Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΗΓΟΣ εξηγεί γιατί οι «ΝΤΥΜΕΝΟΙ – ΓΥΜΝΟΙ» είναι παράσταση «ουσίας και περιεχομένου». 2,3 & 4 Οκτωβρίου στα ΣΦΑΓΕΙΑ

552 Views
Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΗΓΟΣ εξηγεί γιατί οι «ΝΤΥΜΕΝΟΙ – ΓΥΜΝΟΙ» είναι παράσταση «ουσίας και περιεχομένου». 2,3 & 4 Οκτωβρίου στα ΣΦΑΓΕΙΑ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΗΓΟΣ εξηγεί γιατί οι «ΝΤΥΜΕΝΟΙ – ΓΥΜΝΟΙ» είναι παράσταση «ουσίας και περιεχομένου». 2,3 & 4 Οκτωβρίου στα ΣΦΑΓΕΙΑ

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΗΓΟΣ εξηγεί γιατί οι «ΝΤΥΜΕΝΟΙ – ΓΥΜΝΟΙ» είναι παράσταση «ουσίας και περιεχομένου»... 2,3 & 4 Οκτωβρίου στα ΣΦΑΓΕΙΑ

Τι πρόκειται να δούμε και γιατί να πάμε να το δούμε; Πρόκειται για τη συνεντευξιακή «στήλη» "5 χρηστικές ερωτήσεις" που αφορά παραστάσεις θεάτρου, χορού, σταντ απ και άλλων δράσων πριν απο την πρεμιέρα τους. Απλές και συγκριμένες ερωτήσεις ώστε να κατατοπίσει το θεατή πριν δει την παράσταση.

Θέσαμε 5 χρηστικές ερωτήσεις στον Κωνσταντίνο Ρήγο, σκηνοθέτη και δημιουργό του Χοροθέατρου Οκτάνα, που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια παρουσίας με την επετειακή παράσταση «ΝΤΥΜΕΝΟΙ – ΓΥΜΝΟΙ». θα παρουσιαστεί στα ΣΦΑΓΕΙΑ (26ης Οκτωβρίου 35, Θεσσαλονίκη), για ΜΟΝΟ 3 παραστάσεις 2, 3 & 4 Οκτωβρίου...

Για να ξέρετε τι θα δείτε...
.
-Περί τίνος πρόκειται;
Είναι μια παράσταση χοροθεάτρου. Ένα ντουέτο για δύο άντρες χορευτές και τα απολύτως απαραίτητα.
.
-Δυο λόγια για την παράσταση…
Το σώμα ως εργαλείο ομορφιάς ή ως μηχανή φθοράς είναι το πεδίο όπου εκτυλίσσεται η παράσταση. Πρωταγωνιστές δυο άντρες χωρίς ταυτότητα, ντυμένοι με ρούχα της σύγχρονης καθημερινότητας. Στην εξέλιξη της δράσης θα τα απεκδυθούν, ηθελημένα ή αθέλητα, για να παραμείνουν δυο σώματα γυμνά μέσα σ’ ένα χώρο καθορισμένο, από τον οποίο είναι αδύνατο να ξεφύγουν.

Ο χώρος, άδειος από αντικείμενα, τονίζει την ερημιά που περικυκλώνει τα πρόσωπα και που κάνει οδυνηρή την υποχρεωτική συνύπαρξή τους. Μέσα από τη διεκδίκηση των  ρούχων και την αντιπαράθεση του γυμνού και του ντυμένου, «μεταμφιεσμένου» σώματος επιδιώκεται η απόκτηση μιας αληθινής ταυτότητας, η επανεύρεση του χαμένου εαυτού, που ισοδυναμεί με την ανακάλυψη του χαμένου παραδείσου.

-Αν σας ρωτούσαν, ποιο είναι το στίγμα της; Τι θα απαντούσατε;
Είναι μια παράσταση δοκιμιακού τύπου. Μια παράσταση ουσίας και περιεχομένου. Μια παράσταση εργαστήριο αισθήσεων και συναισθημάτων. Σταθμός και επανεκκίνηση για το χοροθέατρο Οκτανα αλλά και για μένα προσωπικά.

-Τι θα έχει να δει και να ζήσει ο θεατής βλέποντας την παράσταση;
Θεωρώ ότι πρόκειται για μια παράσταση εμπειρία που σε αναγκάζει να μπεις στον ρύθμό της και να ξεχάσεις την ενέργεια που φέρεις εισερχόμενος στον χώρο.

-Λόγοι που πρέπει να έρθει κανείς να δει την παράσταση.
Από τον πολύ απλό να μην χάσει την σειρά στα έργα που έχω δημιουργήσει, μέχρι τον πιο ουσιαστικό να νιώσει την λύτρωση του τέλους.
-Ευχαριστούμε. Καλή επιτυχία.

-ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩΦωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Φιλοσοφούμε τη ζωή με τον «Μικρό αυτοκράτορα» του Γιώργου Α. Φυτιλή. Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε
Φιλοσοφούμε τη ζωή με τον «Μικρό αυτοκράτορα» του Γιώργου Α. Φυτιλή. Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 705 Views

Πολλοί άνθρωποι βρίσκονται στο δρόμο, σαν πεταμένοι από την ίδια τη ζωή. Αναρωτήθηκες πώς βρέθηκαν εκεί;  Ο ήρωας του βιβλίου, ξέρει. Ας τον παρακολουθήσουμε, καθώς μας διηγείται την ιστορία της ζωής του. Διάβασε η Μαριάννα Μπουρουτζή και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή