Πάµε Reworks, αλλά ψηφιακά!

1555 Views
Πάµε Reworks, αλλά ψηφιακά! Πάµε Reworks, αλλά ψηφιακά!

 


Γράφει η Κατερίνα Πετρίδου για την Κουλτουρόσουπα.

 
Ολα ξεκίνησαν µε έναν ρυθµό. 4/4. Νέοι περιθωριοποιηµένων κοινοτήτων, από τα γκέτο του βιοµηχανικού Σικάγο και Ντιτρόιτ, µαζεύονταν µέσα σε γκαράζ ή αποθήκες για να εκτονώσουν τον θυµό, τον φόβο, τη µοναξιά και να υµνήσουν την αγάπη, την αγάπη τους για ζωή. Λίγο σανό στο ντανςφλορ για να βοηθήσει την κίνηση, φώτα, ήχος και το πάρτυ ξεκινούσε.
 
Πιθανότατα να είχε αυτά στο µυαλό του ο Αναστάσιος Διολάτζης, οργανώνοντας το πρώτο Reworks Festival, που εδώ και 16 χρόνια, κάθε Σεπτέµβρη µετατρέπει τη Θεσσαλονίκη σε ένα κέντρο αστικού πολιτισµού, γεµίζοντας την µουσική, ιδέες και ενέργεια. Μπορεί φέτος οι συνθήκες να είναι διαφορετικές και τα περισσότερα φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό να έχουν ακυρωθεί, αλλά το Reworks επιµένει και θα βρίσκεται κοντά µας µέσω της ψηφιακής εκδοχής του “Reworks Connekt”, αυτό το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεµβρίου!
 
 
To Reworks Agora, έκανε την εµφάνισή του το 2016 και είναι µια σύγχρονη εκδοχή της αρχαίας αγοράς, όπου αναπτύσσονται νέες ιδέες και πρακτικές γύρω απ’ τον πολιτισµό, την ψηφιακή τεχνολογία και την επιχειρηµατικότητα. Φέτος, οι συζητήσεις θα εστιάζουν στη µόδα, τον κινηµατογράφο και την κοινωνία.
 
Η πρώτη οµιλία µε τίτλο: “Fashion Revolution brings HOPE at Reworks Agora”, θα απαντήσει σε ερωτήµατα όπως το πως µπορούµε µπορούµε να αποτρέψουµε την κλιµατική αλλαγή µε τον τρόπο που ντυνόµαστε ή το πόσο «ηθική» είναι η µάρκα που αγοράζουµε. Η δεύτερη οµιλία µε τίτλο: “Το µέλλον του ελληνικού κινηµατογράφου: Προκλήσεις, νέες ιδέες & καλές πρακτικές.” θα σχολιάσει το τρόπο που πραγµατοποιούνται οι παραγωγές ταινιών σε µια περίοδο πανδηµίας, ή για το αν οι streaming πλατφόρµες είναι το µέλλον του κινηµατογράφου. Η τελευταία οµιλία µε τίτλο “Democratizing Cities - Shaping urban daily life with civic participation: the role of middle - bottom-up initiatives.” θα αναφερθεί στην “Δηµοκρατική Πόλη” όπου οι πόλεις αποκτούν τη δική τους ανεξαρτησία λήψης αποφάσεων και διαχείρισης σε σχέση µε το κεντρικό κράτος, βάσει των τοπικών δυνατοτήτων, αναγκών και πόρων τους.
 
 
‘Οσο για τις µουσικές εµφανίσεις και τα ντιτζέι σετ, θα φιλοξενηθούν αναγνωρισµένοι αλλά και ανερχόµενοι καλλιτέχνες από την εγχώρια και διεθνή σκηνή, οι οποίοι θα δηµιουργήσουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγµα του µεγάλου φάσµατος της σύγχρονης µουσικής.
 
 
Χαµηλώστε τα φώτα και απολαύστε τον ατµοσφαιρικό Christian Löffler που θα σας ταξιδέψει µε το ονειρικό του σετ, τον ανατρεπτικό AND.ID ο οποίος συνεργάζεται µε την Συµφωνική Ορχήστρα του Δήµου Θεσσαλονί- κης για να παρουσιάσει µια διαφορετική εκδοχή του τελευταίου του άλµπουµ “Algol Paradox”, τον

πάνω από δυο δεκαετίες καταξιωµένο στον χώρο της ηλεκτρονικής µουσικής Dubfire και πολλούς άλλους καλλιτέχνες, καλύπτοντας ένα ευρύ ηχητικό φάσµα από µοντέρνα κλασική, τζαζ και πειρα- µατική µέχρι χάουζ, ντίσκο, και τέκνο µουσική.
 
Οι καιροί αλλάζουν και απαιτούν την προσαρµοστικότητά µας, µπορεί η αίσθηση να µην είναι η ίδια, όπως τότε που το πρώτο πρωινό φως µας έβρισκε όλους µαζί στον πολυχώρο του Μύλου, αλλά αξίζει να δώσουµε µια ευκαιρία σ’ αυτήν την εκδοχή, να δείξουµε την εµπιστοσύνη µας σε µία διοργάνωση που δεν σταµατά ποτέ να µας εκπλήσσει. Το reworks connekt στην πρώτη του έκδοση θα είναι δωρεάν για όλους, ωστόσο θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάς όπου µέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό σκοπό.
 
Για να το παρακολούθησετε, κάντε εγγραφή στο κανάλι του Reworks Festival στο #YouTube 

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Κατερίνα ΠετρίδουReworks

Αρθρογραφος

Κατερίνα Πετρίδου
Κατερίνα Πετρίδου
«…Αν ήμουν πίνακας;» Ίσως o “Κήπος των Επίγειων Απολαύσεων” του Ιερώνυμου Μπος, μπορεί και το νούμερο 1 (Ομίχλη Λεβάντας) του Πόλοκ. «Αν ήμουν μουσική;» Μάλλον πειραματική, πιθανόν το “4’ 33", του Τζον Κέïτζ. «Αν ήμουν μουσικό όργανο;» Συνθεσάϊζερ! Το μίνιμουγκ. «Ταινία;» “Ο Τρελός Πιερό” του Γκοντάρ. Email επικοινωνίας: petridoukulturosoupa@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή