Για τη παράσταση που έχει σχέση με το πέος ή αλλιώς «Γ.Τ.Π.», ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Λεβαντής μιλά στο Kulturosupa.gr

587 Views
Για τη παράσταση που έχει σχέση με το πέος ή αλλιώς «Γ.Τ.Π.», ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Λεβαντής μιλά στο Kulturosupa.gr Για τη παράσταση που έχει σχέση με το πέος ή αλλιώς «Γ.Τ.Π.», ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Λεβαντής μιλά στο Kulturosupa.gr

Για τη παράσταση που έχει σχέση με το πέος ή αλλιώς «Γ.Τ.Π.», ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Λεβαντής μιλά στο Kulturosupa.gr 

Ιστορίες πέους, ή για το πέος, με αιτία το πέος ή σε σχέση με το πέος. Όλα όσα θέλατε ή πρέπει να μάθετε για το πέος, με σεβασμό πρωτίστως στο ίδιο αλλά και στους θαυμαστές του.

Για τη θεατρική παράσταση «Γ.Τ.Π.»,  που θα παίζεται από 20 Φεβρουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Σταθμός Θέατρο, ο ηθοποιός (συγγραφέας & σκηνοθέτης της παράστασης), Κωνσταντίνος Λεβαντής, μιλά στο Kulturosupa.gr ώστε να ξέρετε τι θα δείτε…

1. Ποιο είναι με δυο λόγια το θέμα που πραγματεύεται η παράσταση;
Η παράσταση πραγματεύεται την κοινή πορεία του άντρα με το πέος του. Πολλοί τύποι αντρών, με διαφορετικού τύπου πέος και όλες οι διαφορετικές σχέσεις που δημιουργούνται.

2. Τί θα μπορούσατε να αποκαλύψετε από την υπόθεσή της;
«Ραχοκοκαλιά» της παράστασης είναι ένας πιτσιρικάς. Βλέπουμε την ενηλικίωσή του από τα 3 ως την φάση που πάει φαντάρος. Σε κάθε ηλικιακή του φάση βλέπουμε τον ρόλο που παίζει στην ζωή του το πέος του. Παράλληλα, βλέπουμε τις ιστορίες διαφόρων αντρών αλλά και ένα ολοζώντανο πέος 1,85 επί σκηνής στον ρόλο του παρουσιαστή. Και μια πινελιά μιούζικαλ…

3. Ποια ήταν η αφορμή που  ενέμπνευσε τη συγγραφή ή το ανέβασμά της;
Αφορμή για την συγγραφή του έργου ήταν το «Αιδοίων Μονόλογοι». Με την διαφορά πως εμείς μιλάμε για το πέος και είμαστε κατά βάση αστείοι κι όχι στενόχωροι όπως η αντίστοιχη παράσταση για το γυναικείο φύλο.

4. Μιλώντας για τον στόχο, τί θα θέλατε να μεταφέρετε στον θεατή;
Θα θέλαμε πρώτα και πάνω από όλα να απενοχοποιήσουμε την λέξη πέος. Αρχαία λέξη, σε ουδέτερο γένος και επιστημονικός όρος για το ανδρικό όργανο.

5. Υπάρχει αναφορά στο σήμερα και πόσο σημαντικό θεωρείτε αυτό το στοιχείο; 
Η παράσταση είναι όχι απλά σημερινή, είναι απόλυτα διαχρονική. Αφορά όποιον έχει, είχε ή θέλει πέος. Για ιδία χρήση ή για ικανοποίηση. Αφορά τους πάντες, χθες, σήμερα και αύριο.

6. Αν σας ζητούσαμε να την «κατατάξετε σε κατηγορία», πώς θα τη χαρακτηρίζατε;
Η παράσταση είναι κατά βάση κωμωδία. Το μεγαλύτερο μέρος αντιμετωπίζει το θέμα και τους χαρακτήρες με χιούμορ. Υπάρχουν και κάποιες μικρές, σύντομες λιγότερο κωμικές αναφορές, μιας και τίποτα στην ζωή δεν είναι μόνο ευχάριστο. Αλλά μικρές…

7. Ποιο θεωρείτε το πιο δυνατό της σημείο και γιατί;
Το πιο δυνατό σημείο της παράστασης είναι η ταύτιση του θεατή. Κάτι από όλα όσα θα δει και θα ακούσει, ο οποιοσδήποτε θεατής θα  αναγνωρίσει πράγματα που τον αφορούν ή που γνωρίζει και θα ταυτιστεί σε κάποια σημεία αναγκαστικά. Είτε είναι άντρας είτε γυναίκα.

8. Τί σας δυσκόλεψε περισσότερο κατά την προετοιμασία;
Οι δυσκολίες ήταν πάντα και μόνο οικονομικής φύσης ως προς την παραγωγή, τις οποίες βρήκαμε τρόπο να λύσουμε. Και το να περιορίσουμε την παράσταση σε διάρκεια. Υπήρχε πολύ υλικό.

9. Θέλετε να μοιραστείτε κάτι ενδιαφέρον από τα παρασκήνια της παράστασης;
Το πιο αστείο είναι πως βάση θέματος, ότι λέμε πλέον μπορεί να εκληφθεί ως διφορούμενο και είναι πολύ αστείο για εμάς να προκύπτουν ατάκες από το πουθενά. Επίσης ήταν πολύ αστεία η διαδικασία της φωτογράφησης για την αφίσα, ειδικά για την εκδοχή που δεν κυκλοφορήσαμε τελικά.

10. Αν ήσασταν θεατής για ποιους λόγους θα την επιλέγατε;
Θα την επέλεγα επειδή είναι πολύ ειλικρινής δουλειά, πολύ άμεση, πολύ δουλεμένη και αγαπημένη από όλους τους συντελεστές. Αν κάποιος αντέχει να δει στο θέατρο κάτι πέραν του Shakespeare, τότε θα περάσει πραγματικά πολύ καλά. Και θα μας συστήσει και στους φίλους του.

11. Υπάρχει ενδεχόμενο να δει και η Θεσσαλονίκη την παράσταση;
Ναι. Αν όλα πάνε καλά θα είμαστε Θεσσαλονίκη στις αρχές Μάη.

Ευχαριστούμε. Kαλή επιτυχία.
 

Πληροφορίες για τη παράσταση ΕΔΩ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Με τον «Κατάδικο» του Κων. Θεοτόκη ξεκινά το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης την διαδικτυακή προβολή παραστάσεων του
Με τον «Κατάδικο» του Κων. Θεοτόκη ξεκινά το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης την διαδικτυακή προβολή παραστάσεων του
με 0 Σχόλια 697 Views

Το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης οργάνωσε και προγραμματίζει την προβολή  παραστάσεών του, που κάποιος δεν είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει, ή αγαπημένες παραστάσεις που κάποιος θέλει να παρακολουθήσει ξανά, μέσα από το κανάλι του στο you tube:


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή