Η «Γκόλφω» Χρύσα Τουμανίδου μιλά στην «Κ»: «Είναι ένας ύμνος στη δύναμη της καθαρής αγάπης».

2895 Views
Η «Γκόλφω» Χρύσα Τουμανίδου μιλά στην «Κ»: «Είναι ένας ύμνος στη δύναμη της καθαρής αγάπης». Η «Γκόλφω» Χρύσα Τουμανίδου μιλά στην «Κ»: «Είναι ένας ύμνος στη δύναμη της καθαρής αγάπης».

 


 
Αποτελεί μία ηθοποιό, η οποία έχει συμμετάσχει σε αρκετές θεατρικές παραγωγές της Θεσσαλονίκης. Με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης «Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη (17 Ιουλίου στη Μονή Λαζαριστών), για την υποκριτική, τους ρόλους, που έχει ερμηνεύσει, τη θεατρική παραγωγή της Θεσσαλονίκης, αλλά και τις περαιτέρω δυσκολίες, που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός.
.
Η Χρύσα Τουμανίδου μιλά στον Γιώργο Μπαστουνά για την Κουλτουρόσουπα.
 

-Πες μου δύο λόγια για την παράσταση στην οποία συμμετέχεις και για τον ρόλο, που ερμηνεύεις.

Η ιδέα ξεκίνησε το 2017 όταν κληθήκαμε να κάνουμε κάποιες αναπάντεχες παρεμβάσεις, όπως είχαν ονομαστεί, στο φεστιβάλ κινηματογράφου, με σκηνές από γνωστά θεατρικά έργα σε σκηνοθεσία του Χρήστου Παπαδημητρίου. Μία από τις σκηνές ήταν και από το φινάλε της Γκόλφως. Τώρα, λοιπόν, είμαστε ένας 5μελής θίασος συν ένας μουσικός επί σκηνής.
 
Εικόνα 1 & 2 από την ανάγνωση του έργου
 
-Υποδύεσαι τον ομώνυμο ρόλο…
.
Ναι, αγαπώ πολύ αυτό το κείμενο. Είναι ένας ύμνος στη δύναμη της καθαρής αγάπης. Είναι μια ομαδική δουλειά στην οποία συνομιλεί η φόρμα με την ποίηση. Με πολύ απλά μέσα, με καθαρούς κώδικες και μουσική. Οι πρόβες μας φυσικά γίνονται σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας.
 
Θα  ανεβαίνει από το ΚΘΒΕ στη Μονή Λαζαριστών στις 17 Ιουλίου και θα συνεχίσει εντός και εκτός Θεσσαλονίκης.
 
 

-Πότε μπήκε μέσα σου το μικρόβιο της υποκριτικής; ‘Ήθελες να ασχοληθείς από μικρή;

Η υποκριτική ήρθε στη ζωή μου τυχαία. Με τις πανελλήνιες πέρασα στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, αν και δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή. Έδωσα εξετάσεις μέσα στην σχολή, για την κατεύθυνση της υποκριτικής περισσότερο για να είμαι με την παρέα μου... Πέρασα... ε και μετά το ένα έφερε το άλλο....
.
.
«Η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων», σκην. Θωμάς Μοσχόπουλος, ΚΘΒΕ (2015)
.

-Ποιον ρόλο από όσους έχεις ερμηνεύσει μέχρι στιγμής ξεχωρίζεις και γιατί;

Δεν ξεχωρίζω κάποιον ρόλο, αλλά ξεχωρίζω μέσα από τις σπουδαίες δουλειές που είχα την τύχη να βρεθώ, την ομάδα των Μπανταρισμένων. Είμαστε κάτι παραπάνω από συνάδελφοι, φτιάχνουμε τις παραστάσεις μας από το μηδέν, είναι κάτι πολύ δικό μας!
 
-Ποιον ρόλο ονειρεύεσαι να ερμηνεύσεις;
.
Δεν ονειρεύομαι ρόλους, ονειρεύομαι ωραίες συνεργασίες, με ανθρώπους που εκτιμώ, με επικοινωνία μεταξύ των συντελεστών και χιούμορ!
 
«Στη Θεσσαλονίκη αν δεν δουλεύεις στο ΚΘΒΕ δεν έχεις πολλές επιλογές από τις οποίες να μπορείς να βιοποριστείς»
 
«Αναπάντεχες παρεμβάσεις στο φεστιβάλ κινηματογράφου», σκην. Χρήστος Παπαδημητρίου, ΚΘΒΕ (2017)
 
-Ποια είναι η γνώμη σου για τις θεατρικές παραγωγές της Θεσσαλονίκης;
.
Είναι ωραίο να υπάρχουν ομάδες, παραγωγές, παραστάσεις, νέες προτάσεις. Δυστυχώς η αγορά της Θεσσαλονίκης είναι μικρή. Έχω δει εξαιρετικές παραστάσεις από μικρές ομάδες, οι οποίες όμως αυτοσυντηρούνται πολύ δύσκολα... Στη Θεσσαλονίκη αν δεν δουλεύεις στο ΚΘΒΕ δεν έχεις πολλές επιλογές από τις οποίες να μπορείς να βιοποριστείς χωρίς να χρειάζεται να κάνεις ταυτόχρονα και κάτι άλλο.
 
-Τι θα συμβούλευες έναν νέο άνθρωπο, που θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική;
.
Να το κάνει μόνο αν δεν μπορεί να ζήσει αλλιώς! Είναι ένα επάγγελμα που σε πολλά νέα παιδιά μοιάζει λαμπερό και διασκεδαστικό και είναι εύκολο να νομίζει κανείς, ότι απλώς μαθαίνεις απέξω τα λόγια σου, σε ντύνουν με ωραία ρούχα, ανεβαίνεις σε μια σκηνή, ανάβουν τα φώτα και ο κόσμος σε θαυμάζει απλώς επειδή υπάρχεις... Δεν είναι καθόλου έτσι... Για να τα καταφέρεις χρειάζεται πειθαρχία, συνέπεια, διάβασμα.Να το αγαπάς αλλά και να το σέβεσαι. Χρειάζεται να ξέρεις ποιος είσαι, αλλά και να εξελίσσεσαι συνεχώς. Να ξέρεις τα προτερήματα, αλλά και τα ελαττώματά σου, γιατί θα τα βρεις μπροστά σου.
 
«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική», σκην. Σοφία Πάσχου, ΚΘΒΕ (2020)
.

-Πώς αντιδράς σε μία ενδεχόμενη αρνητική κριτική; Σε επηρεάζει;

Δεν συνηθίζω να διαβάζω κριτικές. Έχω συμβιβαστεί με το γεγονός ότι ακόμη και αν δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, πάλι θα υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα τους αρέσει αυτό που κάνω, και είναι φυσικό.

 
«Η ζωή και η καθημερινότητα μας κάνει να προχωράμε παρακάτω»

-Εκτός από την οικονομική κρίση, η οποία για καιρό έχει ασκήσει πιέσεις στην θεατρική παραγωγή, πρόσφατα βιώσαμε κάτι πρωτόγνωρο με τον κορονοϊό. Πώς πέρασες το διάστημα της καραντίνας; Ποιες οι ελπίδες σου για την πορεία της κατάστασης σχετικά με τις θεατρικές παραγωγές; Θα επηρεάσει την έλευση του κόσμου;

Το διάστημα της καραντίνας ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ! Δούλευα πάρα πολλές ώρες τη μέρα, πολλές φορές χωρίς ρεπό… οπότε ξεκουράστηκα! Το μετά είναι άγνωστο για όλους μας.... Φυσικά και ο κόσμος έχει επηρεαστεί... Ήδη πριν την έναρξη της καραντίνας οι τελευταίες παραστάσεις που παίξαμε ήταν με κόσμο μετρημένο στα δάχτυλα. Αλλά θέλω να σκέφτομαι θετικά. Η ζωή και η καθημερινότητα μας κάνει να προχωράμε παρακάτω.
 
«Και με τη Νίκη», σκην. Χρήστος Παπαδημητρίου, ΚΘΒΕ (2017)
.

-Πες μου μια αστεία ή άβολη στιγμή, που είχες σε κάποια παράσταση.

Άβολη δεν μπορώ να θυμηθώ. Αστεία...πάρα πολλές!! Ηθοποιοί που μπερδεύονται, ρούχα που σκίζονται, σκηνικά που χαλάνε, φώτα που σβήνουν... Πολλά γέλια που προσπαθείς με νύχια και με δόντια να κρατηθείς να μην τα βάλεις!
 

-Εκτός από την υποκριτική έχεις ασχοληθεί και με τη μουσική και την διδασκαλία αυτής. Πόσο αλληλένδετες θεωρείς την υποκριτική και τη μουσική; Πώς βίωσες την εμπειρία της διδασκαλίας;

Κάνω μουσική διδασκαλία σε ηθοποιούς. Αυτό και μόνο τις κάνει σε μένα αλληλένδετες. Η διδασκαλία με κάνει χαρούμενη! Δεν καταλαβαίνω ότι δουλεύω, νιώθω περισσότερο ότι έχω να μεταφράσω σε κάποιον αυτό που γράφει μια παρτιτούρα, να του εξηγήσω, να τον καθοδηγήσω στο πως να την αποδώσει. Και το κάνω με μεγάλη χαρά και αγάπη. Έχω ανάγκη να ακούω καλή μουσική, όμορφους ήχους!
 

.

-Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο;

Ταξίδια!!!

-Εκτός από την υποκριτική στο μέλλον με τι θα ήθελες να καταπιαστείς;

Όλες οι δουλειές που έχω κάνει στη ζωή μου έχουν να κάνουν με τη Μουσική και το Θέατρο. Αλλά δεν αποκλείω τίποτα, είμαι ανοιχτή σε νέους δρόμους!

-Ποια είναι τα προσεχή επαγγελματικά σου σχέδια;

Για την καλοκαιρινή περίοδο πέρα από την παράσταση της Γκόλφως, έχω αναλάβει και τη μουσική διδασκαλία στις Όρνιθες του ΚΘΒΕ. Για τον χειμώνα θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με το ΚΘΒΕ, δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο προς το παρόν.
 
Ευχαριστούμε
 
Πληροφορίες για τις θερινές παραγωγές του ΚΘΒΕ θα βρείτε εδώ, προσεχώς αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις παραστάσεις.
.
Ιστοσελίδα ΚΘΒΕ, εδώ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Διαβάσαμε την «Κρυψώνα του γιγαντιαίου χιμπατζή» και σχολιάζουμε: ένα παιδικό παραμύθι γραμμένο για το βιβλίο.
Διαβάσαμε την «Κρυψώνα του γιγαντιαίου χιμπατζή» και σχολιάζουμε: ένα παιδικό παραμύθι γραμμένο για το βιβλίο.
με 0 Σχόλια 354 Views

Κάθε βιβλίο διαβάζεται διαφορετικά από το κάθε παιδί. Πού να δείτε τι συμβαίνει όταν οι αναγνώστες είναι οι μαθητές της κ. Ειρήνης! Κλείστε το μάτι στα παιδικά βιβλία και αγαπήστε τα.  Διάβασε η Μιλάντα Σαρικιαχίδου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα. 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή