως λένε και στο χωριό μας.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/protopappas-alkionides-imeres-21617/feed/
<![CDATA[Οι Iron Maiden επιστρέφουν στην Ελλάδα για το Rockwave Festival]]> http://www.kulturosupa.gr/musicmania/iron-maiden-rockwave-festival-21614/ http://www.kulturosupa.gr/musicmania/iron-maiden-rockwave-festival-21614/#comments +Wed, 15 Nov 2017 11:23:00 +0200 33 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/iron-maiden-rockwave-festival-21614/  Στις 20 Ιουλίου στο Terra Vibe Park - Αναμένεται ανακοίνωση για τις τιμές των εισιτηρίων και τα σημεία πώλησης


]]>
Στις 20 Ιουλίου στο Terra Vibe Park - Αναμένεται ανακοίνωση για τις τιμές των εισιτηρίων και τα σημεία πώλησης


Έπειτα από επτά χρόνια το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ξανά τους Iron Maiden στο Rockwave Festival 2018!

Σε συνέχεια της απόλυτα επιτυχημένης παγκόσμιας περιοδείας τους το 2016-17 για την προήθηση του 16ου studio album The Book Of Souls, οι Maiden θα βγουν ξανά στο δρόμο το 2018 με μια σειρά συναυλιών στην Ευρώπη, με την Legacy Of The Beast World Tour ξεκινώντας από το Ταλίν της Εσθονίας στις 26 Μαϊου και τελειώνοντας στην Ο2 Arena, Λονδίνο στις 10 Αυγούστου. 

Το ελληνικό κοινό αναμένεται να τους απολαύσει την Παρασκευή 20 Ιουλίου, Rockwave Festival στο Terra Vibe Park. 

 Το πλήρες πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής περιοδείας είναι αναρτημένο στο ironmaiden.com και η περιοδεία αναμένεται να συνεχιστεί και το 2019.

Το κόνσεπτ του Legacy Of The Beast World Tour είναι εμπνευσμένο από το ομότιτλο mobile game και το κόμικ των Maiden και το design του stage set θα συμπεριλαμβάνει μια πληθώρα από διαφορετικούς αλλά συνδεδεμένους «κόσμους», με τη set list να καλύπτει μια μεγάλη γκάμα από υλικό των 80’s και πολλές εκπλήξεις από τα πιο πρόσφατα album τους, δημιουργώντας μια ποικιλία.

Ο μάνατζερ των Maiden, Rod Smallwood, εξηγεί:

«Όπως γνωρίζουν οι φανς, ακολουθούμε μια συγκεκριμένη γραμμή περιοδείας από τότε που ο Bruce κι ο Adrian επανήλθαν στους Maiden την αρχή της χιλιετίας, εναλλάσοντας περιοδείες για νέες κυκλοφορίες με “History/Hits” περιοδείες. Απολαμβάνουμε να δουλεύουμε με αυτό τον τρόπο για πολλούς λόγους, κυρίως επειδή δίνεται η δυνατότητα στη μπάντα να παίζει και νέο υλικό αλλά και τα παλιά αγαπημένα που ξέρουμε ότι οι φανς θέλουν να ακούν. Τα πράγματα παραμένουν φρέσκα. Όχι μόνο για τους φανς, αλλά και τη μπάντα»


Για τις τιμές εισιτηρίων και τα σημεία προπώλησης αναμένεται ανακοίνωση. 

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/iron-maiden-rockwave-festival-21614/feed/
<![CDATA[«Φαινόμενο» Taylor Swift: Η Αμερικανίδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις από το 1991!]]> http://www.kulturosupa.gr/musicmania/-taylor-swift--21613/ http://www.kulturosupa.gr/musicmania/-taylor-swift--21613/#comments +Wed, 15 Nov 2017 11:16:00 +0200 33 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/-taylor-swift--21613/  «Πανικός» για το νέο άλμπουμ της που σπάει τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο - Το “Reputation” αναμένεται να είναι το τέταρτο άλμπουμ της που θα ξεπεράσει σε πωλήσεις το ένα εκατομμύριο - Η ζωή της και η πορεία της στην παγκόσμια μουσική σκηνή


]]>
«Πανικός» για το νέο άλμπουμ της που σπάει τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο - Το “Reputation” αναμένεται να είναι το τέταρτο άλμπουμ της που θα ξεπεράσει σε πωλήσεις το ένα εκατομμύριο - Η ζωή της και η πορεία της στην παγκόσμια μουσική σκηνή

'
Τι έκαναν 800.000 πολίτες των ΗΠΑ την προηγούμενη Παρασκευή το βράδυ ταυτόχρονα; Μην πάει ο νους σας στο πονηρό. Προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να «κατεβάσουν» το ολοκαίνουργιο άλμπουμ “Reputation” της Τέιλορ Σουίφτ από το iTunes. 


Ακόμη όμως και οι servers της Apple λύγισαν μπρος στην καινοφανή ζήτηση. Είναι τέτοια η φρενίτιδα που έχει προκαλέσει το έκτο στούντιο άλμπουμ του 27χρονου it girl, ώστε υπολογίζεται πως σε λιγότερο από μία εβδομάδα θα έχει πουλήσει περισσότερα από 1,4 εκατ. αντίτυπα, σπάζοντας το ρεκόρ του προηγούμενου άλμπουμ της “1989”, το οποίο είναι εκείνο με τις ταχύτερες πωλήσεις στην ιστορία, και φυσικά αφήνοντας τον Mr “Shape of You” (βλ. Εντ Σίραν) με τις 900.000 πωλήσεις να φάει τη σκόνη της. Έτσι είναι οι καλλιτέχνες-φαινόμενα. Θέτουν οι ίδιοι τον πήχη και τον ξεπερνούν. Το “Reputation” σύμφωνα με τους οιωνούς (αλλά και τους υπολογισμούς) θα είναι το τέταρτο άλμπουμ της τραγουδίστριας που θα ξεπεράσει σε πωλήσεις το ένα εκατομμύριο, επιβεβαιώνοντας τη φήμη της ως θηλυκού Μίδα της μουσικής βιομηχανίας. Φυσικά, στους αριθμούς που προβλέπει η εταιρία Nielsen δεν υπολογίζονται τα έσοδα της καλλιτέχνιδος από το streaming, παρά μόνο τα downloads και οι αγορές από φυσικά καταστήματα. Κι επειδή στη βράση κολλάει το σίδερο μόλις τέσσερις ημέρες μετά την κυκλοφορία του δίσκου, η Σουίφτ ανακοίνωσε την παναμερικανική περιοδεία της - ως γνήσια millennial το έπραξε μέσω Twitter. 

Η ίδια έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από της πρόβες για το νέο της άλμπουμ
 

Το 2017 είναι από κάθε άποψη μια σημαδιακή χρονιά για την Σουίφτ, η οποία κάνει καταφανή στροφή στην καριέρα της (μουσικά και στιλιστικά) και μοιάζει πιο αποφασισμένη από ποτέ να καταρρίψει οποιοδήποτε στερεοτυπική αναφορά κυκλοφορεί αναφορικά με εκείνην. Η σημειολογία του βίντεο κλιπ του “Look What You Made Me Do”, του single-προάγγελου του “Reputation” προσυπογράφει του λόγου το αληθές. Παρεμπιπτόντως, με το συγκεκριμένο κλιπ-υπερπαραγωγή που κυκλοφόρησε στις 24 Αυγούστου, ο τυφώνας Τέιλορ κατέκτησε και το ρεκόρ των περισσότερων views στο YouTube σε ένα 24ωρο. Η Σουίφτ έχει έναν σαρωτικό, σχεδόν μεταφυσικό τρόπο να συναρπάζει τα πλήθη, μια δύναμη η οποία έχει απασχολήσει πολλάκις τον Τύπο. Το περιοδικό Time την έχει συμπεριλάβει δις στη λίστα που καταρτίζει με τις επιδραστικές προσωπικότητες, ενώ όταν το 2014 η κάποτε τραγουδοποιός, πλέον σταρ, τα έβαλε με το Spotify και την Apple διεκδικώντας το δίκαιο των πνευματικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών τη φιλοξένησε ασμένως στο εξώφυλλό του. 

Το βίντεο κλιπ που έσπασε τα ρεκόρ του Youtube

Μολονότι μέχρι και πριν από τρία χρόνια η ίδια επέμενε να αυτοπροσδιορίζεται αταίριαστη με την εποχή μας, πλέον είναι σάρκα από τη σάρκα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας μα και της σόου μπιζ - για το 2016 το Forbes την κατατάσσει ως την 9η πλουσιότερη και την πιο νέα σε ηλικία Αμερικανίδα καλλιτέχνη με την περιουσία της να αγγίζει τα 238 εκ. ευρώ. 


Η καλή κόρη Τέιλορ... 

Μόνο τυχαία δεν είναι η ανέλιξή της. Από μικρή η Σουίφτ γαλουχήθηκε για να αποτελεί υπόδειγμα. Η μητέρα της που ασχολούνταν με το μάρκετινγκ και προφανώς διέβλεπε στην κόρη της μια άξια επαγγελματική επίγονο, αποφάσισε να τη βαφτίσει Τέιλορ ώστε στο απώτερο μέλλον όταν ενδεχομένως θα διεκδικούσε μια θέση σε κάποιον πολυεθνικό κολοσσό κανείς να μη γνώριζε από το βιογραφικό της αν επρόκειτο για άνδρα ή γυναίκα, παρακάμπτοντας τρόπον τινά τον πανταχού παρόντα -στο μεταφεμινιστικό μυαλό- σεξισμό. Η Τέιλορ βέβαια είχε άλλου τύπου, καλλιτεχνικές ανησυχίες. Έπαιξε σε τοπικές παραστάσεις των μιούζικαλ «Άννι», «Γκριζ», ακόμη και στη «Μελωδία της Ευτυχίας», αναζήτησε την τύχη της ως παιδί-θαύμα στη θεατρική πιάτσα του Μπρόντουγεϊ, όμως επέστρεψε άπραγη στη γενέτειρά της. Το 'ριξε αρχικά στην ποίηση, παίρνοντας μάλιστα και βραβείο για το ποίημά της «Monster in my closet», και κατόπιν στη μουσική. Έντεκα ετών δεν είχε μόνο ένα σχεδόν ολοκληρωμένο πρώτο δίσκο αλλά κυρίως το θράσος να χτυπήσει την πόρτα δισκογραφικών. Απορρίφθηκε. Έναν χρόνο αργότερα είχε συμβόλαιο, αλλά όχι την υπομονή να περιμένει έως την ενηλικίωσή της για την κυκλοφορία του άλμπουμ, όπως ζητούσε η δισκογραφική RCA. Τελικά, μια τυχαία γνωριμία με τον παραγωγό Scott Borchetta της άλλαξε -ως είθισται σε κάθε νεραϊδοιστορία- τη ζωή. Και άνοιξε το κουτί της Πανδώρας, το οποίο στην περίπτωση της αυτοδίδακτης Σουίφτ εκτός από μουσικό ήταν και μια ιδέα ρομαντικό, παλιομοδίτικο, βγαλμένο από τα μύχια της ψυχής μιας γεννημένης drama queen, το πρώτο άλμπουμ της οποίας οι NYT χαρακτήρισαν ένα μικρό αριστούργημα pop/country μουσικής. Βεβαίως η Τέιλορ του 2006 με την Σουίφτ του 2017 είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι. 


...που έγινε η celebrity Σουίφτ 

Νομοτελειακά, η Τέιλορ Σουίφτ εκτός από το δρόμο των σουξέ και του χρήματος, ιχνηλατεί πια και στο μονοπάτι της celebrity εξέλιξης -μια ματιά στα εξώφυλλα των άλμπουμ της επιβεβαιώνει τον καλλιτεχνικό δαρβινισμό της. Η Τέιλορ από το Νασβιλ πλέον είναι πολιτογραφημένη Νεοϋορκέζα - κατοικεί μάλιστα σε διαμέρισμα που παλαιότερα ανήκε στον σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον. Ευθέως ανάλογη της αύξησης της ακίνητης περιουσίας της, στην οποία περιλαμβάνονται δυο διαμερίσματα σε Μπέβερλι Χιλς και Νασβιλ, μια μικρή έπαυλη -δώρο στους γονείς της - στο Τενεσί, ένα ιδιωτικό αεροσκάφος αλλά κι ένα υπόστεγο γι' αυτό στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Νάσβιλ, είναι η διεύρυνση του κοινωνικού κύκλου της. Επιστήθιες φίλες της είναι πλέον η Αυστραλή τραγουδοποιός Λόρντε, το μοντέλο Κάρλι Κλος και η ηθοποιός Λένα Ντάναμ, η οποία μάλιστα δίνει απλόχερα στην Σουίφτ τον ευγενή προσδιορισμό αδελφή-ψυχή. Παρά την αφήγηση μύθου που έχουν καλλιεργήσει για εκείνη η συμμετοχή της στο soundtrack του «The Hunger Games», ο κινηματογραφικός ρόλος της στο «The Giver» πλάι στη Μέριλ Στριπ και τον Τζεφ Μπρίτζες, η παρουσία της στα σόου της Victoria's Secret, η συνεργασία της ως influencer με βαρύτιμα brands, η Σουίφτ παραμένει παραδομένη στις ορκισμένες fans της. 

Η Taylor Swift τραγουδά και η Alessandra Ambrosio κάνει πασαρέλα στο σόου της Victoria's Secret


Εισβάλει χωρίς προειδοποίηση στα γαμήλια πάρτι τους, τους στέλνει δώρα μέσω Twitter, οργανώνει μυστικές συναυλίες, τις έθισε στη μανία των φουσκωτών pink-flamingos. Ναι, η Σουίφτ υπήρξε από τους πρώτους φορείς του ιού των ροζ φλαμίνγκο, όταν ακόμη ήταν ζευγάρι με τον Κάλβιν Χάρις, τον οποίο στη ζωή της διαδέχτηκε ο Τόμας Χίντλεστον - ήταν μια σχέση ξεκάθαρα χαρακτηρισμένη με τη βούλα του fail μα και του fake. Και μπορεί αν άκουγε ελληνική μουσική η Σουίφτ να ταυτιζόταν με το «Οι άνδρες περνούν μαμά» της Χάρις Αλεξίου, αφού στη ζωή της ήρθαν, είδαν και απήλθαν μεταξύ άλλων οι Τζο Τζόνας, Τζέικ Τζίλενχαλ, Κόνορ Κένεντι (της γνωστής δυναστείας), Χάρι Στάιλς, ωστόσο υπάρχει μία σταθερά. Πρόκειται για τη γάτα της ονόματι Olivia Benson -την ονόμασε έτσι από το ρόλο της αγαπημένης ηθοποιού της Mariska Hargitay στη σειρά «Νόμος και Τάξη»-, την οποία δεν ξέρει σε ποιον να αφήνει όταν απουσιάζει σε περιοδείες. Βέβαια, με 250 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 212 εκατ. ευρώ), όσα δηλαδή της απέφερε το 1989 Tour το 2015 όλο και κάποια cat-sitter της προκοπής μπορεί να προσλάβει. Ή έστω να αγγαρέψει για τη φύλαξή της τον πιο Βρετανό κι από Βρετανό στην όψη ηθοποιό Joe Alwyn με τον οποίο έχει συνάψει ένα τρυφερό και φλογερό συνάμα ειδύλλιο - όλα τα τραγουδά η ευλογημένη στο πρόσφατο ευπώλητο άλμπουμ της.

Η Taylor Swift στο MET Gala

ΠΗΓΗ

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/musicmania/-taylor-swift--21613/feed/