Η Νατάσσα Μποφίλιου απαντά σε ερωτήσεις αναγνωστών της Κουλτουρόσουπας.

20784 Views
Η Νατάσσα Μποφίλιου απαντά σε ερωτήσεις αναγνωστών της Κουλτουρόσουπας. Η Νατάσσα Μποφίλιου απαντά σε ερωτήσεις αναγνωστών της Κουλτουρόσουπας.

Μία ερμηνεύτρια φαινόμενο για τη γενιά της. Σπούδασε πιάνο και μουσική, πέρα από τις σπουδές της στη Νομική, και από μικρή ασχολήθηκε με το τραγούδι. Από το 2004 άρχισε να συμμετέχει σε ακροάσεις, ενώ το 2005 βγήκε σε κυκλοφορία ο πρώτος της δίσκος «Εκατό μικρές ανάσες».

.
Αργότερα, το 2007, έρχεται το «Εν Λευκώ», μία συλλογή τραγουδιών που μίλησε στις καρδιές όλων. Συγκριτικά με το νεαρό της ηλικίας της, καταπλήσσει ο τρόπος που κερδίζει το κοινό της κάθε φορά και σε κάθε εμφάνισή της, ενώ η μοναδική της χροιά δε χρειάζεται καν περαιτέρω περιγραφές πλέον. Οι συμμετοχές, οι εμφανίσεις και τα album συνεχίζουν με επιτυχία μέχρι που φτάνουμε στο σήμερα, στην «Άνω Τελεία» και την παράσταση «Πάμε Ξανά»…
.

Η Νατάσσα Μποφίλιου απαντά στη νέα συνεντευξιακή στήλη της Κουλτουρόσουπα όπου όλες οι ερωτήσεις που της έχουν τεθεί, είναι αποκλειστικά των αναγνωστών μας. Γιατί τον πρώτο και τελευταίο λόγο εδώ, τον έχουν οι Αναγνώστες της «Κ».

.

-Ποιο είναι το μότο σου και ποια λόγια έχεις συνέχεια στο μυαλό σου (είτε συμβουλή είτε "απόφθεγμα");  [ρωτά η Τσαμπίκα-Χριστίνα Κάππα].
Κάποτε έλεγα -να μη φοβάσαι τα όνειρα σου-. Τώρα λέω ακόμη -να μην ελπίζεις, να πιστεύεις-.
.
-Ποια περίοδος της ζωή σου έχεις  πονέσει περισσότερο και πως ήταν τα εφηβικά σου χρόνια;  [ρωτά η Κωνσταντίνα Δρακομαθιουλάκη]
Στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής μου. Άργησα να την ξεπεράσω αυτή την περίοδο, αλλά πια κοιτώ με τρυφερότητα εκείνα τα χρόνια καθώς με βοήθησαν να μάθω πολλά και χρήσιμα για τον ίδιο μου τον εαυτό. 
Η εφηβεία μου από την άλλη ήταν υπέροχη, μες στην χαρά και τη ξενοιασιά. Ήμουν ήρεμη και ευχάριστη ως έφηβη, σε αντίθεση με τη συνήθη συμπεριφορά των εφήβων.
.
-Νατασσούλα μου, πέρα από την αναμφισβήτητα μαγική φωνή σου, θεωρώ ότι με τα λόγια και τα έργα σου έχεις κερδίσει ολοκληρωτικά την καρδιά μας. Πες μου, ποιος ή ποιοι ήταν οι μέντορες που σε καθοδήγησαν να υιοθετήσεις αυτήν τη στάση ζωής όσον αφορά την κοινωνική σου ευαισθησία και τα πολιτικά σου φρονήματα; [ρωτά η Ηρώ Σωμαθιανού].
Ευχαριστώ παρά πολύ για όλα αυτά τα καλά λόγια κατά αρχήν! Κάνω απλώς, αυτο που αισθάνομαι ως υποχρέωση και διεκδίκηση για την ατομική μου ελευθερία ώστε να επιλέγω και να ζω ευτυχισμένα. Αυτο συνεπάγεται την ελευθερία και ισότητα όλων. Σαφώς η οικογένεια μου κι ο τρόπος που με μεγάλωσαν έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της ψυχικής μου διάθεσης σύμφωνα με τα οποία πορεύομαι στη ζωή. 

-Η παρουσία σου μοιάζει βγαλμένη από άλλη εποχή.. Αν σου έλεγαν, "Νατάσσα υπάρχει χρονομηχανή, μπορείς να πας και να ζήσεις σ' όποια εποχή θέλεις... ", ποια θα διάλεγες και γιατί ; [ρωτά η Αναστασιάδου Ζωή].
Κάθε μια έχει την γοητεία και τις δυσκολίες της... Δε θα έλεγα ότι θα θέλα να ζω σε άλλη εποχή. Αν είχα επιλογή θα έφτιαχνα μια εποχή με ο,τι καλύτερο από κάθε μια! 
.
-Πως σου αρέσει να ξεκουράζεσαι και να χαλαρώνεις και τι κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;
[ρωτά ο Παύλος Παπαχρήστου]
Μου αρέσει να είμαι μαζί με τους ανθρώπους μου. Να πίνουμε καφέδες, να συζητάμε, να βλέπουμε σινεμά, θέατρο, να διαβάζουμε βιβλία... 

-Ποιο είναι το πιο τρελό πράγμα που έχεις κάνει ποτέ και μπορείς να το μοιραστείς μαζί μας; [ρωτά η Δήμητρα Πάντα].
Μου ζητάς να εκτεθώ ανεπανόρθωτα και δεν θα το κάνω! 
.
.
-Είναι η πρώτη φορά που μας δίνει δυνατότητα ένα Μέσο να ρωτήσουμε ευθέως τον καλλιτέχνη και ελπίζω να επιλεγεί η ερώτηση μου. Σε έχει εκνευρίσει ποτέ θαυμαστής από την μεγάλη του αγάπη για σένα και ποια είναι τα όρια σου απέναντι τους; [ρωτά η Κλειώ Παπαναστασίου].
Με εκνευρίζει όταν αυτή η 'αγάπη' ξεπερνά τα όρια του σεβασμού της προσωπικότητας μου, της προσωπικής μου ζωής και της ευγένειας κι αυτο... γιατί απλά δεν είναι αγάπη. Δε συμβαίνει συχνά. Κι είμαι ευτυχής γι αυτο. Το κοινό μας μας αγαπά και το αγαπάμε με αλήθεια. 

-Είχα διαβάσει σε μια παλαιότερη συνέντευξη σου ότι όταν τραγουδάς επιλέγεις στο μυαλό σου ένα άτομο από το κοινό και τραγουδάς γι αυτό το άτομο. Σε τι σε βοηθά αυτό και πως προέκυψε; [ρωτά η Ευαγγελία Κακάλη].
Βρίσκω διάφορους τρόπους να κρατώ τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον μου αμείωτο σε κάθε live! Να ξανά χτιζονται οι ερμηνείες μου από την αρχή. Τα πρόσωπα είναι το κλειδί σε αυτή μου την προσπάθεια. 
 .
-Πως διαχειρίζεσαι όλη την αυτή την κατάθεση συναισθημάτων πάνω στην σκηνή καθώς το πάθος που εκφράζεις αγγίζει ευαίσθητες χορδές και μεταφέρεται... σαν ψυχανάλυση στον κόσμο; [ρωτά η Αμαλία Γιαννούλη].
Κάνω αυτο που νιώθω και εκφράζω την ψυχή μου μέσα από τη μουσική... Δεν ξέρω άλλο τρόπο. Για μένα λειτουργεί απόλυτα ψυχαναλυτικά και λυτρωτικά... Εύχομαι κι ελπίζω να δημιουργεί κάτι όμορφο και στις ψυχές αυτών που απευθυνόμαστε. 

-Νατάσσα μου πρώτη φορά σε άκουσα το 2012 να ερμηνεύεις το "Εν Λευκώ". Εγώ που χρόνια γύρευα το στίχο που θα εξηγήσει τη βουβή ζωή μου, εκείνη τη μέρα τον βρήκα! Κάθε φορά που ακούω να το ερμηνεύεις νιώθω ότι μας καταθέτεις τη ψυχή σου.. Θα ήθελα λοιπόν να μοιραστείς μαζί μας τι είναι αυτο που σε αγγίζει πιο πολύ σε αυτό το τραγούδι; [ρωτά η Μαριάννα Μωυσίδου].
Νομίζω πως αυτο το τραγούδι μας κάνει όλους να νιώθουμε το ίδιο πράγμα... Δεν έβρισκα, δε βρίσκαμε ακριβώς τα λόγια... Ο Γεράσιμος όμως τα βρήκε.

-Αναμφισβήτητα τα τραγούδια που ερμηνεύεις βγάζουν ένα πάθος ψυχής. Παράλληλα όμως εκπέμπουν μία μελαγχολία και ανεκπλήρωτα συναισθήματα. Εσύ όταν βγαίνεις στη σκηνή νιώθεις το ίδιο συναίσθημα; [ρωτά η Γραμματική Δασοπούλου].
Και αυτο άλλα και πολλά άλλα...
Ελπίδα,
φως,
έρωτα,
δύναμη,
πάθος. 

-Αγαπητή Νατάσσα γιατί το τραγούδι "Άνω τελεία" -όπως και ο δίσκος αντίστοιχα- είχε αυτόν τον τίτλο αφού οι στίχοι αναφέρονται σε μια "κλασσική, τυπική, άκακη τελεία" και όχι σε μια "άνω τελεία"...;  Ουσιαστικά θέλω να πω ότι δεν διευκρινίζεται ο όρος "άνω", δεν υπάρχει μέσα στους στίχους του τραγουδιού. Πως προέκυψε; Αυτό! Ευχαριστώ πολύ! [ρωτά η Βασιλεία Τζίνα].
Αυτή την ερώτηση θα έπρεπε να στην απαντήσει ο Γεράσιμος! Νομίζω όμως πως το νόημα είναι πως θα ήθελες την τέλεια, αλλά τελικά καταφέρνεις μόνο την άνω τέλεια. Έτσι όπως γίνεται συνήθως στους μεγάλους ανεκπλήρωτους έρωτες. 

-Θα τολμούσες να συνεργαστείς με καλλιτέχνη εντελώς διαφορετικού ρεπερτορίου από του δικού σου, όπως π.χ η Δέσποινα Βανδή  και πως κρίνεις το τηλεοπτικό «Τhe Voice» [ρωτά η Σούζη Μακαρατζή].
Δεν είναι θέμα τόλμης. Είναι θέμα αισθητικής. Θα συνεργαζόμουν και συνεργάζομαι με ανθρώπους που θα έχουμε μια κοινή αισθητική και έναν κοινό τρόπο που βλέπουμε τη μουσική και τα πράγματα. Όσο για το 'the voice', δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν το έχω παρακολουθήσει καθόλου. 

-Πότε θα σε δούμε στο εξωτερικό, μας έχεις ξεχάσει… υπάρχουμε και εμείς…[ρωτά ο Δημήτριος Κώστας από Αγγλία].
Ποτέ δεν σας ξεχνώ! Ετοιμαζόμαστε σύντομα για μακρινά ταξίδια! 
.
-Η προσμονή για τις εμφάνιση σου στη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλη, πες μου τι θα μας παρουσιάσεις; Καμιά έκπληξη; [ρωτά η Ελένη Καρρά].
Δεν θα σου πω. Θα στο κρατήσω για έκπληξη! 
.
Ευχαριστούμε ΟΛΟΥΣ τους ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ μας για την τεράστια συμμετοχή τους με ερωτήσεις στην Ν.Μ. Μια συνεντευξιακή στήλη από εσάς για σας. Ακολουθούν και άλλες.
.

«Πάμε Ξανά» στη νέα παράσταση της ΝΑΤΑΣΣΑΣ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ. Για όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου στο FIX FACTORY OF SOUND. 

Η Νατάσσα Μποφίλιου μεταφέρει τη νέα της παράσταση που έκλεψε αυτό το χειμώνα τις εντυπώσεις, από το λιμάνι του Πειραιά σε αυτό της Θεσσαλονίκης και εγκαθίσταται για 4 μόνο παραστάσεις, από το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου και για όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου στο ολοκαίνουργιο FIX FACTORY OF SOUND.

Η παράσταση «Πάμε ξανά», χωρισμένη σε δύο μέρη, ταξιδεύει το θεατή από τα λιμάνια της Ευρώπης σε αυτά της Ελλάδας, δημιουργώντας μια γέφυρα ανάμεσα σε εποχές, χώρες, ατμόσφαιρες και συναισθήματα.
.
Ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στήνουν ένα απρόβλεπτο ακουστικό πρόγραμμα με στόχο να κάνουν τα τραγούδια του ρεπερτορίου τους αγνώριστα, αλλά και να πειραματιστούν με γνωστά και μη εξαιρετέα κομμάτια της ελληνικής μουσικής σκηνής.
Στο ταξίδι τους μεταφέρουν για πρώτη φορά και τα ολοκαίνουργια τραγούδια της πρόσφατης συνεργασίας της Νατάσσας με το σημαντικό συνθέτη Στάμο Σέμση, που έχουν ήδη ξεχωρίσει κι αγαπηθεί από κοινό και ραδιόφωνα.
* Το album “Άνω Τελεία” κυκλοφορεί από την Feelgood Records
Επιμέλεια προγράμματος: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Ενορχηστρώσεις: Θέμης Καραμουρατίδης
Ήχος: Γιάννης Παξεβάνης
Σχεδιασμός & χειρισμός Φωτισμών: Αλέξανδρος Προδρόμου
Φωτογραφίες: Βάσια Αναγνωστοπούλου, Γιώργος Γερανιός
Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς
 
Παίζουν οι Μουσικοί:
Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης
Τύμπανα – Κρουστά: Φοίβος Κουντουράκης
Κιθάρες – Μπουζούκι: Σωτήρης Καστάνης
Μπάσο: Γιώργος Μπουλντής
Τσέλο: Άρης Ζέρβας
Βιολί – Μαντολίνο: Δημήτρης Κουζής
Πότε;  Τα Σάββατα του Φεβρουαρίου (1/2 , 8/2 , 15/2 , 22/2)
Που;Στο Fix Factory of Sound - Θεσσαλονίκη
26ης Οκτωβρίου 15, fixfactoryofsound.gr,
Τηλέφωνα κρατήσεων και πληροφοριών 2310 500670, 2310 504014, 6986 924600)
 
Προπώληση εισιτηρίων στην τιμή των 7€  στα παρακάτω σημεία:
Public(Τσιμισκή 24, τηλ.2310 227 288 και Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos, τηλ.2310 472 633)
Stereodisc(Αριστοτέλους 4, τηλ.2310 262912)
Cafe Έντεχνον (Ι.Δελλιου 4, Πλ.Συντριβανίου, τηλ.2310 280 553)
Bar Σάρωθρον (Κατούνη 17, Λαδάδικα, τηλ.2310 538 282)
Και επίσης μέσω των επιχειρήσεων:
“SevenSpotsκαι Βιβλιοπωλεία “Παπασωτηρίου”
Εισιτήρια επίσης μπορείτε να προμηθευτείτε μέσω του site: Viva.g
Ταμείο: 8€
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
.
 Χορηγός επικοινωνίας


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Συνέδριο για τις αρχαιολογικές εργασίες των ετών 2019-2020 στη Μακεδονία και τη Θράκη
Συνέδριο για τις αρχαιολογικές εργασίες των ετών 2019-2020 στη Μακεδονία και τη Θράκη
με 0 Σχόλια 507 Views

Αρχαιολόγοι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, των Πανεπιστημίων και των ξένων Αρχαιολογικών Σχολών θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ανασκαφών τους

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή