Οι String Demons, μιλούν στο Kulturosupa.gr

306 Views
Οι String Demons, μιλούν στο Kulturosupa.gr Οι String Demons, μιλούν στο Kulturosupa.gr

Οι String Demons, μιλούν στο Kulturosupa.gr

Μετά από μια πορεία με σπουδές, βραβεύσεις σε διαγωνισμούς, ηχογραφήσεις και συναυλίες σε πολλά μέρη, αίθουσες και μουσικές σκηνές της Ελλάδας και στο εξωτερικό, οι «Δαίμονες των Εγχόρδων», Κωνσταντίνος Μπουντούνης και Λυδία Μπουντούνη, θα βρίσκονται το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  για να  μας παρασύρουν σε μία «Συμφωνική γιορτή» με βάση τα έγχορδα σε όλα τα μέρη  της Μουσικής. Οι «String Demons» μιλούν στην Κουλτουρόσουπα…

Πώς θα χαρακτηρίζατε το στίγμα της μουσικής παράστασης; Ποιο στοιχείο κυριαρχεί;
 Η stringdemoνική αυτή μουσική παράσταση περιλαμβάνει από heavy metal μέχρι παραδοσιακή, από κλασσική μέχρι λαϊκή, από δικά μας κομμάτια μέχρι εκκλησιαστικούς ύμνους, από ρεμπέτικη μέχρι ροκ, παιχνίδια με τον κόσμο, πολλή ρυθμό, τρέλα και φυσικά… έγχορδα και διάφορα αναπάντεχα!! Τα στοιχεία αυτά  μπλέκονται και τελικά… επικρατούν όλα!

Ποιος είναι ο κεντρικός πυρήνας του ρεπερτορίου σας;
Βασιζόμαστε πάνω στους 3 ‘’πυλώνες’’ μας: τη Rock, την Κλασσική και την Παραδοσιακή Ελληνική Μουσική. Από εκεί και πέρα, όποια μουσική, μοτίβο ρυθμικό ή μελωδικό, μελωδία, κομμάτι, τραγούδι φτάσει στα αυτιά μας και μας αρέσει πολύ, μας καταβάλλει μία ακατανίκητη επιθυμία να πιάσουμε τα όργανα και να το παίξουμε. Και βγαίνει με τον δικό μας τρόπο. Και περιέχει και τελείως δικά μας στοιχεία μέσα. Στοιχεία σύνθεσης δηλαδή. Γι’ αυτό και τις περισσότερες από τις διασκευές που κάνουμε, τις ονομάζουμε διασκευές-συνθέσεις, γιατί πάνω σε αυτές προσθέτουμε, πλάθουμε καινούριο υλικό, πάντα ανάλογα με τη δική μας αισθητική και… φαντασία! Απ’ όποιο μουσικό ‘’χωράφι’’ και να προέρχεται! Και βέβαια, σημαντικό ρόλο στο ρεπερτόριό μας παίζουν και οι εξ’ολοκλήρου δικές μας συνθέσεις (Ποντιακό Καζίνο, Ο Αθάνατος, Βίος και Αλητεία ενός Πολιτικού κλπ!). Γράφουμε με βάση αυτά που έχουμε στο κεφάλι και την ψυχή μας, στηριζόμενοι στους ‘’πυλώνες’’ που αναφέραμε.

Με ποια κριτήρια προχωρήσατε στις βασικές σας επιλογές;
Οι βασικές επιλογές γίνονται πάντα με υπέρτατο κριτή τον σημαντικότερο όλων: το… αυτί! Παίζουμε, συνθέτουμε και διασκευάζουμε με έναν βασικό κανόνα, ότι η μουσική είναι μία: η καλή!

Η δομή του προγράμματος είναι αυστηρή ή ελίσσεται αναλόγως συνθηκών;
Ο βασικός κορμός του προγράμματος παραμένει ίδιος και ανανεώνεται με την ‘’άφιξη’’ των καινούργιων κομματιών. Από εκεί και πέρα, κάθε αυτοσχεδιασμός και απρόοπτο είναι… καλοδεχούμενο, έχει συμβεί και συμβαίνει πάνω στη σκηνή!

Υιοθετείτε ή όχι τις επιθυμίες του κοινού  και σε ποιο βαθμό;
Aρκεί να… συνάδουν με τις δικές μας!!!! Χαχαχαχα, πέρα από την πλάκα, οι επιθυμίες και οι προτάσεις αυτές πρέπει να είναι καλοδεχούμενες από κάθε καλλιτέχνη, υπό την προϋπόθεση όμως ότι ο τελευταίος ξέρει ακριβώς τι θέλει να κάνει με την Τέχνη του, ξέρει πώς να το κάνει, ξέρει σε ποιο βαθμό να επηρεαστεί και σε ποιο βαθμό να…κάνει του κεφαλιού του και να προχωρήσει!

Πέρα από ψυχαγωγία, φιλοδοξείτε να μεταφέρετε κάποιο επιπλέον μήνυμα;
Η αληθινή ψυχαγωγία είναι από μόνη της ένα μήνυμα, ειδικά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η έννοια πολιτισμός τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα μήνυμα που φανερώνει κάτι το ωραίο, το καθαρό, το αληθινό, αυτό που προέρχεται από την ψυχή, αυτό που δεν το δημιουργεί κανείς ‘’έτσι, επειδή είναι μόδα και lifestyle’’, αλλά επειδή η φωτιά που καίει μέσα του δε θα έσβηνε εάν δεν το δημιουργούσε. Αυτό είναι η Μουσική Τέχνη. Και δεν είναι απρόσιτη. Αντιθέτως, είναι η πιο προσιτή τέχνη όλων!

Πού εντοπίζετε το δυνατό σημείο της συναυλίας σας;
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το απαντήσει κάποιος θεατής! Πάντως εμείς περνάμε πολύ καλά από την αρχή μέχρι το τέλος!!

Τί περιμένετε να εισπράξουν οι ακροατές σας  φεύγοντας;
Μας αρέσει πολύ που, όπως έχουμε δει, φεύγουν με χαμόγελα! Πολλές φορές σιγομουρμουρίζουν κάποια μελωδία, κάποιο δικό μας κομμάτι που άκουσαν στο live και μας έχουν στείλει μηνύματα την επομένη της συναυλίας, λέγοντάς μας ότι ακόμα το σιγομουρμουρίζουν! Ή θυμόμαστε ένα μήνυμα κάποιου ανθρώπου που μας έγραψε ότι ξύπνησε την επομένη έχοντας αυτή τη μελωδία στ’ αυτιά του! Αυτά μας αρέσουν πολύ!

Πώς  θα χαρακτηρίζατε με τρεις λέξεις το μουσικό κοινό της Θεσσαλονίκης;
Άψογα ενημερωμένο, δυνατό! Ανυπομονούμε!

Αν ήσασταν ακροατής για ποιους λόγους θα επιλέγατε τη… δική σας συναυλία;
Χαχαχαχα, σας περιμένουμε λοιπόν το Σάββατο13 Φεβραουαρίου να μας πείτε εσείς τη γνώμη σας πάνω σε αυτό! Ευχαριστούμε πολύ!

Και εμείς ευχαριστούμε για την συνομιλία, θα ρθούμε να σας δούμε… Καλή επιτυχία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 13/2 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΔΩ

Χορηγός επικοινωνίας: Kulturosupa.gr


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Χρώματα στον ορίζοντα» μια ιστορία του Σ. Παρχαρίδη για την φωτογραφία της αναγνώστριας Χ. Μαλιαχόβα.
«Χρώματα στον ορίζοντα» μια ιστορία του Σ. Παρχαρίδη για την φωτογραφία της αναγνώστριας Χ. Μαλιαχόβα.
με 0 Σχόλια 2405 Views
«Για πες μας Χρωματά, τι χρώματα είδες σήμερα στην λίμνη;» «Τι θα μου δώκετε να φάγω για να σας πω;» «Τι θες;» ρωτούσαν τα παιδιά όλα μαζί…. Μια πρωτότυπη #ιστορία γραμμένη από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Σταύρο Παρχαρίδη εμπνευσμένη από την #φωτογραφία της αναγνώστριας Χριστίνας Μαλιαχόβας για τις «ΕικόνεςΛέξεις» και την #Κουλτουρόσουπα.
Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή