Βαβέλ 2: Αφήστε τις κουβέντες, η Βαβέλ τους ξεκινάει. Είδαμε στο Stage & Σχολιάζουμε.

291 Views
Βαβέλ 2: Αφήστε τις κουβέντες, η Βαβέλ τους ξεκινάει. Είδαμε στο Stage & Σχολιάζουμε. Βαβέλ 2: Αφήστε τις κουβέντες, η Βαβέλ τους ξεκινάει. Είδαμε στο Stage & Σχολιάζουμε.

 Βαβέλ 2 : Αφήστε τις κουβέντες, η Βαβέλ τους ξεκινάει. Είδαμε στο Stage & Σχολιάζουμε...

Τα λόγια για τη Νατάσσα Μποφίλιου ίσως να είναι περιττά. Έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να αναδειχθεί μάλλον στο πιο ενδιαφέρον μουσικό φαινόμενο της εποχής (δυστυχώς με μέτριο ανταγωνισμό) και να εδραιωθεί ως η μόνη νέα δύναμη της μουσικής που μας έχει απομείνει. Η πρώτη μας επαφή με την νέα της δισκογραφική δουλειά «Βαβέλ» έγινε το περασμένο καλοκαίρι στο πανέμορφο Θέατρο Δάσους, όπου η ερμηνεύτρια μας παρουσίασε σχεδόν ολόκληρο τον δίσκο μαζί φυσικά με τα παλιότερα τραγούδια της δυναμικής τριάδας (Μποφίλιου/τραγούδι- Καραμουρατίδης/σύνθεση- Ευαγγελάτος/στίχοι). Σε μουσική σκηνή είχαμε ομολογουμένως πολύ καιρό να την παρακολουθήσουμε και το πλήρωμα του χρόνου έφτασε στο Stage αυτή τη φορά!

Η αλήθεια είναι ότι την Μποφίλιου την έχουμε συνηθίσει σε προγράμματα πιο εσωστρεφή και κατά βάση μελαγχολικά και συναισθηματικά φορτισμένα. Και ήταν μεγάλη η χαρά όταν ακούσαμε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα που τιτλοφορείται «Βαβέλ 2» θα ήταν το πιο εξωστρεφές από τα μέχρι τώρα προγράμματά της. Φτάνοντας στο Stage στις 22.30 δεν ήταν μεγάλη η έκπληξη όταν αντικρίσαμε την ουρά που είχε σχηματίσει ο κόσμος που δεν είχε κάνει κράτηση στην είσοδο. Η αναμονή για την επιστροφή της ερμηνεύτριας στη Θεσσαλονίκη μεγάλη, όπως άλλωστε και η ανταπόκριση. Σε ένα κατάμεστο Stage κόσμος διαφόρων ηλικιών βολεύτηκε στα τραπέζια και στο μπαρ και στις 23:15 τα φώτα χαμήλωσαν και βγήκε η μπάντα, η οποία μας ανακοίνωσε ότι η Βαβέλ τους ξεκινάει, παροτρύνοντάς μας να αφήσουμε τις κουβέντες και τα κινητά!

Η πρώτη μας επαφή με την τραγουδίστρια έγινε μέσω video wall και οι πρώτες νότες από την «Αντιγόνη», το τραγούδι με την έντονη πολιτική χροιά, άρχισαν να ακούγονται. Αφού τελείωσε το συγκεκριμένο τραγούδι, η Μποφίλιου έκανε την εμφάνισή της ανεβαίνοντας την σκάλα του Stage και βγαίνοντας στη σκηνή για να ερμηνεύσει το «Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει». Στο πρώτο μέρος του προγράμματος συνυπήρξαν μεγάλες επιτυχίες της ερμηνεύτριας όπως το «Σ’ έχω βρει και σε χάνω» και το «Μέτρημα», τραγούδια πιο πρόσφατα όπως «Ο άνθρωπος του κόσμου» και «Τα δικά μου τραγούδια» αλλά και διασκευές όπως το «Εφτά τραγούδια θα σου πω» και το «Fragile» του Sting. Πιο μελαγχολικές επιλογές όπως το «Όνομά μου» και το «Τσιγάρα Βαριά» έλειψαν προκειμένου να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα πιο εξωστρεφής. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το μπέρδεμα του «Μέρες του φωτός» με το «Τα καράβια μου καίω» του Πορτοκάλογλου ενώ έκπληξη ήταν και το «Hotel Vienna», στο οποίο η Μποφίλιου απολογήθηκε χιουμοριστικά στον στιχουργό ότι μπέρδεψε τους στίχους.
 
Το δεύτερο μέρος κινήθηκε στα ίδια πλαίσια με το πρώτο. Συνδυάστηκαν κομμάτια με έντονη εσωτερικότητα όπως «Η εκκρεμότητα», τραγούδι που σε αφοπλίζει με τους σκληρούς αλλά αναγνωρίσιμους από όλους μας στίχους του και στιγμές πιο δυνατές και ξεσηκωτικές όπου τραγούδια όπως το «Να’ ταν η χαρά οικόπεδο» και το «Ραντεβού» ξεσήκωσαν τον κόσμο. Στο «Μέχρι το τέλος» κάποιοι χόρεψαν και τα ζεϊμπέκικά τους και μάλιστα επί σκηνής. Σε γενικά πλαίσια, το πρόγραμμα τηρούσε τις προϋποθέσεις ενός εξωστρεφούς live αλλά πάντα τηρουμένων των αναλογιών. Γιατί Μποφίλιου χωρίς Σ’ έχω βρει και σε χάνω και Εν Λευκώ δεν υπάρχει. Μαζί της στην εμφάνιση όπως πάντα ο Θέμης Καραμουρατίδης, συνθέτης των τραγουδιών, ο οποίος ερμήνευσε εξαιρετικά και δύο κομμάτια δικά του, το «Δίκιο μου» και την «Συνήθεια». Η μπάντα που πλαισίωνε την τραγουδίστρια αποτελούταν από τον Άρη Ζέρβα στο τσέλο, τον Γιάννη Δημητριάδη στα πλήκτρα, τον Γιώργο Μπουλντή στο μπάσο και κοντραμπάσο, τον Μανώλη Γιαννίκιο στα τύμπανα, τον Βαγγέλη Κατσαρέλη στην τρομπέτα, τον Γιώργο Κάστανο στο κλαρινέτο και το σαξόφωνο και τέλος τον Νίκο Μέρμηγκα σε λαούτο, λάφτα, μπουζούκι και μαντολίνο.

Τα video wall πίσω από την τραγουδίστρια και οι φωτισμοί ήταν μοναδικοί και βοήθησαν πολύ στην δημιουργία ιδιαίτερης ατμόσφαιρας. Ήταν μια εμφάνιση προσεγμένη, ισορροπημένη σε χαρούμενα και μελαγχολικά τραγούδια και με την αίσθηση του πλήρους επαγγελματισμού. Η ίδια η Μποφίλιου φαίνεται περισσότερο ώριμη από ποτέ. Νομίζω ότι είναι απ’ τις τραγουδίστριες που έχουν παρουσιάσει τη μεγαλύτερη εξέλιξη σε τόσο λίγο χρόνο. Τόσο η φωνή της, δουλεμένη όσο δεν πάει, όσο και η κίνησή της, δείχνουν ότι σέβεται αυτό που κάνει και δεν αρκείται σε προχειροδουλειές. Θεατρική, με διάθεση και ενέργεια, σίγουρα «επιστρέφει» τα χρήματα που δίνει κανείς για να την παρακολουθήσει.

Για τέσσερις ακόμη εμφανίσεις στον ίδιο χώρο. Να πάτε.

-Πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε ΕΔΩ
.
====ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ=====
-Μια φορά και ένα καιρό, 2010, η Νατάσσα Μποφίλιου,
μίλησε στο Kulturosupa.gr…  [ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ]
.
-Μια φορά και ένα καιρό, 2014, η Νατάσσα Μποφίλιου,
απάντησε σε ερωτήσεις αναγνωστών της Κουλτουρόσουπα... [ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ]

#Κουλτουρόσουπα #Kulturosupa #Μουσικομανία #Είδαμε και σχολιάζουμε #Μποφίλιου #Stage #Πρεμιέρα
 
Setlist:

Μέρος 1ο

1.      Αντιγόνη
2.      Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει
3.      Τα δικά μου τραγούδια
4.      Άνθρωπος του κόσμου
5.      Πάμε ξανά
6.      Παρέα
7.      Εφτά τραγούδια θα σου πω
8.      Μέτρημα
9.      Ασπιρίνη
10. Οι μέρες του φωτός / Τα καράβια μου καίω
11. Σ’ έχω βρει και σε χάνω
12. Η συνήθεια
13. Hotel Vienna
14. Δεμένη
15. Fragile
16. Belle Reve
17. Εγώ μεγάλωνα για σένα
18. Οι επιζώντες(άλλη μια χρονιά)

Μέρος 2ο

1.      Ο λύκος
2.      Τα επόμενα φιλιά
3.      Ανάποδα
4.      Η γιορτή των ζεϊμπέκηδων
5.      Ανταλλάγματα
6.      Βλέφαρό μου
7.      Το ραντεβού
8.      Να’ταν η χαρά οικόπεδο
9.      Βαβέλ (μέρος)
10. Εκκρεμότητα
11. Έτσι είναι αυτά
12. Το δάκρυ
13. Μεγάλες αγάπες
14. Τα μεθύσια
15. Το δίκιο μου
16. Μέχρι το τέλος
17. Βαβέλ (ολόκληρο)
18. Κοίτα εγώ
19. Εν λευκώ
.
.

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή