Η ραδιοφωνική παραγωγός Φαίη Δημητριάδου εκπέμπει στη συχνότητα του Kulturosupa.gr και μιλά για όλα…

2257 Views
Η ραδιοφωνική παραγωγός Φαίη Δημητριάδου εκπέμπει στη συχνότητα του Kulturosupa.gr και μιλά για όλα… Η ραδιοφωνική παραγωγός Φαίη Δημητριάδου εκπέμπει στη συχνότητα του Kulturosupa.gr και μιλά για όλα…

 Η ραδιοφωνική παραγωγός Φαίη Δημητριάδου εκπέμπει στη συχνότητα του Kulturosupa.gr και μιλά για όλα…

Koινωνιολόγος με ειδίκευση στην εγκληματολογία (σαν μια άλλη Αγγελική Νικολούλη) ναι ναι η Φαίη, τo γλυκό αυτο κορίτσι μας ξυπνάει όμορφα και με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τα πρωϊνά στον Rock Radio 104,7 fm.  Το μεράκι της και η θέληση της, την έφεραν στα χνάρια της δημοσιογραφίας και έφτασε να βρίσκεται στην παραγωγή μεγάλων και πετυχημένων εκπομπών της ελληνικής τηλεόρασης.  Το μέλλον, άγνωστο μα καθόλου βαρετό για χαρακτήρες σαν και αυτήν. 
 
Για την ώρα, η ραδιοφωνική παραγωγός Φαίη Δημητριάδου εκπέμπει στη συχνότητα του Kulturosupa.gr και μιλά για όλα. 

1.  Μίλησέ μας για σένα να σε γνωρίσουμε, με κάποια στοιχεία του βιογραφικού σου που εσύ θεωρείς σημαντικά.

Είμαι η Φαίη  και καθημερινά ξυπνάω τον κόσμο από τη συχνότητα του RockRadio 104,7fm. Η αλήθεια είναι ότι τελικά έφτασα να αποτελώ το “ξυπνητήρι” γενικά πολλών ανθρώπων ακροατών ή μη!!  Πριν γίνω αυτό το ραδιοφωνικό το wake up call, είχα μια πορεία στη ζωή μου σχεδόν ανεξέλεγκτη και ίσως –καθώς το σκέφτομαι- καθόλου στοχευμένη! Βρέθηκα στην Αθήνα για να σπουδάσω στο Πάντειο Πανεπιστημίο, Κοινωνιολογία – και εκεί στράφηκα στον Τομέα Εγκληματολογίας, από όπου αποφοίτησα. Το “έγκλημα” της μουσικής προυπήρχε στην ιδιοσυγκρασία μου, αλλά δεν μπόρεσα να το εξωτερικεύσω σε ένα γενικότερο πλαίσιο , παρά μόνο πριν 3 χρόνια, με συνεργό - ή αν θέλεις ηθικό αυτουργό- τον RockRadio 104,7fm. Στο ενδιάμεσο, επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας συνθηκών που δεν μου επέτρεψαν να ξεκινήσω μια “καριέρα εξωτερικού”, ώστε να μπω στο CSI!! (γελάει ο κόσμος! )
 
Στον πισινό μου δεν κάθομαι, οπότε μην έχοντας την επιλογή τότε, προχώρησα σε μεταπτυχιακό στον τομέα  Εγκληματολογίας στην πόλη μου. Αποφάσισα να κάνω κάτι που ήθελα μικρή. Πήρα πτυχίο στη Δημοσιογραφία και ξεκίνησα ένα τουρ στα ΜΜΕ. Από την τηλεόραση στις εφημερίδες, από τα sites στο ραδιόφωνο και πάλι πίσω στην τηλεόραση όπου βρίσκομαι μέχρι σήμερα, ως Οργάνωση Παραγωγής Εκπομπών.
Story of my life?
“Took my protein pills, put my helmet on
and kept going Like a rolling stone!”

2. Ποιο είναι το στίγμα της εκπομπής σου  αυτή τη στιγμή στο ραδιόφωνο και τί σημαίνει αυτό το μέσο  για σένα;

Το ραδιόφωνο αποτελεί ένα μεγάλο και συνεχές ταξίδι σε συναισθήματα, σκέψεις και καταστάσεις. Συνοδηγός σε αυτό; Η επικοινωνία. Ένα ταξίδι με μηχανή του χρόνου, πηγαίνοντας από το σήμερα στο χθες μέσω της μουσικής, παρέα με ανθρώπους που ποτέ  δεν έχεις συναντήσει! Το δικό μου μουσικό ταξίδι ξεκινάει καθημερινά  (Δευτέρα με Παρασκευή) ακρετά νωρίς, 06.00-08.00 στον Rock Radio 104,7.

3. Θα ήθελα να σε ρωτήσω, πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ραδιόφωνο… Ήταν μια επιθυμία που προέκυψε ή ένα αγαπημένο μέσο από τα πρώτα σου χρόνια;

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα υπήρχε «μουσική επένδυση» σε ότι ζούσα, είτε αυτή ήταν μόνο στο μυαλό μου είτε όντως να υφίσταται στο backround. Ο Bob Marley το είπε καλύτερα από όλους “ One good thing about music, when it hits you, you feel no pain”  και για αν είμαι ειλικρινής, από πολύ μικρή εθίστηκα στα “χτυπήματά” της!  Στον δρόμο,  στο σπίτι, στο ποδήλατο,  walkman - ακουστικά και ραδιόφωνο ήταν μόνιμα αξεσουάρ. Ανέκαθεν το αγαπούσα σαν μέσο. Η στιγμή ωστόσο που μπήκα πρώτη φορά σε στούντιο και κάθισα πίσω από το μικρόφωνο, νομίζω ότι ήταν καθοριστική. Από την αντίπερα όχθη τα ραδιοκύματα με “χτύπησαν” ακόμη  πιο δυνατά από ότι σαν ακροάτρια!

4. Τι είναι κατά τη γνώμη σου αυτό που χαρακτηρίζει έναν παραγωγό ως «καλό»; Υπάρχουν άραγε  συνταγές επιτυχίας και κάποια «μυστικά»;

Σε  οποιονδήποτε επαγγελματικό τομέα,  δεν υπάρχει μια κατά γενική ομολογία “μυστική συνταγή επιτυχίας”. Ούτως ή άλλως ο καθένας  κρύβει αυτό που θεωρεί μυστικό και ποτέ δεν σου δίνει ολόκληρη τη “συνταγή” ενός επιτυχημένου “πιάτου”!   Στο τέλος βέβαια, όταν το ψάξεις, οι συνιστώσες μιας επιτυχίας  πάντα  είναι η σκληρή δουλειά , το πάθος για αυτό που κάνεις αλλά και η “τρέλα” του καθενός!
 
Καλός  παραγωγός ραδιοφώνου; Ευχάριστη φωνή, σωστή χρήση της γλώσσας, ενημερωμένος για τα μουσικά δρώμενα, παθιασμένος με αυτό που κάνει  αλλά ταυτόχρονα να “ψάχνεται”  και να δουλεύει σκληρά, να γίνεται και ο ίδιος ακροατής. Όπως πολύ καλά γνωρίζει  ένας ακροατής, είναι εκπληκτικό πόσα πολλά μπορείς να “δεις“  με τα αφτιά σου.

5. Το ραδιόφωνο είναι για σένα χόμπυ ή επάγγελμα από το οποίο μπορείς να ζήσεις αποκλειστικά; Πιστεύεις ότι η εποχή μας ευνοεί τον ραδιοφωνικό χώρο;

Το ραδιόφωνο ως επάγγελμα τη σημερινή εποχή δύσκολα θα σου δώσει τα προς το ζην, ώστε να επιβιώσεις αποκλειστικά και μόνο από αυτό.  Από την άλλη όταν  “μπεις” σε αυτό, γίνεται τρόπος ζωής. Παύει να είναι επάγγελμα παύει να είναι χόμπι και είσαι κάπου στη μέση αυτών.

6. Υπάρχει κάτι ακραίο που σου έχει ζητήσει ακροατής; Έτυχε να έρθεις πιο κοντά με κάποιους ακροατές σου;

Ακραίο δεν θυμάμαι να μου έχει τύχει κάτι.  Τουλάχιστον κάτι που να το εκλάβω εγώ ως ακραίο.   Οι σχέσεις με τους ακροατές είναι ραδιοφιλικές! Δε νομίζω πως θα μπορούσε να  είναι κάτι άλλο. Ο ακροατής σε βάζει στην καθημερινότητά του και η φωνή σου  γίνεται τόσο οικεία σε εκείνον  που αβίαστα μετά από λίγο καιρό σε βλέπει σαν φίλο, σου τηλεφωνεί απλά για να σου πει καλημέρα.  Με την επικοινωνία ευκολότερη αλλά και πιο άμεση, εξαιτίας των social media, έχω γνωρίσει πολύ ωραίους ανθρώπους και εννοείται έχουν αναπτυχθεί φιλικές σχέσεις.

7. Θα τολμούσες να κάνεις κάτι «έξω από σένα» με στόχο να γίνεις πιο γνωστός;

Δυστυχώς ή ευτυχώς τη φιλοδοξία της αναγνωρισιμότητας δεν την έχω. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να περνάμε καλά ακροατές κι εγώ, ακόμα κι δεν ξέρει καν ότι εγώ κάθομαι στη θέση του “οδηγού” σε αυτό το music trip. Αν κάνω κάτι έξω από τον εαυτό μου, δεν θα είμαι εγώ. Ποιος ο λόγος να παρουσίασεις τον εαυτό σου σε κάποιον, που σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με την προσωπικότητά σου; Το να προσαρμοστείς ωστόσο σε συνθήκες που θα σου επιβληθούν ή  σε κάποια δεδομένα που είναι έξω από εσένα, είναι διααφορετικής φύσης επιλογή.
 

8. Σκέφτηκες ποτέ να αλλάξεις πόλη ή ακόμα και… χώρα, πιστεύοντας ότι θα έβρισκες καλύτερες συνθήκες εργασίας;

Πολλές φορές ναι! Προφανώς και δεν το έκανα (ακόμα) αφού είμαστε εδώ και τα λέμε: P. Από τη σκέψη μέχρι την πράξη ο δικός μου δρόμος είναι αρκετά ανώμαλος!!

9. Ακούνε οι Θεσσαλονικείς ραδιόφωνο; Τί είδους εκπομπές ή σταθμοί πιστεύεις ότι κερδίζουν μεγαλύτερες ακροαματικότητες;

Νομίζω η Θεσσαλονίκη ακούει πολύ ραδιόφωνο και μάλιστα σε 24ωρη βάση. Οι ακροαματικότητες πιστεύω έχουν να κάνουν και με τη διάθεση της στιγμής, είναι φορές που επιλέγεις μουσικά ραδιόφωνα ενώ άλλες που θα επιλέξεις ενημερωτικά. Από την άλλη, πάντα υπάρχει και το στοιχείο της συνήθειας, που δεν πρόκειται να αλλάξεις σταθμό ότι και να παίζει! Σίγουρα έχεις 5 συγκεκριμένες συχνότητες στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σου κι εσύ! Ίσως στην πόλη αυτή “παίζουν” πιο πολύ οι ενημερωτικοί σταθμοί ως επιλογή κι αυτό γιατί, αν θέλεις  να μάθεις τι “τρέχει” σήμερα στη Θεσσαλονίκη (από τον καιρό μέχρι τις πορείες συγκεντρώσεις κλειστούς δρόμους κλπ) μόνο ένας τοπικός σταθμός θα σου πεί.

10. Θα μπορούσες να μας πεις τα δικά σου γούστα; Αν υπάρχουν σταθμοί που δεν μπορείς να ακούσεις με τίποτα ή άλλοι που ακολουθείς φανατικά;

Φυσικά και υπάρχουν σταθμοί που δεν μπορώ να ακούσω και άλλοι που ξέρω ότι θέλω τη δεδομένη στιγμή.  Κατά κύριο λόγο προτιμώ μουσικές εκπομπές που δεν παίζουν ελληνικά κι από εκεί και πέρα το πώς θα μου “κολλήσει“ ο εκάστοτε ραδιοφωνικός παραγωγός.

11. Έχεις κάποιο χρονικό πλάνο στο μυαλό για την παραμονή σου στο ραδιόφωνο; Μέχρι κάποιο «όριο» ή όσο πάει;

Όρια δεν βάζω σε κάτι που με παθιάζει . Πολλές φορές στη ζωή μου έφτασα σε σημείο να πω,  τόσο πάει και αργότερα αποδεικνυόταν ότι πήγαινε κι άλλο. Οπότε το αφήνω ΟΠΩΣ πάει!

12. Υπάρχουν εταιρείες που μετράνε τις ακροαματικότητες όλων των ραδιοφωνικών σταθμών (ή μάλλον όσων πληρώνουν να συμπεριληφθούν στις μετρήσεις). Κατά πόσο πιστεύεις στην εγκυρότητα αυτών των αποτελεσμάτων;

Το θέμα των ακροαματικοτήτων το αφήνω να “ταλαιπωρεί” εκείνους στους οποίους πραγματικά απευθύνεται, τα ραδιόφωνα ως επιχειρήσεις και τους διαφημιστές. Έγκυρες ή μη είναι μεγάλη κουβέντα…

13. Ακούς άλλους συναδέλφους σου και πόσο αντικειμενικός είσαι όταν τους κρίνεις;

Φυσικά και ακούω! Προσπαθώ να είμαι όσο πιο αντικειμενική μπορώ, αλλά όταν γνωρίζεις προσωπικά το άτομο, αυτόματα και σχεδόν ασυναίσθητα  γίνεσαι πιο υποκειμενικός  στην κρίση σου.

14. Το θέμα «ανταγωνισμός» που είναι αρκετά έντονο στο χώρο, είναι κάτι που σε προβληματίζει και πόσο;

 Με προβληματίζει γενικότερα όχι μόνο μέσα στο χώρο. Ίσως επειδή ποτέ δεν ήμουν ανταγωνιστική παρά μόνο με τον εαυτό μου! Το βλέπω και το ζω καθημερινά γύρω μου και πλέον με κουράζει αφόρητα, γιατί στην πορεία αλλάζει και τον χαρακτήρα των ανθρώπων. Το στάδιο του υγιούς ανταγωνισμού έχει πια ξεπεραστεί πλήρως, γεγονός που αντί να λειτουργεί υπέρ σε πρόσωπα και καταστάσεις, έχει αντίθετο αποτέλεσμα. Δεν θα σε πατήσω μόνο για να ανέβω, θα σε ρίξω πρώτα για να φανώ εγώ ήδη πιο ψηλά. Μάθε πρώτα να συμπεριφέρεσαι σωστά και μετά θα σκύψω εγώ για να περάσεις…

15. Τι περιθώρια έχει ένας παραγωγός να προτείνει ιδέες για εκπομπή και από τι εξαρτάται να γίνουν δεκτές ή όχι;

Το να προτείνεις νέες ιδέες είναι νομίζω ευπρόσδεκτο σε κάθε περίπτωση. Αν καταφέρεις να πείσεις και για αυτές τότε η υλοποίησή τους δεν θα αργήσει να έρθει. Ωστόσο πάντα έχει να κάνει με τον  εκάστοτε ραδιοφωνικό σταθμό, άλλοι ακολουθούν συγκεκριμένη μορφή που δεν επιδέχεται αλλαγές και άλλοι είναι πιο ελαστικοί σε αυτές.

16. Με ποιον τρόπο δουλεύεις καλύτερα, όταν είσαι μόνος πίσω από το μικρόφωνο ή όταν το μοιράζεσαι με συνάδελφο;

Μόνη μου θα έλεγα, γιατί ουσιαστικά εκτός κάποιων εξαιρέσεων, κατά αυτό τον τρόπο ήμουν πάντα στο ραδιόφωνο. Επειδή λατρεύω τη μουσική και θέλω να κάνω το πρόγραμμά μου ευχάριστο στο μουσικό άκουσμα, δίνω βάση περισσότερο εκεί. Αν ήμουν μαζί με κάποιον και δεν μπορούσα να κάνω αυτό, νομίζω θα αισθανόμουν λίγο σφιχτά! Από την άλλη, με ιντριγκάρει πολύ  η συζήτηση και ραδιοφωνική συνεύρεση με άλλους παραγωγούς, όσες φορές χρειάστηκε να γίνει ήταν πολύ όμορφη εμπειρία.

17. Ο ακροατής, με αφορμή μια φωνή μόνο, μιλάει για τη «μαγεία» του μέσου που διεγείρει τη φαντασία. Εσύ – η φωνή, ζεις αντίστοιχη μαγεία φτιάχνοντας εικόνα για όσους σε ακούν εκείνη τη στιγμή; 

Θα μπορούσα να πω ότι είναι ακόμα πιο μαγικό για τη φωνή! Εννοείται ότι κάνω  κι εγώ εικόνα για αυτούς που με ακούν τη συγκεριμένη στιγή. Έτσι κι αλλιώς είμαι άνθρωπος που μ’αρέσει να βλέπω με τη φαντασία μου.  Αρκετοί είναι αυτοί που μου “ δίνουν “  κατά το ήμισυ την εικόνα τους, οπότε αισθάνομαι και πιο άνετα όταν γνωρίζω που απευθύνομαι συγκεκριμένα.

18. Σου έτυχε να μιλάς και για κάποιο λόγο να απευθύνεσαι νοερά σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο;

Πολλές φορές! Τις περισσότερες όμως δεν είναι μόνο νοερά, του/της το λέω ξεκάθαρα on air!

19. Συνέβη ποτέ σε διάρκεια εκπομπής κάτι εντελώς απρόοπτο που κινδύνεψες να εκτεθείς σοβαρά και πώς το διαχειρίστηκες;

Συνήθως “εκτίθεμαι” με σαρδάμ! Εκεί που θα μιλήσω για κάτι πιο σοβαρό, εκεί θα το κάνω. Δεν θυμάμαι κάτι για το οποίο να εκτέθηκα σοβαρά, που νομίζω για να μη το θυμάμαι κι αν έγινε, δεν θα ήταν για μένα τόσο σοβαρό.

20. Ακούγονται πολλά για τις playlist των παραγωγών σε μουσικές εκπομπές, σε σχέση με την προώθηση συγκεκριμένων τραγουδιστών από δισκογραφικές εταιρείες. Κατά πόσο ισχύει;

Όπως έχω ακούσει  είναι μια πραγματικότητα σαφώς είναι κάτι που  ισχύει. Εμένα προσωπικά δεν με έχει αγγίξει κάτι τέτοιο, οπότε δεν θα μπορούσα να αναλύσω περαιτέρω. Φαντάζομαι ωστόσο, ότι κανένας ραδιοφωνικός σταθμός και κατ’επέκταση παραγωγός  δεν θα επέλεγε κάτι το οποίο δεν θα ήταν καλό για αυτόν, από εκεί και πέρα οι συμφωνίες με τις δισκογραφικές αλλάζουν και αυτό σαν δεδομένο αρκετές φορές.
/
Σε ευχαριστώ.
Βρείτε τη Φαίη Δημητριάδου στις παρακάτω σελίδες:
Instagram: fayedim
Blog: Here
Και ακούστε την Δευτέρα - Παρασκευή 06:00- 08:00 στο RockRadio 104,7
 
Συντονιστείτε στη συχνότητα μας.
Οι ΡΑΔΙΟ-ΦΩΝΙΚέΣ συνεντεύξεις στο Kulturosupa.gr συνεχίζονται.
Λ
Επόμενη καλεσμένη μας, Δευτέρα 12/06/2017
------------------------------------------------------- 
ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΑ:
 -ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ - FLY 104 ΕΔΩ
-ΕΥΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ V FM 91.1 ΕΔΩ
-ΕΛΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙΔΟΥ - FM 100  ΕΔΩ
-ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΡΑΓΙΩΤΗΣ  - ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 100,6 ΕΔΩ
-ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΛΟΥΦΤΣΗΣ - CITYFM 106,1 & MOONSHINE RADIO ΕΔΩ
-ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΥΓΕΡΙΔΟΥ - FM 100 EΔΩ
-ΦΑΙΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ - RockRadio 104,7 ΕΔΩ

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις
Σκέψεις μετά την γλυκύτατη ταινία «Η Πανσιόν»… Είδαμε & σχολιάζουμε
Σκέψεις μετά την γλυκύτατη ταινία «Η Πανσιόν»… Είδαμε & σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 1671 Views

 Ένα απολαυστικό και αισιόδοξο αφιέρωμα στην τρίτη ηλικία, γιατί… «το να μεγαλώνουμε είναι αναπόφευκτο, το να γερνάμε είναι επιλογή»! Είδε η Πίτσα Στασινοπούλου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή