Μαρία Φαραντούρη & Έλλη Πασπαλά: 6 βίντεο από τη συναυλία στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής.

1421 Views
Μαρία Φαραντούρη & Έλλη Πασπαλά: 6 βίντεο από τη συναυλία στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής. Μαρία Φαραντούρη & Έλλη Πασπαλά: 6 βίντεο από τη συναυλία στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής.

 

 
Άλλος αέρας φυσάει στην ανατολική πλευρά της πόλης, ειδικά όταν βρίσκεσαι στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής. Είναι η προνομιακή αυτή πλευρά της Θεσσαλονίκης που όταν ανάβουν τα φώτα φαντάζει ακόμα περισσότερο μαγική.
 
Και τι καλύτερο από το να παρακολουθείς στην πλατεία του Μεγάρου μια από τις καλοκαιρινές συναυλίες που καθιέρωσε από πέρσι ο Οργανισμός. Το ακόμη πιο καλύτερο, δεν υπάρχει εισιτήριο. Θα μου πείτε τόσα και τόσα βγάζει όλο τον χειμώνα το Μέγαρο με τα «μεγαροεισιτήρια», ας έχει και κάτι δωρεάν για το πλήθος που τους υποστηρίζει.
 
Στη συναυλία δυο σπουδαίων ερμηνευτριών βρεθήκαμε το βράδυ της πιο περασμένης Παρασκευής (29/6/2018). Ιδιαίτερες συστάσεις για την Μαρία Φαραντούρη και την Έλλη Πασπαλά δεν χρειάζονται. Η πρώτη έχει μια μακρά μα πολύ μακρά πορεία στο τραγούδι μα και η δεύτερη δεν πάει πίσω. Ίσως αυτό που τις χαρακτηρίζει είναι πως δεν παρέκλιναν καθόλου από τις ποιοτικές επιλογές τους σε μεγάλους συνθέτες και κορυφαίους στιχουργούς, γεγονός που τις καθιέρωσε στην συνείδηση του κόσμου ως μεγάλες και σπουδαίες ερμηνεύτριες.
 
Λοιπόν, κόσμο πάρα ταύτα δεν είχε πολύ, δεν φούλαρε που λένε, αλλά όσοι επέλεξαν να βρίσκονται αυτό το βράδυ, είναι βέβαιο πως αποζημιώθηκαν από ένα αυστηρά καλλιτεχνικό πρόγραμμα ακρόασης. Και ένα σημαντικό θετικό στοιχείο της βραδιάς: είχε απόλυτη ησυχία, αυτό που λένε σεβασμός στον καλλιτέχνη και στους γύρω σου.
 
Βιντεοσκοπήσαμε ΕΞΙ βίντεο για να' χουμε να θυμόμαστε την όμορφη βραδιά.. 
Τάκης Φαραζής στο πιάνο και David Lynch στα πνευστά και τα κρουστά.

. . .

. .


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Νόστος Ρίζα μ’ και κλαδί μ’…» και προχειρότητα… Είδαμε και σχολιάζουμε.
«Νόστος Ρίζα μ’ και κλαδί μ’…» και προχειρότητα… Είδαμε και σχολιάζουμε.
με 3 Σχόλια 4580 Views

 Μετά από σχεδόν 4 μήνες ήρθε επιτέλους η ώρα να βιώσουμε τη μαγεία του ζωντανού θεάτρου, αλλά βρεθήκαμε μπροστά σε μια προχειροδουλειά που καλό θα είναι όλοι όσοι ασχολούνται με το ποντιακό θέατρο, να το πάρουν στα σοβαρά.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή