Η σκηνοθέτις ΑΝΝΙΤΑ ΓΚΑΪΤΑΤΖΗ εξηγεί γιατί ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ είναι μια παράσταση λαϊκό πανηγύρι... Πρεμιέρα 30/11 από το ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΙΟΝΙ.

729 Views
Η σκηνοθέτις ΑΝΝΙΤΑ  ΓΚΑΪΤΑΤΖΗ εξηγεί γιατί ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ είναι μια παράσταση λαϊκό πανηγύρι... Πρεμιέρα 30/11 από το ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΙΟΝΙ. Η σκηνοθέτις ΑΝΝΙΤΑ ΓΚΑΪΤΑΤΖΗ εξηγεί γιατί ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ είναι μια παράσταση λαϊκό πανηγύρι... Πρεμιέρα 30/11 από το ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΙΟΝΙ.

Η σκηνοθέτις ΑΝΝΙΤΑ  ΓΚΑΪΤΑΤΖΗ εξηγεί γιατί ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ είναι μια παράσταση λαϊκό πανηγύρι... Πρεμιέρα 30/11 από το ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΙΟΝΙ.

Τι πρόκειται να δούμε και γιατί να πάμε να το δούμε; Πρόκειται για τη συνεντευξιακή «στήλη» "5 χρηστικές ερωτήσεις" που αφορά παραστάσεις θεάτρου, χορού, σταντ απ και άλλων δράσων πριν την πρεμιέρα τους. Απλές και συγκριμένες ερωτήσεις ώστε να κατατοπίσει το θεατή πριν δει την παράσταση.

Θέσαμε 5 χρηστικές ερωτήσεις στην ΑΝΝΙΤΑ ΓΚΑΙΤΑΤΖΗ, σκηνοθέτρια της παράστασης "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ" του Ι. Καμπανέλλη που θα παρουσιαστεί απο την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 στον Πολυχώρο Νοdo Junior. Για να ξέρετε τι θα δείτε...

-Περί τίνος πρόκειται;
Είναι ένα θεατρικό έργο επίκαιρο, όσο ποτέ,  ένα έργο ντοκουμέντο που αναφέρεται με σατυρικό και δραματικό τρόπο στην νεότερη ελληνική ιστορία από την Τουρκοκρατία μέχρι και την Γερμανική κατοχή. Αλλά και το ίδιο το έργο γράφει ιστορία αφού η πρώτη του πρεμιέρα γίνεται μέσα στην δικτατορία με τις γνωστές συνέπειες για τους πρώτους δημιουργούς της παράστασης.

-Δυο λόγια για την παράσταση.
 Μια παράσταση λαϊκό πανηγύρι... που μέσα από τον αυτοσαρκασμό, σάτιρα, γέλιο και δάκρυ μιλά για τους καημούς και τα όνειρα της φυλής μας, για προδομένους αγώνες κι ελπίδες αλλά πάνω απ'  όλα μιλά για την ομορφιά αυτού του λαού που πιστεύει, αγωνίζεται και πάντα, κάπως, ¨ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ¨ 

-Αν σας ρωτούσαν, ποιο είναι το στίγμα της; Τι θα απαντούσατε;
Πρόκειται για ένα έργο που έχει μέσα του τους σπόρους της λαϊκής μας τέχνης. Αν και αναφέρεται στην ιστορία δεν περιγράφει στείρα γεγονότα, δεν είναι φιλολογικό και καθόλου εγκεφαλικό. Είναι ένα έργο ρωμαίικο, ζεστό.

.-Τι θα έχει να δει και να ζήσει ο θεατής βλέποντας την παράσταση;
Ο θεατής θα νοιώσει, διάφορα συναισθήματα, θα γελάσει πολύ και θα συγκινηθεί έντονα για τα δεινά αυτού του τόπου. Θα πικραθεί και ίσως θυμώσει για τα "γελάσματα" και τις προδοσίες αυτού του λαού μα.. πάνω απ'  όλα θα νοιώσει χαρά, ευγνωμοσύνη, περηφάνεια, συγκίνηση και ίσως αφυπνισθεί ακούγοντας τον
Κολοκοτρώνη να του λέει: "κάμετε το δικό σας δρόμο, πάτε μπροστά κι αγωνιστείτε"…

-Λόγοι που πρέπει να έρθει κανείς να δει την παράσταση.

-------------

-Ευχαριστούμε. Καλή επιτυχία.

-ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κοίτα μην αρρωστήσεις: 12 καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις της πανδημίας στο Μπενσουσάν Χαν
Κοίτα μην αρρωστήσεις: 12 καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις της πανδημίας στο Μπενσουσάν Χαν
με 0 Σχόλια 411 Views

Οι σημερινές καλλιτεχνικές αναπαραστάσεις του εγκλεισμού και της εμπειρίας της διαρκούς απειλής, με τη μορφή ενός πλήθους «ημερολογίων πανδημίας» στέκονται διστακτικά στο σταυροδρόμι της τέχνης, της πολιτικής και της ιατρικής.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή