Kulturosupa.gr - RSS http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/ put the rss description here. +Sat, 25 Mar 2017 09:07:00 +0200 en hourly 1 http://www.kulturosupa.gr/ http://www.kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://www.kulturosupa.gr/ <![CDATA[Βλέπω τον Τανιμανίδη να παρουσιάζει Survivor και είναι σαν να ακούω βοσκό…]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/zaxaratos-tanimanidis-survivor-18551/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/zaxaratos-tanimanidis-survivor-18551/#comments +Sat, 25 Mar 2017 09:07:00 +0200 138 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/zaxaratos-tanimanidis-survivor-18551/  Βλέπω τον Τανιμανίδη να παρουσιάζει Survivor και είναι σαν να ακούω βοσκό…

]]>
 Βλέπω τον Τανιμανίδη να παρουσιάζει Survivor και είναι σαν να ακούω βοσκό…

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο γνωστός showman, μεταξύ άλλων μίλησε για το πολυσυζητημένο survivor και τον ρόλο του Σάκη Τανιμανίδη σαν παρουσιαστή. Ο γνωστός παρουσιαστής έχει αναλάβει ένα δύσκολο ρόλο και δείχνει να ανταπεξέρχεται σταδιακά, ενώ κατά καιρούς έχει δεχτεί άσχημη κριτική.

Ο λόγος για τον Τάκη Ζαχαράτο, ο οποίος μίλησε στο περιοδικό You λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν είδα το Survivor με τον Τανιμανίδη τότε εκτίμησα την αξία του Αρναούτογλου ως παρουσιαστή, ο Γρηγόρης είναι ταλαντούχος, όταν είναι καλά ψυχολογικά “κεντάει”…Βλέπω τον κατά τα άλλα συμπαθητικό Τανιμανίδη να παρουσιάζει “Survivor” και είναι σαν να ακούω τη φωνή ενός βοσκού. Περιμένω τα πρόβατα…»!
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/zaxaratos-tanimanidis-survivor-18551/feed/
<![CDATA[Στην Άχρηστη Πληροφορία της Ημέρας: Το νορβηγικό «Survivor» γυρίζεται στη Μεσσηνία.]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/axristi-survivor-messinia--18471/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/axristi-survivor-messinia--18471/#comments +Sun, 19 Mar 2017 18:20:00 +0200 138 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/axristi-survivor-messinia--18471/  Στην Άχρηστη Πληροφορία της Ημέρας: Το νορβηγικό «Survivor» γυρίζεται στη Μεσσηνία.

]]>
 Στην Άχρηστη Πληροφορία της Ημέρας: Το νορβηγικό «Survivor» γυρίζεται στη Μεσσηνία.

Το τηλεπαιχνίδι «Mesternes Mester» (Οι Πρωταθλητές των Πρωταθλητών) είναι το Survivor της Νορβηγίας.

Οπως και το δικό μας παιχνίδι καθηλώνει χιλιάδες τηλεθεατές, σπάζοντας τα κοντέρ τηλεθέασης και κάνοντας ποσοστά που ξεπερνούν το 70%.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι, που ο κύκλος της φετινής παραγωγής κλείνει το Σάββατο, έχει ελληνικό ενδιαφέρον μιας και έχει γυριστεί εξ' ολοκλήρου στη Μεσσηνία. Μάλιστα, η περιοχή φαίνεται να έχει ενθουσιάσει τους Νορβηγούς, με το ενδιαφέρον ενόψει της τουριστικής σεζόν να έχει αυξηθεί.

Σύμφωνα με το «eleftheriaonline.gr», Καλαμάτα, Βέργα, Μάνη, Πύλος, Βοϊδοκοιλιά, Μεθώνη είναι ορισμένα από τα μέρη που φιλοξένησαν τη συγκεκριμένη παραγωγή και έχουν δημιουργήσει ένα άκρως θετικό κλίμα στο νορβηγικό κοινό. Σε αυτό φυσικά έχουν συμβάλει και διάφορα δημοσιεύματα, όπου εκτός από όσα συμβαίνουν στο παιχνίδι φιλοξενούνται και σημαντικές αναφορές για την περιοχή που φιλοξένησε την παραγωγή. 

«Η εκπομπή, που πέρυσι φιλοξενήθηκε στο Μονακό, φέτος κερδίζει τις εντυπώσεις από την Καλαμάτα», γράφει δημοσίευμα της εφημερίδας «Dagbladet», ενώ σημειώνεται ότι η παραγωγή φιλοξενήθηκε στο πανέμορφο σπίτι της γνωστής ηθοποιού Βίκυς Σταυροπούλου στη Σάνταβα.

Η εκπομπή προβλήθηκε σε 10 επεισόδια της μίας ώρας, κάθε Τετάρτη σε πρώτη προβολή και κάθε Σάββατο σε επανάληψη, κάτι που ενίσχυσε τη διεισδυτικότητα της στο τηλεοπτικό κοινό της Νορβηγίας.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/axristi-survivor-messinia--18471/feed/
<![CDATA[Το Ιδρυμα Νιάρχος απαντά στον Κιμούλη και αποκαλύπτει το παρασκήνιο.]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/kimoulis-niarxos-apantisi-18455/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/kimoulis-niarxos-apantisi-18455/#comments +Sat, 18 Mar 2017 10:17:00 +0200 41 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/kimoulis-niarxos-apantisi-18455/   Το Ιδρυμα Νιάρχος απαντά στον Κιμούλη και αποκαλύπτει το παρασκήνιο.

]]>
 Το Ιδρυμα Νιάρχος απαντά στον Κιμούλη και αποκαλύπτει το παρασκήνιο.

Με μία επιστολή-βόμβα (δείτε εδώ) και αιχμές εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Κιμούλης παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
 
Με την επιστολή του αυτή, αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για τη σχέση του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Κέντρου, Νίκο Μανωλόπουλο. 
 
Απο την πλευρά του το Κέντρο Πολιτισμού κατά τη σημερινή του Συνεδρίαση και με ανακοίνωσή του, στηρίζει το Νίκο Μανωλόπουλο λέγοντας οτι οι αποφάσεις ήταν από κοινού, εκφράζει τη λύπη του για την παραίτηση Κιμούλη και αναφέρεται στη διαφάνεια που το διέπει παρουσιάζοντας πρακτικά συνεδριάσεων.
.
Η ανακοίνωση του ΚΠΙΣΝ: 
Αγαπητοί καλησπέρα σας,
 
Το Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρέλαβε στις 16/03/2017 την ηλεκτρονική επιστολή παραίτησης, του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Γ. Κιμούλη.
 
Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (17/03/2017), το Δ.Σ. του ΚΠΙΣΝ αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:
 
1.  Εκφράζει τη λύπη του για την παραίτηση του κ. Γ. Κιμούλη.
2.  Να δοθεί στη δημοσιότητα το Πρακτικό Συνεδρίασης Δ.Σ. ΚΠΙΣΝ της 10/03/2017 που ρυθμίζει τις αρμοδιότητες των μελών του και το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα.
3.  Σημειώνει ότι κατά την ολιγοήμερη άσκηση των καθηκόντων του, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ν. Μανωλόπουλος ενεργεί χωρίς καμία υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, με συχνή διαβούλευση με όλα τα μέλη του Δ.Σ. Ιδιαίτερα, αναφορικά με την έκδοση του Δελτίου Τύπου της 15/03/2017, διαφωνία εκφράστηκε μόνο από τον κ. Γ. Κιμούλη.
4. Αναφορικά με τη διαφάνεια, παραπέμπει στο προαναφερθέν Δελτίο Τύπου της 15/03/2017 όπου επαναλαμβάνεται η ομόφωνη, από κοινού με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δέσμευσή του για λειτουργία με πλήρη διαφάνεια και άκρα προσοχή στην οικονομική διαχείριση, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που του δόθηκαν από τον μέτοχο της ΚΠΙΣΝ Α.Ε, την Ελληνική Πολιτεία.
 
Επισυνάπτεται η σχετική Ανακοίνωση με αναλυτικές πληροφορίες, η οποία περιέχει και τα εξής Παραρτήματα:
 

1. Πρακτικό Συνεδρίασης Δ.Σ. ΚΠΙΣΝ (10/03/2017) με θέματα ημερήσιας διάταξης:
·Ανάθεση γενικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων εκπροσώπησης του οργανισμού
·Παραχώρηση δικαιωμάτων υπογραφής για πληρωμές και κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών του οργανισμού
2. Ηλεκτρονική επιστολή υποβολής παραίτησης κ. Γ. Κιμούλη προς το Δ.Σ. του ΚΠΙΣΝ (16/03/2017)
3. Δελτίο Τύπου ΚΠΙΣΝ (15/03/2017) αναφορικά με την τηλεδιάσκεψη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου.
.
Πρακτικό Συνεδρίασης Δ.Σ. ΚΠΙΣΝ (10/03/2017)
ΠΡΑΚΤΙΚΟ υπ’ αρ. 69
Της εξηκοστής ένατης (69ης) συνεδρίασης
του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας
«ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ A.E.»
της 10ης Μαρτίου 2017
Σήμερα, την 10η Μαρτίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00μ.μ. τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ A.E.» (εφεξής ο «Οργανισμός»), που εδρεύει στην Καλλιθέα Αττικής, επί της Λεωφόρου Ανδρέα Συγγρού 364, τα οποία εξέλεξε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων του Οργανισμού της 28ης Φεβρουαρίου 2017, με τριετή θητεία, συνήλθαν σε συνεδρίαση στα γραφεία του Οργανισμού επί της Λεωφόρου Ανδρέα Συγγρού 364 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.
Χρέη Γραμματέως ανατέθηκαν στη νομική σύμβουλο του Οργανισμού, κα Κλεοπάτρα Κούτρα του Σπυρίδωνος, δικηγόρο Αθηνών (ΑΜ ΔΣΑ 29740)
Στην συνεδρίαση παρίσταντο οι κ.κ.:
1. Γεώργιος Κιμούλης του Ιωάννη και της Μαρίας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, αυτοπροσώπως
2. Νικόλαος Μανωλόπουλος του Θεόδωρου και της Κλεοπάτρας, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, αυτοπροσώπως
3. Ματίνα Στέα του Παναγιώτη και της Ανδρομάχης, Μέλος, αυτοπροσώπως
4. Ανδρέας Νοταράς του Γεράσιμου και της Μαρίας-‘Εμμας, Μέλος, εκπροσωπούμενος από το μέλος Ματίνα Στέα δυνάμει της από 10.03.2017 σχετικής εξουσιοδοτήσεως (κατ’ άρθρο 19 παρ. 1 του καταστατικού).
5. Δημήτριος Κάρναβος του Γρηγορίου και της Ελένης, Μέλος, αυτοπροσώπως
6. Γεώργιος Κουμεντάκης του Ιωάννου και της Ευαγγελίας, Μέλος, αυτοπροσώπως
7. Δημήτριος Δημητρόπουλος του Νικολάου και της Γεωργίας, Μέλος, αυτοπροσώπως
Μετά τη διαπίστωση ότι υφίσταται απαρτία λόγω της παρουσίας όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, και κανένα μέλος δεν προβάλλει αντίρρηση, το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει νόμιμα, και υπό την προεδρία του κ. Γεωργίου Κιμούλη, προχωρά στη συζήτηση επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
,
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Ανάθεση γενικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων εκπροσώπησης του Οργανισμού.
2. Παραχώρηση δικαιωμάτων υπογραφής για πληρωμές και κίνηση τραπεζικών λογαριασμών του Οργανισμού.
ΘΕΜΑ 1ο: Ανάθεση γενικών εξουσιών και αρμοδιοτήτων εκπροσώπησης του Οργανισμού
Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του το Διοικητικό Συμβούλιο (εφεξής και «Δ.Σ.») αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου συγκαλεί το Δ.Σ. σε συνεδρίαση έχοντας καταρτίσει και γνωστοποιήσει την ημερήσια διάταξη, προεδρεύει των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και ασκεί όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το καταστατικό ή καθορίζονται με αποφάσεις του Δ.Σ.
2. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου καθορίζει από κοινού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο τις βασικές αρχές της στρατηγικής πολιτιστικής ανάπτυξης και αξιοποίησης του Οργανισμού. Υποβάλλουν κοινή εισήγηση για το θέμα αυτό στο Δ.Σ. του Οργανισμού.
3. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εκπροσωπεί τον Οργανισμό στο εξωτερικό για θέματα που αφορούν στην προβολή του έργου του Οργανισμού. Για θέματα που αφορούν στην προβολή του έργου του Οργανισμού στην Ελλάδα, τον Οργανισμό εκπροσωπεί ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ή/και ο Διευθύνων Σύμβουλος.
4. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου από κοινού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο επεξεργάζονται τις βασικές αρχές της πολιτικής επικοινωνίας του Οργανισμού για πολιτιστικά θέματα και υποβάλλουν κοινή εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.
5. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. καταρτίζει το πρόγραμμα καλλιτεχνικών και ψυχαγωγικών δράσεων του Οργανισμού. Ο αναλυτικός προϋπολογισμός των επί μέρους εκδηλώσεων καταρτίζεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. εισηγείται το πρόγραμμα αυτό στο Δ.Σ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα πρέπει να είναι συμβατός με τον συνολικό προϋπολογισμό του Οργανισμού. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται οι όροι της σχετικής σύμβασης δωρεάς με το «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
6. O Πρόεδρος του Δ.Σ. από κοινού με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο καταρτίζουν το πρόγραμμα εκπαιδευτικών, και επιστημονικών δράσεων του Οργανισμού και το εισηγούνται στο Δ.Σ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα πρέπει να είναι συμβατός με τον συνολικό προϋπολογισμό του Οργανισμού. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται οι όροι της σχετικής σύμβασης δωρεάς με το «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
Κατά τα λοιπά το Διοικητικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 17 του Καταστατικού του Οργανισμού ανέθεσε στο
Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, την άσκηση των δικαιωμάτων και εξουσιών του Διοικητικού Συμβουλίου των σχετικών με την εκπροσώπηση, τη διαχείριση, διοίκηση και διεύθυνση του Οργανισμού και των έργων αυτού, καθώς και τη διαχείριση της περιουσίας και των εταιρικών υποθέσεων στην Ελλάδα και στην αλλοδαπή, και με εξαίρεση μόνο τις περιπτώσεις, για τις οποίες απαιτείται σύμφωνα με ρητή διάταξη νόμου ή του Καταστατικού συλλογική ενέργεια του Δ.Σ. ή αν ρητώς άλλως ορίζεται στην παρούσα απόφαση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού εκπροσωπεί τον Οργανισμό νομίμως έναντι τρίτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δεσμεύει τον Οργανισμό σε όλες τις σχέσεις και τις συναλλαγές του, ασκεί όλες τις αρμοδιότητες, που προβλέπονται από το Καταστατικό ή/και καθορίζονται με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, προΐσταται όλων των υπηρεσιών του Οργανισμού και διευθύνει τα έργα του, υπογράφοντας κάτω από την σφραγίδα του Οργανισμού.
Οι εξουσίες που του ανατίθενται με το παρόν περιλαμβάνουν ενδεικτικά τα εξής:
Α. Εκπροσώπηση
Να εκπροσωπεί και να δεσμεύει τον Οργανισμό με την υπογραφή του σε όλες τις εταιρικές υποθέσεις και ενώπιον όλων των δημοσίων αρχών και οργανισμών (ενδεικτικά διοικητικών, φορολογικών, τελωνειακών, αστυνομικών, δικαστικών ή άλλων αρχών ή οργανισμών), εταιρειών κοινής ωφελείας, επιμελητηρίων, Υπουργείων, ταχυδρομείων, εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, εταιρειών τηλεπικοινωνιών και κάθε άλλου νομικού προσώπου ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου και να ενεργεί όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την πραγματοποίηση του σκοπού του Οργανισμού.
Β. Συμβάσεις
Να συνομολογεί, υπογράφει, τροποποιεί και λύει συμβάσεις κάθε είδους με φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου, με οποιουσδήποτε όρους θεωρεί αναγκαίους ή επωφελείς για τον Οργανισμό, συμπεριλαμβανομένων των όρων προσφυγής σε Διαιτησία.
Για συμβάσεις συνολικής αξίας άνω των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ απαιτείται προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος δύναται να εξουσιοδοτεί άλλο μέλος του Δ.Σ. ή υπάλληλο του Οργανισμού να υπογράφει συμβάσεις.
Κάθε μήνα υποβάλλεται στο Δ.Σ. πλήρης κατάλογος των υπογραφεισών συμβάσεων με τους βασικούς όρους σε περιληπτική μορφή. Κατατίθεται επίσης η πλήρης σύμβαση εφόσον αυτό ζητηθεί από μέλος του Δ.Σ.
Γ. Δικαστική Εκπροσώπηση
Να παρίσταται και να εκπροσωπεί τον Οργανισμό ενώπιον δικαστηρίων οποιουδήποτε βαθμού και δικαιοδοσίας, στην ημεδαπή ή την αλλοδαπή, συμπεριλαμβανομένων του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και των Διαιτητικών Δικαστηρίων.
Να υποβάλλει μηνύσεις, να εγείρει αγωγές, προσφυγές και κάθε άλλο ένδικο βοήθημα, να ασκεί τακτικά ή έκτακτα ένδικα μέσα, συμπεριλαμβανομένης και της αιτήσεως αναιρέσεως και κάθε είδους ένδικα βοηθήματα, να παραιτείται από αυτά, να προβαίνει σε αναγνώριση χρεών και να
συμβιβάζεται δικαστικώς ή εξωδίκως με κάθε δανειστή ή οφειλέτη κατόπιν αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.
Δ. Ασφάλιση
Να ασφαλίζει την εταιρική περιουσία κατά πυρός ή άλλων κινδύνων, να υπογράφει τα οιαδήποτε αναγκαία ασφαλιστήρια συμβόλαια, κατόπιν αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και να εισπράττει τις καταβλητέες στον Οργανισμό αποζημιώσεις.
Ε. Απαιτήσεις επιστροφής οφειλών, φόρων και δασμών
Να ζητεί την επιστροφή κάθε είδους οφειλών προς τον Οργανισμό, δασμών και φόρων και να εισπράττει κάθε ποσό που έχει καταβληθεί από τον Οργανισμό αχρεωστήτως.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει την εξουσία να εξουσιοδοτήσει περαιτέρω οιοδήποτε άλλο πρόσωπο υπάλληλο του Οργανισμού προκειμένου να εκπροσωπήσει τον Οργανισμό είτε μόνο του είτε από κοινού με κάποιο άλλο πρόσωπο (υπάλληλο του Οργανισμού) για συγκεκριμένες κάθε φορά πράξεις.
Με ομόφωνη απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο παρέσχε την άδεια προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, από κοινού ή ο κάθε ένας μόνος του να επικυρώνουν τα αντίγραφα και τα αποσπάσματα των Πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού και της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων αυτού.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδοτεί επίσης ομόφωνα την Νομική Σύμβουλο του Οργανισμού, κα Κλεοπάτρα Κούτρα του Σπυρίδωνος, δικηγόρο Αθηνών (ΑΜ ΔΣΑ 29740) να εκδίδει επικυρωμένα αντίγραφα από το Βιβλίο Πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου ή του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού.
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει και διατηρεί το δικαίωμα με απόφασή του να αναθέτει σε μέλος του ή σε υπάλληλο του Οργανισμού ή και σε τρίτο τη διενέργεια συγκεκριμένης πράξης επ’ ονόματι και για λογαριασμό του Οργανισμού ή την εκπροσώπηση αυτής σε συγκεκριμένη υπόθεση, δικαιοπραξία, σχέση, συναλλαγή και αναφορά.
ΣΤ. Προσωπικό
Να προσλαμβάνει και να απολύει το προσωπικό του Οργανισμού και να καθορίζει τους όρους εργασίας του σύμφωνα με την κειμένη νομοθεσία και το καταστατικό του Οργανισμού και υπό τον όρον της ύπαρξης προηγούμενης ειδικής απόφασης του Δ.Σ..
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα ότι αναφορικά με οποιαδήποτε ανατεθείσα σε αυτόν δυνάμει της παρούσας απόφασης εξουσία ή μέρος αυτής, ο Διευθύνων Σύμβουλος δύναται να εξουσιοδοτεί περαιτέρω οποιαδήποτε άλλα πρόσωπα, μέλη του Δ.Σ. ή υπαλλήλους του Οργανισμού, προκειμένου να εκπροσωπούν τον Οργανισμό για συγκεκριμένες κάθε φορά πράξεις, σύμφωνα με το αρ.17 παρ. 2 του καταστατικού.
ΘΕΜΑ 2ο : Παραχώρηση δικαιωμάτων υπογραφής για πληρωμές και κίνηση τραπεζικών λογαριασμών του Οργανισμού
Σχετικά με το θέμα αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει την παραχώρηση δικαιωμάτων υπογραφής για πληρωμές και κίνηση τραπεζικών λογαριασμών του Οργανισμού ως ακολούθως:
Για την κίνηση των λογαριασμών του Οργανισμού σε οποιαδήποτε Τράπεζα, Οργανισμό ή Ταμείο, την έγκυρη έκδοση, οπισθογράφηση και πληρωμή επιταγών, συναλλαγματικών, γραμματίων εις διαταγήν και άλλων εντολών πληρωμής, την κατάθεση και ανάληψη χρημάτων, την είσπραξη χρημάτων οφειλομένων στον Οργανισμό, την εντολή για πληρωμές στους προμηθευτές και οποιοδήποτε τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, καθώς και για πληρωμές μισθών, ισχύουν ως εξής:
(α) για ποσά ύψους μέχρι εκατό χιλιάδες (100.000) Ευρώ, απαιτείται μόνη η υπογραφή του Διευθύνοντος Συμβούλου
(β) για ποσά άνω των εκατό χιλιάδων (100.000) Ευρώ απαιτείται εξουσιοδότηση του Δ.Σ. προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίζεται ότι στο Διευθύνοντα Σύμβουλο ανατίθεται η εκπροσώπηση του Οργανισμού σχετικά με το άνοιγμα και την κατάργηση τραπεζικών λογαριασμών του Οργανισμού σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην ημεδαπή ή την αλλοδαπή, και τη διαχείριση οποιασδήποτε άλλης τραπεζικής υπηρεσίας (ήτοι ενδεικτικώς υπηρεσίες e-banking, έκδοσης πιστωτικών ή/και χρεωστικών καρτών κ.λπ.)
Κατ’ εξαίρεση ειδικώς αποφασίζεται ότι αναφορικά με περιοδικές πληρωμές (όπως ενδεικτικώς μισθοδοσία, καταβολές πάσης φύσεως σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, εταιρείες κοινής ωφέλειας, τηλεπικοινωνιών, παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κ.λπ.) θα απαιτείται η υπογραφή μόνον του Διευθύνοντος Συμβούλου για συναλλαγές μέχρι του ποσού των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος δύνανται να εξουσιοδοτεί άλλο μέλος του Δ.Σ. ή υπάλληλο του Οργανισμού να υπογράφει πληρωμές.
Κάθε μήνα υποβάλλεται στο Δ.Σ. αναλυτικός κατάλογος των πραγματοποιηθεισών πληρωμών.
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει και διατηρεί το δικαίωμα με απόφασή του να αναθέτει σε μέλος του ή σε υπάλληλο του Οργανισμού ή και σε τρίτο τη διενέργεια συγκεκριμένης πράξης επ’ ονόματι και για λογαριασμό του Οργανισμού ή την εκπροσώπηση αυτού σε συγκεκριμένη υπόθεση, δικαιοπραξία, σχέση, συναλλαγή και αναφορά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα ότι αναφορικά με οποιαδήποτε ανατεθείσα σε αυτόν δυνάμει της παρούσας απόφασης εξουσία ή μέρος αυτής, ο Διευθύνων Σύμβουλος δύναται να εξουσιοδοτεί περαιτέρω οποιαδήποτε άλλα πρόσωπα, μέλη του Δ.Σ. ή υπαλλήλους του Οργανισμού, προκειμένου να εκπροσωπούν τον Οργανισμό για συγκεκριμένες κάθε φορά πράξεις, σύμφωνα με το αρ.17 παρ. 2 του καταστατικού.
Μη υπάρχοντος άλλου θέματος στην ημερήσια διάταξη, η συνεδρίαση λύθηκε.
Για την πιστοποίηση των παραπάνω συντάχθηκε το πρακτικό αυτό και υπογράφεται νόμιμα ως ακολούθως.
1. Γεώργιος Κιμούλης του Ιωάννη, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
2. Νικόλαος Μανωλόπουλος του Θεόδωρου, Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού
3. Ματίνα Στέα του Παναγιώτη, Μέλος
4. Ανδρέας Νοταράς του Γεράσιμου, Μέλος (δια Ματίνας Στέα)
5. Δημήτριος Κάρναβος του Γρηγορίου, Μέλος
6. Γεώργιος Κουμεντάκης του Ιωάννου, Μέλος
7. Δημήτριος Δημητρόπουλος του Νικολάου, Μέλος
Επιστολή παραίτησης κ. Γ. Κιμούλη προς το Δ.Σ. του ΚΠΙΣΝ
Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017
Προς Μέλη του Δ.Σ. του Κ.Π.Ι.Σ.Ν.
«Αγαπητοί κύριοι,
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο στοίχημα δυναμικού μετασχηματισμού του πολιτισμικού μας χάρτη. Η τεράστια ευθύνη διοίκησης είχε εξ αρχής ως δεσμευτική παράμετρο την συγκρότηση ενός συλλογικά δημιουργικού και αποφασιστικού Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια.
Η τελική αποκρυστάλλωση όμως της διοικητικής έκφρασης, προϊόν αναίτιων πολυήμερων “εσωκομματικών διαπραγματεύσεων”, απεδείχθη στην πράξη κατώτερη των περιστάσεων. 
Παρά το συμφωνημένο πλαίσιο, ο διορισμένος εκ του Υπουργείου Οικονομικών διευθύνων σύμβουλος κ. Μανωλόπουλος - πρώην Διευθυντής του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών - υποκαθιστά στην ουσία όλο το Διοικητικό Συμβούλιο εκμεταλλευόμενος τις εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες του κυβερνώντος κόμματος στις οποίες αρνούμαι να συμμετέχω.
Ως μέλος μιας συλλογικότητας που δεν δύναται να ενεργοποιηθεί τελικώς - παρ’ όλες τις προσπάθειες που κατέβαλα όλον αυτόν τον καιρό - και ενός ασαφούς τοπίου καλλιτεχνικής διεύθυνσης που αρχίζει να διαμορφώνεται πλέον καθιστώντας σχεδόν απαγορευτικό οποιοδήποτε παραγόμενο έργο εκ μέρους του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. ΑΕ, υποβάλλω την παραίτησή μου προς το Διοικητικό Συμβούλιο. Σε καμία περίπτωση δεν προτίθεμαι να συμβάλλω στην ακύρωση της δυναμικής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αλλά ούτε και να συναινέσω σε διαδικασίες που μελλοντικά μπορεί να προκαλέσουν υπόνοιες αδιαφάνειας.
Με εκτίμηση
Γιώργος Κιμούλης»
.
Δελτίο Τύπου ΚΠΙΣΝ (15/03) αναφορικά με την τηλεδιάσκεψή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου.
Στενή Συνεργασία του ΚΠΙΣΝ και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Καλλιθέα, 15 Μαρτίου 2017
Με αφορμή και σε συνέχεια της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου 2017 τηλεδιάσκεψή του με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Από πλευράς της διοίκησης του ΚΠΙΣΝ υπογραμμίστηκε η συναίσθηση της ευθύνης για τη διεύθυνση αυτού του τόσο σημαντικού έργου που ανήκει σε όλους τους Έλληνες χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τονίστηκε επίσης η σταθερή βούληση του νέου Δ.Σ. να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την πλήρη αξιοποίηση και διεύρυνση των δυνατοτήτων που παρέχει το ΚΠΙΣΝ στη χώρα μας, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, συνεχίζοντας το πλούσιο έργο που έχει κληροδοτήσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σε στενή συνεργασία μαζί του. Αυτές, άλλωστε, είναι και οι κατευθύνσεις που έχει λάβει το νέο Δ.Σ. από τον εντολέα του, την Ελληνική Πολιτεία.
Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η στενή συνεργασία των δύο οργανισμών με άξονα τις ακόλουθες βασικές κατευθύνσεις, οι οποίες αποτελούν κοινή προτεραιότητα:
1. Τη λειτουργία με πλήρη διαφάνεια και άκρα προσοχή στην οικονομική διαχείριση.
2. Τη συνέχιση της προσφοράς ενός πλούσιου και πολύμορφου πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, αθλητικού και ψυχαγωγικού προγράμματος, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους νέους, ανοιχτού και χωρίς χρέωση για τη μέγιστη πλειοψηφία των εκδηλώσεων, χάρη στην στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων. Οι δωρεές θα καλύπτουν έξοδα εκδηλώσεων και προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, καθώς και λειτουργικά έξοδα του ΚΠΙΣΝ.
3. Την αξιοποίηση από την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) των δυνατοτήτων που προσφέρει το έργο, με στόχο τον άμεσο πολλαπλασιασμό της προσφοράς τους στο κοινό και ιδιαίτερα στους νέους. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε το άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ των τριών φορέων (ΕΛΣ, ΕΒΕ και ΚΠΙΣΝ), η βούληση της διοίκησης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να προσφέρει σε μόνιμη βάση κάθε δυνατή βοήθεια στην ΕΛΣ και την ΕΒΕ, ιδιαίτερα κατά την μεταβατική περίοδο προσαρμογής τους στις νέες
εγκαταστάσεις, καθώς και τα ευρέα περιθώρια συνεργασίας για κοινές πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις.
4. Την ανάγκη σύντονης προσπάθειας των τριών φορέων για την καταγραφή τους στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη ως μειζόνων κέντρων, και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με μεγάλους ευρωπαϊκούς πολιτιστικούς φορείς.
Επιπλέον, συμφωνήθηκαν τακτικές συναντήσεις ανάμεσα στις διοικήσεις των δύο οργανισμών.
Τέλος, εκφράστηκε η αισιοδοξία του ΙΣΝ και του ΚΠΙΣΝ ότι με σκληρή δουλειά από όλους θα επιτευχθούν οι υψηλοί στόχοι που έχουν τεθεί, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της χώρας μας, με επίκεντρο τον πολιτισμό και την παιδεία.
 
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/kimoulis-niarxos-apantisi-18455/feed/
<![CDATA[Στοχευμένη απάτη η Ιουλιέτα της Ζούνη. Μήνυση καταθέτει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/zouni-apati-minisi-18447/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/zouni-apati-minisi-18447/#comments +Fri, 17 Mar 2017 15:10:00 +0200 43 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/zouni-apati-minisi-18447/   Στοχευμένη απάτη η Ιουλιέτα της Ζούνη. Μήνυση καταθέτει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

]]>
"Στοχευμένη απάτη..." η Ιουλιέτα της Ζούνη. Μήνυση καταθέτει το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπως είχε προαναγγείλει με ανακοίνωσή του στις 20 Φεβρουαρίου του 2017, μόλις ενημερώθηκε για το θέμα που προέκυψε σχετικά με το υλικό δημοσιότητας της παραγωγής – παράστασης «… και Ιουλιέτα», που φιλοξενήθηκε στο Θέατρό του, δρομολόγησε σειρά ενεργειών για την πλήρη διαλεύκανση όλων των συνθηκών υλοποίησης της παραγωγής.
 
Αρχικώς ανατέθηκε στην εξειδικευμένη εταιρεία κυβερνοασφάλειας TRUST-IT η διενέργεια εκτεταμένης έρευνας και η σύνταξη πραγματογνωμοσύνης σχετικά με τα αντικειμενικά δεδομένα της εν λόγω παραγωγής.
 
Σύμφωνα με το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης που παραλάβαμε, έχει διαπιστωθεί ότι πρόκειται για στοχευμένη απάτη μέσω διαδικτύου, στην οποία περιλαμβάνεται και παραποίηση στοιχείων ταυτότητας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (Mail Impersonation). Οι δράστες δημιούργησαν αρχικώς ψευδείς λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και στη συνέχεια, υποδυόμενοι πρόσωπα και εταιρείες εγνωσμένου διεθνούς κύρους, απέστειλαν προς το Ίδρυμα ψευδή μηνύματα και ψηφιοποιημένα στοιχεία σχετικώς με σειρά θεμάτων που αφορούσαν στην ως άνω παραγωγή και στους συντελεστές της.
 
Κατόπιν αυτών, το Ίδρυμα προσφεύγει αμέσως στη Δικαιοσύνη με υποβολή μήνυσης, για την προσωποποίηση και τον εντοπισμό των δραστών και των στόχων τους, επιφυλασσόμενο των εν γένει δικαιωμάτων του.
 
Για κάθε περαιτέρω εξέλιξη θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση. 
L
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:  
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/zouni-apati-minisi-18447/feed/
<![CDATA[Ο Σάκηηηηηης (Ρουβάς) τώρα και με γκλαμουράτη... κοπριά! Γράφει η Πίτσα Στασινοπούλου]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/sakis-kopria-18415/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/sakis-kopria-18415/#comments +Wed, 15 Mar 2017 18:48:00 +0200 55 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/sakis-kopria-18415/   Ο Σάκηηηηηης (Ρουβάς) τώρα και με γκλαμουράτη… κοπριά! Γράφει η Πίτσα Στασινοπούλου

]]>
 Ο Σάκηηηηηης (Ρουβάς) τώρα και με γκλαμουράτη… κοπριά! Γράφει η Πίτσα Στασινοπούλου.

       Ότι βάλθηκες καλέ μου άνθρωπε να μας τρελάνεις, είναι σίγουρο… ότι θα έφτανες όμως να τερματίσεις πίστα - μα τω θεώ- δεν σου το ‘χα! Ο δε τερματισμός ακούει στο όνομα «επένδυση σε… κοπριές». Εντάξει, το αναφέρω με πιο «εύληπτο» τρόπο, να το καταλάβει και η καρδιτσιώτισσα θείτσα μου που διαβάζει Κουλτουρόσουπα. Και σε είδε ξαφνικά μπροστά της εκεί που άρμεγε κι απ’ την ταραχή… πάει η καρδάρα με το γάλα, άσε που «κόπηκε» και απ’ το βυζί της κατσίκας κι έμειναν τσοπαναραίοι άνθρωποι και τυροκόμοι μαζί, χωρίς «πρωτογενές υλικό» για μέρες… Όταν η θείτσα μου (παλιο- Ρουβίτσα) σε αντίκρισε με τη φετίχ - γαλότσα να βολτάρεις έξω από τα μαντριά, στην αρχή νόμιζε ότι φταίνε τα καινούργια χάπια της πίεσης και τσακίστηκε να πάρει το γιατρό- κουμπάρο: «Μπρε αφορεσμένε, τι σκατά χάπια μ’ έδωκες; Το ξέρεις μπρε ότι με φέρνουν αλληθώρισμα; Απ’ αυτό… πώς το λέτε… ναι, ναι παραισθήσεις! Τί θα πει γιατί… μπρε συ βλέπω τώρα δα καρσί στο μαντρί του Νικόλα, το Σάκη το Ρουβά! Τί; Σε λέω παλαβομάρες; Για κόπιασε κατά δω να διεις και θα σε πω ποιος λέει  παλαβομάρες! Με τα σκατόχαπα, ανάθεμά σε!» Έτσι ήταν πάντα η θείτσα μου, κομψή και ντελικάτη…
 
       Ο γιατρός- κουμπάρος - ιδιαίτερα ανήσυχος για την εγκεφαλική υγεία της ασθενούς- κουμπάρας, κατέφθασε στο πιτς φυτίλι και τη διαβεβαίωσε από κοντά ότι ουδέποτε κατεγράφησαν ως παρενέργεια οι παραισθήσεις στο συγκεκριμένο σκεύασμα. Κι όταν εκείνη του έδειξε την απέναντι εικόνα με τον  γαλοτσάτο Ρουβά στο μαντρί, ο επιστήμων έμεινε παξιμάδι, τσιμπήθηκε (κρυφά) για επιβεβαίωση και ψέλλισε με αλλαγμένη φωνή «όχι χρυσή μου γυναίκα, δεν έχεις παραισθήσεις… είναι πράγματι αυτός!» Αφού το διασταύρωσαν και με όλους τους αλληθωρισμένους γειτόνους στο χωριό που παράτησαν τσάπες, τσουγκράνες, πατόφτυαρια, πρόβατα και χάζευαν σαν χάνοι, άρχισαν να πονοκεφαλιάζουν για το λύσιμο του γρίφου… ο ένας το κοντό, ο άλλος το μακρύ, ο τρίτος το μακρύτερο, βγήκαν και τα τσίπουρα, έμειναν πίσω οι δουλειές και μέχρι το βραδάκι με κεφάλι κουδούνι, κατέληξαν σε κάποια αληθοφανή συμπεράσματα:
 
       α) Ότι ο σταρ, με την ιδιότητα ΚΑΙ του (απλού) ηθοποιού, πρωταγωνιστεί στο ρημέικ της ταινίας «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» και ψάχνουν με το συνεργείο τον κατάλληλο τόπο για γυρίσματα… Εκτός αν με την ιδιότητα ΚΑΙ του τραγωδού, ετοιμάζουν το τρέιλερ της παράστασης «Όρνιθες» που θα συμμετέχει το καλοκαίρι… β) ότι με την ιδιότητα ΚΑΙ του τραγουδιστή, ετοιμάζει κάποια πρωτότυπη «βουκολική» συναυλία με αυθεντικό σκηνικό και επέλεξε τα μέρη τους… γ) ότι με την ιδιότητα ΚΑΙ του παρουσιαστή, τώρα που τα ριάλιτι είναι στα πάνω τους, θα παρουσιάσει το παλιό «Αγρότης μόνος ψάχνει»… δ) ότι με την ιδιότητα ΚΑΙ του κριτή, θα περάσει από οντισιόν καλλίφωνους τσομπαναραίους και μπαξεβάνηδες… ε) ότι με την ιδιότητα ΚΑΙ του κόουτς, θα αναλάβει να προπονήσει ταλαντούχους αγρότες με καλλιτεχνική φλέβα, προκειμένου να διαπρέψουν στις απανταχού στάνες της επικράτειας…
 
       Όντως αληθοφανή όλα τούτα και με πολύωρο ζούληγμα του μυαλού- όχι αστεία… μόνο που παρά τις απανωτές ψηφοφορίες ολάκερου του χωριού και περιχώρων, αδύνατον κα προκύψει η επικρατέστερη εκδοχή! Ναι, είναι ΟΛΑ πιθανά, όμως πιο είναι το πιθανότερο και κοντύτερα στην αλήθεια; Τί δουλειά είχε ο πολυσταρ (κατά το πολυμίξερ, πολυκατάστημα κλπ) με τη λασπωμένη γαλότσα, την τρίχινη κάπα και το ρέιμπαν γυαλί στα μέρη τους; Επί μέρες ταλανίστηκαν τα χωριά ενός ολόκληρου νομού (και των ομόρων) παλεύοντας να λύσουν το μυστήριο, τα καρδιτσιώτικα σόσιαλ και κινητά πήραν φωτιά, μπαγιάτικες και φρέσκιες ρουβίτσες έπαθαν  ταράκουλο κι είχαν στο φτύσιμο αγροτο-κτηνοτρόφους συζύγους… μέχρι που το μυστήριο λύθηκε με πάταγο μεγατόνων! Κι όλοι μαζί σε μια πανηγυρική μάζωξη, φασκέλωσαν εαυτούς και αλλήλους για τις «πιθανές προβλέψεις»! Στο τσακ γλίτωσαν τα τρακτέρια τους που ήταν έτοιμοι να  ποντάρουν σε στοιχήματα και έκτοτε ακόμα να συνέλθουν απ’ το σαλτάρισμα…οι άρρενες… ο θηλυκός πληθυσμός της περιοχής πάλι, έστησε κρυφό πανηγύρι- στα πρότυπα του κρυφού σχολειού- και όχι μόνο. για το ουρανοκατέβατο μαντάτο!
 
       Διότι ο Σάκηηηηης θα στήσει σούπερ φιλόδοξη επένδυση στην περιοχή τους, παράγοντας βιοαέριο! Με πρώτη ύλη την κοπριά. Με μόνιμες εγκαταστάσεις και μόνιμο προσωπικό. Με ένα θερμοκήπιο παραδίπλα να παράγει ντομάτες. Και ήδη βλέπω τις θηλυκές να ξεπατώνονται ποια θα του πάει την πιο βαρβάτη κοπριά και να στήνουν αντίσκηνα έξω από τις εγκαταστάσεις «Ρουβά» ποια θα προσλάβει στο προσωπικό, άσε που θα πάρουν στο εξής φαλάγγι τον αγροτικό τομέα, που καιρός ήταν να αποκτήσει μια κομψότητα επιτέλους… μια ρουβο-φινέτσα… ένα κάποιο σταριλίκι… ένα χαμόγελο θετικής ενέργειας βρε αδελφέ! Το ίδιο είναι να βλέπεις τον κολλήγο με το τραχύ αγριεμένο μούτρο, την τραγιάσκα, τα τριμμένα αποφόρια και από δίπλα τη λαμπερή σταρούμπα με το ντιζαϊνάτο στυλάκι (με την ιδιότητα ΚΑΙ του βιοτέχνη ρούχων), τον σαλονάτο αέρα (με την ιδιότητα ΚΑΙ του πρεσβευτή υψηλής φιλανθρωπίας), το φιρμάτο γυαλί (με την ιδιότητα ΚΑΙ του διαφημιστή); Ουφ, κουράστηκα με τις ιδιότητες… καμιά δεκαριά μέτρησα- ζωή να ‘χουν, χώρια άλλες τόσες που μου διαφεύγουν. Αν και με αφορμή την τελευταία, τώρα που το θυμάμαι, εκείνο το γιαουρτάκι που διαφήμιζε κατά κόρον, έπρεπε να μας είχε ψυλλιάσει για τις βαθύτερες αγροτικές ανησυχίες.
 
       Τελικά, τον ασύχαστο έχει αυτό το παιδί! Ούτε νέφτι να του έβαζαν εκεί που γίνεσαι τούρμπο! Πολυεργαλείο που δεν έχει όμοιο και ως εκ τούτου, συλλεκτικό κομμάτι! Αμφιβάλλω αν υπάρχει τομέας καλλιτεχνικός ή εμπορικός που να μη χώθηκε κι αρχίζω να ανησυχώ μήπως κάτι- άνθρωποι είμαστε- του ξέφυγε και τον τυραννά στον ύπνο του… και δεν μπορεί να αποδώσει… και κάποιος τομέας αρχίσει να υστερεί… Η θεά Κάλλι με 100 χέρια να ήταν, κομμάτι δύσκολο να τα προλάβει, συν χαζομπαμπάς με τέσσερα τέκνα. Από την άλλη όμως,  μετά τα «Μακαρόνια με κιμά», το «Άξιον εστί», τις «Βάκχες», το «Alter ego», το «X Factor», το «Voice», τη διαφήμιση, το real estate, το φαγάδικο, τη βιοτεχνία ρούχων, η ενασχόληση με… κοπριά, έρχεται ως φυσική και λογική συνέπεια. Καλός και άγιος και κυριλάτος ο δευτερογενής και τριτογενής τομέας, αλλά τη χάρη του πρωτογενούς δεν τη φτάνουν! Και ο συγκεκριμένος θεμελιώδης τομέας έλειπε από τη συλλογή του κι αυτή η απουσία δεν αντέχεται από έναν που πιο… ταμαχιάρης πεθαίνεις! Επιπλέον, διάλεξε αντικείμενο γενναία επιδοτούμενο και με οικολογική κουλτούρα- και δεν θα αφήσει την υποβαθμισμένη πρώτη ύλη να βρωμίσει το πεντακάθαρο προφίλ του ευαίσθητου επιχειρηματία- καλλιτέχνη που φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως πρότυπο επενδυτή, πέρα από είδωλο που αρχίζει να ξεθωριάζει… Βέβαια αν είχαμε τον μπεζαχτά του, κάτι θα μας έκοβε κι εμάς…
 
       Τί να πω βρε αγόρι μου… τώρα που ψιλοσυνέρχομαι- άσχετα που το καρούμπαλο από την κεραμίδα παραμένει, σου εύχομαι με το καλό και μεγαλοτσέλιγκας… και μεγαλοτσιφλικάς… και ό,τι τελοσπάντων σου ξημερώσει του πολυσχιδούς! Μη δίνεις σημασία… κάποτε θα μου περάσει η συγχυσάρα που έπαθα με την πάρτη σου…
 ---
#Κουλτουρόσουπα  #kulturosupa  #Γκρίνιες  #ΠίτσαΣτασινοπούλου  #ΣάκηςΡουβάς  #ΕπιχειρηματίαςΡουβάς  #ΕπένδυσηΒιοαερίουΚαρδίτσας
]]>
2 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/sakis-kopria-18415/feed/
<![CDATA[Στην Άχρηστη Πληροφορία της Ημέρας: Στο «σφυρί» έναντι 125 χιλ ευρώ η κρεβατοκάμαρα του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/axristi-krevatokamara-afstrias-18401/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/axristi-krevatokamara-afstrias-18401/#comments +Wed, 15 Mar 2017 08:25:00 +0200 138 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/axristi-krevatokamara-afstrias-18401/  Στην Άχρηστη Πληροφορία της Ημέρας: Στο «σφυρί» έναντι 125 χιλ ευρώ η κρεβατοκάμαρα του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας

]]>
 Στην Άχρηστη Πληροφορία της Ημέρας: Στο «σφυρί» έναντι 125 χιλ ευρώ η κρεβατοκάμαρα του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας.

Την κρεβατοκάμαρα του Καρόλου Α΄ των Αψβούργων, του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας, πωλεί ένας ιδιώτης έναντι του ποσού των 125.000 ευρώ.

"Σπάνιο είδος, η κρεβατοκάμαρα του Καρόλου Α΄. Τιμή ευκαιρίας" αναφέρει η αγγελία που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Willhaben. Το αυτοκρατορικό κρεβάτι έχει μήκος 2,2 μέτρα, διευκρινίζει ο πωλητής.

Το κρεβάτι συνοδεύεται από δύο κομοδίνα και δύο ντουλάπες που κάποτε βρίσκονταν στο δωμάτιο του αυτοκράτορα στον πύργο Βάρτχολτς, κοντά στη Βιέννη. Ο Κάρολος Α΄ δώρισε όλη την επίπλωση στον γιατρό του, το 1918, όταν έφυγε στην εξορία.

"Μας πρότειναν να τα αγοράσουμε εμείς αλλά η τιμή είναι πολύ υψηλή, δεδομένου ότι θα πρέπει να συντηρήσουμε τα έπιπλα" δήλωσε η Ιλσεμπίλ Μπάρτα, μια εκπρόσωπος της δημόσιας συλλογής αυτοκρατορικών επίπλων της Βιέννης. Η Μπάρτα δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η κρεβατοκάμαρα αυτή είναι αυθεντική.

Ο Κάρολος Α΄ ήταν μικρανιψιός του Φραγκίσκου Ιωσήφ και τον διαδέχτηκε το φθινόπωρο του 1916, εν μέσω του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Κυβέρνησε την Αυστρία μόλις δύο χρόνια αφού αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τον θρόνο όταν υπογράφηκε η ανακωχή, στις 11 Νοεμβρίου 1918. Ο τελευταίος αυτοκράτορας πέθανε εξόριστος το 1922 σε ηλικία 34 ετών, από βρογχίτιδα, στη Μαδέρα.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/axristi-krevatokamara-afstrias-18401/feed/
<![CDATA[H Άννα Βίσση πουλάει κρέμα στο Έψιλον. Κράξιμο από φαν της. Δείτε την «Απόλυτη»..]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/αanna-vissi-krema-18367/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/αanna-vissi-krema-18367/#comments +Sun, 12 Mar 2017 18:59:00 +0200 138 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/αanna-vissi-krema-18367/ H «Απόλυτη» Άννα Βίσση πουλάει κρέμα στο Έψιλον. Κράξιμο από φαν της. Δείτε την...

]]>
 H  Άννα Βίσση πουλάει κρέμα στο Έψιλον. Κράξιμο από φαν της... Δείτε την «Απόλυτη»...

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες με την διαφήμιση στην οποία πρωταγωνιστεί η πάλαι ποτέ (;) ιέρεια  του ελληνικού πενταγράμμου Άννα Βίσση.

Και στο παρελθόν έχουν υπάρξει διαφημίσεις αοιδών, σε όχι και τόσο πρωτοκλασάτα προϊόντα, όπως πχ τα ιστορικά μασαζοκαλσόν που διαφήμιζε στα 90ς η Τζίνα Βαρώνη...

Άλλα όταν οι φανζ της Άννας Βίσση βλέπουν την Ελληνοκύπρια σταρ να διαφημίζει στο Έψιλον, κρέμες Aloe Vera, δεν μπορεί να μην εκνευριστούν από το θέαμα.

Κάτι που φαίνεται πεντακάθαρα, από τα φαρμακερά σχόλια τους κάτω στην διαφήμιση στο youtube και φυσικά τις αντιδράσεις του κόσμου στα social media.

Αν κρίνουμε από το μένος των σχολίων, οι “Βισσικοί ” δεν άντεξαν μάλλον, το σοκ του να βλέπουν ένα από τα “κραταιά σύμβολα” της υποτιθέμενης εποχής της ευδαιμονίας να “αποκαθηλώνεται” μπροστά του, πουλώντας κρέμες στο Έψιλον.

Μερικά σχόλια:
-«αν είχαν χιούμορ στη διαφήμιση της Βίσση για την Aloe Vera θα έπαιζε το «Μπορείς απόψε να πιεις όλα τα φίλτρα της γης»
-«Ποσο πιο χαμηλα να πεσει η Βίσση.. μεχρι κ διαφημιση για αλοε βερα εκανε στο Ε»
-«Η Βίσση με συριζα παντως κανει τελεμαρκετιν.»
.
Tην πληροφορία απο το: gossiplife.gr
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/αanna-vissi-krema-18367/feed/
<![CDATA[ΟΙ «ΑΘΛΙΟΙ» του Αγ. Δομίνικου... Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗ & ΣΙΑ;]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/tanimanidis-survivor-18339/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/tanimanidis-survivor-18339/#comments +Fri, 10 Mar 2017 14:30:00 +0200 55 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/tanimanidis-survivor-18339/ Του Σάκη Τανιμανίδη με το όνομα oπου οι ταξιδιωτικές εμπειρίες του τηλεαστέρα κοντραρίστηκαν με τον ναρκισσισμό του και νίκησε χαλαρά ο δεύτερος, Του παρουσιαστή που καταρχήν… εκτελεί τη γλώσσα στα 6 μέτρα, αλλά κυρίως επιδεικνύει ύψιστο IQ και σπάνιο ήθος έναντι των εξαθλιωμένων… Φτηνή ματαιοδοξία του κώλου!]]>  ΟΙ «ΑΘΛΙΟΙ» του Αγ. Δομίνικου…  Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε  ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗ & ΣΙΑ;

       Ίσως η άποψή μου είναι επισφαλής έχοντας δει - κι αυτό αποσπασματικά-  μόνο τρισήμισυ   επεισόδια, καθότι δεν περισσεύει χρόνος για άχρηστη - ζημιογόνα τηλεθέαση. Ωστόσο ο ντόρος δεξιά κι αριστερά περί του νέου Survivor, δεν ήθελε πολύ για να εξάψει την περιέργεια και να οδηγήσει στο απονενοημένο… Άλλο να ακούς φήμες κι άλλο να έχεις ιδία άποψη, άσε που σε παρόμοιες περιπτώσεις, θεωρώ απαραίτητο προκειμένου να αποδεχτείς ή να απορρίψεις κάτι, να το γνωρίσεις βεβαίως, ώστε η επιλογή σου να έχει συνειδητότητα. Μόνο που σε κάποιες περιπτώσεις απόρριψης… σιχτιρίζεις και τη συνειδητότητα (sic) και τη φιλοσοφία και το καλό της, μαζί με την προσωπική σου μαλάκυνση!
 
       Σαν το γενναίο σιχτίρισμα που ακολούθησε τη θέαση των 3,5 επεισοδίων… που ενώ ξεκίνησε από το πρώτο,  λίγο η περιέργεια- θανάσιμο αμάρτημα, λίγο ο υφέρπων μαζοχισμός, λίγο η αδύναμη στιγμή… έφτασε μέχρι τα μέσα του τρίτου για να ολοκληρωθεί πανηγυρικά, περιλαμβάνοντας σιχτίρισμα κυρίως «εμού της ιδίας». Που δεν μου αρκούσαν οι φήμες- λες και πρώτη φορά θα έβλεπα το κόνσεπτ-  ήθελα τάχα μου ιδία άποψη για το καινούργιο, να το «απορρίψω συνειδητά»… λες κι αν το απέρριπτα αλλιώς, θα χαλούσα το (φιλοσοφικό) ίματζ μου! Η σοφή γιαγιά  έλεγε κάτι για το διάολο και τα παιδιά του, αλλά anyway… Γεγονός είναι ότι ΕΙΔΑ…
 
      … καμιά δεκαριά «διάσημους» - έχει και χιουμοριστική  διάσταση το παιχνίδι - κι άλλους τόσους «άσημους» - «μαχητές» και καλά, ενώ οι πρώτοι απέχουν από τη μάχη-  να βολοδέρνουν θεονήστικοι, άπλυτοι, τραυματισμένοι, αγριεμένοι  και πολλά εις – μένοι, ως τεχνητά κακέκτυπα του Ροβινσώνα Κρούσου, σε ειδυλλιακές, εξωτικές παραλίες, από αυτές που φιγουράρουν φάτσα κάρτα στους ταξιδιωτικούς οδηγούς με σταθερό συνοδευτικό το «παράδεισος»- χωρίς τους κολασμένους βεβαίως… Οι οποίοι φυσικά γνώριζαν- θεωρητικά πάντα- για τον «παράδεισο» που τους περίμενε, υπέγραψαν με σώας τα φρένας (υποθέτω) τους όρους του παιχνιδιού, έκαναν μια ελεύθερη επιλογή μετ’ αμοιβής. Δεν ξέρω βέβαια στο πρακτικό «δια ταύτα»- πέραν της θεωρίας/ φαντασίας, πόσοι εξ αυτών έχουν σαλτάρει επικίνδυνα μέσα τους, άσχετα από τις γλυκανάλατες δηλώσεις ενώπιον κάμερας- όπου το τρελό βλέμμα απελπισίας είναι σαφώς πιο εύγλωττο από  όσα «πολιτικώς ορθά» ή «συμφωνηθέντα» εκφωνεί με το τσιγκέλι το στόμα…
 
       Κι όταν ρωτάς για τα κίνητρα της ακραίας επιλογής, η κασέτα ξεχειλίζει από «αδρεναλίνη» και «ήθελα να δοκιμάσω τα όριά μου…», που όταν το ακούω τρελαίνομαι! Θεωρείς δηλαδή ρε Έλληνα συμπατριώτη του σήμερα, ότι για να δοκιμάσεις τα όριά σου έπρεπε να ξενιτευτείς στου διαόλου τη μάνα, να κωλοβαράς άσκοπα όλη μέρα, να λιάζεσαι ή να βουτάς τρώγοντας καρύδες, να καταστρώνεις ίντριγκες και να παίζεις κατασκηνωτικά παιχνίδια σε χλιδάτο παιδότοπο; Δηλαδή στην άγρια καθημερινότητα της μη εξωτικής Ελλάδας, ΔΕΝ δοκιμάζονται ανά πάσα στιγμή τα όριά σου; ΔΕΝ παίζεται καθημερινά στα ζάρια η επιβίωσή σου; ΔΕΝ κερδίζεις το λιγοστό φαί σου φτύνοντας αίμα; Με σκληρούς, απάνθρωπους, ρεαλιστικούς αγώνες…όχι με γελοία, παιδαριώδη «αγωνίσματα» σε ντιζαϊνάτες εγκαταστάσεις του χορηγού, που μόνο νεροτσουλήθρες και  καρουζέλ λείπουν και «χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ»! Άσχετα που η αγριεμένη «μαχητικότητα»- και καλά,  ως φαιδρός ρόλος τα σπάει…
 
       Και πες ότι πιστεύω το τσιτάτο περί εξερεύνησης των ορίων σου- που την ήθελες με εξωτικό ντιζάιν… το ότι επιλέγεις να την εκθέσεις δημόσια και να την πουλήσεις ως τηλεοπτικό προϊόν, ξέρεις πώς λέγεται; Φτηνή ματαιοδοξία του κώλου! Τον οποίο, μαζί με ό,τι άλλο γυμνό διαθέτεις, μοστράρεις πρώτο πλάνο, άσχετα που στο τέλος μένετε κι αυτός κι εσύ, μισοί από την αφαγία, οπότε τζίφος και το οφθαλμόλουτρο… Άσε λοιπόν τα «όρια», τις «αδρεναλίνες», τις «εμπειρίες» και λοιπές παπαρδέλες και μολόγα σταράτα την αλήθεια: «Ναι, γουστάρω τρελά δημοσιότητα και με τις ακρότητες θα την έχω γκαραντί! Είτε γιατί ποτέ δεν την είχα και με έτρωγε το σαράκι, είτε γιατί την είχα μικρή (τη δημοσιότητα) κι ήθελα να τη μεγαλώσω! Πέρα από τα φράγκα, που καθόλου δε με χαλάνε…» Έτσι, για να συνεννοούμαστε χωρίς  φιοριτούρες, δεν απευθύνεσαι σε κρετίνους, μεγάλοι και νοήμονες άνθρωποι είμαστε. Εμείς τουλάχιστον που σας χαζεύουμε… εσείς στην παιδική χαρά με το βλέμμα τρελού, παίζεται!
 
       Και μην ακούω «σοφιστικέ» τύπους να βαφτίζουν την εμπορεύσιμη αθλιότητα «σύγχρονο κοινωνικό πείραμα» και  «μελέτη αντιδράσεων σε ακραίες συνθήκες επιβίωσης», έτσι;  Διότι με ένα ανώδυνο πέρασμα πχ. από το  μη εξωτικό Ελλάντα, θα είχαν μελέτες για δυο ζωές, για να μην αναφέρω απείρως πιο «καυτά» σημεία του πλανήτη, με ακραία, επώδυνη επιβίωση- απόλυτα ρεαλιστική… χωρίς παιδικές χαρές, ζουζουνίσματα,  «έπαθλα φαγητού» και κάμερες! Να τελειώνει κι αυτό το γελοίο άλλοθι  των τηλε- εμπόρων, που παλεύουν φιλότιμα με το ριάλιτι επιβίωσης για την αποβίωση του εγκεφάλου μας! Όπου πέραν τούτου, χάσαμε κατά τη θέαση κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και κάθε αίσθηση λογικής και ηθικής, παρακολουθώντας την εκούσια σωματική και ψυχική εξαθλίωση κάποιων ματαιόδοξων νοματαίων, καθώς και τη μαλάκυνση του παρουσιαστή…
 
       Του Σάκη Τανιμανίδη με το όνομα, έχοντας δώσει μάλλον επαρκή δείγματα «πρωτογονισμού» με το «World Party» του. Όπου οι ταξιδιωτικές εμπειρίες του τηλεαστέρα κοντραρίστηκαν με τον ναρκισσισμό του και νίκησε χαλαρά ο δεύτερος, εγγράφοντας στη μνήμη του τηλεθεατή άπειρες επιδείξεις κοιλιακών και μούσκουλων σε μόνιμη βάση. Δυστυχώς, το παρόν κόνσεπτ δεν προέβλεπε (εκτός αν έχασα) δικές του γυμνές εμφανίσεις, καθότι με τόσο ανταγωνιστικό γυμνό ολούθε στις παραλίες, η δόση θα παραέπεφτε βαριά… γεμίζει η οθόνη κρέας και νισάφι! Ωστόσο, μπορεί να στερεί από το φιλοθεάμον κοινό τα γυμνασμένα μούσκουλα και τις ωραιοπαθείς πόζες, αλλά έχει την ευκαιρία να αναδείξει ένα «άλλο» προφίλ… Του παρουσιαστή που καταρχήν… εκτελεί τη γλώσσα στα 6 μέτρα, αλλά κυρίως επιδεικνύει ύψιστο IQ και σπάνιο ήθος έναντι των εξαθλιωμένων…
 
       Καθώς δεν παραλείπει να ρωτά πριν τα αγωνίσματα της παιδικής χαράς με μέγιστη απορία στο ψαρωτικό βλέμμα, τους επί μέρες θεονήστικους «μα πώς γίνεται να έχετε 5 ήττες στη σειρά; Πώς νιώθετε που χάνετε συνέχεια από τους διάσημους και αυτοί κερδίζουν φαγητό ενώ εσείς τα… τρία μου; Πιστεύετε ότι σας επηρεάζει η πείνα και η κακή ψυχολογία;» και λοιπές αντίστοιχης ευφυΐας προβοκατόρικες ερωτήσεις, στις οποίες ο θεατής σαλτάρει κι ο παίχτης ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να απαντήσει στον κρετίνο- κι ίσως αυτό είναι πιο βαρύ και από την πείνα του! Φθάνοντας ο ανεγκέφαλος και ανάλγητος μαζί,  στην ακραία ξεφτίλα: να περιγράφει το έπαθλο- φαγητό που επιδεικνύει προκλητικά, με γαργαλιστικές λεπτομέρειες ικανές να σκανδαλίσουν και χορτάτο, σε ανθρώπους που για μέρες τρέφονται με αέρα κοπανιστό και το μάτι τους γυαλίζει, ενώ τα σάλια μουλιάζουν την άμμο… και καπάκι την ερώτηση- κόλαφο: «Τι θα κάνατε γι αυτό το ζουμερό, λαχταριστό, πεντανόστιμο χάμπουργκερ;;;;;;», για να ψελλίσει ο υπό κατάρρευση παίχτης «… τα πάντα» και το εννοεί! Θα δώσει και την τελευταία ικμάδα ενέργειας στον γελοίο παιδότοπο, θα παραχωρήσει και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας στον ιερό τηλεοπτικό βωμό, θα φτάσει στο έσχατο σκαλί για ένα πολύτιμο χάμπουργκερ, χειρότερα από πεινασμένο σκυλί για ένα κόκαλο…
 
       Υπό τους πανηγυρισμούς και ιαχές του από θέση ισχύος κρετίνου, ο οποίος θα επαναλάβει πανομοιότυπα στη συνέχεια τις κλισέ ευφυείς ερωτήσεις, το προκλητικό ξεφτίλισμα των χαμένων, τις γαργαλιστικές περιγραφές του φαγώσιμου επάθλου στους έτοιμους να φάνε τις σάρκες τους από την πείνα… Χωρίς να παραλείπει στα «συμβούλια» την επιβεβλημένη προβοκάτσια βεβαίως- αλίμονο. Αυτός που στην πρώην εκπομπή του- πέραν της ωραιοπάθειας, μας είχε φλομώσει στα ηθικοπλαστικά τσιτάτα και τις «yolo» αμερικανιές!  Κατά τα άλλα… είμαστε μια ωραία, τηλεοπτική ατμόσφαιρα! Με την πνευματική μας επιβίωση «στα κόκκινα»… Αυτό που θα ΄λεγε η σοφή γιαγιά (σε καλό μου σήμερα) «τί έχουν τα έρμα και ψοφούν»… ΚΑΦΡΙΛΑ γιαγιά, ΚΑΦΡΙΛΑ!
 
#Κουλτουρόσουπα  #kulturosupa  #Γκρίνιες  #Τηλεόραση  #Σκαι  #Survivor2017  #ΡιάλιτιΕπιβίωσης  #ΣάκηςΤανιμανίδης
]]>
3 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/tanimanidis-survivor-18339/feed/
<![CDATA[Και η Τσεσμελή προς τη δόξα τραβά: Το νέο πόνημα της έχει και συνέχεια... «ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΙΙ» για ακόλουθους.]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/kathreftes-tsesmelh--18312/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/kathreftes-tsesmelh--18312/#comments +Wed, 08 Mar 2017 19:04:00 +0200 138 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/kathreftes-tsesmelh--18312/  Και η Τσεσμελή προς τη δόξα τραβά: Το νέο πόνημα της έχει και συνέχεια... «ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΙΙ» για ακόλουθους.

]]>
Και η Τσεσμελή προς τη δόξα τραβά: Το νέο πόνημα της έχει και συνέχεια... «ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΙΙ» για ακόλουθους.........

Έρχεται κάποτε η στιγμή που ο καθένας από εμάς πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη του και να αντιμετωπίσει το είδωλό του.  Πόσο έτοιμοι είμαστε όμως να το αντιμετωπίσουμε; Και τι γίνεται με τις σκιές των άλλων που θαμπώνουν την εικόνα;

Οι βραβευμένοι Καθρέφτες της Άντας Τσεσμελή Edwards μετά από δύο χρόνια επιτυχημένων παραστάσεων επιστρέφουν με το sequel Καθρέφτες ΙΙ με τους Τάσο Χαλκιά, Νίκο Νικολάου και Φίλιππο Ζαρφειάδη, σε κείμενο του Δημήτρη Π. Μποσκαΐνου. Ένα βαθιά ανθρώπινο και επίκαιρο έργο για την αλήθεια της ύπαρξης, μια προσεκτική, λυρική αλλά και δυναμική προσέγγιση στην ουσία της ζωής.
 
Τρεις άντρες – ο δημόσιος υπάλληλος Θεμιστοκλής, ο ιδιωτικός υπάλληλος Σωκράτης και ο Στρατηγός εν αποστρατεία Τάσος – βρίσκονται μπροστά στο αδιέξοδο μιας ανικανοποίητης και άδειας ζωής. Ο χρόνος, η μνήμη, τα δυνατά και αδύναμα στοιχεία της προσωπικότητάς τους ζυγίζονται για να αποκαλύψουν πως όσοι υπήρξαν στη ζωή τους δεν είναι πια παρά σκιές στον καθρέφτη της ψυχής τους.
 
Μέσα από μια οδυνηρή διαδικασία οι τρεις ήρωες φτάνουν στη λύτρωση. Είναι πια αρκετά δυνατοί για να πετάξουν από πάνω τους όσα «παραμορφώνουν» το είδωλό τους.
 
Οι Καθρέφτες ΙΙ φωτίζουν με τρόπο γοητευτικό και μαγικό συνάμα όσα ηθελημένα ή αθέλητα η μνήμη σπρώχνει προς τη λήθη. Όσο πιο κοντά πλησιάζει κανείς τον καθρέφτη του τόσο πιο επικίνδυνο και τολμηρό είναι.
 
Κείμενα ανδρών |  Δημήτρης Π. Μποσκαΐνος
Κείμενα γυναικών | Άντα Τσεσμελή Edwards
Διανομή | Τάσος Χαλκιάς – Νίκος Νικολάου – Γιολάντα Μπαλαούρα – Άντα Τσεσμελή Edwards – Δέσποινα Γωνιάδου – Φίλιππος Ζαρφειάδης
Σκηνογραφία – Κοστούμια | Αθανάσιος Κολαλάς
Τεχνική επιμέλεια | Παναγιώτης Κουντουράς
Συνδιοργάνωση | ΟmA   & Κέντρο Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας
Παραγωγή | ΟmA 
 
Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 και ώρα 21:00  στο Βασιλικό Θέατρο
 
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Μέρος των εσόδων θα διατεθούν:
 
Στον Σύνδεσμο Φίλων Ιδρύματος «Άγιος Παντελεήμων»  «ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ» 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Πληροφορίες: Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας –
 τηλ: 2310589172,4,5,6
 
Προπώληση εισιτηρίων: Βασιλικό Θέατρο – ώρες: 8:30 – 21:30 (εκτός Δευτέρας)
Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – (Κολοκοτρώνη 21, Μονή Λαζαριστών, 2Ος όροφος) - ώρες: 9:00 – 17:00 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής) 
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/kathreftes-tsesmelh--18312/feed/
<![CDATA[Πέμυ Ζούνη: Ζητώ «τεράστια συγγνώμη» για την υπόθεση με τον Ανγκ Λι]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/pemi-zouni-signomi-18297/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/pemi-zouni-signomi-18297/#comments +Tue, 07 Mar 2017 18:31:00 +0200 138 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/pemi-zouni-signomi-18297/  Πέμυ Ζούνη: Ζητώ «τεράστια συγγνώμη» για την υπόθεση με τον Ανγκ Λι

]]>
 Πέμυ Ζούνη: Ζητώ «τεράστια συγγνώμη» για την υπόθεση με τον Ανγκ Λι

Εξαπατήθηκα γιατί πίστεψα «βαθιά και ακλόνητα» ότι το «ανέλπιστο δώρο» της συνεργασίας μου με τον σκηνοθέτη, ήταν «απόλυτη αλήθεια», γράφει η πρωταγωνίστρια..

Επιστολή «συγγνώμης» δημοσίευσε η ηθοποιός Πέμυ Ζούνη, που «πρωταγωνίστησε», άθελά της όπως υποστηρίζει, σε μια απίστευτη υπόθεση. Η ίδια με συνεντεύξεις της, αλλά και η εταιρεία παραγωγής «Point Blank Ltd» είχαν ανακοινώσει πως την σκηνοθεσία της παράστασης «...Και Ιουλιέτα», που επρόκειτο να ανέβει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, είχε αναλάβει ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ανγκ Λι. 

Λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα, δημοσιοποιήθηκαν μαζί με το δελτίο τύπου της παράστασης, φωτογραφίες της Πέμυς Ζούνη με τον Ανγκ Λι, που αποδείχθηκε πως ήταν προϊόν photoshop, με την εταιρεία να δηλώνει πως η επεξεργασία των φωτογραφιών έγινε εν γνώσει των δύο καλλιτεχνών και μάλιστα στο πλαίσιο του concept της παράστασης. 

Τότε είχαν όλα τα μέρη παραδεχθεί πως ο διάσημος σκηνοθέτης δεν είχε έρθει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά δήλωναν πως η σκηνοθεσία έγινε μέσω βίντεο και skype. 

Μερικές ημέρες αργότερα όμως, έρχεται η επιστολή της Πέμυς Ζούνη να... περιπλέξει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Η ίδια ζητά «τεράστια συγγνώμη» από το Ίδρυμα Κακογιάννης, τους συντελεστές της παράστασης και προς «όλους αυτούς απέναντι στους οποίους αποδείχθηκα ανακόλουθη», όπως αναφέρει, ενώ ενημερώνει πως ήδη έχει κινηθεί δικαστικά κατά όσων την εξαπάτησαν. 

Η ηθοποιός πάντως δεν αναφέρει επακριβώς σε ποιο βαθμό και ως προς ποια στοιχεία εξαπατήθηκε, ενώ επιφυλάσσεται να αποκαλύψει τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη αυτό «εν καιρώ».

Ολόκληρη η επιστολή της Πέμυς Ζούνη: 

«Όταν έκανα τις ανακοινώσεις για τη συνεργασία μου με τον σκηνοθέτη Ανγκ Λη, όταν μιλούσα ανοιχτά σε συνεντεύξεις για τα συμβόλαια με το εξωτερικό, πίστευα βαθιά και ακλόνητα ότι όλα ήταν αλήθεια. Ανέλπιστο δώρο, αλλά και απόλυτη αλήθεια.

Συναίνεσα στη δημοσιοποίηση επεξεργασμένων φωτογραφιών, πιστεύοντας, χωρίς ίχνος αμφιβολίας, ότι είχαν αποσταλεί από τον σκηνοθέτη, η πραγματική άφιξη του οποίου, λίγες μόνο μέρες αργότερα, θα έκανε το λάθος μικρό κι ασήμαντο.

Ακόμα και μέχρι πριν από πολύ λίγες μέρες, ακόμα και μετά την απουσία του κ. Ανγκ Λη από τις πρόβες και την πρεμιέρα, πίστευα ότι οι εξηγήσεις και διαβεβαιώσεις που λάμβανα ήταν δυσάρεστες, αλλά αληθινές.

Μόλις πριν από ελάχιστες μέρες άρχισε να αποκαλύπτεται η μεγάλη εξαπάτηση. Ήδη φυσικά η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Τεράστια η πλάνη, τεράστια η ευθύνη μου, τεράστια κι η συγγνώμη μου:

Στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ που φιλοξένησε την παραγωγή της παράστασης και δεν είχε λόγους να με αμφισβητήσει.

Στους συντελεστές της παράστασης, που με εμπιστεύτηκαν.

Σε όλους αυτούς απέναντι στους οποίους αποδείχθηκα ανακόλουθη.

Δουλεύω στο θέατρο 35 χρόνια. Σοβαρά και έντιμα.

Δεν επικαλούμαι τον πρότερο έντιμο βίο μου.

Επικαλούμαι την κοινή λογική –που εγώ έχασα πρόσκαιρα,κάτω από πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που θα δημοσιοποιηθούν από εμένα εν καιρώ- ότι δεν είχα κανέναν απολύτως λόγο να αυτοκαταστραφώ, χρησιμοποιώντας εν γνώσει μου έναν τόσο σημαντικό σκηνοθέτη,χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει.

Είμαι βέβαιη, ότι όταν όλη η αλήθεια ξετυλιχθεί, θα χρεωθώ ένα μεγάλο πλήγμα στην ευθυκρισία μου. Αλλά –το πιο σημαντικό- θα διαψευσθεί κάθε υπόνοια δόλου και οποιαδήποτε ενεργή συμμετοχή μου σε αυτή την υπόθεση».
]]>
4 http://www.kulturosupa.gr/index.php/tis-k-to-kagkelo/pemi-zouni-signomi-18297/feed/