Kulturosupa.gr - RSS http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/ put the rss description here. +Thu, 27 Apr 2017 10:12:00 +0300 en hourly 1 http://www.kulturosupa.gr/ http://www.kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://www.kulturosupa.gr/ <![CDATA[Η λέξη «μέτρο» σου λέει κάτι κ.πωλητά; Γράφει η Πιτσα Στασινοπούλου]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/polites-stasinopoulou-18992/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/polites-stasinopoulou-18992/#comments +Thu, 27 Apr 2017 10:12:00 +0300 55 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/polites-stasinopoulou-18992/ Σαν τις συγκεκριμένες μαρτυρίες  που με παρακίνησαν να τις καταθέσω εγγράφως, καθώς μου έκαναν «ακραία» εντύπωση και αφορούν στη συμπεριφορά πωλητών σε καταστήματα ή των ίδιων των καταστηματαρχών σε ρόλο πωλητή. Όπου μέσα σε μια βδομάδα με διαφορά δύο ημερών, συνάντησα τα δύο απόλυτα άκρα και δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά, απλά ήρθαν απανωτά κι έκαναν την αντίθεση ακόμα πιο κραυγαλέα.]]>  Η  λέξη «μέτρο» σου λέει κάτι  κ.πωλητά; Γράφει η Πιτσα Στασινοπούλου

       Δεν ξέρω τι συμβαίνει με την πάρτη μου και κατά περίεργο τρόπο, λες και έλκω… τις ακρότητες. Τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε καταστάσεις… τόσο γενικής φύσης, όσο και «ειδικού τύπου». Σαν τις συγκεκριμένες μαρτυρίες  που με παρακίνησαν να τις καταθέσω εγγράφως, καθώς μου έκαναν «ακραία» εντύπωση και αφορούν στη συμπεριφορά πωλητών σε καταστήματα ή των ίδιων των καταστηματαρχών σε ρόλο πωλητή. Όπου μέσα σε μια βδομάδα με διαφορά δύο ημερών, συνάντησα τα δύο απόλυτα άκρα και δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά, απλά ήρθαν απανωτά κι έκαναν την αντίθεση ακόμα πιο κραυγαλέα.
 
       Σκηνή πρώτη σε μαγαζί οικιακού εξοπλισμού στη γειτονιά μου, ψάχνοντας ένα εργαλείο για την κουζίνα. Ο ιδιοκτήτης- πωλητής, καθισμένος πίσω από  γραφειάκι φάτσα κάρτα στην είσοδο,  διαβάζει εφημερίδα. «Καλησπέρα» του κάνω με χαμόγελο μπαίνοντας, ωστόσο όχι μόνο δεν έδειξε την παραμικρή συγκίνηση, αντίθετα σαν να ενοχλήθηκε από την παρουσία μου, αν κρίνω από τον βρυχηθμό αντί χαιρετίσματος και ίσα που παραμέρισε ένα πόντο την εφημερίδα για να δει ποια αυθάδης τον διακόπτει από το διάβασμα. Από το σαν ξινόγαλο ύφος, ήταν προφανές ότι δεν του έκανα καθόλου καλή εντύπωση, εξ ού και το τραχύ «τί θέλετε» με έντονη χροιά βαρεμάρας κι απαξίωσης και (κρυφό) υπότιτλο: « δεν μας παρατάς κυρά μου, καλά είχα βολευτεί, την όρεξή σου είχα νυχτιάτικα»… Παρόλο που η πολική θερμοκρασία Αλάσκας με διαπέρασε μέχρι το μεδούλι, είχα ανάγκη και δεν προλάβαινα λόγω ώρας να ψάξω αλλού, οπότε βάφτισα την Αλάσκα Κίνα και ως χαριτωμένη Κινέζα, του ανέφερα αυτό που θέλω. «Δείτε στο δεύτερο ράφι πίσω από την πόρτα» η απάντηση κι ομολογώ ότι ο απρόσμενος πληθυντικός με σκλάβωσε, ενώ ο ίδιος έσκυψε πάλι στην εφημερίδα… Μόνο που δεν εύρισκα αυτό που χρειαζόμουν και πήρα- με φόβο ψυχής- την ηρωική απόφαση να τον ξαναδιακόψω δειλά και σεμνά: «δεν το βρίσκω, μήπως θα μπορούσατε να με βοηθήσετε;»
 
       Όχι ότι περίμενα σπουδαία ανταπόκριση, αλλά εκείνος ο πληθυντικός μου άφησε μια χαραμάδα ελπίδας, μέχρι να έρθει η τσεκουράτη απάντηση, σηκώνοντας μόνο μισό μάτι από τη φυλλάδα: «Αφού δεν είναι εκεί, δεν έχει». Σε τόνο με καθαρό υπονοούμενο «ξεκουμπίδια!» συν μερικά γαλλικά ακόμη… Εκεί πάνω κι έχοντας πάρει απόφαση ότι η δουλειά μου δεν θα γίνει, ξέχασα την Κινέζα και θυμήθηκα την Ελληνίδα: «Συγγνώμη, είναι συμπεριφορά αυτή σε πελάτη; Δανεικά να σας ζητούσα, πιο ευγενικός θα ήσασταν!» Μισοκατέβασε την εφημερίδα, με κάρφωσε με βλέμμα φαρμακερό πάνω από τα γυαλιά κι έφτυσε τις λέξεις: «Αν δεν σ’ αρέσει,  μη ξανάρθεις! Άντε από κει, που θ’ ανοίξουμε συζήτηση  νυχτιάτικα για ένα 5ευρο!» Πάει κι ο πληθυντικός της ελπίδας κι αυτό πολύ με πλήγωσε! Είναι σίγουρο ότι αν έμενα δεν θα άνοιγε απλή συζήτηση, αλλά πιθανότατα και… ρουθούνια, οπότε για να αποφύγω τα χειρότερα με τον απειλητικό κάφρο, αποχώρησα φουρκισμένη, έχοντας ήδη έτοιμη στο μυαλό μου την καμπάνια δυσφήμισης στη γειτονιά. Κι απορώντας πώς είναι δυνατόν κάφροι παρόμοιου βεληνεκούς- κατάλληλοι μόνο για στάνη και αν,  να κρατούν μαγαζιά και να συναλλάσσονται με ανθρώπους! Ωστόσο στην πόρτα του φώναξα «Θα ξανάρθω για τη συγγνώμη που μου χρωστάτε» και πιο σιγά «κρετίνε!»
 
       Σκηνή δεύτερη μετά δύο μέρες σε κατάστημα ρούχων, καθότι η δελεαστική προσφορά- εκποίηση, με οδήγησε στο «απονενοημένο» να αγοράσω μετά πολύ καιρό ένα πανωφόρι, σε αντικατάσταση του λιωμένου από δεκαετίας και βάλε… Με το που πατώ το πόδι, έρχεται φουριόζα πωλήτρια κατά πάνω μου, μέσα στα χαμόγελα, τις καλημέρες, τα «τί κάνετε»- «καλά ευχαριστώ, εσείς; Ο σύζυγος; Τα παιδιά;» κι αφού τελοσπάντων ολοκληρώσαμε τις χαιρετούρες, «σε τί μπορώ να σας εξυπηρετήσω;» Της λέω τί ψάχνω και με οδηγεί προθυμότατη στο σημείο με τα πανωφόρια. Κι από κει αρχίζει ένα μαρτύριο στενού μαρκαρίσματος με απίστευτη λογοδιάρροια, παρόλο που της ζήτησα ευγενικά να δω με την ησυχία μου και αν χρειαστώ κάτι θα τη φωνάξω. Αμ δε! Απτόητη δίπλα μου να μου γανώνει τον εγκέφαλο… αυτό έτσι, αυτό αλλιώς, αχ πόσο σας πάει… αχ τί ωραία γάμπα σας κάνει… μπορείτε να το συνδυάσετε και έτσι… το γκρενά το δοκιμάσατε;… ξέρετε για τί ποιότητα μιλάμε;… μα γιατί απορρίπτετε το μπεζ;… όχι, αυτό είναι το στυλ σας, μη το συζητάτε… θα σας δώσω και μια εσάρπα από πάνω, μούρλια!... κάντε μου τη χάρη να δοκιμάσετε κι αυτό…
 
       «Μήπως να μου κάνατε εσείς τη χάρη να με αφήσετε να αποφασίσω μόνη μου;» της κάνω με τελειωμένη την υπομονή και προσπαθώντας να θυμηθώ αν έχω πρόχειρο ντεπόν στην τσάντα. «Μα εγώ θέλω απλά να βοηθήσω…» Μα ΔΕΝ βοηθάς κοπέλα μου, πώς αλλιώς να το πω, να στο στείλω γραπτό μήνυμα; Δυο και τρεις φορές, όσο πιο κομψά μπορούσα, σου έδωσα να καταλάβεις ότι είμαι ενήλικας, έχω σώας τα φρένας, κανείς δεν γνωρίζει το «στυλ μου» καλύτερα από μένα, η πρεμούρα σου να πουλήσεις με αγχώνει, η πολυλογία σου με ζαλίζει και με μπερδεύει, ότι τέλος πάντων έχω βίτσιο να αποφασίζω μόνη για τα ρούχα που φορώ και δεν αναζητώ στυλίστα! Καλά – κακά, μέχρι τώρα πορεύτηκα χωρίς τη συνδρομή του και δεν τον βάλω τώρα στα καλά καθούμενα στη ζωή μου! Τόσο δύσκολο είναι να το σεβαστείς; Αφού βλέπεις ότι με ενοχλεί να σε έχω μπάστακα πάνω στο κεφάλι μου και να μη βάζεις γλώσσα μέσα, αραδιάζοντας όλα όσα ΔΕΝ με αφορούν- για την ακρίβεια τα έχω «γραμμένα»! Και την άποψή σου περί του δικού μου στυλ, και τις ψεύτικες κολακείες σου, και τις κλισέ κασέτες σου… Κι αν δεν είσαι σε θέση να «πιάνεις στον αέρα» την ψυχολογία ή ιδιαιτερότητα του πελάτη κι αντί επιτυχημένης πώλησης να προκαλείς ενόχληση κι εκνευρισμό, καλύτερα άλλαξε επάγγελμα…
 
       Προφανώς ανάμεσα στις δύο ακραίες περιπτώσεις, υπάρχει ευτυχώς η μεγάλη πλειοψηφία των ευγενικών, πρόθυμων, μετρημένων πωλητών, έτοιμων να σε εξυπηρετήσουν με χαμόγελο- παρά τις συχνά απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και την πληθώρα  δύστροπων πελατών- χωρίς να σε πρήζουν και φυσικά χωρίς να σε απαξιώνουν. Ωστόσο παρόμοιες μειοψηφίες είναι τόσο χαρακτηριστικές και έντονες, που μπορούν εκεί που είσαι μέσα στην καλή χαρά και πας – ω του θαύματος- για ψώνια, έστω και του 5ευρου, να σου χαλάσουν τη μέρα… Είτε επειδή ο γιδοβοσκός που έμαθε να συνεννοείται με μουγκανητά το παίζει «καταστηματάρχης» τρομάρα του καταλήγοντας να παίζει με τα νεύρα σου, είτε επειδή η πωλήτρια με τον υπερβάλλοντα ζήλο σε βαθμό σαλταρίσματος, σε οδηγεί στο φαρμακείο για χάπια! Δεν είναι εύκολο σπορ η πώληση παιδιά, ούτε κατάλληλο για τον καθένα. Απαιτεί γερά, ουσιαστικά προσόντα και οι μεγάλες εταιρείες το ξέρουν καλά όταν επιλέγουν προσωπικό. Μόνο που ξεχνούν να περιλάβουν ανάμεσα στις κλισέ κασέτες της εκπαίδευσης για «επιθετική πώληση», κάτι πολύ βασικό: το ρημάδι το «μέτρον άριστον»! Όσο για τον κρετίνο γιδοβοσκό- μια κατηγορία από μόνος του, δεν το συζητώ, στάνη με αιγοπρόβατα και πολύ του είναι!
 
#Κουλτουρόσουπα  #kulturosupa  #Γκρίνιες  #ΠίτσαΣτασινοπούλου  #Καταστηματάρχες  #Πωλητές  #ΑκατάλληληΣυμπεριφορά  #ΑγένειαΠωλητών  #ΥπερβάλλωνΖήλοςΠωλητών
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/polites-stasinopoulou-18992/feed/
<![CDATA[Όχι αγοράκι μου δεν θα καταπιούμε το αφήγημα σου. Μάθαμε & πάθαμε.]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/tsipras-ant1-18975/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/tsipras-ant1-18975/#comments +Wed, 26 Apr 2017 11:10:00 +0300 138 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/tsipras-ant1-18975/  Όχι αγοράκι μου δεν θα καταπιούμε το αφήγημα σου. Μάθαμε & πάθαμε.

]]>
 Όχι αγοράκι μου δεν θα καταπιούμε το αφήγημα σου. Μάθαμε & πάθαμε.

ΟΥΤΕ ΙΧΝΟΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Αλέξης Τσίπρας | Ειδήσεις: Την «καραμέλα» της κυβέρνησης που «έβαλε κόφτη στη μίζα, τη ρεμούλα και τη φοροδιαφυγή» χρησιμοποίησε για ακόμη μία φορά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πείσει τους πολίτες αυτής της χώρας ότι παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού, αλλά χωρίς να πει το παραμικρό για τα δεινά που προκάλεσαν οι μνημονιακές πολιτικές του.

Σε μια συνέντευξη που μάλλον εξόργισε περισσότερο παρά καθησύχασε όλους όσους την παρακολούθησαν, ο κ. Τσίπρας δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση στα όσα βιώνει η χώρα, θέτοντας άλλη μία δήθεν κόκκινη γραμμή με το πει ότι «τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν χωρίς λύση για το χρέος».

«Μας ζητούσαν 42 φορές περισσότερα μέτρα απ' όσα έπρεπε να πάρουμε. Για την καθυστέρηση δεν φταίει η κυβέρνηση. Όλοι το έχουν καταλάβει. Μόνο η αντιπολίτευση το υποστηρίζει», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να έχασε κάτι αλλά κέρδισε τα αντίμετρα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση κατάφερε μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο στη συμφωνία ενώ απομόνωσε το ΔΝΤ.  «Μας ζητούσαν αύξηση ομαδικών απολύσεων και lock out. Μπήκαμε σε διαπραγμάτευση η οποία δεν αφορά μόνο το πρόγραμμα, αφορά και το χρέος», επεσήμανε και αποκάλυψε πως Σόιμπλε και ΔΝΤ ήθελαν να ρίξουν ο ένας την ευθύνη στον άλλο, βάζοντας στη μέση την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στα αντίμετρα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως δεν πρέπει να υποβαθμίζονται και έχουν να κάνουν με την απουσία κοινωνικού κράτους. «Επίδομα ενοικίου, δωρεάν παιδικοί σταθμοί, μείωση του ΕΝΦΙΑ», είναι μερικά από τα αντίμετρα που ανέφερε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι άπιαστο όνειρο το πλεόνασμα 3,5%.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει βαλθεί να τρελάνει τον ελληνικό λαό καθώς υποστήριξε πως η χώρα δεν αντέχει άλλη επιτροπεία και πρέπει να βγει από τα μνημόνια αλλά από την άλλη τόνισε πως πρέπει να ψηφιστούν τα σκληρά μέτρα για να μπορέσουμε να πάρουμε ρύθμιση για το χρέος. «Αν δεν τηρηθεί η συμφωνία, μια κυρίαρχη κυβέρνηση μπορεί να πάρει πίσω μέτρα που ψήφισε», είπε ο κ. Τσίπρας διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να εφαρμόσει κανένα μέτρο αν δεν πάρει ρύθμιση του χρέους από τους δανειστές.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως παρά όσα έχουν ειπωθεί, ο κόφτης δεν ενεργοποιήθηκε και ούτε θα ενεργοποιηθεί. «Ο μόνος κόφτης που έχει μπει είναι σε μίζες, ρεμούλες και φοροδιαφυγή», σημείωσε.

«Αν δεν είχαμε το πλεόνασμα θα είμαστε μπαλάκι του πιγκ πογκ ανάμεσα στον κ. Σόιμπλε και την κ. Λαγκάρντ», είπε και ξεκαθάρισε πως μέτρα και αντίμετρα θα νομοθετηθούν μαζί.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι οι αυξήσεις στους φόρους ήταν ελάχιστοι και ανέφερε την αύξηση του ΦΠΑ κατά μια ποσοστιαία μονάδα, ενώ δεσμεύτηκε πως σταδιακά τα πράγματα θα αλλάξουν, θα μειωθεί η ανεργία και θα μπει τέλος στην περιπέτεια που μπήκαμε το 2010.

«Παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη, δώσαμε μάχη και πέσαμε σε τοίχο. Αν δεν κυβερνούσαμε με το πιστόλι στον κρόταφο θα κάναμε καλύτερες συμφωνίες», δήλωσε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία θα κλείσει μέχρι τις 22 Μαΐου.

Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις ο πρωθυπουργός σημείωσε πως «αν ήταν δική μας επιλογή δεν θα πουλούσαμε σε περίοδο κρίσης. Εμείς είμαστε υπέρ των συμπράξεων. Δεν πουλήσαμε όμως μπριρ παρά. Πήραμε υψηλότερα τιμήματα και υψηλότερα τιμήματα σε επενδύσεις». Αναφέρθηκε δε στο λιμάνι του ΟΛΘ που η μεταβίβαση έγινε σε τιμή 70% πάνω από τη χρηματιστηριακή αξία και με παράλληλη δέσμευση για 170 εκατ. ευρώ επενδύσεις την επόμενη πενταετία.

Ερωτηθείς για τη στάση της Γερμανίας και για το περίφημο «go back Merkel», ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η κ. Μέρκελ έπρεπε να κάνει πίσω στη σκληρή πολιτική που επέβαλε στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας πως έκανε και συνεχίζει να κάνει τεράστια λάθη. Για το προσφυγικό σημείωσε πως η καγκελάριος φάνηκε ανοιχτόμυαλη και έχει συναίσθηση της ευθύνης της.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η χώρα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά και οικονομικά ενώ για το θέμα της ΔΕΗ τόνισε πως η κυβέρνηση κατάφερε να διασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα της. «Είμαστε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για να μπορέσει η ΔΕΗ να ανταποκριθεί στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Η ΝΔ είχε συμφωνήσει τη μικρή ΔΕΗ. Ήταν πώληση του 1/3 των φιλέτων της ΔEΗ αλλά και την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ που ήταν τα δίκτυα και αποτελούν πλούτο της χώρας. Εξασφαλίσαμε το 51% των δικτύων υπό δημόσιο έλεγχο και καταφέραμε να αποτρέψουμε την πώληση της μικρής ΔEΗ.

Όσα γίνονται τώρα σχετίζονται με το ότι ως χώρα μέλος της ΕΕ πρέπει να τηρούμε τους κανόνες της Κομισιόν. Έτσι είμαστε υποχρεωμένοι να κατεβάσουμε το μερίδιο της ΔEΗ στην αγορά από το 90% στο 50%, όπου είναι και η παραγωγή.
Αποφασίσαμε να το κάνουμε με τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ αλλά ήρθε απόφαση του ευρωδικαστηρίου που ζητά να μην έχει παρουσία η ΔΕΗ στα νέα λιγνιτικά πεδία. Επειδή δεν θα επιλέξουμε νέα λιγντικά πεδία γιατί είναι πολύ ακριβά πρέπει να αντικαταστήσουμε αυτό το ποσοστό με πωλήσεις υφιστάμενων μονάδων», δήλωσε.

Ο κ. Τσίπρας, που στο παρελθόν δεσμευόταν ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, πλέον δεσμεύεται μόνο για μείωση του χαρατσιού.

Για τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέει, ο πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση έχει σχέδιο, στόχευση και αποφασιστικότητα να συνεχίσει. «Ο κόσμος ξέρει ότι εμείς ούτε μίζες πήραμε, ούτε θαλασσοδάνεια», είπε ο κ. Τσίπρας.
ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ: newsbomb

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/tsipras-ant1-18975/feed/
<![CDATA[Η Άσπα Τσίνα ζει και βασιλεύει και την τηλεόραση ανακατεύει! Καυγάς με τον Πέτρο Κωστόπουλο στο Super Star Academy. ]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/aspa-tsina-18919/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/aspa-tsina-18919/#comments +Sun, 23 Apr 2017 11:03:00 +0300 138 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/aspa-tsina-18919/  Η Άσπα Τσίνα ζει και βασιλεύει και την τηλεόραση ανακατεύει! Καυγάς με τον Πέτρο Κωστόπουλο στο Super Star Academy. 

]]>
Η Άσπα Τσίνα ζει και βασιλεύει και την τηλεόραση ανακατεύει! Καυγάς με τον Πέτρο Κωστόπουλο στο Super Star Academy. 

Την Άσπα Τσίνα τη θυμόμαστε από το Fame Story και τους καβγάδες που είχε με την Κατερίνα Κούκα και συμπαίκτες της. Αρκετά χρόνια αργότερα, βρέθηκε και πάλι σε ριάλιτι παιχνίδι, αυτή τη φορά για να τραγουδήσει στη σκηνή του Super Star Academy. Όπου και πάλι έφερε τα πάνω κάτω…

Η αλήθεια είναι πως το τετ α τετ της με τον Πέτρο Κωστόπουλο ήταν κάτι που αρκετοί περίμεναν, μετά της δηλώσεις της κ. Τσίνα σε περιοδικό. «Ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης του κυρίου με το κουστουμάκι δίπλα στην Άννα Βίσση;», είχε αναρωτηθεί χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή δεν μπορούσε να μείνει ασχολίαστη και όταν ο παρουσιαστής τη ρώτησε, η ίδια έσπευσε να διευκρινίσει πως «στη θέση του Κωστόπουλου θα μπορούσε να είναι κάποιος θεατρολόγος, ένας σπουδαίος χορογράφος». Και οι νέες της δηλώσεις πάντως δεν έτυχαν ιδιαίτερα καλής αποδοχής από τον Πέτρο Κωστόπουλο, που την περισσότερη ώρα της συζήτησης είχε ένα μάλλον απαξιωτικό ύφος απέναντί της.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο Μουρατίδης, που σχολίασε το «υφάκι» και το στιλάκι» της τραγουδίστριας, ενώ κάποια στιγμή ο Πέτρος Κωστόπουλος, είπε απευθυνόμενη προς εκείνη: «Τώρα θα μιλάω μαζί σου, βαριέμαι. Έλα άστο. Τελειώσαμε».

«Πρώην εσείς, πρώην και εγώ», απάντησε η Άσπα.

Η Ναταλία Γερμανού πήρε στη συνέχεια το λόγο και επιχείρησε να ελαφρύνει λίγο το κλίμα. «Θα βγει από κάπου η κ. Κούκα ή να συνεχίσουμε;», ρώτησε χαριτολογώντας.

Δείτε ολόκληρο το περιστατικό στο παρακάτω βίντεο…

. .

ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΊΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ...

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/aspa-tsina-18919/feed/
<![CDATA[Χαΐρι δεν θα βγει...]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/xairi-den-tha-vgei-18843/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/xairi-den-tha-vgei-18843/#comments +Sun, 16 Apr 2017 08:12:00 +0300 138 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/xairi-den-tha-vgei-18843/  Χαΐρι δεν θα βγει...

]]>
 Χαΐρι δεν θα βγει...

Το 2001 η Τουρκία ήταν στα πρόθυρα κατάρρευσης. Οικονομικής και κοινωνικής. Οι κάλπες της 3ης Νοεμβρίου 2002 ανέδειξαν το νέο πολιτικό φαινόμενο.

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κέρδισε το 34,2% των ψήφων (ο Γκιουλ ορίστηκε εντολοδόχος πρωθυπουργός, ως μεταβατικός, και παρέδωσε στον Ερντογάν τον Μάρτιο του 2003), αλλά κυρίως το στοίχημα της ανάπτυξης, γι’ αυτό και σάρωσε στις θερινές κάλπες του 2007 με 46,3% κι άρχισε να ξεδοντιάζει το κεμαλικό κατεστημένο και γιαβάς-γιαβάς και τους συνοδοιπόρους του Γκιουλ, Νταβούτογλου, Γκιουλέν.

To φθινόπωρο του 2010, σε ποσοστό 58%, οι Τούρκοι είπαν «evet» στο δημοψήφισμα που επικύρωνε συνταγματικές αλλαγές.

Δεκαπέντε χρόνια ο Ερντογάν βρίσκεται στην εξουσία, είτε στη θέση του πρωθυπουργού είτε εκείνη του προέδρου, πανταχού παρών και παντοδύναμος. Με το ισχύον σύστημα. Ποιος τον εμπόδισε να κλείσει μέσα ενημέρωσης, να στείλει δεκάδες δημοσιογράφους, ακόμη και αρχηγό κόμματος, στη φυλακή, να απολύσει δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, να οδηγήσει το μακρύ χέρι του νόμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Ποιος τον εμπόδισε να αναγορεύεται «πατέρας» του έθνους, να είναι μέσα από τις τηλεοπτικές οθόνες στα τουρκικά σπίτια κάθε μέρα, να δίνει συμβουλές οικογενειακού προγραμματισμού, διατροφής, να ορίζει ακόμη και τα αισθήματα που πρέπει να νιώθουν οι υπήκοοί του;

Ποιος τον εμπόδισε να έχει τον έλεγχο των πιο κρυφών κυττάρων του κράτους; Ακόμη και λίγες ώρες πριν από το δημοψήφισμα της Κυριακής, ποιος τον εμποδίζει να κάνει ό,τι θέλει; Η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και σχεδόν όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται με προεδρικά διατάγματα.

Αυταρχικές μέθοδοι διακυβέρνησης, καταστολή, απαγορεύσεις, χωρίς να χρειάζεται καν δημοψήφισμα. Ριζοσπαστικοποίηση του συντηρητισμού και εκστρατεία εναντίον του κράτους δικαίου.

Κι όμως, όλα αυτά δεν του φτάνουν, θέλει ακόμη περισσότερη εξουσία, ενώ η οικονομία είναι σε αφασία. Θέλει να «καθαρίσει» μια για πάντα με μια επανάσταση για του ολοκληρωτισμού την ανάσταση. Mε «evet» ή με «hayir» (ποιος τον εμποδίζει να ξαναπροσφύγει στις κάλπες για να ανατρέψει το αποτέλεσμα;) χαΐρι δεν θα βγει.

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

 

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/xairi-den-tha-vgei-18843/feed/
<![CDATA[Οι πρώτες εικόνες από το Survivor με την Ελεονώρα Μελέτη, στην Άχρηστη Πληροφορία της Ημέρας!]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/survivor-meleti-18826/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/survivor-meleti-18826/#comments +Thu, 13 Apr 2017 19:18:00 +0300 138 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/survivor-meleti-18826/  Οι πρώτες εικόνες από το Survivor με την Ελεονώρα Μελέτη, στην Άχρηστη Πληροφορία της Ημέρας!

]]>
 Οι πρώτες εικόνες από το Survivor με την Ελεονώρα Μελέτη, στην Άχρηστη Πληροφορία της Ημέρας!

Πρεμιέρα την Κυριακή, 16 Απριλίου, κάνει το #Survivor, με την Ελεονώρα Μελέτη, και το τηλεοπτικό κοινό το περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η παρουσιάστρια βρέθηκε στον Άγιο Δομίνικο για τα γυρίσματα και σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες από την εκπομπή. 

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια θα έχει καλεσμένους τον Πάνο Αργιανίδη, γνωστό και ως μάνατζερ του ράγκμπι, την Ειρήνη Κολιδά και τον Στέλιο Χανταμπάκη.

Η Ειρήνη Κολιδά, ο Πάνος Αργιανίδης και ο Στέλιος Χανταμπάκης συνομιλούν με την Ελεονώρα Μελέτη και αποκαλύπτουν στοιχεία από την επιβίωσή τους στις παραλίες τους, που δεν έδειξε η τηλεοπτική κάμερα.

Πόσο σκληρά όμως είναι τα αγωνίσματα στα οποία αγωνίζονται «Διάσημοι» και «Μαχητές» για την απόκτηση των επάθλων; Οι τρεις αποχωρήσαντες παίκτες μιλούν για τα απαιτητικά παιχνίδια στα οποία πήραν μέρος και για το πόσο αυτά τους δυσκόλεψαν όταν είχαν μικροτραυματισμούς. Όμως η Ελεονώρα Μελέτη αποφασίζει να το διαπιστώσει μόνη της. Τι κάνει; Μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και δοκιμάζει κάποια από τα αγωνίσματα προκειμένου να τα παρατηρήσει και να εξακριβώσει η ίδια το βαθμό δυσκολίας τους. Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εκεί...

Πηγή: protothema.gr
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/survivor-meleti-18826/feed/
<![CDATA[Λυδία Κονιόρδου – ό,τι να' ναι: Διαφήμιση να΄ναι κι ό,τι να’ ναι…]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/koniordou-filippous-18795/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/koniordou-filippous-18795/#comments +Tue, 11 Apr 2017 19:06:00 +0300 138 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/koniordou-filippous-18795/ Λυδία Κονιόρδου – ότι να' ναι: Διαφήμιση να΄ναι κι ό,τι να’ ναι…

]]>
Λυδία Κονιόρδου – ό,τι να' ναι: Διαφήμιση να΄ναι κι ό,τι να’ ναι…
«Στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, η επιγραφή που κοινοποιεί στους επισκέπτες ότι ο χώρος ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO έχει ήδη διορθωθεί. Το πλεξιγκλάς που είναι προσαρμοσμένο στον μαρμάρινο κύβο έχει αντικατασταθεί».


Τα παραπάνω ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ανακοίνωσή του, αναφερόμενο στο λάθος της πινακίδας («Word» αντί για «World»), που εμφανίστηκε με την αποκάλυψή της χθες από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, με αφορμή την κατάταξη του Αρχαιολογικού Χώρου στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
«Λάθη τέτοιου τύπου αποδίδονται συνήθως στον ‘δαίμονα του τυπογραφείου', όμως στην παρούσα περίπτωση το ‘λάθος' φαίνεται πως έδωσε την αφορμή για αντιδράσεις και υπέρμετρα σχόλια στο διαδικτυακό χώρο και όχι μόνο», σημειώνει το ΥΠΠΟΑ, αναφέροντας κάποια από τα σχόλια. Όπως το αν γνώριζε η υπουργός «το περιεχόμενο μίας πινακίδας που ήρθε για να αποκαλύψει» ή «την ερμηνεία των δύο λέξεων κατανοητών στη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών άσχετα με το επίπεδο γνώσης τους στα αγγλικά», «αν οι παριστάμενοι στη τελετή ήταν αγράμματοι» κ.ά.

«Φυσικά η επισήμανση του λάθους ήταν καθόλα θεμιτή αλλά και χρήσιμη. Αφού από τα πολυπληθή δημοσιεύματα ακόμα περισσότεροι έμαθαν την ανακήρυξη του χώρου των Φιλίππων ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/koniordou-filippous-18795/feed/
<![CDATA[Η Κουλτουρόσουπα σας εύχεται Καλό Πάσχα.]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/kulturosupa-kalo-pasxa-18767/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/kulturosupa-kalo-pasxa-18767/#comments +Mon, 10 Apr 2017 10:35:00 +0300 41 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/kulturosupa-kalo-pasxa-18767/ Η Κουλτουρόσουπα σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με Υγεία, Ευτυχία και Αγάπη! Χρόνια Πολλά σε όλους!

]]>
 Η Κουλτουρόσουπα σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με Υγεία, Ευτυχία και Αγάπη!

Χρόνια Πολλά σε όλους!

Η Κουλτουρόσουπα σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με Υγεία, Ευτυχία και Αγάπη! Χρόνια Πολλά σε όλους!
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/kulturosupa-kalo-pasxa-18767/feed/
<![CDATA[Θ. Πάγκαλος: Τσόγλανος ο Τσίπρας, άρχοντας ο Καραμανλής]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/pagkalos-tsipras-tsiglanos-18742/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/pagkalos-tsipras-tsiglanos-18742/#comments +Fri, 07 Apr 2017 17:18:00 +0300 138 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/pagkalos-tsipras-tsiglanos-18742/  Θ. Πάγκαλος: Τσόγλανος ο Τσίπρας, άρχοντας ο Καραμανλής

]]>
 Θ. Πάγκαλος: Τσόγλανος ο Τσίπρας, άρχοντας ο Καραμανλής

Ειδικότερα, ο Θ. Πάγκαλος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «τσόγλανο» που εγκαινίασε τις σήρραγες μόνος του ενώ έδωσε στον Κώστα Καραμανλή τον χαρακτηρισμό του "άρχοντα", αντιπαραβάλοντας τη στάση που είχε κρατήσει στα εγκαίνια της Γέφυρας Ρίο-Αντίρριο.

«"Ο άρχοντας και ο τσόγλανος". Μην ετοιμάζεστε για παραμύθι του Άντερσεν. Θα μου το θυμηθείτε. Συμμαχία Καραμανλή Τσίπρα δεν είναι δυνατή» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter, o κ. Πάγκαλος.

«Ο ένας είναι άρχοντας. Εγκαινιάστηκε το Ρίο - Αντίρριο, αναγνώρισε έμπνευση και δράση. Άφησε τον Σημίτη να κάνει τα εγκαίνια μόνος του» πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος και κατάληξε:

«Τούτος 'δω είναι τσόγλανος. Τέσσερις κυβερνήσεις δούλεψαν για το έργο. Το εγκαινίασε μόνος του με τη Δούρου. Ντροπή σου δαφνοκλέφτη!»

 
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/pagkalos-tsipras-tsiglanos-18742/feed/
<![CDATA[Αντιδράσεις για τη ρετουσαρισμένη φωτογραφία της Καρντινάλε στο Φεστιβάλ Καννών]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/cannes-carntinalle-photos-18651/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/cannes-carntinalle-photos-18651/#comments +Sat, 01 Apr 2017 08:51:00 +0300 41 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/cannes-carntinalle-photos-18651/  Αντιδράσεις για τη ρετουσαρισμένη φωτογραφία της Καρντινάλε στο Φεστιβάλ Καννών

]]>
 Αντιδράσεις για τη ρετουσαρισμένη φωτογραφία της Καρντινάλε στο Φεστιβάλ Καννών

Η επίσημη αφίσα του 70ού κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, η οποία παρουσιάζει την Κλαούντια Καρντινάλε σε μια στέγη, στη Ρώμη του 1959, επιδοκιμάστηκε για την αισθητική της. Ωστόσο, μέσα ενημέρωσης, φεμινιστικές οργανώσεις και χρήστες του διαδικτύου κατήγγειλαν την ψηφιακή επεξεργασία που υπέστη η φωτογραφία για να φαίνεται η ηθοποιός πιο αδύνατη.

Το Φεστιβάλ των Καννών δεν προέβη σε κανένα σχόλιο, ούτε ο ατζέντης της Ιταλίδας ηθοποιού, ούτε η εταιρεία παραγωγής Bronx που εμπνεύστηκε την αφίσα από μια γνήσια φωτογραφία (Archivio Cameraphoto Epoche/Getty Images) της Κλαούντια Καρντινάλε, όταν ήταν 21 ετών.

«Η επεξεργασία που έγινε στη σιλουέτα της μάς προκαλεί ιδιαίτερη δυσαρέσκεια. Στο πρόσωπό της έγινε λίφτινγκ, ο κορμός ρετουσαρίστηκε, τα οπίσθια, η αριστερή γάμπα της, όπως και τα μπράτσα της έγιναν πιο μακριά και πιο κομψά», κατήγγειλε το γαλλικό περιοδικό ELLE.

«Παρότι η αφίσα είναι υπέροχη, μπορούμε να διαπιστώσουμε με λύπη ότι η φωτογραφία υπέστη μεγάλη επεξεργασία... Κρίμα...», έγραψε το πολιτιστικό περιοδικό Télérama στην ιστοσελίδα του.

«Μεταξύ του πρωτότυπου και του αντιγράφου, η Κλαούντια Καρντινάλε έχασε σε περιφέρεια μέσης», υπογράμμισε η Liberation με μήνυμα στο Twitter, το οποίο συνοδεύει με σχετικό βίντεο που παρουσιάζει στιγμιότυπα από το ξεκίνημα της καριέρας της Καρντινάλε έως σήμερα και συγκρίνει τη γνήσια φωτογραφία με το τελικό αποτέλεσμα που παρατηρείται στην αφίσα του Φεστιβάλ.

Ανάμεσα στα δέκα θέματα που προκάλεσαν τα περισσότερα σχόλια στο Twitter, τις τελευταίες ώρες, ήταν η ρετουσαρισμένη επίσημη αφίσα με εκατοντάδες οργισμένα μηνύματα ανωνύμων.

Η Κλερ Σερ-Κομπ, εκπρόσωπος της οργάνωσης «Τολμείστε τον φεμινισμό!», δήλωσε στο AFP: «Η Κλαούντια Καρντινάλε, ίνδαλμα ομορφιάς, είναι λεπτή και υπέροχη στη γνήσια φωτογραφία. Το ότι θέλησαν να της αφαιρέσουν κιλά, είναι σκανδαλώδες. Η αφίσα παραπέμπει τις γυναίκες στη δικτατορία της μεζούρας, προκειμένου να είναι αποδεκτές. Ακόμη μια φορά είμαστε στην καρδιά του προβλήματος της χρησιμοποίησης της εικόνας των γυναικών στη διαφήμιση και το μάρκετινγκ».

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως από την 1η Ιανουαρίου, νομοσχέδιο επιβάλλει στη Γαλλία την αναφορά «ρετουσαρισμένη φωτογραφία» για τις φωτογραφίες που προορίζονται για εμπορική χρήση με μοντέλα των οποίων η εμφάνιση τροποποιείται από λογισμικό επεξεργασίας της εικόνας για να φαίνονται πιο αδύνατα ή με περισσότερα κιλά.  

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/cannes-carntinalle-photos-18651/feed/
<![CDATA[Επιτέλους ο Μπομπ Ντίλαν.. αποφάσισε: Θα παραλάβει το Νόμπελ!]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/bob-dylan-nobel--18620/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/bob-dylan-nobel--18620/#comments +Wed, 29 Mar 2017 18:45:00 +0300 41 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/bob-dylan-nobel--18620/  Επιτέλους ο Μπομπ Ντίλαν.. αποφάσισε: Θα παραλάβει το Νόμπελ!

]]>
 Επιτέλους ο Μπομπ Ντίλαν.. αποφάσισε: Θα παραλάβει το Νόμπελ!

Ο Μπομπ Ντίλαν θα παραλάβει το Σάββατο ή την Κυριακή στη Στοκχόλμη το μετάλλιο και το δίπλωμα του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας που του δόθηκε, ανακοίνωσε σήμερα η γραμματέας της Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών Σάρα Ντάνιους.

"Η Σουηδική Ακαδημία και ο Μπομπ Ντίλαν συμφώνησαν να συναντηθούν το Σαββατοκύριακο αυτό στη Στοκχόλμη, όπου ο αμερικανός τραγουδιστής αναμένεται να δώσει συναυλία", έγραψε η Ντάνιους στο ιστολόγιό της. "Αυτό θα γίνει παρουσία λίγων μελών της επιτροπής και σε στενό κύκλο, κανένα μέσο ενημέρωσης δεν θα παρακολουθήσει τη συνάντηση: μόνο ο Μπομπ Ντίλαν και ακαδημαϊκοί θα είναι παρόντες, σύμφωνα με την επιθυμία του Ντίλαν", γράφει η Σάρα Ντάνιους.

Ο Ντίλαν είχε προγραμματίσει εδώ και πολύ καιρό δύο συναυλίες στη σουηδική πρωτεύουσα το Σάββατο και την Κυριακή το βράδυ. Αλλά μέχρι τώρα δεν είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του ως προς την Ακαδημία.

Ένα θέμα μένει να επιλυθεί: η ομιλία της παραλαβής του βραβείου, που επίσης ονομάζεται "μάθημα Νόμπελ" και κάθε τιμηθείς πρέπει να δίνει εντός έξι μηνών μετά την τελετή απονομής των βραβείων, δηλαδή πριν από τις 10 Ιουνίου. Ωστόσο αυτό δεν θα γίνει το Σαββατοκύριακο.

"Καμιά ομιλία Νόμπελ δεν θα εκφωνηθεί. Η Ακαδημία πιστεύει ότι μια ομιλία θα ηχογραφηθεί και θα σταλεί αργότερα", εξηγεί η Ντάριους.

Μαθήματα Νόμπελ ηχογραφούνται και δίνονται ορισμένες φορές, με τελευταίο αυτό της τιμηθείσας με Νόμπελ Λογοτεχνίας 'Αλις Μονρό το 2013", υπενθύμισε η Ντάριους.

Η καναδή συγγραφέας δεν είχε καταφέρει να ταξιδέψει στη Σουηδία λόγω της εύθραυστης υγείας της στα 82 της χρόνια.

Η Στοκχόλμη είναι ο πρώτος σταθμός μιας ευρωπαϊκής περιοδείας του 75χρονου Ντίλαν με αφορμή την κυκλοφορία ενός τριπλού άλμπουμ με τραγούδια του Φρανκ Σινάτρα.

Στις 10 Δεκεμβρίου, στην τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ στη Στοκχόλμη, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Σουηδία ανέγνωσε ομιλία του Ντίλαν με τις ευχαριστίες του, στην οποία ο καλλιτέχνης ομολογούσε την έκπληξή του όταν το όνομα του συμπεριελήφθη μαζί με αυτά συγγραφέων όπως ο Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, ο Αλμπέρ Καμύ, ο 'Ερνεστ Χέμινγουεϊ.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/bob-dylan-nobel--18620/feed/