Οι TRIO IVOIRE στην Αίθουσα Συναυλιών της ΚΟΘ «Σόλων Μιχαηλίδης»

249 Views
Οι TRIO IVOIRE στην Αίθουσα Συναυλιών της ΚΟΘ «Σόλων Μιχαηλίδης» Οι TRIO IVOIRE στην Αίθουσα Συναυλιών της ΚΟΘ «Σόλων Μιχαηλίδης»

 Οι TRIO IVOIRE στην Αίθουσα Συναυλιών της ΚΟΘ «Σόλων Μιχαηλίδης»

Tο Goethe-Institut Thessaloniki και το πολιτιστικό γραφείο United World παρουσιάζουν την ένατη συναυλία της σειράς «ΑΝΑΣΕΣ»:  TRIO IVOIRE.
 
To TRIO IVOIRE ιδρύθηκε το 1999 από τον Hans Lüdeman (Γερμανία), ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας με τους Eberhard Weber & Jan Garbarek to 1985. Έχει ηχογραφήσει 20 CD μεταξύ των οποίων και ένα duo με τον Paul Bley και πολλούς άλλους σημαντικούς μουσικούς. Το 2013 του απονεμήθηκε το σημαντικό βραβείο “Echo Jazz” της Γερμανίας. Το TRIO IVOIRE περιλαμβάνει τον ίδιο στο πιάνο, τον Aly Keita (Ακτή Ελεφαντοστού) στο μπάλαφον (αφρικάνικο ξυλόφωνο) και τον Christian Thomé (Γερμανία) στα τύμπανα και κρουστά. 
 
Η  μουσική του TRIO IVOIRE απηχεί τις καταγωγές και τις προσωπικές αναφορές των μελών του στην τζαζ, την ευρωπαϊκή και την αφρικάνικη μουσική.  Ο συνδυασμός του  μπάλαφον με το πιάνο, τα κρουστά και τα ηλεκτρονικά δημιουργεί έναν σύγχρονο και μοναδικό ήχο.  Η συνύπαρξη  της αφρικάνικης πολυρυθμίας με την ευρωπαϊκή πολυφωνία οδηγεί σε μια συναρπαστική συνέργεια  παραδόσεων, οραμάτων και πειραματισμών. Η μουσική μαγεία του TRIO IVOIRΕ  επαναφέρει την τζαζ στις μαύρες ρίζες της μέσω μιας  λεπτής ισορροπίας μεταξύ των πολύπλοκων ρυθμών και των σταθερών δομών από την μία πλευρά  και των έντονων συναισθηματικών στοιχείων από την άλλη.
 
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017, στις 21:00 στην αίθουσα συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης «Σόλων Μιχαηλίδης» (Λεωφόρος Νίκης 73, Θεσσαλονίκη).  Είσοδος 10€ και 8€ (μειωμένο). Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία της Κ.Ο.Θ Λεωφόρος Νίκης 73, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 236990 (από 23/2).
 
Συναυλία
09.03.2017, ώρα 21.00
Αίθουσα Συναυλιών της ΚΟΘ «Σόλων Μιχαηλίδης»
Λεωφόρος Νίκης 73, Θεσσαλονίκη
Είσοδος: 10€ και 8€ (μειωμένο)

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κορονοϊός: Σε καραντίνα μπαίνουν ολόκληρες πόλεις στην Ιταλία
Κορονοϊός: Σε καραντίνα μπαίνουν ολόκληρες πόλεις στην Ιταλία
707 Views

 Έκτακτα μέτρα θέτει σε ισχύ η ιταλική κυβέρνηση με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα, η οποία μετρά ήδη δύο νεκρούς και περισσότερα από εκατό κρούσματα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή