«ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ-ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΑΛΑΚΡΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΣ»: Απαντούν συντελεστές της παράστασης για να ξέρετε τι θα δείτε.

501 Views
«ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ-ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΑΛΑΚΡΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΣ»: Απαντούν συντελεστές της παράστασης για να ξέρετε τι θα δείτε. «ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ-ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΑΛΑΚΡΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΣ»: Απαντούν συντελεστές της παράστασης για να ξέρετε τι θα δείτε.

«ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ-ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΑΛΑΚΡΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΣ»: Απαντούν συντελεστές της παράστασης για να ξέρετε τι θα δείτε.

Τι πρόκειται να δούμε και γιατί να πάμε να το δούμε; Πρόκειται για τη συνεντευξιακή «στήλη» "5 χρηστικές ερωτήσεις" που αφορά παραστάσεις θεάτρου, χορού, σταντ απ και άλλων δράσων πριν την πρεμιέρα τους. Απλές και συγκριμένες ερωτήσεις ώστε να κατατοπίσει το θεατή πριν δει την παράσταση.

Θέσαμε 5 χρηστικές ερωτήσεις στην σκηνοθέτρια Μαριλένα Κατρανίδου και τη δραματουργό Ρία Μεντηλίδου της παράστασης «ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ - ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΑΛΑΚΡΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑΣ» του Ευγένιου Ιονέσκο που θα παρουσιαστεί Τετάρτη 2, Πέμπτη 3 και Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 9.00 μμ στο Δημοτικό θέατρο της Καλαμαριάς, στα πλαίσια του "Μικρού Φεστιβάλ" του Δήμου. Xορηγός επικοινωνίας Kulturosupa.gr

Για να ξέρετε τι θα δείτε...

-Περί τίνος πρόκειται;
«Η Φαλακρή τραγουδίστρια» γράφτηκε το 1950 με υπότιτλο «Αντιθεατρικό έργο», χρησιμοποιώντας την τυποποιημένη  γλώσσα μιας μεθόδου διδασκαλίας αγγλικών. Συνηθίζεται να λέγεται πως ο θέλει να δείξει την έλλειψη επικοινωνίας και την ανυπαρξία λογικής και νοήματος των λέξεων χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την καθημερινότητα δύο τυπικών ζευγαριών Άγγλων αστών. Εμείς σε αντίθεση με την παραπάνω τοποθέτηση, δε βλέπουμε μέσα στο έργο ανθρώπους που δεν επικοινωνούν.Το στενάχωρο για μας είναι ακριβώς αυτό.Πως επικοινωνούν με αυτόν τον τρόπο προσπαθώντας να παρατείνουν ή να αντέξουν το χρόνο της ύπαρξής τους.

-Δυο λόγια για την παράσταση.

Είναι μια πρωτότυπη σκηνική σύνθεση, μια σκηνική πρόταση πάνω στο Παράλογο. Ξεκινώντας από το κείμενο του Ιονέσκο και από το δεδομένο  πως οι λέξεις από τη στιγμή που απευθύνονται στον Άλλον αποτελούν συμβάντα δημιουργούμε τα δικά μας, προσθέτοντας κείμενα,σκηνές από ταινίες,αποσπάσματα από τραγούδια και  μουσικά κομμάτια.

-Αν σας ρωτούσαν, ποιο είναι το στίγμα της; Τι θα απαντούσατε;
Είναι μια παράσταση που αντιλαμβάνεται την υποκριτική ως ένα συμβάν που χρειάζεται τα μάτια των θεατών, που χρησιμοποιεί όρους πραγματικότητας άρα αναγκαστικά αφήνει ανοιχτή την πόρτα και στο Τυχαίο. Βασίζεται στην απόλυτη κυριολεξία του παρόντος χρόνου.

Οι πραγματικοί χρόνοι της, εμπλέκουν ηθοποιούς και θεατές στο αναπόφευκτα ανθρώπινο γεγονός της αναμονής, με τη θεατρική σύμβαση να λειτουργεί πότε ως δικλείδα ασφαλείας και πότε ως παγίδα.


.-Τι θα έχει να δει και να ζήσει ο θεατής βλέποντας την παράσταση;
Οι θεατές θα δουν ανθρώπους που αγωνιούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, ανθρώπους που περιμένουν κάτι να συμβεί,ένα βλέμμα να σταθούν,κάποιον άνθρωπο να έρθει,μια ιστορία να ακουστεί. Ο κάθε θεατής προσωπικά, θα έχει δει ανθρώπους να τα κάνουν όλα αυτά χορεύοντας,πίνοντας τσαί,τραγουδώντας,λέγοντας ιστορίες, σιωπώντας ,κοιτάζοντάς τον.Θα ζήσουν την απόλυτη κυριολεξία της πραγματικότητας των λέξεων και των σκηνικών δράσεων και τη σύγκρουσή της με τη θεατρική ψευδαίσθηση και με την «κοινή» ή την προσωπική «λογική» του καθενός.

-Λόγοι που πρέπει να έρθει κανείς να δει την παράσταση.

Για να γίνει μάρτυρας όλων των παραπάνω με το βλέμμα και την παρουσία του και να βιώσει το παράλογο ως συμβάν. Το παράλογο άλλωστε δεν είναι κάτι που εξηγείται, απλώς σού συμβαίνει.

-Ευχαριστούμε. Καλή επιτυχία.

-ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΔΩ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Τσιρόγλου
Ιωάννης Τσιρόγλου
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Καρτ Ποστάλ» από τα τρυφερά και σκοτεινά βάθη της καρδιάς. Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε
«Καρτ Ποστάλ» από τα τρυφερά και σκοτεινά βάθη της καρδιάς. Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 2184 Views

Κάθε άνθρωπος που συναντάμε στη ζωή είναι ένα μάθημα. Ανεξάρτητα από τη σχέση μας μαζί του, καλή ή κακή, φιλική, επαγγελματική, ερωτική, ανεξάρτητα από την έκβασή της, αξίζει αυτό που μένει.  Διάβασε η Μαρία Διαμαντοπούλου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή