Χαρά, δάκρυ και όνειρο στη συναυλία της Μποφίλιου στη Νεάπολη που θα έχει να το θυμάται… Είδαμε, ακούσαμε, σχολιάζουμε.

609 Views
Χαρά, δάκρυ και όνειρο στη συναυλία της Μποφίλιου στη Νεάπολη που θα έχει να το θυμάται… Είδαμε, ακούσαμε, σχολιάζουμε. Χαρά, δάκρυ και όνειρο στη συναυλία της Μποφίλιου στη Νεάπολη που θα έχει να το θυμάται… Είδαμε, ακούσαμε, σχολιάζουμε.

 Χαρά, δάκρυ και όνειρο στη συναυλία της Μποφίλιου στη Νεάπολη που θα έχει να το θυμάται… Είδαμε, ακούσαμε, σχολιάζουμε.

Στο δρόμο για τη Νεάπολη σκεφτόμουν πως αυτό το βράδυ είναι ξεχωριστό. Είναι εκείνες οι νύχτες που ξυπνούν μέσα σου κάτι που είχες ξεχάσει ότι υπάρχει. Εκείνα τα βράδια που σαν αδέσποτη σφαίρα έρχονται μες την ησυχία στην οποία είχες βολευτεί και κάνουν τον κρότο τους βεγγαλικό. Και ξυπνάς από την λάμψη. Τέτοιο ήταν και το πρώτο βράδυ του Σεπτέμβρη.
 
Από πού προήλθε η μυστηριώδης λάμψη της νύχτας αυτής κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο απόηχος του κρότου καλά κρατεί. Λίγο η δροσιά του νεοφερμένου Σεπτέμβρη, λίγο η διάθεση του κόσμου να περάσει καλά και λίγο η όρεξη με την οποία ήρθε στην πόλη ξανά αυτή η γυναίκα, έτσι, εν λευκώ, να ταράξει την ηρεμία μας, με την φωνή της όπως μόνο αυτή γνωρίζει.
 
Απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι μόνον όταν σταματήσουμε να πιστεύουμε στα θαύματα αυτά παύουν να ηχούν. Γίνονται ύλη άπιαστη και απροσέγγιστη μόνον αν τα εγκαταλείψουμε. Και αυτή δεν εγκαταλείπει το όνειρο. Ρωτάει πως γίνεται το δάκρυ να μην πίνεται, μετράει λίγους ή πολλούς και συνεχίζει να ερμηνεύει τον πόνο και να λυτρώνει την μαυρίλα. Να αποκωδικοποιεί την χαρά και να την μετουσιώνει σε ευτυχία. Να εξηγεί εμάς και την ζωή μας.
 
Η Νεάπολη έζησε χθες κάτι μοναδικό. Έζησε την δικαίωση του λόγου ύπαρξης της μουσικής. Την αλήθεια. Η αλήθεια του ανθρώπου που χάνει τη φίλη του, την σκληρή αλήθεια της συνήθειας που σβήνει και διαγράφει, την γλυκιά αλήθεια του ατόμου που ξεπερνά τον εαυτό του και χορεύει μέχρι το τέλος της ψυχής και πιο πέρα. Το Ανοιχτό Θέατρο της Νεάπολης φιλοξένησε μία από τις πιο συγκινητικές συναυλίες της Νατάσσας Μποφίλιου και θα έχει να το θυμάται. Μια βραδιά γεμάτη συγκινήσεις, χαρά, δάκρυ και όνειρο. Μια φωνή δωρική που ταξίδεψε τον κόσμο που αγκάλιασε την Βαλκανική Πλατεία και έκανε το παν για να ξορκίσει το κακό.
,
Σε πρόγραμμα εξωστρεφές αλλά και με εσωτερικότητα και αισθαντικότητα. Με θάρρος αλλά και με μια οικειότητα παιδική. Με ορμή, όρεξη, ταλέντο και υπέροχα τραγούδια. Παλιά, νεότερα, άλλων, δικά της. Και εμείς τραγουδήσαμε, χορέψαμε, συγκινηθήκαμε, ίσως και να ξεχάσαμε αυτά που μας βασανίζουν. Ή ίσως και να καταλάβαμε ότι αυτά κάνουν ό,τι ζούμε ουσιαστικό. Και καταγραφόμαστε όλοι σε αυτούς που επιζούν, άλλη μια χρονιά. Πάρτε, λοιπόν, βαριά τσιγάρα και φυσήξτε δυνατά τον καπνό.
 
#Κουλτουρόσουπα #Kulturosupa#Μουσικομανία #Είδαμε,ακούσαμεκαισχολιάζουμε #Βαλκανική Πλατεία #ΑνοιχτόθέατροΝεάπολης #Νατάσσα ποφίλιου #Βαβέλ2
===================================================

Δείτε & αυτά:
-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2017.  Θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ και άλλα πολλά. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΔΩ
-Θέατρο Δάσους & Θέατρο Γης 2017: Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες -ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές θεατρικές περιοδείες 2017 ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές Συναυλίες 2017 -ΕΔΩ
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα παραστάσεων -ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ θεατρικές παραστάσεις & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ μουσικές συναυλίες & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ - ΕΔΩ
-Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2017 - ΕΔΩ
-------------------------------------------------------------------------------------

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή