(Μη σώσει) Η Τουρκία δεν θα επιστρέψει στη Eurovision όσο υπάρχουν «ντίβες με μούσια»

905 Views
(Μη σώσει) Η Τουρκία δεν θα επιστρέψει στη Eurovision όσο υπάρχουν «ντίβες με μούσια» (Μη σώσει) Η Τουρκία δεν θα επιστρέψει στη Eurovision όσο υπάρχουν «ντίβες με μούσια»

 


Η Κοντσίτα εξακολουθεί να κρατά μακριά από τον διαγωνισμό τραγουδιού την Τουρκία

Αρνητικός στο ενδεχόμενο επιστροφής της Τουρκίας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision εμφανίστηκε ο γενικός διευθυντής του κρατικού καναλιού TRT επικαλούμενος την παρουσία «ορισμένων όπως η Αυστριακή με τα μούσια που φορούσε φούστα». Ο Ιμπραήμ Ερέν αναφερόταν, χωρίς να την ονομάσει, στην Κοντσίτα, τη νικήτρια του διαγωνισμού το 2014.

«Δεν σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο της επιστροφής. Έχουμε λόγους όπως το σύστημα ψηφοφορίας. Ως κρατικό κανάλι δεν μπορούμε να μεταδώσουμε στις 9 το βράδυ - την ώρα, δηλαδή, που τα παιδιά είναι ακόμα ξύπνια - κάποια σαν την Αυστριακή με τα μούσια που φορούσε φούστα, που δεν πιστεύει στα φύλα και λέει ότι είναι και άνδρας και γυναίκας» είπε ο Ερέν.

Η Τουρκία δεν συμμετέχει στο διαγωνισμό από το 2012 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που επιβλήθηκαν τότε στο σύστημα ψηφοφορίας όπως και στον κανόνα των «τεσσάρων μεγάλων» βάσει του οποίου Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία βρίσκονται κάθε χρόνο εξαρχής στο μεγάλο τελικό.

Επιμένοντας στην περίπτωση Κοντσίτα ο Ερέν είπε ότι «εξήγησα στην EBU (European Broadcasting Union) πως έχουν απομακρυνθεί από τις αξίες τους. Αυτό είχε αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από τη Eurovision και άλλες ώρες. Υπάρχει ένα πνευματικό χάος στη Eurovision. Αν αυτό διορθωθεί τότε θα επιστρέψουμε».


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΤουρκίαEurovision

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή