Ο σκηνοθέτης ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΑΡΑΓΙΩΤΗΣ, απαντά σε 5 χρηστικές ερωτήσεις για την παράσταση «ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ». Πρεμιέρα 22 Μαΐου στο Σοφούλη.

749 Views
Ο σκηνοθέτης ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΑΡΑΓΙΩΤΗΣ, απαντά σε 5 χρηστικές ερωτήσεις για την παράσταση «ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ». Πρεμιέρα 22 Μαΐου στο Σοφούλη. Ο σκηνοθέτης ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΑΡΑΓΙΩΤΗΣ, απαντά σε 5 χρηστικές ερωτήσεις για την παράσταση «ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ». Πρεμιέρα 22 Μαΐου στο Σοφούλη.

Ο σκηνοθέτης ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΑΡΑΓΙΩΤΗΣ, απαντά σε 5 χρηστικές ερωτήσεις για την παράσταση «ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ». Πρεμιέρα 22 Μαΐου στο θέατρο Σοφούλη.

Τι πρόκειται να δούμε και γιατί να πάμε να το δούμε; Πρόκειται για τη συνεντευξιακή «στήλη» 5 χρηστικές ερωτήσεις που αφορά το θέατρο και τις πρεμιέρες. Απλές και συγκριμένες ερωτήσεις ώστε να κατατοπίσει το θεατή πριν δει την παράσταση.
.
Θέσαμε 5 χρηστικές ερωτήσεις στον Στέργιο Σαραγιώτη, συγγραφέα και σκηνοθέτη της παράστασης "Εχοχη Σιωπή",  η οποία θα παρουσιαστεί στο κοινό της Θεσσαλονίκης, από Παρασκευή 22 Μαϊου στο θέατρο Σοφούλη.
.
Για να ξέρετε τι θα δείτε...
.
 -Περί τίνος πρόκειται;
Πρόκειται για μια ιστορία αλήθειας και ψέματος. Για τα βιώματα που έχουμε από παιδιά, για τις εικόνες και τους συνειρμούς που ζουν στο υποσυνείδητό μας και επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα την πορεία μας. Ο συμβιβασμός και η ασφάλεια που μας παρέχει ένα καλοστημένο ψέμα σε σχέση με μια επίφοβη αλήθεια.   
 
-Δυο λόγια για την παράσταση…
Aν μια μέρα γινόσασταν θεατής της ίδιας σας της ζωής όπου ανακαλύπτατε πως η ανυπόφορη πραγματικότητα που σας επέβαλαν να βιώσετε δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια καλοστημένη πλεκτάνη, τότε πως θα αντιδρούσατε; Όταν όσο και να προσπαθούμε να ελέγξουμε τις καταστάσεις, η ίδια η ζωή αποδεικνύεται πως μας ξεπερνάει, τότε οι απαντήσεις είναι το λιγότερο ατελείς. Αλλά όταν σπάμε τα δεσμά, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις, τότε ίσως να ευχόμασταν να είχε κρατήσει για πάντα... η ένοχη σιωπή.
 
-Αν σας ρωτούσαν, ποιο είναι το στίγμα της; Τι θα απαντούσατε;
Το μήνυμα της παράστασης είναι πως ασχέτως του μεγέθους των σκοπέλων που μας θέτουν τρίτοι, τελικά εξαρτάται από εμάς και μόνον από την κρίση μας και την δύναμη της θέλησης μας αν θα τους ξεπεράσουμε.
 
-Τι θα έχει να δει και να ζήσει ο θεατής βλέποντας την παράσταση;
Ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να δει τις επιπτώσεις που έχει η καταπίεση που δεχόμαστε είτε από τρίτους είτε από εμάς τους ίδιους, πως είναι να συμβιβάζει κανείς μια ζωή χτίζοντας την πάνω σε ένα ψέμα και τέλος θα βιώσει το συναίσθημα του να γίνεται κανείς θεατής της ίδιας του της ζωής.

 -Λόγοι που πρέπει να έρθει κανείς να δει την παράσταση.
Γιατί μέσα από πλαστές ιστορίες μπορούμε να βρούμε αλήθειες που μας αφορούν
.
-Ευχαριστούμε. Καλή επιτυχία.
.
-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή