Η Ειρήνη Σαρίογλου στην «Κ» : Η Καλ. Διευθ. μιλά για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου | Live Interview

4074 Views
Η Ειρήνη Σαρίογλου στην «Κ» : Η Καλ. Διευθ. μιλά για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου | Live Interview Η Ειρήνη Σαρίογλου στην «Κ» : Η Καλ. Διευθ. μιλά για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου | Live Interview

  
Βαθύς γνώστης της οθωμανικής και τουρκικής ιστορίας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη σπούδασε μεταξύ άλλων στο πανεπιστήμιο του Μαρμαρά, εντρύφησε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εκδίδοντας επιστημονικές μελέτες και άρθρα, ενώ διατελεί καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα».
 
Αυτά βέβαια, είναι ελάχιστα μπροστά στα όσα πολλά περισσότερα πέτυχε μια δυναμική, καταρχάς γυναίκα.
 
Είναι μεγάλη τιμή να συνομιλήσουμε με την κα Ειρήνη Σαρίογλου την οποία καλωσορίζουμε με χαρά στην Κουλτουρόσουπα.


 

Και για μη χαθείτε στη μετάφραση της ηχογράφησης:
-Κα Σαρίογλου δεν ξέρω αν απαντάτε σε πολιτικής μορφής ερωτήσεις, ωστόσο θα ήθελα να μάθω ποια άποψη έχετε για τον Ερτνογάν, και πως βλέπετε την κλιμάκωση των τελευταίων μηνών;  (από την έναρξη) 
.
-Δεν μπορώ να μη σας ρωτήσω ποια συναισθήματα σας γεννήθηκαν μαθαίνοντας πως η Αγιά Σοφιά μετατράπηκε σε τζαμί; (στο 02:20)
.
-Φαντάζομαι η Τουρκία θα είναι μια δεύτερη πατρίδα σας καθώς εκεί γεννηθήκατε, τι μνήμες έχετε από εκείνα τα χρόνια και αν σας πονά πως η γειτνίαση ποτέ δεν πέρασε σε μια πιο ουσιαστική φιλική σχέση; (στο 03:23)
 
-Ως, δημιουργός και συνειδητός πολίτης, σε ποιον τομέα θα εντοπίζατε το μείζον πρόβλημα της σημερινής κοινωνίας και με ποιον τρόπο θα μπορούσε να συμβάλλει ο πολιτισμός; (στο 07:42)

-Περνώντας στο φεστιβάλ, να μάθουμε ποια ανάγκη οδήγησε στην δημιουργία ενός ακόμα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και ειδικά στο μαγευτικό για πολλούς, Καστελλόριζο; (στο 10:05)

-Αναλαμβάνοντας το ποιες προτεραιότητες είχατε κατά νου, ποιες υλοποιήθηκαν στο πέρας του χρόνου και  ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζετε μέχρι σήμερα; (στο 15:45)

-Θεωρείτε πως η ύπαρξη αυτού του φεστιβάλ είναι κατά κάποιο τρόπο συμβολική, δεδομένου πως βρίσκεται στο νοτιότερο μέρος της Ελλάδος, δηλ. πολύ μακριά για πολλούς θεατές που θα θέλανε να το επισκεφτούν; (στο 18:31)
 
-Με ποια κριτήρια επιλέγονται οι ταινίες, και ποιο είναι το στίγμα του Φεστιβάλ, φαντάζομαι το  «Πέρα από τα Σύνορα», έχει τη σημασία του. (στο 02:31)
 
-Να μιλήσουμε για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ. Τι θα παρουσιάσετε, φέτος; (στο 20:54)

-Υπάρχουν κάποια κίνητρα να ΄ρθουν επισκέπτες να δουν το Φεστιβάλ, Πέρα από τα σύνορα; (στο 02:31)
.
Δείτε και ακούστε όλη την οπτικοποιημένη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο ενώ είναι διαθέσιμη και σε podcasts εδώ
.
.
Έναρξη τη τελευταία εβδομάδα του φετινού καλοκαιριού και συγκεκριμένα στις 21 Αυγούστου (με 28) με ταινία έναρξης και με μουσική παράσταση στο τέλος….
 
.
To 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου, «Πέρα από τα Σύνορα», θα πραγματοποιηθεί 21 με 28 Αυγούστου, στο Καστελόριζο.
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.beyondborders.gr

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή