Κάθε μέρα και μια νέα χριστουγεννιάτικη συναυλία! Εκεί που θα τρέξουν οι Θεσσαλονικείς 16-22/12/2019.

4420 Views
Κάθε μέρα και μια νέα χριστουγεννιάτικη συναυλία! Εκεί που θα τρέξουν οι Θεσσαλονικείς 16-22/12/2019. Κάθε μέρα και μια νέα χριστουγεννιάτικη συναυλία! Εκεί που θα τρέξουν οι Θεσσαλονικείς 16-22/12/2019.

Προτείνει η Βένια Αδαμάκου.


Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα είμαστε εδώ για σένα για να σε ενημερώσουμε για όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης! Κάθε μέρα κρύβει και μια νέα έκπληξη τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους! Ειδικά το Σάββατο, μη χάσεις την επετειακή συναυλία των 30 χρόνων λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκηςστο δημαρχιακό μέγαρο που έχει και ελεύθερη είσοδο! Όποιος είπε ότι χρειάζεσαι πολλά λεφτά για να απολαύσεις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις απλά δεν έχει διαβάσει αυτό το άρθρο!
 
Τη Δευτέρα δύο ξεχωριστές συναυλίες σε περιμένουν!
Tο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ διοργανώνει Χριστουγεννιάτικη συναυλία με τις Χορωδίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Στη συναυλία συμμετέχουν η Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ, το «Χορωδιακό Εργαστήρι» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και η Χορωδία «Τρισεύγενη Καλοκύρη»,επίσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, σε διεύθυνση Εριφύλης Δαμιανού. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με Κάλαντα από όλη την Ελλάδα, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων.
.
Να είσαι στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.στις 20:30.
.

   Διαβάστε περισσότερα εδώ

 
Επίσης, η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης συνοδεύει παιδιά με ιδιαίτερες μουσικές δεξιότητες. Παιδιά τα οποία διαθέτουν ένα τόσο μεγάλο ταλέντο στη μουσική, που από πολύ νωρίς μπορούν να επιτύχουν υψηλές μουσικές επιδόσεις.
Παιδιά-θαύματα, όπως συνηθίζεται να ονομάζονται. Μετά από ανακοίνωση της ΣΟΔΘ προς τα ωδεία της χώρας και αφού συγκεντρώθηκαν πολλές συμμετοχές, επιλέχθηκαν δώδεκα παιδιά από τη Θεσσαλονίκη και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό. Οι μικροί ταλαντούχοι μουσικοί θα ερμηνεύσουν με την ορχήστρα μέρη κοντσέρτων, καθώς και σόλο χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
.
Θα τους ακούσεις στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου & Μαρίας Κάλλας) στις 20:00.
.

   Διαβάστε περισσότερα εδώ

 
Την Τρίτη προτίμησε ξένα και ελληνικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια!
Η πιο ζεστή προετοιμασία για τα Χριστούγεννα γίνεται με μουσική και αυτό κάνει ο Δήμος Καλαμαριάς.
Ετοιμάζει μια εξαιρετική βραδιά με τα πιο δημοφιλή́ ξένα και ελληνικά́ χριστουγεννιάτικα κομμάτια τα οποία παντρεύονται με αγαπημένες επιτυχίες της σύγχρονης και ρετρό́ ελληνικής μουσικής αλλά́ και διεθνείς swing, rock n’ roll και latin επιτυχίες. Η συναυλία με τίτλο «Χριστούγεννα Μαζί» που οργανώνεται  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου «Χριστούγεννα στην πόλη».
.
Θα την απολαύσεις στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 7) στις 20:30.
.

   Διαβάστε περισσότερα εδώ

 
Την Τετάρτη ταλαντούχες χορωδίες τραγουδούν για τα Χριστούγεννα!
Μια όμορφη εορταστική εκδήλωση στο πνεύμα των Χριστουγέννων, με συμμετοχή πέντε χορωδιών, πραγματοποιεί ο Δήμος Καλαμαριάς.
Οι Παιδικές χορωδίες του Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Γαλήνης Ωραιοκάστρου & Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Θεσσαλονίκης, η Νεανική Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής, η Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών και η Μικτή χορωδία Δήμου Καλαμαριάς θα συναντηθούν επί σκηνής και θα τραγουδήσουν αγαπημένα κάλαντα, ύμνους και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ταξιδεύοντας το κοινό στο πνεύμα των Χριστουγέννων και της αγάπης.
.
Θα τις ακούσεις στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 7) στις 19:00.
.

   Διαβάστε περισσότερα εδώ

 
Διαφορετικά, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης θα μεταφερθεί δίπλα από το κτίριό του για να γιορτάσει μέσα στον κατανυκτικό αυτό χώρο τα Χριστούγεννα μαζί με όλους τους καθηγητές, σπουδαστές, γονείς και φίλους του.
.
Να είσαι στον χώρο του Ιερού Καθολικού Ναού Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας (Φράγκων 19) στις19:30.
.

   Διαβάστε περισσότερα εδώ

 
Την Πέμπτη θα βρεις από τζαζ μέχρι βιολί και πιάνο!
Τα σύνολα πνευστών του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συμπράττουν σε μια πρωτότυπη και ξεχωριστή συναυλία με τίτλο X-Mas Jazz με εορταστικό άρωμα.Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει έργα από την ελληνική και διεθνή έντεχνη μουσική δημιουργία, καθώς και καταξιωμένα τζαζ κομμάτια.
 
Θα τους ακούσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου & Μαρίας Κάλλας) στις 20:00.
.

   Διαβάστε περισσότερα εδώ

 
Ακόμα, «Θάλασσα, Χοροί, Μελωδίες, Πολιτική και ένας Αρλεκίνος: Πανόραμα της ελληνικής μουσικής» είναι ο τίτλος της μουσικής εκδήλωσης, με την Βικτωρία Ζόρα (βιολί) και τον Κωνσταντίνο Χάρδα (πιάνο). Μια μουσική εκδήλωση για βιολί και πιάνο, στην οποία οι καλλιτέχνες θα παίξουν έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Δραγατάκη, Γιάννη Κωνσταντινίδη και πολλών άλλων Ελλήνων συνθετών.
.
Θα τους βρεις στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. (Αγίου Δημητρίου 159Α) στις 20:00.
.

   Διαβάστε περισσότερα εδώ

 
Την Παρασκευή απόλαυσε κάλαντα!
Τα κάλαντα, αναπόσπαστο και κύριο στοιχείο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δωδεκαημέρου (παραμονή Χριστουγέννων έως Φώτα), έχουν ρίζες που φτάνουν ως την αρχαιότητα. Τραγουδώντας ευχές και παινέματα έφερναν στα σπίτια το μήνυμα της καλής τύχης και της γονιμότητας. Ελάτε να ψάλουμε τα κάλαντα στο Μέγαρο με τη νεανική χορωδία ΣΦΜΘ.
.
Να είσαι στοΜέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου & Μαρίας Κάλλας) στις 20:00.
.

   Διαβάστε περισσότερα εδώ

 
Το Σαββατοκύριακοοι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται!
Το Σάββατο,ο Γιώργος Περού παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Πλατείες Γεμάτες Τραγούδια». Με αφορμή τον βαθύτερο λειτουργικό ρόλο της «πλατείας» ως ζωντανό χώρο συγκέντρωσης των ανθρώπων, η παράσταση επιχειρεί να υπογραμμίσει το κοινό αίσθημα με τραγούδια αλλά και μικρές αφηγήσεις και να αναδείξει τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι συναντιούνται, συνομιλούν και ενίοτε συγκινούνται και τραγουδούν.
Τραγούδια που αντέχουν στο χρόνο διαλεγμένα ένα προς ένα απο ένα ευρύ φάσμα δημιουργών, που εκτείνεται από το ρεμπέτικο και το λαικό τραγούδι, το ελαφρό τραγούδι καθώς και σύγχρονες δημιουργίες.
.
Να είσαι στο Βιδάνιο (Ιουστινιανού 6) στις 22:00.
.

   Διαβάστε περισσότερα εδώ

 
Αλλιώς, οι πόρτες του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης θα ανοίξουν στο  κοινό για την επετειακή συναυλία των 30 χρόνων λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή παλαιότερων σπουδαστών του ΔΩΘ που τώρα κάνουν καριέρα ως καταξιωμένοι καλλιτέχνες και παιδαγωγοί, αλλά και νεώτερων,  σε σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον.
.
Θα τους απολαύσεις στο Δημαρχιακό Μέγαρο (Λεωφ. Βασιλέως Γεωργίου 1) στις 19:00.
.

   Διαβάστε περισσότερα εδώ

 
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΛΗΣ
Την Κυριακή, οι «κατά συρροήν τραγουδιστές» είναι μια ξεκαρδιστική Juke Box Μusical κωμωδία κεντημένη με swing, jazz, pop, rock n rock ρυθμούς πασίγνωστων επιτυχιών διασκευασμένων ειδικά για το έργο. Ένα σχέδιο απόδρασης τριών κρατουμένων, τριών αγνώστων που η ζωή τους φέρνει κοντά και τους δείχνει την φυλακή που ζούσαν, οδηγώντας τους στην απόφαση αν θα την αφήσουν. Ένα έργο αφιερωμένο στην ελευθερία και τα κάγκελα που χτίζουμε φοβούμενοι να ζήσουμε. Κατά συρροήν δολοφόνοι; Φυλακισμένοι;
.
Ή κατα συρροήν... Άνθρωποι! Serial Singers The Musical της Μαρίας Στεφάνου στο Καφωδείο Ελληνικό (Ελ. Βενιζέλου 45) στις 21:00.
 
Κάπου εδώ θέλω να σου ευχηθώ να περάσεις όμορφα στις γιορτές και να μη χάσεις ούτε μια ευκαιρία για διασκέδαση! Εμείς θα τα πούμε ξανά την νέα χρόνια! Καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία για κάθε μέρα του χρόνου!
 
Τα λέμε!


Δείτε & αυτά:
 
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη, κλικ εδώ.
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
.
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία, κλικ εδώ.
 
Ακολουθήστε μας στα social media
      


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Β. Αδαμάκου
Β. Αδαμάκου
Φιλόλογος που δεν καταλαβαίνει όσους αδυνατούν να διαβάσουν με συνοδεία μουσικής! Μαζί στην κατηγορία «Μουσικομανία» θα ανακαλύπτουμε τις καλύτερες μουσικές εκδηλώσεις και θα γνωρίζουμε νέους καλλιτέχνες της πόλης.Θα με βρίσκεις κάθε Δευτέρα στη στήλη «Εκεί που τρέχουν οι Θεσσαλονικείς – Μουσικές προτάσεις εξόδου»και κάθε 20 του μήνα στη συνεντευξιακή στήλη «In Tempo».Θα χαρώ να επικοινωνήσω μαζί σου στο μέιλ veniaadamakou@outlook.com.

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«My dear Andy»… τι καρικατουρίστικα σου ‘μελλε να πάθεις! Είδαμε και σχολιάζουμε.
«My dear Andy»… τι καρικατουρίστικα σου ‘μελλε να πάθεις! Είδαμε και σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 2281 Views

Ξεκινά με προσδοκίες και καταλήγει σε ένα σύνολο χωρίς συνοχή και υπόσταση γεμάτο σκηνοθετικές υπερβολές και υπερβατικές φιοριτούρες… Είδε ο Γιώργος Μπαστουνάς και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή