Η ραδιοφωνική παραγωγός Δέσποινα Αυγερίδου εκπέμπει στη συχνότητα του Kulturosupa.gr και μιλά για όλα…

2022 Views
Η ραδιοφωνική παραγωγός Δέσποινα Αυγερίδου εκπέμπει στη συχνότητα του Kulturosupa.gr και μιλά για όλα… Η ραδιοφωνική παραγωγός Δέσποινα Αυγερίδου εκπέμπει στη συχνότητα του Kulturosupa.gr και μιλά για όλα…

  Η ραδιοφωνική παραγωγός Δέσποινα Αυγερίδου εκπέμπει στη συχνότητα του Kulturosupa.gr και μιλά για όλα…

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αγαπήσεις αυτό το γλυκό και ευγενικό πρόσωπο, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και μια μεγάλη αγκαλιά να σε καλωσορίσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη ερωτευτείς αυτή την βελούδινη φωνή με τις υπέροχες παύσεις και το σωστό τονισμό των λέξεων. Ενημερωμένη, επικοινωνιακή, παιχνιδιάρα μα και χαδιάρα τόσο με τους καλεσμένους όσο και με τους πολυπληθείς ακροατές της, αλλά ως ένα σημείο… Γι’ αυτό και για εκατοντάδες άλλους λόγους, τα απογεύματα μας είναι αφιερωμένα στη συχνότητα της.
.
Για την ώρα, η ραδιοφωνική παραγωγός Δέσποινα Αυγερίδου εκπέμπει στη συχνότητα του Kulturosupa.gr και μιλά για όλα. 
,

1. Μίλησέ μας για σένα να σε γνωρίσουμε, με κάποια στοιχεία του βιογραφικού σου που εσύ θεωρείς σημαντικά.
Είμαι η Δέσποινα και αγαπώ το Ραδιόφωνο ως  μέσο έκφρασης κι επικοινωνίας  πολλά (!!!) χρόνια! Δεν το πρόδωσα και δε με πρόδωσε ποτέ, είναι η πιο σταθερή μου σχέση. Αποτέλεσε πάντα τον πυρήνα μου  και την ευσταθή μου ισορροπία αυτή η έκθεση στον «αέρα». Παράλληλα έχω εργαστεί για μεγάλο διάστημα σε πολλές κι ετερόκλητες δουλειές! Από καθηγήτρια σε φροντιστήρια, αναλύτρια σε οινοβιομηχανία, DJ, copywriter, voice over artist, executive creative director, συντάκτρια σε εφημερίδες και περιοδικά, PR-ατζού σε καζίνο και καράβι, άστο μην το ψάχνεις, μόνο τραγουδίστρια δε δούλεψα γιατί θα έκλειναν μαγαζιά και σπίτια μη σου πω!!! 

2. Ποιο είναι το στίγμα της εκπομπής σου  αυτή τη στιγμή στο ραδιόφωνο και τί σημαίνει αυτό το μέσο  για σένα; 
Το «Αφιερωμένο» είναι μια εκπομπή χαράς και απογευματινής χαλάρωσης! (για μένα σίγουρα, ελπίζω και για τους ακροατές). Ασχολείται με τα θεάματα της πόλης, ότι ‘παίζει’ το βρίσκει και το προβάλλει, φιλοξενεί τους πρωταγωνιστές των θεαμάτων, μικρών και μεγάλων χωρίς διακρίσεις, αγαπά πολύ τους ανθρώπους που κάτω από απίστευτα δύσκολες συνθήκες παλεύουν για την τέχνη τους, έχει μια αδυναμία στις χαρούμενες κι ελπιδοφόρες ειδήσεις, στις ωραίες μουσικές και στα απρόβλεπτα ωραία πράγματα που παραμονεύουν γλυκά να συμβούν!
Μη γελάς, υπάρχουν, αν πάψουμε να το πιστεύουμε, έχουμε πεθάνει και δεν το ξέρουμε! Νομίζω έχεις καταλάβει τι σημαίνει το ραδιόφωνο για μένα!

3. Θα ήθελα να σε ρωτήσω, πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ραδιόφωνο… Ήταν μια επιθυμία που προέκυψε ή ένα αγαπημένο μέσο από τα πρώτα σου χρόνια;
Άκουγα ώρες ατελείωτες ραδιόφωνο από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, αλλά ποτέ δε φαντάστηκα ότι θα ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό. Ποτέ μη λες ποτέ, όμως! Ένα στοίχημα, ένας έρωτας, πολύ τρέλα, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και πολλά χρόνια πίσω ήταν η αρχή! Μετά όλα ήρθαν μόνα τους! Το στοίχημα πληρώθηκε, ο έρωτας χάθηκε, τα χιλιόμετρα μηδενίστηκαν και μου έμεινε το ραδιόφωνο! Ευτυχώς δε λες; 

4. Τι είναι κατά τη γνώμη σου αυτό που χαρακτηρίζει έναν παραγωγό ως «καλό»; Υπάρχουν άραγε  συνταγές επιτυχίας και κάποια «μυστικά»;
Κάθε δουλειά έχει τα μυστικά της, σιγά μη σου τα πω, αφού είναι μυστικά! Κλισέ θες να ακούσεις μάλλον, τύπου, άμα αγαπάς αυτό που κάνεις και μπλα μπλα! Όχι από μένα δε θα ακούσεις τέτοια!  Ένα θα σου πω μόνο! Να γίνεσαι ακροατής την ώρα που κάνεις εκπομπή! Και να φροντίζεις να σε διασκεδάσεις και να μη σε βαρεθείς, αυτό!  

5. Το ραδιόφωνο είναι για σένα χόμπι ή επάγγελμα από το οποίο μπορείς να ζήσεις αποκλειστικά; Πιστεύεις ότι η εποχή μας ευνοεί τον ραδιοφωνικό χώρο;
Έχω την τύχη, και πίστεψέ με δεν έχω υπάρξει γενικά πολύ τυχερή στη ζωή μου, να μπορώ να αμείβομαι τώρα πια, μετά από 25 χρόνια με έναν πολύ ικανοποιητικό μισθό από τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας, τη γνωστή ΔΕΠΘΕ (TV100-FM100). Το ραδιόφωνο μπορεί να φαίνεται εύκολο ως δουλειά, πολλοί να το έχουν ως χόμπι, αλλά είναι δύσκολο αν το κάνεις επαγγελματικά! Θέλει τα πάντα από σένα! Και συνεχώς ζητάει περισσότερα! Το μεδούλι σου, την ψυχή σου, την ιδιωτικότητά σου! Αν δεν είσαι διατεθειμένος να τα δώσεις, αν δεν μπορείς να εκτεθείς ανεπανόρθωτα, να κρεμαστείς στα μανταλάκια ρε παιδί μου, κάτσε σπίτι σου καλύτερα!  
Δυστυχώς το ραδιοφωνικό τοπίο συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα, υπάρχει όμως πάντα χώρος και θα υπάρχει για ένα μέσο σαν αυτό! 

6. Υπάρχει κάτι ακραίο που σου έχει ζητήσει ακροατής; Έτυχε να έρθεις πιο κοντά με κάποιους ακροατές σου;
Όταν λες ‘ακραίο’ τι εννοείς; Να μου ζητήσει ραντεβού ας πούμε, ή να με παίρνει συνέχεια τηλέφωνο; ‘Last year’ έχουν συμβεί πολλά τέτοια. Το ραδιόφωνο εξάπτει τη φαντασία και μπορεί να οδηγήσει σε περίεργα μονοπάτια! Με την έκρηξη όμως των social media, αυτές οι ‘περιπτώσεις’ μας  άφησαν λίγο στην ησυχία μας, εκτονώνονται εκεί, χα, χα! Με τους ακροατές έχουμε πια πολύ στενές σχέσεις, επικοινωνούμε πιο εύκολα χάρη στα social και την τεχνολογία και ναι, έχω γνωρίσει πολύ ωραίους ανθρώπους και με κάποιους από αυτούς έχω αναπτύξει όμορφες φιλίες! 

7. Θα τολμούσες να κάνεις κάτι «έξω από σένα» με στόχο να γίνεις πιο γνωστός;
Να προδώσω τα πιστεύω μου και τα ιδανικά μου; Μοντιέ! Για ποια με πέρασες; Έτσι δεν απαντάνε όλοι; Άλλωστε δεν είμαι και καμιά φίρμα, οπότε η ερώτηση απαντιέται από μόνη της!  
 

8. Σκέφτηκες ποτέ να αλλάξεις πόλη ή ακόμα και… χώρα, πιστεύοντας ότι θα έβρισκες καλύτερες συνθήκες εργασίας;
Τις συνθήκες τις φτιάχνουμε εμείς συνήθως, αυτό πίστευα μέχρι πριν λίγα χρόνια, δυστυχώς με αυτά που βιώνουμε εδώ και πολύ καιρό στη χώρα μας, έπαψα να το πιστεύω! Το να φύγεις όμως δεν είναι εύκολο, ούτε αν πας σε άλλη χώρα θα σου στρώσουν χαλιά! Οπότε μένω Θεσσαλονίκη, εκτός αν έχεις καμιά καλή πρόταση για Νέα Υόρκη, φεύγω τώρα! 

9. Ακούνε οι Θεσσαλονικείς ραδιόφωνο; Τί είδους εκπομπές ή σταθμοί πιστεύεις ότι κερδίζουν μεγαλύτερες ακροαματικότητες;
Βεβαίως ακούνε! Και πολύ μάλιστα! Το πρωί θέλουν λίγη ενημέρωση κυρίως για θέματα της πόλης και από το μεσημέρι και μετά περισσότερη μουσική και χαλαρές ειδήσεις! Το τελευταίο διάστημα οι μουσικοί σταθμοί κερδίζουν συνεχώς έδαφος, αλλά και οι ενημερωτικοί όπως είναι ο FM100 παραμένουν σταθερές αξίες! 

10. Θα μπορούσες να μας πεις τα δικά σου γούστα; Αν υπάρχουν σταθμοί που δεν μπορείς να ακούσεις με τίποτα ή άλλοι που ακολουθείς φανατικά;
Τα δικά μου γούστα επηρεάζονται από τον παράγοντα «φίλοι». Ακούω κυρίως τους φίλους μου σε όποιο μέσο κι αν δουλεύουν! Τους αγαπάω αφού! Και ναι υπάρχουν κάποια ραδιόφωνα που δεν μπορώ να ακούσω με τίποτα, δεν φαντάζομαι να θες κι ονόματα! Φανατικά ακολουθώ FM100 εννοείται! 

11. Έχεις κάποιο χρονικό πλάνο στο μυαλό για την παραμονή σου στο ραδιόφωνο; Μέχρι κάποιο «όριο» ή όσο πάει;
Γιατί χρυσέ μου, πασαρέλα είναι το ραδιόφωνο; Εντάξει άμα βάλω μασέλα θα αποχωρήσω! 

12. Υπάρχουν εταιρείες που μετράνε τις ακροαματικότητες όλων των ραδιοφωνικών σταθμών (ή μάλλον όσων πληρώνουν να συμπεριληφθούν στις μετρήσεις). Κατά πόσο πιστεύεις στην εγκυρότητα αυτών των αποτελεσμάτων;
Από τη στιγμή που ‘παίζουμε’ σε αυτό το παιχνίδι, οφείλουμε να σεβαστούμε τους όρους του! Αν δεν πιστεύουμε στην εγκυρότητά τους, δεν παίζουμε, απλά είναι τα πράγματα, μην τα μπερδεύουμε, κατά πως μας συμφέρει κάθε φορά! 

13. Ακούς άλλους συναδέλφους σου και πόσο αντικειμενικός είσαι όταν τους κρίνεις;
Σου είπα, ακούω συνέχεια, κυρίως τους φίλους μου και τους φίλους μου δεν τους κρίνω ποτέ, ενίοτε τους τα χώνω αλλά πάντα κατ’ ιδίαν, το ίδιο κάνουν κι αυτοί, γι’ αυτό είναι και φίλοι μου! Εννοείται ότι δεν είμαι αντικειμενικός κριτής! 

14. Το θέμα «ανταγωνισμός» που είναι αρκετά έντονο στο χώρο, είναι κάτι που σε προβληματίζει και πόσο;
Ξέρεις, μπέσα σου μιλάω, δεν το ‘χω καθόλου, ποτέ δεν υπήρξα ανταγωνιστική, κουράστηκα και βαρέθηκα όσες φορές το προσπάθησα, υπάρχει χώρος για όλους, γιατί να ταλαιπωρούμαστε; Και μεταξύ μας τώρα, οι ανταγωνιστικοί δεν είναι και λίγο αχώνευτοι;  

15. Τι περιθώρια έχει ένας παραγωγός να προτείνει ιδέες για εκπομπή και από τι εξαρτάται να γίνουν δεκτές ή όχι;
Αυτό εξαρτάται από τη φαντασία του και την τρέλα του αλλά σαφώς και από τη διάθεση της εκάστοτε διεύθυνσης του σταθμού. Και σ’ αυτό υπήρξα τυχερή, δεν μου έχουν αρνηθεί πολλά όλα αυτά τα χρόνια, ίσως γιατί πάντα ‘οσφραίνομαι’ μέχρι που με ‘παίρνει’. 

16. Με ποιον τρόπο δουλεύεις καλύτερα, όταν είσαι μόνος πίσω από το μικρόφωνο ή όταν το μοιράζεσαι με συνάδελφο;
Να σου πω, έχω απολαύσει εξαιρετικές συνεργασίες, έχω ζήσει όμως και ‘δύσκολα’ όταν ο παρτενέρ ήταν ανασφαλής, ανταγωνιστικός ή βαριόταν, δεν ήξερα πώς να το χειριστώ! Φυσικά η εκπομπή έβγαινε χάλια γιατί στο ραδιόφωνο δεν μπορείς να κρυφτείς με τίποτα! Τα τελευταία χρόνια είμαι μόνη μου και το χαίρομαι, έχω όμως επιθυμήσει ένα καλό ταίρι!   

17. Ο ακροατής, με αφορμή μια φωνή μόνο, μιλάει για τη «μαγεία» του μέσου που διεγείρει τη φαντασία. Εσύ – η φωνή, ζεις αντίστοιχη μαγεία φτιάχνοντας εικόνα για όσους σε ακούν εκείνη τη στιγμή;  
Μετά από όσα σου έχω εξομολογηθεί, αχ τι με κάνεις και με βάζεις να δίνω συνεντεύξεις, αλλά ποιος μπορεί να σου αρνηθεί, απάντησε εσύ για μένα! 

18. Σου έτυχε να μιλάς και για κάποιο λόγο να απευθύνεσαι νοερά σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο;
Πάντα! Αλλιώς θα ήμουν μια τρελή που μιλάει σε ένα μικρόφωνο, χωρίς κάποιον αποδέκτη! Και όχι δεν είναι το ίδιο πρόσωπο. Σε κάθε ON αλλάζει!  

19. Συνέβη ποτέ σε διάρκεια εκπομπής κάτι εντελώς απρόοπτο που κινδύνεψες να εκτεθείς σοβαρά και πώς το διαχειρίστηκες;
Ουουουυ!!! Πολλάκις! Το όνομα Θηβαίος σου λέει κάτι; Κρατάς την ψυχραιμία σου γιατί σέβεσαι τον ‘αέρα’, αλλιώς δεν είσαι επαγγελματίας και κακώς πληρώνεσαι γι’ αυτό που κάνεις! Κάντο τσάμπα, όπως το κάνουν πολλοί και βγάλε τα απωθημένα σου, αλλά μη θες και λεφτά από πάνω! 

20. Ακούγονται πολλά για τις playlist των παραγωγών σε μουσικές εκπομπές, σε σχέση με την προώθηση συγκεκριμένων τραγουδιστών από δισκογραφικές εταιρείες. Κατά πόσο ισχύει;
Σαφώς και ισχύει σε συγκεκριμένα ραδιόφωνα που τα ξέρουμε όλοι! Δεν έχω δουλέψει ποτέ σε τέτοιο ραδιόφωνο για να σου τα πω ‘από μέσα’ θα φιλοξενήσεις κι άλλους συναδέλφους όμως εδώ, έτσι δεν είναι; Για να δούμε τι θα σου πούνε κι αυτοί! 
.
Σε ευχαριστώ.
.
Φωτογραφίες ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΛΑΖΟΥΜΙΤΗ αποκλειστικά για τo Kulturosupa.gr
. ------------------------------------------------------- 

Βρείτε την ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΥΓΕΡΙΔΟΥ στις παρακάτω σελίδες:
Facebook profile ΕΔΩ 
FM 1OO ΕΔΩ
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ Facebook page  ΕΔΩ
ΦΜ 100 Facebook page ΕΔΩ
 
Και ακούστε τo AΦΙΕΡΩΜΕΝΟ.
Δευτέρα - Παρασκευή 18.00 – 20.00 στον FM 100 ΕΔΩ
 
Συντονιστείτε στη συχνότητα μας.  
Οι ΡΑΔΙΟ-ΦΩΝΙΚέΣ συνεντεύξεις στο Kulturosupa.gr συνεχίζονται.
Επόμενη καλεσμένη μας, Δευτέρα 29/05/2017
------------------------------------------------------- 
ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΑ:
 -ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ - FLY 104 ΕΔΩ
-ΕΥΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ V FM 91.1 ΕΔΩ
-ΕΛΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙΔΟΥ - FM 100  ΕΔΩ
-ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΡΑΓΙΩΤΗΣ  - ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 100,6 ΕΔΩ
-ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΛΟΥΦΤΣΗΣ - CITYFM 106,1 & MOONSHINE RADIO ΕΔΩ
-ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΥΓΕΡΙΔΟΥ - FM 100 EΔΩ

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις
O τενόρος Κωνσταντίνος Κληρονόμος μιλά εφ’ όλης της ύλης στην Κουλτουρόσουπα.
O τενόρος Κωνσταντίνος Κληρονόμος μιλά εφ’ όλης της ύλης στην Κουλτουρόσουπα.
με 0 Σχόλια 593 Views

Με συνεργασίες σε σκηνές Ελλάδας και εξωτερικού, ένα πλούσιο μουσικό ρεπερτόριο αλλά και ρόλους σε σπουδαίες όπερες , σπουδές με υποτροφίες και διακρίσεις ο #ΚωνσταντίνοςΚληρονόμος με αφορμή τη συμμετοχή του στη συναυλία #SwingingChristmas μιλά στη #ΜαρίαΓρηγοριάδου αποκλειστικά για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή