Ματούλα Ζαμάνη μας πάγωσε ο αέρας αλλά μας ζέστανε η φωνή σου. Είδαμε στους Λαζαριστές και σχολιάζουμε.

1449 Views
Ματούλα Ζαμάνη μας πάγωσε ο αέρας αλλά μας ζέστανε η φωνή σου. Είδαμε στους Λαζαριστές και σχολιάζουμε. Ματούλα Ζαμάνη μας πάγωσε ο αέρας αλλά μας ζέστανε η φωνή σου. Είδαμε στους Λαζαριστές και σχολιάζουμε.

Είναι σπάνιο να συναντάς καλλιτέχνες που άμα τη εμφανίσει αναδύουν μια αύρα αυθεντική, κόντρα στην πόζα και το δήθεν, μια αύρα που σε πείθει ότι ο άνθρωπος που θα τραγουδήσει δεν το κάνει για κανέναν άλλο λόγο πέραν της αγάπης του για την ίδια του την τέχνη. Κανένας φθινοπωρινός αέρας, λοιπόν, όσο κρύος και αν ήταν, δεν θα μπορούσε να σταματήσει τη Ματούλα Ζαμάνη, μια τραγουδίστρια που χρόνια τώρα έχει αποδείξει ότι έχει ταλέντο, θάρρος και ορμή και με μια αγκαλιά τραγούδια μπορεί να σε ταξιδέψει σε μέρη ονειρικά, σε απάτητα βουνά και πονηρά δάση αλλά και μέχρι την… Νορβηγία.
 
Ίσως και να ήταν η πρώτη ουσιαστικά φθινοπωρινή μέρα και μάλλον στάθηκε σκληρή και αδυσώπητη απέναντι στους μη έχοντες προστασία έναντι του κρύου, καθότι η θερμοκρασία δεν ήταν σύμμαχος. Λίγο πριν την έναρξη του προγράμματος της Ζαμάνη, έδωσαν το λαϊκό τους στίγμα στον κόσμο τα «Λαϊκά προάστια» και στη συνέχεια παρέδωσαν τη σκυτάλη στη «Πέρδικα των Τρικάλων» , η οποία και άνοιξε τη συναυλία της με το «Πριν». Ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ήταν ιδιαίτερα θερμός και φάνηκε από τα πρώτα κιόλας τραγούδια ότι η βραδιά υποσχόταν πολλά.
 
Τη διάθεσή της μόνο φειδωλή δεν μπορεί να την πει κανείς. Με όρεξη, με χιούμορ, με συγκίνηση και με φωνή καθάρια, έμεινε στη σκηνή για περισσότερο από δύο ώρες. Όσοι βρεθήκαμε στη Μονή Λαζαριστών εκείνο το βράδυ ταξιδέψαμε στο μουσικό σύμπαν του Θανάση Παπακωνσταντίνου, με τον οποίο έχει ταυτιστεί η μουσική πορεία της Ζαμάνη, συγκινηθήκαμε με τα πιο εσωστρεφή τραγούδια της ίδιας, όπως το «Πριν», τη «Νορβηγία» και το «Πονηρό Δάσος» αλλά και «ζεσταθήκαμε» με υπέροχες διασκευές όπως το «Θεέ μου μεγαλοδύναμε» και τον «Ξένο» του Νικολόπουλου. Συνοδοιπόροι επί σκηνής ο Εισβολέας και ο Αλέξανδρος Κούστας, οι οποίοι έδωσαν στο πρόγραμμα μια χροιά διαφορετική, καθιστώντας το ετερόκλητο.
 
Δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει ότι το κοινό που φαίνεται να ακολουθεί πιστά τους ερμηνευτές του λεγόμενου Θανασάρα χαρακτηρίζεται από ένα πάθος μοναδικό, το οποίο δύσκολα το συναντά κανείς σε άλλες συναυλίες. Χαρούλης, Μάλαμας, Κανά και εν προκειμένω Ζαμάνη φαίνεται να απολαμβάνουν ένα εξαιρετικό προνόμιο στις ζωντανές τους εμφανίσεις. Έχουν την ευλογία να ερμηνεύουν Θανάση Παπακωνσταντίνου. Φαίνεται ότι τα τραγούδια αυτού του ανθρώπου έχουν πολλά να πουν στο θυμικό του κοινού που τον παρακολουθεί.
 
Το μουσικό σύμπαν του Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζεται ούτως ή άλλως από μαγικό και ταξιδιάρικο στίχο και μουσική που χαράζεται στη μνήμη του ακροατή. Και όταν αυτή η μουσική αύρα συναντά μια ερμηνεύτρια αληθινή, μια ερμηνεύτρια που δεν την ενδιαφέρει να τσαλακωθεί, δεν την ενδιαφέρει να είναι τέλεια, παρά μόνο να φτάσουν τα τραγούδια στον ακροατή με όσο το δυνατό περισσότερο πάθος, τότε μιλάμε για τον ιδανικό συνδυασμό.
.
Κορυφαία στιγμή η ερμηνεία στο τραγούδι το οποίο εκφράζει όλες τις ψυχές που μες στη φυλακή τους αναζητούν την ελευθερία τους και σπάνε τις κλειδαριές για να ακούσουν του κόσμου τα πουλιά. Σαν αερικό ταξίδεψε ο ακροατής σε κάθε γωνιά της Μονής Λαζαριστών, η οποία φιλοξένησε ένα πολύ μεγάλο ταλέντο, μια γυναίκα που ξέρει να λέει παραμύθια για πηγές και αγγέλους.
 
Ραντεβού ξανά στον Σωκράτη.
 
#Κουλτουρόσουπα #Kulturosupa #Μουσικομανία #ΕίδαμεκαιΣχολιάζουμε #ΜατούλαΖαμάνη #ΜονήΛαζαριστών
 

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Το ΦΝΘ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γης με 3 συναρπαστικά ντοκιμαντέρ σε πανελλήνια πρεμιέρα.
Το ΦΝΘ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γης με 3 συναρπαστικά ντοκιμαντέρ σε πανελλήνια πρεμιέρα.
με 0 Σχόλια 791 Views

 Ταξίδια θάρρους, ελπίδας, γενναιοδωρίας με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους που παλεύουν και καταφέρνουν να φέρουν την αλλαγή στη ζωή τους και φόντο το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή