Η ΕΛΕΝΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ». 16 + 17 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ +ΒΙΝΤΕΟ

363 Views
Η ΕΛΕΝΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ». 16 + 17 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ +ΒΙΝΤΕΟ Η ΕΛΕΝΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ». 16 + 17 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ +ΒΙΝΤΕΟ

Η ΕΛΕΝΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ». 16 + 17 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ +ΒΙΝΤΕΟ


Τι πρόκειται να δούμε και γιατί να πάμε να το δούμε; Πρόκειται για τη συνεντευξιακή «στήλη» 5 χρηστικές ερωτήσεις που αφορά το θέατρο και τις πρεμιέρες. Απλές και συγκριμένες ερωτήσεις ώστε να κατατοπίσει το θεατή πριν δει την παράσταση.

Θέσαμε 5 χρηστικές ερωτήσεις στην Ελένη Ευθυμίου, σκηνοθέτρια της παράστασης "Το Νησί των Σκλάβων" του Γάλλου συγγραφέα Πιέρ ντε Μαριβώ που θα  παρουσιαστεί ΤΕΛΙΚΑ 16 και 17 Ιουλίου απο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης στο θέατρο Κήπου. Οι απαντήσεις συνοδεύονται απο βίντεο της παρουσίασης του έργου σε συνέτευξη τύπου για τις Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου. Μιλά και η καλ.διευθ. του ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ, κα Ελένη Δημοπούλου.

Για να ξέρετε τι θα δείτε...

-Περί τίνος πρόκειται;
Ένα κλασικό έργο του Γάλλου συγγραφέα Πιερ ντε Μαριβώ που πραγματεύεται με χιούμορ τις σχέσεις εξουσίας μεταξύ των ανθρώπων και ταυτόχρονα σχολιάζει τα συστήματα που μας επιβάλλουν να υποστηρίζουμε τους κοινωνικούς μας ρόλους.

-Δυο λόγια για την παράσταση…
Στο Νησί των Σκλάβων, γραμμένο το 1725, ναυαγούν 2 αφέντες και οι 2 σκλάβοι τους και εκεί καλούνται να υπηρετήσουν τους Νόμους του Νησιού: να ανταλλάξουν μεταξύ τους ρόλους ... Το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι μοιάζει να έχει ευγενείς σκοπούς: οι αφέντες θα αντιληφθούν βιωματικά τι σημαίνει άσκηση εξουσίας, οι σκλάβοι θα δοκιμαστούν ως αφέντες, οι αξίες της δικαιοσύνης, του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας θα “θριαμβεύσουν”.

-Αν σας ρωτούσαν, ποιο είναι το στίγμα της; Τι θα απαντούσατε;
Η συνεχής εναλλαγή μεταξύ αλήθειας και ψέματος, η ειρωνεία, το χιούμορ, και τα εμβόλιμα τραγούδια, ειδικά γραμμένα για την παράσταση που διαστέλλουν για λίγο το χρόνο και δίνουν παραπάνω χώρο στα νοήματα της ανάγνωσης που κάναμε πάνω στο κείμενο.

-Τι θα έχει να δει και να ζήσει ο θεατής βλέποντας την παράσταση;
Επιδιώξαμε να στήσουμε μία μουσική κωμωδία, μία σύγχρονη παράσταση με πολιτικό στίγμα μέσα από κώδικες και φόρμες “παλιού” θεάτρου και έντονης θεατρικότητας και μία αίσθηση από κουκλοθέατρο.

-Λόγοι που πρέπει να έρθει κανείς  να δει την παράσταση.
Για να περάσει καλά, να γελάσει και να προβληματιστεί. Και για να απολαύσει 5 νέους ηθοποιούς σε μία πολύ απαιτητική παράσταση για αυτούς.

Ευχαριστούμε. Καλή Επιτυχία.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Με τον «Κατάδικο» του Κων. Θεοτόκη ξεκινά το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης την διαδικτυακή προβολή παραστάσεων του
Με τον «Κατάδικο» του Κων. Θεοτόκη ξεκινά το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης την διαδικτυακή προβολή παραστάσεων του
με 0 Σχόλια 697 Views

Το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης οργάνωσε και προγραμματίζει την προβολή  παραστάσεών του, που κάποιος δεν είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει, ή αγαπημένες παραστάσεις που κάποιος θέλει να παρακολουθήσει ξανά, μέσα από το κανάλι του στο you tube:


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή