Η ταλαντούχα ηθοποιός Φωτεινή Λεβογιάννη μιλά στην Κουλτουρόσουπα.

4331 Views
 Η ταλαντούχα ηθοποιός Φωτεινή Λεβογιάννη μιλά στην Κουλτουρόσουπα. Η ταλαντούχα ηθοποιός Φωτεινή Λεβογιάννη μιλά στην Κουλτουρόσουπα.

,
Πρωταγωνιστεί στη πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξανδρου Σιπσίδη «Μπλε Βασίλισσα», ενώ η τελειόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Γ. Κιμούλη έχει συμμετάσχει σε πλήθος θεατρικών και άλλων κινηματογραφικών παραγωγών. 

Λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας στη Θεσσαλονίκη (από τη Πέμπτη 17 Μαΐου, μέχρι την Τετάρτη 23 Μαΐου στον κινηματογράφο «Φαργκάνη) η  ταλαντούχα ηθοποιός Φωτεινή Λεβογιάννη μιλά στην Κουλτουρόσουπα.

1) Ποια είναι η πρώτη ταινία που έχεις παρακολουθήσει; Τι σου έκανε εντύπωση σε αυτήν;
Νομίζω ότι η πρώτη ταινία που παρακολούθησα ολόκληρη έχοντας συνείδηση του τι βλέπω ήταν η “Mary Poppins” και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η ευκολία με την οποία οι ήρωες αψηφούσαν του νόμους της φυσικής και της βαρύτητας. Ήμουν σκασμένη που το κόλπο δεν έπιανε με τη δική μου ομπρέλα. 

2) Ποιες είναι οι καλλιτεχνικές σου επιρροές (θεατρικές και κινηματογραφικές);
Επειδή ο ρόλος του ηθοποιού είναι κυρίως εκτελεστικός, διαμορφώνω τις επιρροές μου ανάλογα με τον εκάστοτε ρόλο που μου δίνεται. Τώρα αν ποτέ δημιουργούσα δική μου ταινία ή θεατρική παράσταση  νομίζω θα άφηνα τον Lars Bon Trier να βγει από μέσα μου. 

3) Υπάρχει κάποια ταινία, ερμηνεία η ακόμα μεμονωμένη σκηνή που ήταν για σένα σημαδιακή ώστε να ακολουθήσεις την συγκεκριμένη καριέρα;
Η Nicole Kidman στο Dogville. 

4) Σαν καλλιτέχνης, τι ρόλο έχει η μουσική (το άλλο μεγάλο κομμάτι των Τεχνών) στη ζωή σου;
Σαν καλλιτέχνης δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί όσο θα ήθελα με τη μουσική και μετανιώνω που δεν έμαθα ποτέ πιάνο. Σαν ακροατής όμως η μουσική έχει σφραγίσει τις στιγμές μου, όπως πιστεύω ότι συμβαίνει και με κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα απ το αν έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες η όχι. 

5) Έχοντας υπόψη την μέχρι τώρα θεατρική σου διαδρομή, ποια η σημασία της θεατρικής εκπαίδευσης στην κατάρτιση ενός ηθοποιού;
Είναι μεγάλη αλήθεια πως το θέατρο δεν το μαθαίνεις στη σχολή, το μαθαίνεις στη σκηνή. Τίποτα όμως δεν σε προετοιμάζει καλύτερα για τη σκηνή από αυτά τα τρία χρόνια στη σχολή που ζυμώνεσαι μαζί με ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια αγάπη με σένα για το θέατρο. Οι σπουδές υποκριτικής ακόμα κι αν δεν σε τελειοποιήσουν ως ηθοποιό σίγουρα θα σε διδάξουν πως να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. 

6) Ποια σχολή του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου βρίσκεις ενδιαφέρουσα;
Όπως υποψιάζεσαι ήδη από  τις αναφορές μου στον Trier θα πω το Δόγμα ‘95. Αν και τελικά δεν κατάφερε να μακροημερεύσει, μας έδωσε μερικά αριστουργήματα. 

7) Οι εντυπώσεις σου από την νέα ταινία «Μπλέ Βασίλλισσα». Τι ήταν καθοριστικό για τη συμμετοχή σου; Πρώτη φορά συνεργάζεσαι με τον Αλέξανδρο Σιπσίδη;
Είμαι πολύ περήφανη για την ταινία μας. Τόσο ο Αλέξανδρος Σιπσιδης όσο και οι σεναριογράφοι μας Απολλωνία Τσαντά και Δημήτρης Ευλαμπίδης απέδειξαν ότι μπορεί να γίνονται ταινίες είδους στην Ελλάδα ακόμα και με μηδαμινό budget. Εκτός από το σενάριο που με κέντρισε είχα ξανασυνεργαστεί με τον Αλέξανδρο σε μια μικρού μήκους ταινία και αυτό σίγουρα αποτέλεσε το καλύτερο διαπιστευτήριο για να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον. 

8) Η «Μπλέ Βασίλισσα» εντάσσεται σε μια κατηγορία ταινιών με αρκετούς νεωτερισμούς για τον Ελληνικό Κινηματογράφο. Ειδικά οι νεότερες γενιές γαλουχημένες στην εποχή του Διαδικτύου είναι πρόθυμες να στηρίξουν. Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ακόμα για να απογειωθεί ο χώρος;
Νομίζω πως σε κάθε γενιά θα βρίσκονται άνθρωποι να στηρίξουν τα οράματα νέων δημιουργών. Θυμάμαι μια φράση που είχε πει ο Καμύ όταν του είχαν προβάλλει αντιρρήσεις για το ανέβασμα ενός έργου του.
-Το κοινό ίσως δεν είναι έτοιμο γι αυτό. 
-Το κοινό είναι έτοιμο για όλα ακόμα και για την ομορφιά. 
Είχε απαντήσει. Πιστεύω πως είχε δίκιο. 
Τώρα όσο για το τι χρειάζεται ο χώρος για να απογειωθεί πιστεύω ότι είναι το ίδιο που χρειάζεται σε κάθε μορφή τέχνης. Αφοπλιστική ειλικρίνεια. 

9) Με δεδομένη την παγκόσμια απήχηση που έχει η τηλεόραση, ποια η γνώμη σου για την ελληνική τηλεόραση? Πέρα από το οικονομικό, που χρήζει βελτίωσης; Ποιες σειρές σου έχουν καθηλώσει το ενδιαφέρον (σε παγκόσμιο επίπεδο);
Δεν σνομπάρω την ελληνική τηλεόραση. Παρόλη την οικονομική ένδεια  γίνονται πολλές αξιοσημείωτες απόπειρες. Σίγουρα αν κάτι μπορεί να βελτιωθεί πάντως είναι τα σενάρια. Θα ήταν ευχάριστο να δω Έλληνες παραγωγούς να εμπιστεύονται και πάλι νέους σεναριογράφους με φρέσκες ιδέες και όχι έτοιμα format από το εξωτερικό. 
Από ξένες σειρές παρακολουθώ φανατικά το House of cards και Game of thrones μεταξύ άλλων. 

10) Σαν νέα καλλιτέχνης, τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που ακολουθούν τα βήματα σου έναντι στις δυσκολίες που συναντούν στο χώρο;
Αποφεύγω να δίνω συμβουλές. Η γνώση δυστυχώς κερδίζεται μόνο μέσω της εμπειρίας. Γι αυτό αν θα έδινα μια συμβουλή θα ήταν αυτή. Να είναι όλοι ανοιχτοί στις εμπειρίες. 

Ευχαριστώ και καλή επιτυχία.

Πληροφορίες για την ταινία θα βρείτε εδώ

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Φωτεινή Λεβογιάννη

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Με τον «Κατάδικο» του Κων. Θεοτόκη ξεκινά το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης την διαδικτυακή προβολή παραστάσεων του
Με τον «Κατάδικο» του Κων. Θεοτόκη ξεκινά το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης την διαδικτυακή προβολή παραστάσεων του
με 0 Σχόλια 697 Views

Το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης οργάνωσε και προγραμματίζει την προβολή  παραστάσεών του, που κάποιος δεν είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει, ή αγαπημένες παραστάσεις που κάποιος θέλει να παρακολουθήσει ξανά, μέσα από το κανάλι του στο you tube:


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή