ΝΙΚΟΛΙΝΑ ΓΚΑΛΛΙΟΥ: «Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ» ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ

367 Views
ΝΙΚΟΛΙΝΑ ΓΚΑΛΛΙΟΥ: «Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ» ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ ΝΙΚΟΛΙΝΑ ΓΚΑΛΛΙΟΥ: «Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ» ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ

Νικολίνα Γκάλλιου: «Ο Νόμος της Σιωπής» είναι μια παράσταση που πρέπει να ζήσεις μέσα στις φύλακες του Γεντί Κουλέ..

-την παράσταση υποστηρίζει χορηγικά η Κουλτουρόσουπα

Τι πρόκειται να δούμε και γιατί να πάμε να το δούμε; Πρόκειται για τη συνεντευξιακή «στήλη» 5 χρηστικές ερωτήσεις που αφορά το θέατρο και τις πρεμιέρες. Απλές και συγκριμένες ερωτήσεις ώστε να κατατοπίσει το θεατή πριν δει την παράσταση.

Θέσαμε 5 χρηστικές ερωτήσεις στην Νικολίνα Γκάλλιου, σκηνοθέτρια της παράστασης "Γεντί Κουλέ. Ο νόμος της σιωπής" η οποία θα παρουσιαστεί στις φυλακές του Γεντί Κουλέ 5, 6 και 7 Ιουνίου

Για να ξέρετε τι θα δείτε...

Περί τίνος πρόκειται;
Ο Νόμος της Σιωπής είναι περισσότερο εμπειρία, παρά παράσταση. Πρόκειται για μία βιωματική ξενάγηση, στην οποία ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ζήσει την πραγματικότητα ενός χώρου που φέρει ιστορία αιώνων. Γνωστές/άγνωστες πτυχές των ανθρώπινων ορίων.

Δυο λόγια για την παράσταση.
Η παράσταση εξελίσσεται σε ένα χώρο ιδιαίτερο που από μόνος του είναι επιβλητικός. Στόχος μας είναι να βιώσει ο θεατής την ατμόσφαιρα που εκπέμπει και να συμμεριστεί την ιστορία του. Δεν πρόκειται για μια ιστορική και «άνετη» παράσταση, αφού ο επισκέπτης καλείται να ζήσει για μια ώρα ανάμεσα στους ένοικους των φυλακών του Επταπυργίου.

Το παρελθόν του χώρου γίνεται για πρώτη και μοναδική φορά παρόν. Ένα παρόν που αποπειράται να μιλήσει για το αέναο και το διαχρονικό.

Αν σας ρωτούσαν, ποιο είναι το στίγμα της. Τι θα απαντούσατε;
Ο Νόμος της Σιωπής είναι μια παράσταση που πρέπει να ζήσεις. Ζεις στο δέρμα σου την υγρασία, τις άδικες συνθήκες, τη σιωπή που όμως σου τρυπάει τα αφτιά. Και αυτό είναι από μόνο του ένα στίγμα.

Τι θα έχει να δει και να ζήσει ο θεατής βλέποντας την παράσταση;
Ο θεατής θα μπορέσει αρχικά να επισκεφθεί και να μάθει την ιστορία του μνημείου. Γιατί δυστυχώς είναι από τα λιγότερο επισκέψιμα μνημεία της πόλης μας. Δεν πρόκειται όμως για μια απλή ξενάγηση. Από την πρώτη στιγμή που θα μπει ο θεατής στο χώρο θα έχει την ευκαιρία να το δει σε πλήρη λειτουργία και να ζήσει σαν μέρος της.

Λόγοι που πρέπει να έρθει κανείς να δει την παράσταση.
Είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Για εμάς συμβαίνει τα τελευταία δυο χρόνια και είμαστε έτοιμοι να το μοιραστούμε μαζί σας.

Ο επισκέπτης παύει να είναι ένας απλός θεατής και γίνεται ο ίδιος ένοικος του Γεντί Κουλέ, των πιο φρικιαστικών φυλακών της Ελλάδας. Γίνεται μέλος του άγραφου νόμου που διέπει την κοινωνία, του νόμου της σιωπής. Προκύπτουν εμπειρίες και συναισθήματα που μοιράζονται την αγωνία των υπόλοιπων κρατουμένων. Ταξιδεύει στο χρόνο και ο χρόνος ταξιδεύει στο παρόν του θεατή.

-Ευχαριστούμε. Καλή επιτυχία.
.
-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή