Ο ηθοποιός Ανδρέας Μαυρίδης μιλά στο Kulturosupa.gr για τη παράσταση «Εκκλησιάζοντες».

792 Views
Ο ηθοποιός Ανδρέας Μαυρίδης μιλά στο Kulturosupa.gr για τη παράσταση «Εκκλησιάζοντες». Ο ηθοποιός Ανδρέας Μαυρίδης μιλά στο Kulturosupa.gr για τη παράσταση «Εκκλησιάζοντες».

Ο ηθοποιός Ανδρέας Μαυρίδης μιλά στο Kulturosupa.gr για τη παράσταση «Εκκλησιάζοντες».

«Και είπε ο Θεός: Ας κάνουμε τον άνθρωπο, ο οποίος υπήρξε το τελευταίο και το τελειότερο δημιούργημα Του. Κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση Του…».  Τι γίνεται όμως στη Ελλάδα του 2017;
 
Για τη νέα κωμωδία των Μιχάλη ΔαρνάκηΜαρίας Λαφτσίδου «Εκκλησιάζοντες» που μας μεταφέρει τα κακώς κείμενα της σημερινής πραγματικότητας, ο  ηθοποιός Ανδρέας Μαυρίδης μιλά στο Kulturosupa.gr ώστε να ξέρετε τι θα δείτε από Παρασκευή 21 Απριλίου στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης.

1.   Ποιο είναι με δυο λόγια το θέμα που πραγματεύεται η παράσταση;

Η εμπορευματοποίηση της θρησκείας από ένα κομμάτι του Κλήρου, η σχέση Κράτους-Εκκλησίας και η δύναμη της δημοσιογραφίας.

2.   Τί θα μπορούσατε να αποκαλύψετε από την υπόθεσή της;

Βλέπουμε τρεις Κληρικούς να χρησιμοποιούν την μονή του Οσίου Παγκαρίου σαν επιχείρηση, πάντοτε φυσικά με τη βοήθεια του κράτους (ο υπουργός μας). Ευτυχώς έρχεται σαν ήρωας ένας δημοσιογράφος για να φωτίσει τα σκάνδαλα.

3.   Ποια ήταν η αφορμή που  ενέμπνευσε το ανέβασμά της;

Τα εκκλησιαστικά σκάνδαλα που ακούμε κατά καιρούς στα ΜΜΕ. Ο Μιχάλης Δαρνάκης και η Μαρία Λαφτσίδου έγραψαν αυτό που τους ενοχλεί και αυτό που όλοι βλέπουμε. Τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στα προβλήματα του σήμερα.
 
4.   Μιλώντας για τον στόχο, τί θα θέλατε να μεταφέρετε στον θεατή;
Γνωρίζω ανθρώπους που στρέφονται στην Εκκλησία για προσωπικά τους θέματα, ζητούν γιατρειά για αρρώστιες, ζητούν ακόμη και την άδειά τους για γάμο. Η δική μου οπτική είναι διαφορετική και αυτήν θα ήθελα να μεταφέρω. Για ‘μένα οι Κληρικοί είναι άνθρωποι όπως όλοι μας. Άλλοι καλοί κι άλλοι κακοί. Η θέση τους δεν είναι πάνω σε ένα βάθρο. Η θέση τους είναι να προσφέρουν πνευματικό έργο σε όσους το χρειάζονται.
 
5.   Υπάρχει αναφορά στο σήμερα και πόσο σημαντικό θεωρείτε αυτό το στοιχείο;
Υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά στο σήμερα. Κυρίως μετά την πρόσφατη αθώωση των κατηγορουμένων στην υπόθεση Βατοπεδίου θεωρώ πως το έργο είναι εξαιρετικά επίκαιρο. Είναι σημαντικό να γράφονται και να ανεβαίνουν παραστάσεις που έχουν να πουν μια αλήθεια που μας αφορά.
 
6.   Αν σας ζητούσαμε να την «κατατάξετε σε κατηγορία», πώς θα τη χαρακτηρίζατε;
Κωμωδία. Ξεκάθαρα.
 
7.   Ποιο θεωρείτε το πιο δυνατό της σημείο και γιατί;
Δεν θα ήθελα να αποκαλύψω το πιο δυνατό σημείο της παράστασης αλλά βάζω το χέρι μου στην φωτιά πως όταν ξεκινήσει η χορογραφία θα γίνει ο κακός χαμός!
 
8.   Τί σας δυσκόλεψε περισσότερο κατά την προετοιμασία;
Η κωμωδία δεν είναι ένα εύκολο είδος. Έχει πολλές παγίδες και πολλές απαιτήσεις. Μία στερεοτυπική προσέγγιση είναι ο εύκολος δρόμος αλλά όσο πιο “ανθρώπινος” είναι ένας ρόλος, τόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει. Αυτή ακριβώς ήταν και η πρόκληση. Να φτιάξουμε κάτι αληθινό, χωρίς τα επαναλαμβανόμενα “αστεία”.
 
9.   Θέλετε να μοιραστείτε κάτι ενδιαφέρον από τα παρασκήνια της παράστασης;
Περάσαμε πολύ όμορφα στις πρόβες, δουλέψαμε και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα έχουμε πρεμιέρα και υπάρχει ακόμη ένα σημείο το οποίο δεν έχουμε καταφέρει να το κάνουμε χωρίς να γελάσουμε.
 
10.   Αν ήσασταν θεατής για ποιους λόγους θα την επιλέγατε;
Είναι κωμωδία με όλη τη σημασία της λέξης. Το κείμενο είναι επίκαιρο, σατιρικό και έχει αγγίξει ένα θέμα που βλέπουμε σπάνια.

Σας ευχαριστώ. Καλή επιτυχία. 
.
Πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε ΕΔΩ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ημέρες Θάλασσας 2021 στο Δήμο Θερμαϊκού!
Ημέρες Θάλασσας 2021 στο Δήμο Θερμαϊκού!
με 0 Σχόλια 380 Views

 Όπως γνωρίζετε, η 20η Μαΐου έχει καθιερωθεί, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα», με στόχο να τονίσει το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ωκεανοί και οι θάλασσες στην καθημερινή ζωή των πολιτών

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή