Η ηθοποιός και μουσική ερμηνεύτρια Μελίνα Μποτέλλη μιλά (ζωντανά) στην Κουλτουρόσουπα για όλα.

2785 Views
Η ηθοποιός και μουσική ερμηνεύτρια Μελίνα Μποτέλλη μιλά (ζωντανά) στην Κουλτουρόσουπα για όλα. Η ηθοποιός και μουσική ερμηνεύτρια Μελίνα Μποτέλλη μιλά (ζωντανά) στην Κουλτουρόσουπα για όλα.

.

Συνέντευξη στον Γιάννη Τσιρόγλου

 
 
Η πορεία της μεγάλη και αναμφισβήτητα σπουδαία καθώς στο ενεργητικό της καταγράφει συνεργασίες με κορυφαίες προσωπικότητες της Τέχνης, συναντήσεις με μεγάλους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε έργα της παγκόσμιας δραματουργίας και σε όλα αυτά, μια αναγνωρισιμότητα που την κατέταξε στο πάνθεον των μεγάλων δημιουργών που παρήγαγαν καλλιτεχνικό έργο και όχι εικόνα...
 
Και αλήθεια είναι πως η ενασχόλησή της με την υποκριτική ήταν ένα μόνο μέρος καθώς ο χορός, η μουσική, το τραγούδι, η διδασκαλία και η συγγραφή αποτέλεσαν άλλο ένα πάζλ της πληθωρικής καλλιτεχνικής προσωπικότητας της.
 
.
Ισως δεν θα μπορούσε κι αλλιώς! Τόσο η ανάγκη για επιβίωση στα πρώτα δύσκολα χρόνια, όσο και η μεγάλη δυνατότητα που της δόθηκε ως αριστούχα μαθήτρια του Εθνικού θεάτρου, το πέρασμά της στο θέατρο Τέχνης αλλά και στο Αμφιθέατρο, και συνεργαζόμενοι αργότερα με μυθικούς σκηνοθέτες, ο δρόμος της δημιουργίας ήταν αυτοσκοπός. Βέβαια, χωρίς μελέτη, αφοσίωση και εργατικότητα τίποτα δεν κατακτιέται εύκολα. Γι' αυτά ανιδιοτελώς πάλεψε σκληρά και μόχθησε.
 
Και η δικαίωση δεν άργησε να έρθει αλλά προηγήθηκε ο σεβασμός και η εκτίμηση προς το πρόσωπο μιας πολυσχιδούς προσωπικότητας που με ό,τι καταπιανόταν, το έφερνε με επιτυχία εις πέρας και παράλληλα μια άλλη επιτυχία, ίσως να ήταν και η μεγαλύτερη: Ο θαυμασμός και η αγάπη του κόσμου.
 
.
Κοντά σε όλα αυτά δεν αποποιήθηκε τον χαρακτήρα της σταρ και δεν αρνήθηκε να δοκιμαστεί σε εντελώς διαφορετικά είδη θεάτρου ερμηνεύοντας ρόλους τραγικούς, δραματικούς, κωμικούς, από αρχαία τραγωδία έως μιούζικαλ, από κλασσικό θέατρο μέχρι και επιθεώρηση. Η τηλεόραση και ο κινηματογράφος είναι ένα κεφάλαιο εξαιρετικά σημαντικό στην καριέρα της που της πρόσφεραν μεγάλες επιτυχίες άλλο τόσο και οι συναυλίες δίπλα σε κορυφαίους συνθέτες.
 
Ωστόσο σήμερα αποτραβηγμένη από τα φώτα της δημοσιότητας (αλλά όχι απομονωμένη), είναι εδώ, ανοιχτή σε προτάσεις και συχνά πυκνά αναλαμβάνει η ίδια δικές της παραγωγές που έχουν βέβαια την υπογραφή της.
 
.
Καλή ώρα ο θεατρικός μονόλογος «Δυο γυμνά άσπρα χέρια» που είναι αφιερωμένος στους δασκάλους όλων των τεχνών. Ένας ύμνος στην Μητρότητα και την τέχνη της Μουσικής που θα παρουσιαστεί για δυο μοναδικές παραστάσεις, Σάββατο 30 Νοεμβρίου και Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, στο Βαφοπούλειο Θέατρο.
 
Γι όλα τα παραπάνω (κι ακόμα περισσότερα), ήρθε επιτέλους και η στιγμή να συνομιλήσουμε με τη σπουδαία ερμηνεύτρια που τόσο αγαπάμε και θαυμάζουμε.
 

Η ηθοποιός και μουσική ερμηνεύτρια Μελίνα Μποτέλλη μιλά (ζωντανά) στην Κουλτουρόσουπα για όλα.

 
/
Και για να μη χαθείτε στην ηχογράφηση... μεταξύ άλλων…
 
-Από την μέχρι τώρα πορεία σας, σε ποιο βαθμό νιώθετε δικαιωμένη σε σχέση με τους αρχικούς σας στόχους; (στο 01:07).
 
-Ανάμεσα στις συνεργασίες σας όλα αυτά τα χρόνια, ξεχωρίζετε κάποια που υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική και επηρέασε την πορεία σας; (02:30)
 
- Έχετε συμβιβαστεί ποτέ σε σχέσεις επαγγελματικές ή προσωπικές σε σημείο να σας πνίγει αυτό; (09:00)
 
- Νιώσατε ποτέ ανασφάλεια για τον εαυτό σας ή τις επιλογές σας; (10:21)
 
-Υπήρξαν στιγμές που νιώσατε «εγκλωβισμένη» ή ότι το αποτέλεσμα δεν σας εκπροσωπούσε πλήρως; Αν μετανιώσατε για κάποια; (10:28)
 
-Πέρα από το απαραίτητο ταλέντο, ποια στοιχεία του χαρακτήρα ή ποιους άλλους παράγοντες κρίνετε ως καθοριστικούς για την καταξίωση ενός καλλιτέχνη; (12:06)
 
- O παράγων τεχνική – σπουδές και ο παράγων έμφυτο ταλέντο; (13:38)
.
-Σε περίπτωση τυχόν αποτυχίας ή τυχόν κακής κριτικής, συνήθως πώς διαχειρίζεστε παρόμοιες καταστάσεις και με ποια συναισθήματα; (19:51)
 
-Έχετε νιώσει ποτέ ότι η αυτόνομη τέχνη της μουσικής, πιθανόν να «καπελώνεται» ενίοτε από την εικόνα ή τη σκηνική δράση, χάνοντας τη δυναμική της; (22:28)
 
-Σχετικά με την ελευθερία στην τέχνη, εκφρασμένη ενίοτε με ακρότητες σε διάφορα επίπεδα, εσείς προσωπικά την ερμηνεύετε ως απεριόριστη ή θα θέτατε κάποια όρια και με ποια κριτήρια; (23:53)
  
-Τι θα λέγατε σε ένα παιδί, σ’ ένα νέο που τώρα θέλει να ξεκινήσει τη μουσική; Τι θα τον συμβουλεύατε, για ποιο λόγο αξίζει να ασχοληθεί και να δουλέψει σκληρά για τη μουσική; (25:04)
 
-Υπάρχει σεβασμός από τους νέους τραγουδιστές στους παλιούς; (28:18)
.
-Γιατί δεν συνεργάστηκε με το ΚΘΒΕ; (29:46)
 
-Μιλώντας για τον κλάδο των ηθοποιών και τις ιδιαιτερότητές του, πώς θα αξιολογούσατε τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα; (31:20)
 
-Για τα ««Δυο γυμνά άσπρα χέρια» στο Βαφοπούλειο Θέατρο. (38:26)
 
-Αν σας ζητούσαμε τρεις ή περισσότερες αξίες που για σας σημαίνουν το «νόημα της ζωής», ποιες θα ήταν αυτές; (43:17)
.
-k-
 
ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ
«ΔΥΟ ΓΥΜΝΑ ΑΣΠΡΑ ΧΕΡΙΑ» της Μελίνα Μποτέλλη.
Πρεμιέρα: Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019.
Ενας θεατρικός μονόλογος ύμνος στην Μητρότητα και την τέχνη της Μουσικής. Τέχνη χωρίς σύνορα.

Σκηνοθεσία: Μελίνα Μποτέλλη.
Ερμηνεύουν: Μελίνα Μποτέλλη.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 8 μμ, Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στις 6 μμ.
.

.

Δείτε αυτά:
 
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη, κλικ εδώ.
-Θέατρο: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Συναυλίες: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Σινεμά: Είδαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
-Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, κλικ εδώ.
.
-Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία, κλικ εδώ.
 
Ακολουθήστε μας στα social media
       


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή