Πανικός για τους KADEBOSTANY στο REWORKS FESTIVAL. Είδαμε, ακούσαμε, ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΜΕ σχολιάζουμε…

497 Views
Πανικός για τους KADEBOSTANY στο REWORKS FESTIVAL. Είδαμε, ακούσαμε, ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΜΕ σχολιάζουμε… Πανικός για τους KADEBOSTANY στο REWORKS FESTIVAL. Είδαμε, ακούσαμε, ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΜΕ σχολιάζουμε…

Πανικός για τους Kadebostany στο Reworks Festival. Είδαμε, ακούσαμε, ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΜΕ, σχολιάζουμε…

Εύκολα μπορούσε κάποιος να πάρει μία πρώτη ιδέα για το τι θα ακολουθούσε το βράδυ του Σαββάτου με τα εισιτήρια να έχουν γίνει sold out και γνωρίζοντας τι είχε συμβεί τα προηγούμενα χρόνια στο Reworks Festival. Δύο ήταν οι βασικότεροι παράγοντες που συνετέλεσαν σε αυτό που ζήσανε όσοι παρευρέθηκαν την δεύτερη μέρα του Reworks Festival στο χώρο του Μύλου.
 
Ο πρώτος και βασικότερος παράγοντας, όπως φάνηκε και από την παρουσία και τη συμμετοχή του κόσμου ήταν οι Kadebostany, που σίγουρα γίνονται όλο και πιο αγαπητοί προς το ελληνικό κοινό κάθε φορά που εμφανίζονται στη χώρα μας. Ο δεύτερος ήταν η θέληση του κόσμου να ακούσει καλλιτέχνες που ήξερε ή και άλλους αρκετούς που πιθανώς  ήθελε να γνωρίσει σε μουσικό επίπεδο. Το δεύτερο φαίνεται και από το γεγονός ότι ο κόσμος εξακολουθούσε να έρχεται στο χώρο του Μύλου ακόμα και μετά τις 12 που είχαν τελειώσει οι Kadebostany. Βέβαια αν σκεφτεί κανείς ότι το festival έληξε τις πρωϊνές ώρες, τότε αυτό δεν μοιάζει και τόσο περίεργο.
          
Στο καθαρά μουσικό κομμάτι του Reworks Festival: έξι βασικές σκηνές είχαν τοποθετηθεί στο χώρο του Μύλου όπου έπαιζαν στις περισσότερες περιπτώσεις ταυτόχρονα μουσική(!).Οπότε γινόταν ένας πανικός με τον κόσμο να πηγαίνει από το ένα stage στο άλλο για να δει κάποιον Dj παίρνοντας παράλληλα και κάτι να φάει ή να πιει από τα διάφορα σημεία που είχαν στηθεί από νωρίς για να ικανοποιήσουν αυτές τις ανάγκες του κόσμου. Αυτοί που σίγουρα συγκέντρωσαν τον περισσότερο κόσμο αλλά και τα βλέμματα ήταν οι Ελβετοί Kadebostany.
Εμφανίστηκαν περίπου στις 22.30 στην μεγάλη σκηνή “Reworks Atrium” χωρίς κάποια καθυστέρηση και ερμήνευσαν όπως ήταν αναμενόμενο μαζί με τα υπόλοιπα τραγούδια τους τις τρεις κλασσικές του επιτυχίες “castle in the snow”, “walking with a ghost”, “crazy in love”. Η σκηνική παρουσία του συγκροτήματος καθήλωσε τον κόσμο. Τα πνευστά, η επιβλητική φωνή της Amina και ο φωτισμός ικανοποίησαν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ακροατές. Καθ’ όλη τη διάρκεια που το συγκρότημα βρισκόταν επί σκηνής  ένα drone βιντεοσκοπούσε τη συναυλία και ανακούφιζε  το κοινό από τη ζέστη με τον αέρα που δημιουργούσε με τους έλικες του. Τελείωσαν περίπου τα μεσάνυχτα αφήνοντας για άλλη μία φορά ενθουσιασμένο το ελληνικό κοινό κρατώντας δε στα χέρια τους την ελληνική σημαία.
 
Μετά το τέλος της συναυλίας τους και παρόλο που είχαν πτήση αμέσως μετά, μίλησα με τη με τη τραγουδίστρια Amina και τον κιθαρίστα-μπασσίστα Jay Kay South. Όταν ρώτησα και τους δύο για τη προέλευση του ήχου τους, δηλαδή για αυτό που παρουσιάζουν στο κοινό, μου είπαν ότι κεφαλή του συγκροτήματος είναι o Kadebostan που είναι και ο ιδρυτής-dj του συγκροτήματος. Αυτό φάνηκε και στη διάρκεια της συναυλίας καθώς ο ίδιος παρήγαγε αμέτρητους ήχους(drums,πιάνο κ.ά) μέσα από ένα ηλεκτρονικό pad.Το γεγονός ότι τα μέλη του συγκροτήματος έχουν διαφορετικές εθνικότητες συμβάλλει καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα. Η αλγερινής καταγωγής Αmina μου ανέφερε όταν τη ρώτησα για τις επιρροές της ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε η γιαγιά της η οποία τραγουδούσε συνέχεια και μου ανέφερε και  επιρροές από jazz όπως Nina Simone και Billie Holiday. Ο Jay μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το ελληνικό κοινό αλλά και γενικότερα για τους Έλληνες.
 
        Η μουσική έκπληξη του φεστιβάλ ήταν ο Daniel Miller, ο οποίος εμφανίστηκε στη σκηνή του “Reworks Library” βάζοντας να ακουστεί από τα ηχεία το “Johnny B.Goode” του Chuck Berry και το “I’m a king Bee” του Muddy waters.Ο κόσμος λοιπόν άρχιζε να χορεύει σε ρυθμούς rock n roll και όχι ηλεκτρονικής μουσικής. Παράλληλα οι Vaso&Maci στο “Reworks Cu Warehouse” ξεσήκωναν τον κόσμο σε πιο techno ρυθμούς. Σίγουρα ένας Dj που είχε μεγάλη απήχηση τον κόσμο ήταν ο Γερμανός Steve Bug,που εμφανίστηκε στις 2 τα ξημερώματα και ξεσήκωσε το ελληνικό κοινό σε σημείο που ανέβηκαν μερικοί μαζί του επάνω στη σκηνή.
 
        Το γενικότερο κλίμα του Reworks Festival χαρακτηριζόταν από σταθερό δυνατό beat από τους Dj’s και πολύ επιβλητικό φωτισμό σε κάθε stage.Έτσι και συνεχίστηκε μέχρι το πρωί. 

Φωτογραφικό υλικό

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή