ΜΑ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΈΡΩΤΑΣ; ΕΞΗΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΠΕΡΑΣΤΕ Η ΈΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΜΗΣΟΥ». ΠΡΕΜΙΕΡΑ 30 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ANILINE DANCETHEATRE

314 Views
ΜΑ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΈΡΩΤΑΣ; ΕΞΗΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΠΕΡΑΣΤΕ Η ΈΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΜΗΣΟΥ». ΠΡΕΜΙΕΡΑ 30 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ANILINE DANCETHEATRE ΜΑ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΈΡΩΤΑΣ; ΕΞΗΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΠΕΡΑΣΤΕ Η ΈΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΜΗΣΟΥ». ΠΡΕΜΙΕΡΑ 30 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ANILINE DANCETHEATRE

ΜΑ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο "ΈΡΩΤΑΣ"; ΕΞΗΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΠΕΡΑΣΤΕ Η ΈΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΜΗΣΟΥ». ΠΡΕΜΙΕΡΑ 30 ΜΑΙΟΥ ΣΤΟ STUDIO ANILINE DANCETHEATRE

-την παράσταση υποστηρίζει χορηγικά η Κουλτουρόσουπα

Τι πρόκειται να δούμε και γιατί να πάμε να το δούμε; Πρόκειται για τη συνεντευξιακή «στήλη» 5 χρηστικές ερωτήσεις που αφορά το θέατρο και τις πρεμιέρες. Απλές και συγκριμένες ερωτήσεις ώστε να κατατοπίσει το θεατή πριν δει την παράσταση.

Θέσαμε 5 χρηστικές ερωτήσεις στους Κατερίνα Μάγια Ανδριανού, Νατάσσα Αραμπατζή, Αλέξανδρο Γκουντινάκη και Παναγιώτη Ράιο, συντελεστές της παράστασης «ΠΕΡΑΣΤΕ ή Έρωτας είναι κοιμήσου»: μία σκηνική σύνθεση για τον Έρωτα, η οποία θα παρουσιαστεί απο 30 Μαίου στο Studio Aniline Dancetheatre. 

Για να ξέρετε τι θα δείτε...

Περί τίνος πρόκειται;
Κατερίνα Μάγια Ανδριανού: Πρόκειται για μία σκηνική σύνθεση με θέμα τον έρωτα, σε όλες του τις εκφάνσεις.
Η σκηνική σύνθεση είναι ένα συγκεντρωτικό είδος παραστατικής τέχνης. Θέατρο, λογοτεχνία, μουσική, χορός, εικαστικά, ακόμα και αποσπάσματα εφημερίδων, αποφθέγματα, συνθήματα σε τοίχους, εναρμονίζονται και συνθέτουν ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.
.
Δυο λόγια για την παράσταση.
Παναγιώτης Ράιος: Η παράσταση είναι μια προσπάθεια τεσσάρων ατόμων να ξετυλίξουν το κουβάρι του έρωτα γεμίζοντας τον χώρο συναισθήματα μέσα από μια παιχνιδιάρικη θεώρηση για την ζωή την ίδια.
.
Κ.Μ.: Το "Περάστε ή Έρωτας είναι, κοιμήσου..." είναι μια προσπάθεια απάντησης και σπουδής στο τι τελικά είναι αυτός ο ... "Έρωτας"! Είναι μια πρόταση διαφορετικής προσέγγισης γνωστών ποιημάτων -και όχι μόνο- με τρόπο οικείο και κατανοητό. Τέσσερις άνθρωποι ψάχνουν να βρουν απαντήσεις και ένας Έρωτας περνάει... Να πάει πού;
 
Αν σας ρωτούσαν, ποιο είναι το στίγμα της. Τι θα απαντούσατε;
Αλέξανδρος Γκουντινάκης: Ο έρωτας και η επίδρασή του πάνω στον άνθρωπο.
 
Κ.Μ.: Ο Έρωτας! Όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά και στην πράξη του. Η μορφή του, ο λόγος, το χρώμα και ο ήχος του. Και τελικά, πώς όλα αυτά επηρεάζουν τη ζωή μας.
 
Νατάσσα Αραμπατζή: Εμφανώς ο έρωτας. Διατρέχει τις ζωές των ανθρώπων σε όλες τις εποχές, σε όλες τις καταστάσεις και σε όλες του τις μορφές, από την πιο παιδική ως την πιο σκληρή.
 
Τι θα έχει να δει και να ζήσει ο θεατής βλέποντας την παράσταση;
Κ.Μ.: Ο κάθε άνθρωπος προσλαμβάνει και ερμηνεύει διαφορετικά την εκάστοτε παράσταση που βλέπει, όπως επίσης και τον Έρωτα. Ο στόχος μας είναι να φωτίσουμε στιγμές που όλοι, πολύ ή λίγο, έχουμε ζήσει. Σαν μια γκαλερί με κινούμενες προβολές της ζωής μας, με θέμα τον Έρωτα!
 
Ν.Α.: Ο θεατής θα συγκινηθεί, θα γελάσει, θα θυμηθεί δικές του πιθανώς εμπειρίες... Ίσως δει και στους τέσσερις ανθρώπους επί σκηνής τον εαυτό του σε κάποια περίοδο της ζωής του. Κι αν όχι, εμείς είμαστε εκεί για να τον κάνουμε έστω για λίγο πρωταγωνιστή..
.
Π.Ρ.: Ο θεατής θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι, μέσα από το οποίο ίσως έρθει σε επαφή με τον ίδιο του τον εαυτό και τα βιώματά του.
.
Λόγοι που πρέπει να έρθει κανείς να δει την παράσταση.
Ν.Α.: Αξίζει να δει κανείς την παράσταση γιατί ο έρωτας είναι πανταχού παρών στη ζωή, ακόμα και τις ποιο δύσκολες στιγμές. Επίσης η σκηνική σύνθεση είναι μια νέα, σχετικά, μορφή στις παραστατικές τέχνες για την Ελλάδα, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για να έρθει κανείς σε επαφή...
 
Α.Γ.: Όντως ενδιαφέρουσα... γι' αυτό σας καλούμε όλους να έρθετε και να ζήσετε αυτήν την εμπειρία μαζί μας, καθώς μπορεί να αποτελέσει κάθαρση από το δαιμόνιο που αποκαλούμε έρωτα!
 
Κ.Μ.: Να δραπετεύσουμε για λίγο, από την γκρίζα καθημερινότητα και να ανοίξουμε εκείνο το χρωματιστό μουσικό κουτί που έχουμε κρύψει μέσα μας. Λίγη μαγεία, ρε παιδιά! Λίγη μαγεία...

-Ευχαριστούμε. Καλή επιτυχία.

.

-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΕΔΩ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Kif Express: Το δικό μου...γυμνό γεύμα...??? για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
Kif Express: Το δικό μου...γυμνό γεύμα...??? για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
με 0 Σχόλια 2108 Views
Αποφάσισα να "γιορτάσω προσφέροντας" τον εαυτό μου, έτσι όπως είμαι σήμερα και μέσα από το φακό του δικού μου κινητού, εντελώς πειραματικά με ΧΧΧ φωτογραφίες..
Γράφει ο Γιάννης Κυφωνίδης για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή