Γνωρίστε τα 7 θεότρελα αγόρια των Cοconaut Rockers. Συνέντευξη στην «Κ»

3334 Views
Γνωρίστε τα 7 θεότρελα αγόρια των Cοconaut Rockers. Συνέντευξη στην «Κ» Γνωρίστε τα 7 θεότρελα αγόρια των Cοconaut Rockers. Συνέντευξη στην «Κ»

Καρύδες που ροκάρουν, ή αλλιώς Cοconaut Rockers, αν και εγώ προσωπικά θα τους αποκαλούσα ως εφτά θεότρελα αγόρια, από 22-28 ετών, που αγαπάνε αυτό που κάνουν, το διασκεδάζουν και αυτό φαίνεται και πάνω στη σκηνή.

Ας πάρω τα πράγματα όμως από την αρχή. Ήταν Σεπτέμβρης μήνας στο Greenwave φεστιβάλ όταν άκουσα από έναν καλό μου φίλο για το συγκεκριμένο γκρούπ.  «όταν έφυγες από το φεστιβάλ, τότε βγήκε η γκρουπάρα… σου μιλάω, 50 άτομα είχαμε μείνει και χτυπιόμασταν όλοι στο χορό. Κακώς έφυγες ….» μου είχε πει…
 
Οκτώβρης μήνας και θα ξαναεμφανίζονταν στο Sputnik Festival, αλλά ο καιρός μας τα χάλασε και ακυρώθηκε η συναυλία. Πάλι τους έχασα… Να όμως που η τύχη ήταν κοντά μου και τελικά τους είδα. Στην party λήξης του φεστιβάλ κινηματογράφου το Νοέμβριο… Ενθουσιάστηκα και εγώ μαζί με τον φίλο μου και αποφάσισα να τους γνωρίσω.
 
Έψαξα μέσω facebook να τους βρω και το ραντεβού κλείστηκε στο επόμενο live τους. Σ ένα υπόγειο στο Υπόγειο λοιπόν, ένα βράδυ του Νοέμβρη συνάντησα όχι ένα, όχι δυο, αλλά εφτά θεότρελα αγόρια. Τους Ραφαήλ Τάσιο (φωνή και σόου γενικά) η αλλιώς Ραφ, τον Βασίλη Αλεξανδρίδη ή αλλιως Billy (φωνή και κιθάρα), τον Χάρη Κάννο ή αλλιώς Κάρο, (φωνητικά και κιθάρα), τον Στρατο Κάννο (ντραμς), τον Χάρη Λαζαρίδη η αλλιώς Λάζα (τρομπέτα και φωνητικά) και τον Μητσάκη ή αλλιώς Νίκος Ηλιάδης στο μπάσο.  
 
Αφού έσπασε ο πάγος, αν και δεν ήταν και πολύ δύσκολο, άρχισα τις ερωτήσεις μου.

-Αγόρια  πως ξεκίνησε η μπάντα και πως βγήκε το όνομα Coconaut Rockers;

Ο Ραφ και εγώ, λέει ο Billy, ξεκινήσαμε να κάνουμε κάτι μαζί, αλλά ουσιαστικά η μπάντα   ξεκίνησε το 2013  στα πλαίσια της ευρωπαϊκής μουσικής στη Ξάνθη όπου και  παίζαμε  7 ώρες συνεχόμενα. Όταν ξεκίνησε η μπάντα, θέλαμε να βγάλουμε το όνομα… είχαμε το rockers, εγώ ήθελα κάτι καλοκαιρινό, σκάει η καρύδα, και έτσι βγήκε το όνομα. Αν και βασικά έμενα μ’ αρέσει  πολύ η καρύδα, μου λέει ο Μπίλυ και γελάει… ενώ πετάγεται και ο Ράφ λέγοντας πως η ιδέα με τις καρύδες, τους είχε έρθει πριν το survoir….

-Πως καταλήξατε στη μουσική που παίζεται και ποιες επιρροές έχετε;

Ραφαήλ: Οι Επιρροές μας κυρίως είναι από βαλκάνια.  Στην αρχή θέλαμε αλλιώς να την κάνουμε την μπάντα να είναι πιο πολύ folk, να έχει διάφορα στοιχεία μέσα ενώ όταν πρωτοξεκινήσαμε, μέχρι και το hit get lucky παίζαμε με ακορντεόν και δυο κιθάρες. Μετά  καταλήξαμε στο balcan, γιατί μας εκφράζει το feeiling που βγάζει. Το  πανυγυρτζίδικο, το χορευτικό, το άιντε πάμε να γλεντήσουμε και φαίνεται. Όχι τόσο η κουλτούρα των Βαλκανίων
 
Στράτος: Καταλήξαμε στο βαλκανικό, βάζοντας όλοι τα ακούσματα μας και δημιουργούμε κάτι δικό μας. Πχ εγώ κ ο αδελφός μου ακούμε  μεταλ ροκ, ο Βilly   ακούει τα πάντα, ο Ραφ ska funk, ο  Λετο τζαζ… γενικά μπαίνουν τα ακούσματα μας αλλά σε λογικά πλαίσια χωρίς να το ξεφτιλίσουμε.

-Τα ρούχα σας πως τα επιλέξατε; Σημαίνουν κάτι;

Τα ρούχα… γαμπρίζουμε… λεει ο Ραφαήλ γελώντας και συνεχίζει.
Όταν ξεκινήσαμε με τον Billy τα ακουστικά, φορούσαμε φούστες που τις είχαμε ράψει οι ίδιοι  πριν τις κάνουν μόδα οι Κoza Μostra. Μετά που κάναμε την μπάντα είπαμε ότι πρέπει να υπάρχει ένα dress code . Γιατί κουνιόμασταν πολύ και για να μην φαίνονται πολύ τα λάθη μας να φαίνεται καλύτερη η εικόνα μας.
 
Πέρα από την πλάκα, ντυνόμαστε έτσι   γιατί είμαστε σινιέ. Σινιέ πενιε όπως λένε και στην πιάτσα. Για να είμαστε ωραίοι.  Εξάλλου και στις ταινίες του Κοστουριτσα, που όλοι είναι ντυμένοι με λευκά πουκάμισα, γραβάτες, τιράντες, αν και ελπίζουμε κάποια στιγμή να παίζουμε και εκεί που παίζουν τα καλά τα μεροκάματα στους γάμους, και αν δεν καταφέρουμε να παίζουμε  να γίνουμε και σερβιτόροι.

-Τι άλλο κάνετε στη ζωή σας πέρα από το να είστε στους Coconaut;

Ραφ: Ο Billy είναι σεφ κ μπάρμαν, ο Στράτος επαγγελματίας οργανοπαίκτης, ο Χάρης σπουδάζει πληροφορική, ο Λέτο μπαρμπέρης στο Κουρείο Ξουρείο και μπορεί να  κάνει πάρα πολύ ωραίο μουσάκι, ο Μητσάκος είναι χωραφάνθρωπος… Είναι δηλαδή στα  χωράφια καλοκαίρι ενώ παράλληλα σπουδάζει, ο Λάζα πάει και αυτός για επαγγελματίας μουσικός ενώ εγώ κάνω διαφημίσεις. Σπουδάζω μουσική τεχνολογία, και τώρα κάνω ραδιοφωνικά σποτάκια, φωνή και μοντάζ.   

-Και καλά πως συναντιέστε; Πως οργανώνεστε; Μένετε όλοι Ξάνθη;  

Το  λόγο πήρε πάλι ο Ραφάηλ. Οι 3 είναι Ξάνθη, οι 3 Θεσσαλονίκη, και ένας στη Κέρκυρα. Το messenger και το facebook είναι αυτό που μας ενώνει και μας διοργανώνει. Σαν τα στέκια τα αυτοδιοργάνωτα  είμαστε και εμείς…

-Μιας και το αναφέρατε. Κλείνετε κάπου πολιτικά;

Πολιτικά η μπάντα δεν κλείνει πουθενά. Πάμε παντού. Και όπου χρειάζεται στήριξη υπέρ του ανθρώπου πάμε. Είμαστε κατά των ιδεών που καταπιέζουν τις ελευθερίες, ούτε προωθούμε κάποια παράταξη και ούτε καν σαν μεμονωμένα άτομα δεν ακολουθούμε κάποια πολιτική. Αν και θα θέλαμε να γυρίσει πίσω το παλιό ΠΑΣΟΚ, το λένε και ξεκαρδίζονται στα γέλια.  Απευθυνόμαστε στους πάντες, σ’ αυτούς που χορεύουν, σ αυτούς που έχουν διάθεση να περάσουν καλά και  να μας ακούσουν.

-Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Ελπίζουμε σ ένα καλό επίδομα ώστε ο Billy να μην αναγκάζεται να φεύγει τα καλοκαίρια,  λέει ο Ράφ και ο Λέτο να παίρνει πιο εύκολα άδεια από το κουρείο - ξουρείο για να μπορούμε να κάνουμε πιο εύκολα τις συναυλίες μας. Πέρα από την πλάκα, να ηθογραφήσουμε τον 1ο μας δίσκο. Να τελειωθούμε τα 9 κομμάτια και αρχές Δεκέμβρη  ελπίζουμε να τελειώσει και μετά να οργανώσουμε live για την προώθηση του δίσκου μας.
 
Η ώρα πέρασε όμως γρήγορα και τα παιδιά έπρεπε να βγουν για το sound tseck. Οπότε και εγώ βγήκα έξω μαζί τους, πήρα το ποτάκι μου και μετά τους απόλαυσα για μια ακόμα φορά. 
 
Εάν  θέλετε να τους μάθετε και να ενημερώνεστε για τα επόμενα live τους   μπορείτε να τους ακολουθήσετε στη σελίδα τους στο facebook ΕΔΩ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ανια Κανακάρη
Ανια Κανακάρη

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή