Μαρία Φαραντούρη & Έλλη Πασπαλά: 6 βίντεο από τη συναυλία στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής.

920 Views
Μαρία Φαραντούρη & Έλλη Πασπαλά: 6 βίντεο από τη συναυλία στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής. Μαρία Φαραντούρη & Έλλη Πασπαλά: 6 βίντεο από τη συναυλία στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής.

 

 
Άλλος αέρας φυσάει στην ανατολική πλευρά της πόλης, ειδικά όταν βρίσκεσαι στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής. Είναι η προνομιακή αυτή πλευρά της Θεσσαλονίκης που όταν ανάβουν τα φώτα φαντάζει ακόμα περισσότερο μαγική.
 
Και τι καλύτερο από το να παρακολουθείς στην πλατεία του Μεγάρου μια από τις καλοκαιρινές συναυλίες που καθιέρωσε από πέρσι ο Οργανισμός. Το ακόμη πιο καλύτερο, δεν υπάρχει εισιτήριο. Θα μου πείτε τόσα και τόσα βγάζει όλο τον χειμώνα το Μέγαρο με τα «μεγαροεισιτήρια», ας έχει και κάτι δωρεάν για το πλήθος που τους υποστηρίζει.
 
Στη συναυλία δυο σπουδαίων ερμηνευτριών βρεθήκαμε το βράδυ της πιο περασμένης Παρασκευής (29/6/2018). Ιδιαίτερες συστάσεις για την Μαρία Φαραντούρη και την Έλλη Πασπαλά δεν χρειάζονται. Η πρώτη έχει μια μακρά μα πολύ μακρά πορεία στο τραγούδι μα και η δεύτερη δεν πάει πίσω. Ίσως αυτό που τις χαρακτηρίζει είναι πως δεν παρέκλιναν καθόλου από τις ποιοτικές επιλογές τους σε μεγάλους συνθέτες και κορυφαίους στιχουργούς, γεγονός που τις καθιέρωσε στην συνείδηση του κόσμου ως μεγάλες και σπουδαίες ερμηνεύτριες.
 
Λοιπόν, κόσμο πάρα ταύτα δεν είχε πολύ, δεν φούλαρε που λένε, αλλά όσοι επέλεξαν να βρίσκονται αυτό το βράδυ, είναι βέβαιο πως αποζημιώθηκαν από ένα αυστηρά καλλιτεχνικό πρόγραμμα ακρόασης. Και ένα σημαντικό θετικό στοιχείο της βραδιάς: είχε απόλυτη ησυχία, αυτό που λένε σεβασμός στον καλλιτέχνη και στους γύρω σου.
 
Βιντεοσκοπήσαμε ΕΞΙ βίντεο για να' χουμε να θυμόμαστε την όμορφη βραδιά.. 
Τάκης Φαραζής στο πιάνο και David Lynch στα πνευστά και τα κρουστά.

. . .

. .


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Αποδόθηκαν τα βραβεία σε Ζέτα Δούκα & Μάνο Πετούση για το «Γράμμα σε ένα παιδί» από τα ΘΒΘ
Αποδόθηκαν τα βραβεία σε Ζέτα Δούκα & Μάνο Πετούση για το «Γράμμα σε ένα παιδί» από τα ΘΒΘ
με 0 Σχόλια 1389 Views

Ηταν μια βραδιά που την περίμεναν πολλοί. Θεατρόφιλο κοινό,  η Ζέτα Δούκα, ο Μάνος Πετούσης και τα  Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης σε μια συγκινησιακή αλλά και επετειακή βραδιά (+ φωτογραφίες & Βίντεο)

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο
 • Εταιρία δίνει άδεια… αυνανισμού στους υπαλλήλους της, για να μην έχουν άγχος
  Εταιρία δίνει άδεια… αυνανισμού στους υπαλλήλους της, για να μην έχουν άγχος

  Υπάρχουν πολλά είδη αδειών που μπορεί να πάρει κάποιος, εκτός από την κανονική... Υπάρχει η αναρρωτική όταν αρρωσταίνει, η άδεια γάμου όταν παντρεύεται, η άδεια γέννησης παιδιού και πολλές άλλες ακόμα που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Μία εταιρία Σουηδών με έδρα την Μεγάλη Βρετανία όμως, αποφάσισε να δημιουργήσει ακόμη ένα είδος. Την άδεια αυνανισμού...

  Περισσότερα ...
 • Το να πιστεύουμε στον εαυτό μας, μας εξυψώνει το ηθικό
  Το να πιστεύουμε στον εαυτό μας, μας εξυψώνει το ηθικό

   Το να πιστεύουμε στον εαυτό μας και στις δυνατότητες μας, μόνο σε καλό μπορεί να μας βγει. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει να μπορούμε να πούμε την άποψη μας και να πράξουμε αυτό που επιθυμούμε, χωρίς να φοβηθούμε τι γνώμη θα... Γράφει ο Ψυχολόγος-Σύμβουλος Γάμου Γιάννης Ξηντάρας


  Περισσότερα ...
 • «Φορές που η ποίηση καθρέφτισε τον έρωτα»
  «Φορές που η ποίηση καθρέφτισε τον έρωτα»

  5 έργα της νεώτερης ελληνικής ποίησης που αποτύπωσαν πτυχές του έρωτα και συγκινούν. Η σωματική έλξη στον Καβάφη, ο εύθραυστος ψυχισμός της ερωτευμένης από την Πολυδούρη, οι ερωτικές μνήμες στην Δημουλά και η άρνηση του ίδιου του συναισθήματος στους στίχους του Χριστιανόπουλου.  Από την Ντόρα Παπάζη

  Περισσότερα ...

Περισσότερη Παράξενη ζωή