Όλα για τον 59ο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2014

355 Views
Όλα για τον 59ο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2014 Όλα για τον 59ο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2014

Όλα για τον 59ο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2014

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2014 θα είναι ο 59ος ετήσιος Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη στη Δανία ως επακόλουθο της νίκης της στον προηγούμενο διαγωνισμό του 2013, με την Emmelie de Forest και το τραγούδι "Only teardrops". Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που η Δανία και η Κοπεγχάγη διοργανώνει τον διαγωνισμό, καθώς η τελευταία ήταν το 2001, επίσης θα είναι η τέταρτη φορά μέσα σε οκτώ χρόνια που μία σκανδιναβική χώρα διοργανώνει το διαγωνισμό.
37 είναι οι χώρες που θα συμμετέχουν στην Κοπεγχάγη. Στις 10 Μαΐου 2013, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου τον διοργανωτών, ο Jon Ola Sand, σχολίασε ότι ελπίζει για την επιστροφή των χώρων που απουσίαζαν από το διαγωνισμό του 2013 και ότι η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) είναι σε συζητήσεις με τις χώρες αυτές σχετικά με την ενδεχόμενη επιστροφή τους. Οι προγραμματισμένες ημερομηνίες για τους δύο ημιτελικούς είναι: 6 Μαΐου2014 ο 1ος και 8 Μαΐου 2014 ο 2ος, ενώ ο τελικός έχει ορισθεί να γίνει στις 10 Μαΐου2014.
Ο διαγωνισμός φιλοξενείται από το δανικό ραδιοτηλεοπτικό DR , το οποίο έχει διορίσει την Pernille Gaardbo ως εκτελεστικό παραγωγό για το διαγωνισμό του 2014. Η Βουλγαρία , η Κροατία , η Κύπρος και η Σερβία δήλωσαν ότι αποχωρούν από το διαγωνισμό , ενώ η Πορτογαλία επέστρεψε μετά από ένα χρόνο αποχής. Επίσης η Πολωνία επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στον διαγωνισμό του 2014.

Τοποθεσία

Οι αρχικά υποψήφιες πόλεις

Αρχικά πέντε πόλεις της Δανίας είχαν βάλει υποψηφιότητα για να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό σε μια από τις αρένες τους. Η Κοπεγχάγη με το Στάδιο Parken στο οποίο διοργανώθηκε ο διαγωνισμός το 2001 και το Χέρνιγκ με το Jyske Bank Boxen στο οποίο διοργανώθηκε ο τελικός του Melodi Grand Prix το 2013, ήταν οι πρώτες πόλεις που τέθηκαν ως υποψήφιες. Ακολούθησαν το alborg και η Fredericia με το Gigantium και το MesseC αντίστοιχα. Πέμπτη πόλη που τέθηκε ως υποψήφια ήταν το Horsens με το Fængslet, το οποίο υπήρξε φυλακή για κάποια χρόνια. Αν και δεν είναι πόλη της Δανίας, το Μάλμε που διοργάνωσε το περσινό διαγωνισμό υπήρξε εικασία των φαν, οι οποίοι ήθελαν την πόλη να διοργανώνει το διαγωνισμό ξανά.
Το Alborg δημοσίευσε στις 17 Ιουνίου2013 πως αποσύρει την φιλοξενία του διαγωνισμού. Επίσης και η Fredericia απέσυρε από υποψήφια για την διοργάνωση λόγω έλλειψης μεγάλου χώρου. To Parken Stadium όπου σε αυτό έγινε ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision το 2001 απέσυρε στις 28 Ιουνίου 2013. To Horsens και το Herning απέσυραν στις 2 Σεπτεμβρίου2013. Έτσι η Κοπεγχάγη ανακοινώθηκε από τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Δανίας DR πως αυτή θα διοργανώσει τον διαγωνισμό το 2014.
Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τις αρχικές υποψήφιες πόλεις για διοργάνωση:
Πόλη
Τοποθεσία
Χωρητικότητα
Σημειώσεις
Gigantium
8,500
Διοργάνωσε το Dansk Melodi Grand Prix στο 2006, 2010 και το 2012. Απέσυρε στις 17 Ιουνίου 2013.
Μια μεγάλη σκηνή για λόγους DR Byen
10-15,000
10,000
Θα διοργανώσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2014
Parken Stadium
50,000
Διοργάνωσε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2001. Απέσυρε στις 28 Ιουνίου 2013.
Messe C
8,000
Απέσυρε στις 26 Ιουνίου 2013.
Jyske Bank Boxen
15,000
Διοργάνωσε τον τελικό του Dansk Melodi Grand Prix 2013.
Fængslet
13,000

Στην πρωτεύουσα ο διαγωνισμός

Η Δημόσια τηλεόραση της Δανίας DR ανακοίνωσε ότι ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision το 2014 θα φιλοξενηθεί στις 6, 8 και 10 Μαίου στην πρωτεύουσα της χώρας Κοπεγχάγη και συγκεκριμένα στο B&W Hallerne στο Refshaleøen.
Ο χώρος που θα πραγματοποιηθούν οι 3 βραδιές είναι ένα πρώην ναυπηγείο και φυσικά όλες οι απαραίτητες μετατροπές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν. Η επιλογή εγκρίθηκε και από την EBU αλλά και από το Reference Group, που είναι υπεύθυνο για το διαγωνισμό.
Η παραγωγός του διαγωνισμού για λογαριασμό της τηλεόρασης της Δανίας Pernille Gaarbo δήλωσε ότι περιμένουν με ανυπομονησία να υποδεχτούν στην Κοπεγχάγη όλους τους Ευρωπαίους, μία πόλη γεμάτη αντιθέσεις, υποδομές και ποικιλία ξενοδοχείων. Στο συγκεκριμένο χώρο έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις δημιουργικές φιλοδοξίες τους σε σχέση με την οργάνωση της Eurovision. Όλη η περιοχή γύρω από το παλιό ναυπηγείο θα μετατραπεί σε ένα νησί της Eurovision, όπου οι αποστολές, οι δημοσιογράφοι και οι fans θα ζήσουν υπέροχες στιγμές.
Ο Jon Ola Sand, Executive Supervisor του διαγωνισμού για την EBU, δήλωσε ότι η Κοπεγχάγη είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη και ξέρει πως να φιλοξενήσει ένα φεστιβάλ αυτής της εμβέλειας. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου αποτελεί μία τολμηρή κίνηση και η EBU είναι πεπεισμένη ότι με καλή συνεργασία με την κρατική τηλεόραση DR θα καταλήξουμε σε τρία shows που η Ευρώπη θα θυμάται για καιρό.
Κανόνες και μορφή
Ψηφοφορία
Στις 20 Σεπτεμβρίου2013 η EBU κυκλοφόρησε τους κανονισμούς για το διαγωνισμό του 2014 και υπήρξαν κάποιες αλλαγές στην ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής. Η αλλαγή είναι πως τα μέλη της κριτικής επιτροπής θα απελευθερώσουν τα ονόματα όλων των ενόρκων στην 1 Μάη του 2014, πριν από την έναρξη του διαγωνισμού και, θα παραγάγουν πλήρη κατάταξη των αποτελεσμάτων του κάθε ένορκου μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού. Τέλος, η EBU αποφάσισε να κρατήσει ίδιον τον κανόνα που λέει πως "κάθε εγχώρια κριτική επιτροπή θα κατατάσσει τα τραγούδια ανάλογα με τις επιλογές της, εκτός φυσικά από το τραγούδι της χώρας της". Έτσι, ούτε και φέτος δεν υπάρχει η κληρωτίδα.

Ημιτελική κλήρωση κατανομής

Η κλήρωση που καθόρισε την ημιτελική κλήρωση κατανομής, πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου2014. Πριν την κλήρωση της κατανομής είχε ανακοινωθεί πως η Σουηδία με την Νορβηγία θα συμμετέχουν σε διαφορετικούς ημιτελικούς, έτσι ώστε να μην υπάρχει έλλειψη εισιτηρίων σε καμία από τις δύο χώρες. Επίσης, η EBU ανακοίνωσε πως το Ισραήλ θα διαγωνιστεί στο 2ο ημιτελικό, επειδή την ημέρα του πρώτου (6 Μαΐου2014) συμπίπτει με μία εορτή που γίνεται στο Ισραήλ. Οι υπόλοιπες συμμετέχουσες χώρες, με εξαίρεση αυτές που περνούν αυτόματα στον τελικό και τη διοργανώτρια χώρα, (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Δανία), χωρίστηκαν σε έξι διαφορετικές στήλες. 
Οι χώρες που χωρίστηκαν στις έξι στήλες έχουν ως εξής:
Στήλη 1
Στήλη 2
Στήλη 3
Στήλη 4
Στήλη 5
Στήλη 6

Παρουσίαση

Στις 4 Φεβρουαρίου2014 ανακοινώθηκε από τη διοργάνωση της Eurovision 2014 (DR) πως τρεις θα είναι οι παρουσιαστές της Eurovision 2014 και είναι: η Lise Rønne, ο Nikolaj Koppel και ο Pilou Asbæk. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ένας από τους δύο άντρες θα παρουσιάζει και στο Green Room της Eurovision όταν είναι απαραίτητο.

Γραφικός Σχεδιασμός

Στις 18 Δεκέμβρη του 2013 αποκαλύφθηκε το επίσημο λογότυπο που θα χρησιμοποιηθεί στον διαγωνισμό του 2014 από το φορέα της Δανίας (DR), και είναι ένα διαμάντι. Με την αποκάλυψή του ο εκτελεστικός παραγωγός του διαγωνισμού του 2014, Pernille Gaardbo, είπε πως αυτό τονίζει οπτικά την προσέγγιση που έχουμε στη Eurovision 2014: Η πρώτη B&W Hallerne σε συνδυασμό με την αφρώδη εμφάνιση, και στη μέση της σκηνής, το διαμάντι ως μια ενωτική δύναμη. Επιπλέον, ένα διαμάντι είναι πράγματι το καλύτερο υλικό, καθώς ενεργοποιεί τους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν αυτό που θέλουν. Τέλος το επίσημο σλόγκαν είναι το "Join us" δηλαδή "Ελάτε μαζί μας", έτσι ώστε να προσεγγίσει τις χώρες για να ευχαριστηθούν τον διαγωνισμό και να έρθουν όσο πιο κοντά του γίνεται.

Διαγωνιζόμενοι

 Χώρες που συμμετέχουν στον 1ο ημιτελικό.
 Χώρες που ψηφίζουν στον 1ο ημιτελικό.
 Χώρες που συμμετέχουν στον 2ο ημιτελικό.
 Χώρες που ψηφίζουν στον 2ο ημιτελικό.
Η EBU στις 17 Ιανουαρίου 2014 ανακοίνωσε πως 37 χώρες θα διαγωνιστούν στην Κοπεγχάγη. Το σύνολο δημιουργήθηκε καθώς η Πορτογαλία επέστρεψε στον διαγωνισμό μετά από ένα χρόνο αποχής και η Πολωνία επέστρεψε μετά από δύο χρόνια αποχής από τον διαγωνισμό. Οι χώρες που αποχώρησαν είναι η Βουλγαρία, η Κροατία, η Κύπρος και η Σερβία για οικονομικούς λόγους κυρίως. Η Ελλάδα θα συμμετέχει κανονικά στον διαγωνισμό με τον νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ΝΕΡΙΤ. Η κλήρωση για την ημι-τελική κατανομή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014. Έτσι, 16 χώρες θα συμμετέχουν στο πρώτο ημιτελικό και 15 στο δεύτερο ημιτελικό. Στον τελικό, συνολικά 26 χώρες θα διαγωνίζονται.

Καλλιτέχνες που επανέρχονται
Χώρα
Καλλιτέχνης
Έτος
Σημειώσεις
Προηγούμενη θέση
Συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη φορά, κάτι που συμβαίνει σπάνια στην ιστορία του διαγωνισμού.
2012:14η θέση (ΗΜ). 2013:11η θέση (ΗΜ)
3η Θέση
Συμμετείχαν στην Junior Eurovision 2006.
1η Θέση
Ημιτελικοί

1ος Ημιτελικός

Σε αυτό τον ημιτελικό ψηφίζουν η Γαλλία , η Δανία και η Ισπανία
Αριθμός
Χώρα
Γλώσσα
Καλλιτέχνης
Τραγούδι
Μετάφραση
Θέση
Βαθμοί
01
"Not Alone"
Όχι μόνος


02
Aerzemnieki
"Cake To Bake"
Τούρτα για ψήσιμο


03
Tanja
"Amazing"
Καταπληκτικός


04
"Undo"
Αναίρεσε


05
Pollapönk
"No Prejudice"
Χωρίς προκαταλήψεις


06
Hersi Matmuja
"One Night's Anger"
Ο θυμός
μιας νύχτας


07
The Tolmachevy Sisters
"Shine"
Λάμψε


08
Dilara Kazimova
"Start a Fire"
Ξεκίνα
μια φωτιά


09
Maria Yaremchuk 
"Tick-Tock"
Τικ-τοκ


10
Axel Hirsoux
"Mother"
Μητέρα


11
Cristina Scarlat
"Wild Soul"
Άγρια ψυχή


12
"Maybe"
Ίσως


13
Suzy
"Quero Ser Tua"
Θέλω να
γίνω δικιά
σου


14
The Common Linnets
"Calm After The Storm"
Ηρεμία
μετά απ'
την καταιγίδα


15
Sergej Ćetković
"Moj Svijet"
Ο κόσμος μου


16
András Kállay-Saunders
"Running"
Τρέχοντας


2ος Ημιτελικός

Σε αυτό τον ημιτελικό ψηφίζουν η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία
Αριθμός
Χώρα
Γλώσσα
Καλλιτέχνης
Τραγούδι
Μετάφραση
Θέση
Βαθμοί
01
Firelight
"Coming home"
Έρχομαι σπίτι


02
Mei Finegold
"Same Heart"
Ίδια καρδιά


03
Carl Espen
"Silent Storm"
Σιωπηλή καταιγίδα


04
The Shin & Mariko
"Three Minutes to Earth"
Τρία λεπτά στη Γη


05
Donatan & Cleo
"My Słowianie (Slavic Girls)
Εμείς οι Σλάβοι (Σλαβικά Κορίτσια)


06
Conchita Wurst
"Rise like a phoenix"
Ανυψώσου σαν φοίνικας


07
Vilija Matačiūnaitė
"Attention"
Προσοχή


08
Softengine
"Something Better" 
Κάτι καλύτερο


09
Can-linn ft. Kasey Smith
"Heartbeat"
Καρδιοχτύπι


10
TEO
"Cheesecake"
Τσιζκέικ


11
Tijana Dapcevic
"To The Sky"
Στον ουρανό


12
Sebalter
"Hunter of Stars"
Ο κυνηγός των αστεριών


13
Ξεσηκώσου


14
Tinkara Kovač
"Spet (Round And Round)"
Ξανά (Γύρω γύρω)


15
Paula Seling & Ovi
"Miracle"
ΘαύμαΤελικός

Οι χώρες του Big Five και η διοργανώτρια χώρα, έχουν μια θέση απευθείας στον τελικό.
Αριθμός
Χώρα
Γλώσσα
Καλλιτέχνης
Τραγούδι
Μετάφραση
Θέση
Βαθμοί
23
 Δανία (Διοργανώτρια)
Basim
"Cliche Love Song"
Κλισέ τραγούδι αγάπηςTwin Twin
"Moustache"
ΜουστάκιElaiza
"Is It Right"
Είναι σωστό;Molly
"Children of the Universe"
Τα παιδιά του ΣύμπαντοςRuth Lorenzo
"Dancing in the rain"
Χορεύοντας στην βροχήEmma Marrone
"La mia città"
Η πόλη μου


Άλλες Χώρες

 • Ανδόρρα - Στις 6 Σεπτεμβρίου η Ανδόρα ανακοίνωσε πως δεν θα επιστρέψει στον διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη, Δανία. Αυτό οφείλεται σε οικονομικούς λόγους και έναν σφιχτό προϋπολογισμό. Ως εκ τούτου, η Ανδόρα δε θα συμμετέχει αυτή τη χρονιά.
 •  Βοσνία και Ερζεγοβίνη - Παρόλο που αρχικά ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Βοσνίας Ερζεγοβίνης (BHRT) είχε επιβεβαιώσει την επιστροφή της στην Κοπεγχάγη , στις 18 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε επίσημα πως τελικά δεν θα επιστρέψει αφού δεν βρήκε την κατάλληλη χορηγία για την συμμετοχή της και αφού τελικά επέλεξε να συμμετάσχει στην Turkvision.
 •  Βουλγαρία - Αν και η Βουλγαρία αρχικά είχε δηλώσει ότι θα συμμετάσχει στο ερχόμενο διαγωνισμό , τελικά στις 22 Νοεμβρίου 2013 , το δημόσιο κανάλι ΒΝΤ δήλωσε ότι η Βουλγαρία αποχωρεί από τον διαγωνισμό για οικονομικούς λόγους και λόγω των περικοπών..
 •  Καζακστάν - Αρχικά το Καζακστάν έκανε διαπραγματεύσεις με την EBU για να γίνει μέλος της και να συμμετάσχει στον διαγωνισμό το 2014 εγκαίρως. Ωστόσο το Καζακστάν βρίσκεται εκτός περιοχής ευρωπαϊκών εκπομπών πράγμα που σημαίνει πως η χώρα πρέπει πρώτα να συμμετάσχει στο Συμβούλιο της Ευρώπης, και μετά να γίνει μέλος της EBU. Έτσι τουλάχιστον για το 2014 το Καζακστάν δεν θα συμμετέχει. .
 • Κοσσυφοπέδιο - Ενώ ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Κόσοβου έχει ανακοινώσει πως προς το παρόν δεν έχει εκφράσει καμία πρόθεση να κάνει ντεμπούτο το 2014, ο Αναπληρωτής Υπουργός του Κοσσυφοπεδίου Εξωτερικών Πετρίτ Σελίμ είπε στο σουηδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα Korrespondenterna πως νόμιζε ότι το Κοσσυφοπέδιο θα πρέπει να χορηγείται στην EBU και να συμμετάσχει στην Eurovision στο χρόνο για το 2014. Ωστόσο, το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο κράτος από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη στην EBU. Έτσι ένα ντεμπούτο για το 2014 είναι αδύνατον να γίνει.
 •  Κροατία - Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Κροατίας HRT αποφάσισε στις 19 Σεπτεμβρίου να αποχωρήσει από τον διαγωνισμό, λόγω των οικονομικών δυσκολιών και λόγω ότι η τελευταία φορά που πέρασε στον τελικό ήταν το 2009
 •  Κύπρος - Λόγω των οικονομικών περιορισμών, των περικοπών του προϋπολογισμού που υλοποιείται από το κανάλι και λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα, ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της ΚύπρουΡΙΚ αποφάσισε πως η χώρα δεν θα συμμετάσχει στον προσεχή διαγωνισμό στην Κοπεγχάγη το 2014. . Προτάθηκε ένας άλλος τηλεοπτικός φορέας της Κύπρου, το Sigma TV, να ενισχύσει οικονομικά το ΡΙΚ, και έτσι απέμενε η τελική απόφαση του ΡΙΚ. Τελικά στις 9 Ιανουαρίου βγήκε η λίστα με τις συμμετέχουσες χώρες, όπου η Κύπρος δεν είναι μέσα. Έτσι δεν θα δούμε τη χώρα στον φετινό διαγωνισμό.
 •  Λίχτενσταϊν - Το Λίχτενσταϊν επιβεβαίωσε το esctoday.com στις 10 Σεπτεμβρίου 2013 πως δεν έχει καμία πρόθεση να γίνει μέλος της EBU και να συμμετάσχει στον προσεχή διαγωνισμό στην Κοπεγχάγη αυτή την στιγμή. Δεν έχει αποκλειστεί όμως ένα ντεμπούτο το 2015.
 •  Λουξεμβούργο - Το Λουξεμβούργο είχε ανακοινώσει από την αρχή πως δεν θα επιστρέψει στον διαγωνισμό μετά από πολλά χρόνια αποχής, λόγω της οικονομικής επιβάρυνσης που θα αντιμετώπιζε σε περίπτωση που έβγαινε πρώτο και λόγω τις κακής τηλεθέασης. Στις 24 Ιουλίου 2013 επιβεβαίωσε επίσημα πως δεν θα επιστρέψει στον προσεχή διαγωνισμό στην Δανία. [23]
 •  Μαρόκο - Το SNRT επιβεβαίωσε στις 11 Σεπτεμβρίου 2013 πως το Μαρόκο δεν βλέπει αδύνατη μια συμμετοχή στον διαγωνισμό στο μέλλον αλλά προς το παρόν για το 2014 επιβεβαίωσε πως δεν θα συμμετάσχει. 
 •  Μονακό - Ο Εθνικός Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας TMC επιβεβαίωσε στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 πως το Μονακό δεν θα επιστρέψει στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το επόμενο έτος. Ως εκ τούτου, το Μονακό δε θα συμμετέχει στον διαγωνισμό. 
 •  Σλοβακία - Την 1 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε επίσημα από τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό (RTVs) της Σλοβακίας πως δεν θα επιστρέψει στον προσεχή διαγωνισμό στην Κοπεγχάγη. Οι λόγοι που δεν επέστρεψε είναι τόσο οικονομικοί αλλά και τόσο από την τοποθέτηση των κακών θέσεων τα τελευταία χρόνια. 
 •  Σερβία - Στις 22 Νοεμβρίου 2013 το δημόσιο κανάλι της Σερβίας RTS δήλωσε την αποχώρηση της χώρας από τον διαγωνισμό λόγω οικονομικών δυσχερειών και της έλλειψης διαθέσιμης χορηγίας για μια πιθανή συμμετόχη της Σερβίας.[27]
 •  Τουρκία - Στις 14 Σεπτεμβρίου η Τουρκία είχε ανακοινώσει πως αν δεν αλλάξουν οι κανόνες δεν θα επιστρέψει στον διαγωνισμό, άρα ακόμα υπήρχε μία πιθανότητα επιστροφής στον διαγωνισμό αυτό το έτος. Στις 7 Νοεμβρίου λοιπόν του 2013 που ήδη είχαν αλλάξει τους κανόνες στον διαγωνισμό, ο ίδιος ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Τουρκίας TRT ανακοίνωσε πως δεν θα επιστρέψει τελικά στον διαγωνισμό του 2014 επειδή δεν άλλαξαν τους κανόνες όπως ήθελαν αυτοί δηλαδή: η εισαγωγή ενός μικτού συστήματος ψηφοφορίας της κριτικής επιτροπής / televote 50/50 και την τρέχουσα κατάσταση του " Big Five " δηλαδή πέντε χώρες να περνάνε αυτόματα στον τελικό. Αυτό που γίνεται τους φαίνεται άδικο και γι ' αυτόν ακριβώς τον λόγο όπως πέρυσι δεν επιστρέφουν στον διαγωνισμό. Δήλωσαν όμως με μεγάλη προθυμία να επιστρέψουν στον διαγωνισμό στο εγγυής μέλλον. 
 •  Τσεχία - Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Τσεχίας CT , επιβεβαίωσε στις 30 Σεπτεμβρίου πως δεν θα συμμετάσχει στον επόμενο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη αφού δεν υπάρχουν καν σχέδια και δεν έχουν καμία πρόθεση για την επιστροφή της λόγω χαμηλής τηλεθέασης, οικονομικών προβλημάτων και λόγω των κακών θέσεων τα χρόνια που συμμετείχε.

Άλλα βραβεία

OGAE

Το OGAE είναι μία ετήσια παράδοση, που δημιουργήθηκε το 1984, η οποία επιτρέπει στα μέλη-κλαμπ (περίπου 30) να ψηφίζουν κάθε χρόνο για το αγαπημένο τους τραγούδι. Όσο αναφορά για τον διαγωνισμό του 2014, με δημοσκόπηση ψήφου, είναι τα κορυφαία πέντε συνολικά αποτελέσματα μέχρι στιγμής:
Χώρα
Τραγούδι
Τραγουδιστής
Συνθέτης
Αποτελέσματα του OGAE
"Undo"
Fredrik Kempe, David Kreuger, Hamed "K-One" Pirouzpanah
354
"Running"
Andras Kallay-Saunders
Andras Kallay-Saunders, Istvan Tabar
262
"Same Heart"
Mei Finegold
Rami Talmid
233
"Rise Like a Phoenix"
Conchita Wurst
Charley Mason, Joey Patulka, Ali Zuckowski, Julian Maas
221
"Children of the Universe"
Molly
Molly Smitten-Downes,Anders Hansson
162

Σειρά Ψηφοφορίας

Διεθνής Αναμετάδοση

 •  Άγιος Μαρίνος  – Ιταλικά: Lia Fiorio και Gigi Restivo (SMtv San Marino και Radio San Marino, όλο το διαγωνισμό);Αγγλικά: John Kennedy O'Connor και Jamarie Milkovic (SMtv Web TV (σε απευθείας σύνδεση), όλο το διαγωνισμό)
 • Αζερμπαϊτζάν  – TBA
 • Αλβανία  – Andri Xhahu (TVSH, RTSH Muzikë και Radio Tirana, όλο τον διαγωνισμό) Αρμενία  – TBA
 • Αυστραλία  – Julia Zemiro και Sam Pang (SBS One, όλο το διαγωνισμό) TBA (BBC UKTV, όλο το διαγωνισμό)
 • Αυστρία  – Andi Knoll (ORF eins, όλο το διαγωνισμό)
 • Βέλγιο  – Ολλανδικά: Peter Van de Veire και Eva Daeleman (één και Radio 2, όλο το διαγωνισμό)Γαλλικά: Jean-Louis Lahaye και Maureen Louys (La Une, όλο το διαγωνισμό)
 •  Βουλγαρία   - TBA
 •  Βοσνία και Ερζεγοβίνη  - TBA
 •  Γαλλία   – Audrey Chauveau και Bruno Berberes (France Ô, πρώτος ημιτελικός) Cyril Féraud και Natasha St-Pier (France 3, τελικός)[38]
 •  Γερμανία – Peter Urban (EinsPlus, όλο το διαγωνισμό; Phoenix, ημιτελικοί; Das Erste, τελικός)[39]
 •  Γεωργία  – TBA (GBP First Channel, όλο το διαγωνισμό)
 •  Δανία  – Ole Tøpholm ('DR1 , όλο το διαγωνισμό);. Peter Falktoft και Esben Bjerre Hansen (DR3, τελικός); Εκτελεστές νοηματικής γλώσσας (DR Ramasjang, τελικός); TBA (DR P4, τελικός)
 •  Ελβετία  – Γερμανικά: Sven Epiney (SRF zwei, ημιτελικούς; SRF 1, τελικός), Ιταλικά: Sandy Altermatt και Alessandro Bertoglio (RSI La 2, δεύτερος ημιτελικός; RSI La 1, τελικός), Γαλλικά: Jean-Marc Richard και Valérie Ogier (RTS Deux, δεύτερος ημιτελικός; RTS Un, τελικός) 
 •  Ελλάδα – Μαρία Κοζάκου (ΝΕΡΙΤ, ημιτελικοί), Μαρία Κοζάκου και Γιώργος Καπουτζίδης (ΝΕΡΙΤ, τελικός)
 •  Εσθονία  – Marko Reikop (ETV, όλο τον διαγωνισμό)
 •  Ηνωμένο ΒασίλειοScott Mills και Laura Whitmore (BBC Three, ημιτελικοί); Graham Norton (BBC One, τελικός); Ana Matronic (Radio 2 Eurovision, δεύτερος ημιτελικός); Ken Bruce (BBC Radio 2, τελικός)
 •  ΗΠΑ  – TBA
 •  ΙρλανδίαMarty Whelan (RTÉ Two, ημιτελικοί; RTÉ One, τελικός)
 •  Ισλανδία  – Felix Bergsson (RÚV και Rás 2, όλο το διαγωνισμό)
 •  Ισπανία  – José María Íñigo (La 2 (TVE), 1ος ημιτελικός; La 1 (TVE) και La 1 HD, τελικός)
 •  ΙσραήλΕβραϊκά/Αραβικά με υπότιτλους (Channel 1 και Channel 33, όλο το διαγωνισμό); Kobi Menora και Yuval Caspin(88 FM, όλο τον διαγωνισμό)
 •  Ιταλία - Marco Ardemagni και Filippo Solibello (Rai 4, ημιτελικούς), Linus και Nicola Savino (Rai 2, τελικός)
 •  Καζακστάν  – TBA (Khabar, όλο τον διαγωνισμό)
 •  Καναδάς  – TBA
 •  Κροατία – TBA (HRT 1, τελικός)[58]
 •  ΚύπροςΜελίνα Καραγεωργίου (ΡΙΚ1, όλο το διαγωνισμό)
 •  Λετονία  – TBA (LTV1, όλο το διαγωνισμό)
 •  Λευκορωσία  – Evgeny Perlin (Belarus-1 και Belarus-24, όλο το διαγωνισμό)
 •  Λιθουανία  – TBA
 •  Μάλτα  – TBA
 •  Μαυροβούνιο – TBA
 •  Μολδαβία  – TBA
 •  Νέα Ζηλανδία  – TBA (BBC UKTV, όλο τον διαγωνισμό)
 •  Νορβηγία  – Olav Viksmo Slettan (NRK1, όλο το διαγωνισμό)
 •  Ολλανδία  – Cornald Maas και Jan Smit (Nederland 1, όλο το διαγωνισμό)
 •  Ουγγαρία  – Gábor Gundel Takács (M1 (Τηλεοπτικό κανάλι), όλο το διαγωνισμό)
 •  Ουκρανία  – TBA (First National, όλο το διαγωνισμό); Olena Zilinchenko (NRCU, όλο το διαγωνισμό)
 •  Π.Γ.Δ.Μ.  – Karolina Petkovska (MRT 1, όλο τον διαγωνισμό)
 •  Πολωνία  – Artur Orzech (TVP1 και TVP Πολωνίας ζωντανά, TVP Πολωνίας μία μέρα μετά, όλο το διαγωνισμό)
 •  Πορτογαλία  – Sílvia Alberto (RTP1, όλο το διαγωνισμό)
 •  Ρουμανία – TBA
 •  Ρωσία  – TBA
 •  Σερβία – Silvana Grujić (RTS1 και RTS HD, όλο τον διαγωνισμό)
 •  Σλοβενία  – Andrej Hofer (RTV SLO2, ημιτελικοί; RTV SLO1 και Televizija Maribor, τελικός; Radio Val 202 και Radio Maribor, δεύτερος ημιτελικός και τελικός; RTV 4D, όλο το διαγωνισμό)[75]
 •  Σουηδία  – Malin Olsson και Edward af Sillén (SVT1, όλο το διαγωνισμό)
 •  Φινλανδία  – Φινλανδικά: Jorma Hietamäki και Sanna Pirkkalainen (Yle TV2 και Yle Radio Suomi, όλο το διαγωνισμό); Σουηδικά: Eva Frantz και Johan Lindroos (Yle TV2 και Yle Radio V

ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In Tempo Thess με τους Inside Joke: «Στις ροκ συνθέσεις μας, το κλαρινέτο κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο»
In Tempo Thess με τους Inside Joke: «Στις ροκ συνθέσεις μας, το κλαρινέτο κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο»
με 0 Σχόλια 2430 Views

Ο ήχος τους συνδυάζει τη ροκ μουσική με την ελληνική παράδοση μια και στα τραγούδια τους πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το κλαρίνο. Πώς προέκυψε όμως αυτό το ιδιαίτερο αποτέλεσμα;  Συνέντευξη στην Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.  


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή