O «ευτυχισμένος» Άνθιμος Κατιρτζόγλου μιλά στην Κουλτουρόσουπα για όλα.

3131 Views
O «ευτυχισμένος» Άνθιμος Κατιρτζόγλου μιλά στην Κουλτουρόσουπα για όλα. O «ευτυχισμένος» Άνθιμος Κατιρτζόγλου μιλά στην Κουλτουρόσουπα για όλα.


.
.
 Συνέντευξη στον Γιάννη Τσιρόγλου
 
 
Ο όρος θίασος χρησιμοποιούνταν παλιότερα από ηθοποιούς που με τα χρόνια στο θεατρικό μετερίζι είχαν φτιάξει όνομα στη πιάτσα, είχαν γίνει δηλαδή πρωταγωνιστές, άρεσαν στον κόσμο, δηλαδή γέμιζαν τις αίθουσες και κάποιοι είχαν και δικό τους θέατρο να παίζουν τις παραστάσεις τους. Στα μέρη μας σπάνια λειτούργησε ο όρος, καθώς μετρημένοι στα δάχτυλα ήταν οι ηθοποιοί - κράχτες (
με την καλή έννοια
) που είχαν τη δυναμική να σχηματίσουν δικό τους θίασο στη Θεσσαλονίκη.
 
Σήμερα, όσο μεγάλες φίρμες και να’ ναι δεν το μοστράρουν καν στην ταμπέλα των θεάτρων, μάλλον ακούγεται παλιομοδίτικος, ωστόσο εγώ, που είμαι της παλιάς φουρνιάς συνάμα μου αρέσει αυτή η λέξη, θα το κοτσάρω σε ένα νέο πρόσωπο που δραστηριοποιείται ενεργά τα τελευταία χρόνια στο χώρο και κάνει ακριβώς ότι έκαναν και οι παλιότεροι.
.
Έχει δικό του θίασο.
 
.
Και έχει δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα θεατρική κατάσταση με έργα που γράφει αποκλειστικά μόνος του, τα σκηνοθετεί, πρωταγωνιστεί και έχει βέβαια, τον απόλυτο έλεγχο και συντονισμό. Για την προσπάθεια του αυτή, και τηρουμένων των –τοπικών- αναλογιών, έχει αποκτήσει ένα σταθερό κοινό που παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε χρονιά όλες τις παραγωγές του. Πέρα από την ποιότητα των παραστάσεων παραμένει σεμνός, ταπεινός, ποτέ δεν προκαλεί και είναι ένας ακόμη λόγος να τον θαυμάζω.
 
Για φέτος ο τίτλος της νέας του παράστασης είναι το λιγότερο προκλητικός, ταυτόχρονα και ποθητός για κάθε βασανισμένο Έλληνα! Παρότι γνωριζόμαστε αρκετό καιρό ήταν μια καλή ευκαιρία, να μιλήσουμε στα πλαίσια μιας μεγάλης συνέντευξης που δεν υπήρχε τίποτα σχεδιασμένο και καμιά σημειωμένη ερώτηση.
 
 
Για τη #συγγραφή, τη #θρησκεία, το πρώτο θεατρικό ερέθισμα με παραστάσεις σε νοσοκομεία δίπλα στον πατέρα του, η άλλη αγάπη του για τον κινηματογράφο και τη δημιουργία μικρών ταινιών (7 στον αριθμό έως σήμερα), το κεφάλαιο παραγωγή και αν βγάζουν οι παραστάσεις τα λεφτά τους, το σταριλίκι, οι #σελέμπριτις και με ποιες προϋποθέσεις θα κατέβαινε το «πακέτο» στην #Αθήνα…
 
Σε μια μεγάλη ανοιχτή συζήτηση, δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για καλλιτεχνικές ανασφάλειες, το κόστος μιας αποτυχίας, ενώ για πρώτη φορά αναφέρεται στα τηλέφωνα που έκανε στον ακατανόμαστο του #ΚΘΒΕ και το σοκ που ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει όταν ο μπουγατσατζής του ανέφερε πως στο μαγαζί του επιτρέπει να κολλάνε μόνο αφίσες του ΚουΘουΒουε!!!
 .
.
Λίγο πριν τη σημερινή πρεμιέρα της παράστασης ο «ευτυχισμένος» ηθοποιός, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας Άνθιμος #Κατιρτζόγλου, μιλά στην #Κουλτουρόσουπα για όλα.
.
.
Δείτε το βίντεο
1
.
 
-k-
 
ΑΘΗΝΑΙΟΝ
«6 ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ» του Άνθιμου Κατιρτζόγλου.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 29 Νοεμβρίου
6 άνθρωποι καταφτάνουν στην πύλη αναχώρησης ενός αεροδρομίου. Ένας παπάς, ένας πολιτικός-δικηγόρος, μία υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων-influencer, μία ηθοποιός, ένας τυφλός σπουδαστής και μία πρώην αεροσυνοδός, περιμένουν την αναχώρηση της πτήσης τους για Βαρκελώνη... Είναι -σχεδόν- όλοι άγνωστοι μεταξύ τους, αλλά τους ενώνει μία κοινή πορεία στη ζωή τους.
 
Σκηνοθεσία: Άνθιμος Κατιρτζόγλου.
Ερμηνεύουν: Ανδριάνα Αβραάμ,Χρήστος Γαβριηλίδης, Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος, Άνθιμος Κατιρτζόγλου, Ματίνα Μαλλά, Σοφία Ντιάγκα, Μάρθα Ξάνθου.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο: 21.00. Κυριακή: 20.00
.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή