Είστε σε χορωδία; Είστε και ευτυχισμένοι από τη ζωή σας λέει μια έρευνα. Μάθετε γιατί…

503 Views
Είστε σε χορωδία; Είστε και ευτυχισμένοι από τη ζωή σας λέει μια έρευνα. Μάθετε γιατί…	Είστε σε χορωδία; Είστε και ευτυχισμένοι από τη ζωή σας λέει μια έρευνα. Μάθετε γιατί…

 


Όσοι συμμετέχουν σε χορωδίες είναι πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους συγκριτικά με εκείνους που τραγουδούν μόνοι τους ή συμμετέχουν σε ομαδικά σπορ.
 
Η έρευνα υποστηρίζει ότι υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο σε ότι αφορά τη συμμετοχή σε μια χορωδία που υπερβαίνει το ίδιο το τραγούδι ή τη συμμετοχή σε μια ομάδα.


Στην έρευνα ο ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Oxford Brookes, Nick Stewart έθεσε ερωτηματολόγια σε 375 άνδρες και γυναίκες σε ό,τι αφορά την ψυχική τους ευεξία. Ορισμένοι εξ’ αυτών τραγουδούσαν σε χορωδίες, άλλοι τραγουδούσαν μόνοι τους για την δική τους ευχαρίστηση, ενώ υπήρχαν και αυτοί που έπαιζαν σε ομαδικά σπορ.

Και οι τρεις ομάδες ερωτηθέντων ανέφεραν υψηλά επίπεδα ικανοποίησης, αλλά εκείνοι που συμμετείχαν σε χορωδίες υπερείχαν όλων των άλλων. Σύμφωνα με τον δρ Stewart όσοι συμμετέχουν σε χορωδίες διακατέχονται από την αίσθηση ότι συμμετέχουν σε μια ομάδα με βαθύτερο και υψηλότερο σκοπό συγκριτικά με τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την συμμετοχή τους σε ομάδες οι παίκτες των ομαδικών σπορ.

Εκτιμάται ότι η κίνηση και η αναπνοή σε συγχρονισμό μπορεί να συνεισφέρουν σε αυτό το διευρυμένο αίσθημα συμμετοχής και σύμπνοιας.

Συγκριτικά όσοι τραγουδούσαν μόνοι ή συμμετείχαν σε αθλητικές ομάδες, ανέφεραν ότι ένιωθαν μεγαλύτερο αίσθημα ανεξαρτησίας συγκριτικά με όσους ανήκαν σε χορωδίες.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι το τραγούδι έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία όπως η τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και η μείωση του στρες, καθώς και η βελτίωση των συμπτωμάτων άνοιας. Και όλα αυτά αποτελούν οφέλη που, σύμφωνα με τους ερευνητές, αποκομίζουμε χωρίς να είμαστε οι τέλειοι τραγουδιστές.


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Με τη σιωπή»: Μια σπουδαία παράσταση, αυτό που λέμε «καλό θέατρο». Τηλε-είδαμε & Σχολιάζουμε.
«Με τη σιωπή»: Μια σπουδαία παράσταση, αυτό που λέμε «καλό θέατρο». Τηλε-είδαμε & Σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 3655 Views

 Μια παράσταση δεμένη, με συνοχή, με περιεχόμενο, μια παράσταση επιπέδου, που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Είναι αυτό που λέμε «καλό θέατρο»… Είδε η Άννια Κανακάρη και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή