Kulturosupa.gr - RSS http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/ put the rss description here. +Tue, 23 May 2017 15:48:00 +0300 en hourly 1 http://www.kulturosupa.gr/ http://www.kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://www.kulturosupa.gr/ <![CDATA[Ξεκινά η σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σποράδων από την 1η Ιουνίου]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/thess-sporades-19337/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/thess-sporades-19337/#comments +Tue, 23 May 2017 15:48:00 +0300 36 http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/thess-sporades-19337/  Ξεκινά η σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σποράδων από την 1η Ιουνίου

]]>
 Ξεκινά η σύνδεση Θεσσαλονίκης - Σποράδων από την 1η Ιουνίου.

 Την Πέμπτη 1 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια που θα συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες, με την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της πόλης.

Από την Παρασκευή 2 Ιουνίου, σε λιγότερο από τρεις ώρες, οι Θεσσαλονικείς θα μπορούν να μεταβούν στη Σκιάθο, σε 3,5 ώρες στην Σκόπελο ενώ μέχρι την Αλόννησο η διαδρομή θα διαρκεί συνολικά τέσσερις ώρες.
.
Σύμφωνα με τον διευθυντή πωλήσεων της "Hellenic Seaways", Άρη Κατσαΐτη, τον Ιούνιο τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται πέντε φορές την εβδομάδα -εκτός Τρίτης και Τετάρτης-, ενώ από τις 30 Ιουνίου και μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου θα είναι καθημερινά.
.
Τα δρομολόγια θα εκτελεί το καταμαράν "Flying cat 4", χωρητικότητας 442 επιβατών και με ταχύτητα 40 κόμβων.  Το καταμαράν θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη στις 10 το πρωί και η επιστροφή στην πόλη θα γίνεται στις 18.40. Η εταιρεία συνεχίζει την ακτοπλοϊκή σύνδεση για δεύτερη χρονιά. Σύμφωνα με τον κ.Κατσαΐτη, ο αριθμός των ατόμων που ταξίδεψαν συνολικά πέρσι ανήλθε στα 70.000 άτομα, ενώ φέτος εκτιμά ότι η κίνηση θα είναι μεγαλύτερη.
;
Αναφερόμενος στην τιμολογιακή πολιτική ο εκπρόσωπος της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Δημητριάδης, είπε ότι το εισιτήριο στοιχίζει 59 ευρώ, ενώ για το μετ'επιστροφής, η τιμή μειώνεται κατά 30% και διαμορφώνεται στα 100 ευρώ (από 118). Επίσης παρέχεται έκπτωση 50% σε φοιτητές, πολύτεκνους και παιδιά.

«Η Θεσσαλονίκη μόνο όφελος έχει από αυτήν τη σύνδεση» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο.

Ανοιχτό το θέμα της σύνδεσης με τη Σμύρνη

Στις προσπάθειες να συνδεθεί ακτοπλοϊκά η Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη αναφέρθηκε ο διευθυντής πωλήσεων της Hellenic Seaways, Άρης Κατσαΐτης. "Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, οι οποίες προχώρησαν αρκετά, αλλά υπάρχουν ακόμη ζητήματα που αφορούν στα τέλη λιμένος της Σμύρνης" είπε ο κ.Κατσαΐτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι σε όλες αυτές τις συζητήσεις η παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ήταν καταλυτική. "Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως πρόκειται για ένα θέμα που δεν έχει κλείσει. Το μεταθέτουμε για την επόμενη χρονιά, αλλά παραμένει ανοιχτό" πρόσθεσε.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/thess-sporades-19337/feed/
<![CDATA[Λεωφορεία στους δρόμους από Τετάρτη. Τέλος η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ.]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/oasth-telos-19330/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/oasth-telos-19330/#comments +Tue, 23 May 2017 14:44:00 +0300 36 http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/oasth-telos-19330/  Λεωφορεία στους δρόμους από Τετάρτη. Τέλος η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ.

]]>
 Λεωφορεία στους δρόμους από Τετάρτη. Τέλος η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ.

Την απόφαση "αν και απλήρωτοι" να λύσουν χειρόφρενο και να βγάλουν από αύριο τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους, έλαβαν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, επαναλαμβάνοντας: "βλέπουμε και ακούμε και τους καταστηματάρχες και τους φοιτητές και τους μαθητές. Ευαισθητοποιούμαστε".

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας στις 15/5, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών (Μαρτίου-Απριλίου) και εξόφληση μέρους από το δώρο του Πάσχα που λαμβάνουν, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσερμενίδης επισήμανε ότι η απόφασή τους ήρθε σε συνέχεια των διαβεβαιώσεων που έλαβαν από τα αρμόδια υπουργία Μεταφορών και Οικονομικών, ότι το θέμα της πληρωμής των δεδουλευμένων τους τακτοποιείται εντός της ημέρας.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/oasth-telos-19330/feed/
<![CDATA[«Ταφόπλακα» για την αγορά της Θεσσαλονίκης η επίσχεση στα λεωφορεία]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/agora-thess-tafoplaka-19324/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/agora-thess-tafoplaka-19324/#comments +Mon, 22 May 2017 18:58:00 +0300 36 http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/agora-thess-tafoplaka-19324/  «Ταφόπλακα» για την αγορά της Θεσσαλονίκης η επίσχεση στα λεωφορεία

]]>
 «Ταφόπλακα» για την αγορά της Θεσσαλονίκης η επίσχεση στα λεωφορεία.

Για κατάρρευση της αγοράς, με τζίρους μειωμένους κατά 50%-80%, λόγω της μη κυκλοφορίας λεωφορείων στους δρόμους και της δυσχέρειας μετακίνησης των καταναλωτών για όγδοη ημέρα, κάνει λόγο η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

"Δεν κουνιέται φύλλο. Στο τέλος της πρώτης εβδομάδας κορυφώθηκε το πρόβλημα" αναφέρει χαρακτηριστικά στο www.praktoreio-macedonia.gr o πρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης και προσθέτει: "Ο τζίρος χάθηκε [...] Φυσικά δεν φταίνε μόνο οι κινητοποιήσεις [...], ο κόσμος δεν έχει χρήματα, αλλά τα καταστήματα από την περασμένη εβδομάδα καταρρέουν".

"Εμείς δεν μπορούμε να βρούμε λύση" συνεχίζει ο κ.Φιλιππίδης και προσθέτει: "αυτοί που έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι ας αποφασίσουν επιτέλους τι θα γίνει με τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Ούτε τους εμπόρους ούτε το επιβατικό κοινό ενδιαφέρει ποιος τελικά ευθύνεται για αυτή την κατάσταση. Εκείνο που απασχολεί τον κόσμο είναι να έχει λεωφορεία να μπορεί να μετακινείται".

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΘ, Κοσμάς Καλογιάννης, σημειώνει: "Είναι σαν να μας κλείνουν τα μαγαζιά [...] Οι μόνοι που κυκλοφορούν στην αγορά είναι οι κάτοικοι της περιοχής". Σύμφωνα με την εκτίμηση των εκπροσώπων του ΕΣΘ, η μείωση του τζίρου στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης, κυμαίνεται από 50% έως και 80%.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/agora-thess-tafoplaka-19324/feed/
<![CDATA[I Adore My Mommy III: Έρχεται το Σάββατο 27 Μαΐου 2017]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/i-adore-my-mommy--19321/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/i-adore-my-mommy--19321/#comments +Mon, 22 May 2017 18:42:00 +0300 36 http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/i-adore-my-mommy--19321/   I Adore My Mommy III: Έρχεται το Σάββατο 27 Μαΐου 2017

]]>
 I Adore My Mommy III: Έρχεται το Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το Δημοσιογραφικό συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στα πλαίσια της γιορτής της Μητέρας διοργανώνει το I adore my mommy III το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στο Κτήμα ΔΕΔΑ (Πουρνάρι Πυλαίας) από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα.
 
Ατελείωτη διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους από το πρωί μέχρι το απόγευμα με παιχνίδια τύπου Survivor, ανθρώπινο ποδοσφαιράκι, πασαρέλα με παιδιά, εργαστήριο ρομποτικής, επιστημονικά πειράματα, παιδικές χορωδίες, χορευτικά, θεατρικές παραστάσεις, party, Zumba dance , family running, κατασκηνωτικά παιχνίδια, κατασκευές με πηλό, επιδαπέδιο φιδάκι και πολλές άλλες δραστηριότητες που θα κάνουν τους μικρούς μας φίλους να ξεφαντώσουν!
.
Το I adore my mommy III πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συλλέγονται τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για το «Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/i-adore-my-mommy--19321/feed/
<![CDATA[«ALIENATIO»: Performing Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο Βαφοπούλειο.]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/alienatio-performing-arts-19319/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/alienatio-performing-arts-19319/#comments +Mon, 22 May 2017 11:18:00 +0300 36 http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/alienatio-performing-arts-19319/  «ALIENATIO»: Performing Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο Βαφοπούλειο.

]]>
 «ALIENATIO»: Performing Arts του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο Βαφοπούλειο.

Το  ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση ALIENATIO*Πρόκειται για την πρώτη παράσταση του τομέα Performing Arts, με τη συμμετοχή των τμημάτων ΥποκριτικήςΕφαρμοσμένων Τεχνών Χορού και Μουσικής – Τραγούδι!
 
Μονόπρακτα από αγαπημένα έργα διανθισμένα με χορό και τραγούδι!
 
Σχέσεις που άλλοτε δρουν και άλλοτε βρίσκονται σε μια μετέωρη διαπραγμάτευση ακόμη και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Θέματα όπως η μηχανοποίηση της εργασίας, η θέση της γυναίκας σε μία παγκόσμια κοινωνία που διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο για το παιδί της, σχέσεις τοξικές- σχέσεις εξάρτησης, ρατσισμός και παγκοσμιοποίηση.
«Θα έρθει όμως το τέλος αυτού του τρομακτικού απολυταρχισμού και όλοι με μιας θα καταλάβουμε πόσο αφύσικα έχει απομονωθεί ο ένας από τον άλλον».
 
Η παράσταση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου, στις 20:00 το απόγευμα στο θέατρο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου (Γ. Βαφοπούλου 3, τηλ. 2310424132)
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη! Αντί εισιτηρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση τροφίμων από τους θεατές για τη διάθεση τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 
Σκηνοθεσία - Επιμέλεια κειμένων: Αστέρης Νάτσιος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιωάννα Τάλμπη
Χορογραφίες: Σοφία Μάντη
Δασκάλα φωνητικής: Βασιλική Αλεξίου
Παίζουν: Τμήμα Υποκριτικής Θεάτρου- Κινηματογράφου
Χορεύουν: Τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών Χορού
Τραγουδούν: Τμήμα Μουσική- Τραγούδι
Μακιγιάζ: Τμήμα Αισθητικής
 
*ALIENATIO= H συμμόρφωση ενός ατόμου σε ξένες (αλλότριες) αξιώσεις ή απαιτήσεις με αποτέλεσμα την απομάκρυνση από τον εαυτό του και τον κόσμο της εμπειρίας του. H λέξη σχηματίστηκε από το επίθετο αλλότριος, που σημαίνει αυτός που ανήκει σε άλλον.
 ====================================
Καλοκαιρινές θεατρικές παραστάσεις 2017 - Περιοδείες - ΚΛΙΚ ΕΔΩ
======================================

7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης 2017 
 
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ - ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 – ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ
Πρώτες πληροφορίες για τη μεγάλη βραδιά – Προσκλήσεις: ΕΔΩ
==========================================================================
Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα.
Πρόγραμμα παραστάσεων ΕΔΩ
 ============================================================================

ΕΙΔΑΜΕ & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ

===========================================================================

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/alienatio-performing-arts-19319/feed/
<![CDATA[Πάνω από 2.500 δρομείς έτρεξαν στον Αγώνα Δρόμου «Τρέχω για τα στρατόπεδα», των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης & Παύλου Μελά]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/2500-etrexan-19310/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/2500-etrexan-19310/#comments +Mon, 22 May 2017 08:26:00 +0300 36 http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/2500-etrexan-19310/ Πάνω από 2.500 δρομείς έτρεξαν στον Αγώνα Δρόμου «Τρέχω για τα στρατόπεδα», των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης & Παύλου Μελά

]]>
 Πάνω από 2.500 δρομείς έτρεξαν στον Αγώνα Δρόμου «Τρέχω για τα στρατόπεδα», των Δήμων Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Παύλου Μελά

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε ένας σημαντικός αθλητικός θεσμός της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, με μεγάλη συμμετοχή δρομέων που έστειλαν το αδιαμφισβήτητο μήνυμα της υγείας και του αθλητισμού και απέδειξαν ότι είναι ισχυρή η ενεργοποίηση των πολιτών για την απόδοση και αξιοποίηση όλων των πρώην στρατοπέδων ως κοινόχρηστους, ελεύθερους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και αναψυχής.
 
Την Κυριακή 21 Μαϊου 2017 στο πλαίσιο του Αγώνα Δρόμου  «Τρέχω για τα στρατόπεδα» που διοργάνωσαν ο Δήμος Παύλου Μελά και ο Δήμος Αμπελοκήπων -  Μενεμένης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη του Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή, οι δρομείς των 10χλμ, ξεκίνησαν από το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά είχαν αφετηρία οι διαδρομές 5χλμ, 2 χλμ, δυναμικού βαδίσματος 2 χλμ και 2 χλμ για ΑΜΕΑ και όπως και πέρυσι, όλοι οι αγώνες τερμάτισαν στο  Καρατάσιου.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ

Στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στήθηκε μια υπέροχη γιορτή με τη συμμετοχή των 2.500 χιλιάδων δρομέων, των διοργανωτών και των εθελοντικών ομάδων που συνέβαλαν τα μέγιστα στην άψογη διοργάνωση και την ασφάλεια των δρομέων.
.
Πριν τις απονομές, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες και τόνισε ότι μετά από 20 χρόνια αγώνων, για τη μη εμπορευματοποίηση συνολικής έκτασης 2,5 χιλιάδων στρεμμάτων των πρώην στρατοπέδων των Δήμων της Θεσσαλονίκης, έρχεται η πρώτη δικαίωση, αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και έστειλε το μήνυμα για ακόμα πιο μεγάλη ευαισθητοποίηση και συνέχιση των διεκδικήσεων από τους πολίτες και τις Διοικήσεις των Δήμων.
 
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης ευχαρίστησε όλους τους δρομείς και όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση αυτής της άρτιας διοργάνωσης και αναφέρθηκε στις δύο σημαντικές ημερομηνίες, της 8ης Μαρτίου με την τελετή παράδοσης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά στο Δήμο Παύλου Μελά και στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της 8ης Μαϊου 2017, με την έναρξη των κατεδαφίσεων ετοιμόρροπων κτιρίων του πρώην στρατοπέδου από μονάδες του στρατού, σε συνεργασία με το Δήμο Παύλου Μελά.

Οι πρώτοι νικητές ανά κατηγορία:

10 χλμ ΑΝΔΡΩΝ: Γιώργος Σαντζόγλου, Ευστάθιος Τεντζίδης, Θεοφάνης Στεφανίδης
10 χλμ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ευριδίκη Καλαθέρη, Ρωξάνη Παπαδοπούλου, Ελένη Κανταρά
5 χλμ ΑΝΔΡΩΝ: Κωνσταντίνος Σασάκαρος, Ιωάννης Σιούλας, Νικόλαος Σιούλας
5 χλμ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Τζίνα Σάμπα, Γεωργία Γιαλόγλου, Αθανασία Θεοδωρίδου
2 χλμ ΑΝΔΡΩΝ: Βαγγέλης Κατσαρός, Σταύρος Φωκαϊδης, Ιωάννης Μουρατίδης
2 χλμ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Μαρία Αναστασιάδου, Δήμητρα Κανίδου, Νο 1016 (από ομαδική)
Στη κατηγορία 2 χλμ για ΑΜΕΑ  τιμήθηκαν όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες, ενώ διπλώματα συμμετοχής δόθηκαν σε όλους τους δρομείς.
Η ομάδα Χειροσφαίρισης του Απόλλωνα Σταυρούπολης αναδείχθηκε ως η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές (πάνω από 150 μέλη) και ακολούθησε η Νικόπολη.

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ανά αγώνα, από τους συμμετέχοντες ήταν οι:

10 χλμ ΑΝΔΡΩΝ: Δημήτριος Ντίνας (1957), 10 χλμ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ελένη Καλαντίδου (1957), 5 χλμ ΑΝΔΡΩΝ: Κωνσταντίνος Σεϊταρίδης (1939), 5 χλμ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ευαγγελία Μαυρίδου (1942), 2 χλμ ΑΝΔΡΩΝ: Συμεών Ρομπέν (1941), 2 χλμ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Λίνα Καρσικλή (1956), Δυναμικό Βάδισμα Ανδρών: Σωτήριος Μαυρίδης (1934),  Δυναμικό Βάδισμα Γυναικών: Τούλα Παραστατίδου (1944).
 
Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή ήταν ΔΩΡΕΑΝ για όλους και οι Αγώνες 10χλμ και 5 χλμ διεξήχθησαν με ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
 
Κοινωνικός εταίρος του Αγώνα ήταν η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Παύλου Μελά.
Στο χαιρετισμό τους ο Εντεταλμένος σε θέματα Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά Στέφανος Γιαννουλίδης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης Μανώλης Ιωαννίδης, συνεχάρησαν τα Τμήματα Αθλητισμού των δύο Δήμων και ευχαρίστησαν:
τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, τη Δημοτική Αστυνομία Δήμου Παύλου Μελά, την ΕΠΟΜΕΑ Δυτικών Συνοικιών, την ΠΡΟΤΕΚΤΑ Δήμου Παύλου Μελά & Κορδελιού - Ευόσμου, τους Εθελοντές Ελλάδος, τη Διασωστική ομάδα Αγίου Παύλου, τους Φίλους του Δάσους, την Ένωση Ποντίων Πολίχνης, το 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μετεώρων - Πολίχνης, το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Παύλου Μελά – Τ.Ε. Λευκού Πύργου, τις κυρίες από τους Σχολικούς Τροχονόμους Δήμου Παύλου Μελά, τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής των Προγραμμάτων Άθλησης Για Όλους, τα κορίτσια - μέλη και τις δασκάλες των Τμημάτων Μοντέρνου Χορού του Δήμου Παύλου Μελά, τους οδηγούς των Μηχανών που προπορεύονταν των Αθλητών, το προσωπικό των Τμημάτων Καθαριότητας, Πρασίνου, Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων, τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Αθάνατο και τον Εντεταλμένο Σάκη Λαζαρίδη.    

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

KULTUROSUPA (kulturosupa.gr)

ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Εκτός από τους Δημάρχους Λάζαρο Κυρίζογλου και Δημήτρη Δεμουρτζίδη και τους αρμόδιους των Διοικήσεων για θέματα Αθλητισμού, Στέφανο Γιαννουλίδη και Μανώλη Ιωαννίδη, παρευρέθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παύλου Μελά, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Πάντσης, Χαρά Αμανατίδου, Στέφανος Βάρφης, Ιωσήφ (Άκης) Αράπογλου, οι Εντεταλμένοι Κώστας Στούπας, Σάκης Λαζαρίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αβραάμ Κωτσίδης, Γιώργος Λίλτσης, Κυριάκος Τσαταλμπασίδης, Τάσος Σταμπουλής και οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων Πολίχνης Μάκης Κοσμίδης και Ευκαρπίας Γιώργος Ασλανίδης.
.
Στην πρόσκληση των δύο Δήμων ανταποκρίθηκε θετικά και παρακολούθησε τους Αγώνες,  ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/2500-etrexan-19310/feed/
<![CDATA[ΟΑΣΘ: χωρίς λεωφορεία, Σαββάτο, Κυριακή, Δευτέρα και βλέπουμε…]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/oasth-apergia-2-19297/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/oasth-apergia-2-19297/#comments +Fri, 19 May 2017 17:35:00 +0300 36 http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/oasth-apergia-2-19297/  ΟΑΣΘ: Δεν θα έχει λεωφορεία, Σαββάτο, Κυριακή, Δευτέρα και βλέπουμε…

]]>
 ΟΑΣΘ: Δεν θα έχει λεωφορεία, Σαββάτο, Κυριακή, Δευτέρα και βλέπουμε…

Απόφαση να μην πιάσουν τιμόνι μέχρι και τη Δευτέρα 22/5 έλαβαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, με τον πρόεδρο του συνδικάτου τους, Δημήτρη Τσερμενίδη, να επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, "αφού η διοίκηση του οργανισμού δεν έκανε καμία κίνηση μέχρι αυτήν την ώρα, δεν πιστεύουμε ότι κάτι θα αλλάξει τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μας τα δεδουλευμένα μηνών Μαρτίου -Απριλίου και να εξοφληθούμε το δώρο του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε: "διεκδικούμε την καταβολή όλων των δεδουλευμένων μας και όχι μέρους αυτού" και πρόσθεσε "δεν πιστεύω ότι έμεινε πλέον χρόνος ώστε η Εθνική Τράπεζα να δώσει το δάνειο στον ΟΑΣΘ και να πληρωθούμε και εμείς οι 2.300 εργαζόμενοι του οργανισμού".

Σύμφωνα δε με τον κ. Τσερμενίδη, οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν εκ νέου τη Δευτέρα το μεσημέρι, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, βάσει και των όποιων εξελίξεων.

Κατά τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Χρήστο Στεφανίδη, η διοίκηση του Οργανισμού κατέθεσε σήμερα το πρωί στην Εθνική Τράπεζα τα συμπληρωματικά έγγραφα που της ζητήθηκαν, ώστε να της χορηγηθεί δάνειο ύψους 4 εκατ. ευρώ, καταθέτοντας ως ενέχυρο την απόφαση της Διαιτησίας, με βάση την οποία το ελληνικό δημόσιο, από την εκκαθάριση του 2014, πρέπει να καταβάλλει στον οργανισμό 4,5 εκατ. ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/oasth-apergia-2-19297/feed/
<![CDATA[Τριήμερο εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια του προγράμματος Erasmus στη Θεσσαλονίκη]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/-30-erasmus--19272/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/-30-erasmus--19272/#comments +Thu, 18 May 2017 12:12:00 +0300 36 http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/-30-erasmus--19272/ Τριήμερο εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια του προγράμματος Erasmus στη Θεσσαλονίκη

]]>
 Τριήμερο εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια του προγράμματος Erasmus στη Θεσσαλονίκη

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 ετών από την έναρξη λειτουργίας του δημοφιλούς προγράμματος κινητικότητας φοιτητών ευρωπαϊκών χωρών, Erasmus, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης διοργανώνουν από κοινού τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων.
 
Οι δράσεις θα αρχίσουν την ερχόμενη Τρίτη, 23 Μαΐου 2017, με την υπαίθρια έκθεση, «Universities’ Fair», στο χώρο μεταξύ της Θεολογικής Σχολής και της ΝΟΠΕ του ΑΠΘ, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.
 
Κατά τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, την Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017, θα διεξαχθεί συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με τίτλο «ΘεςErasmus» και αντικείμενο τις ευκαιρίες κινητικότητας που προσφέρει το πρόγραμμα. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων, στον 1ο όροφο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
 
Οι εορτασμοί για τα 30 χρόνια του προγράμματος Erasmus στη Θεσσαλονίκη θα κλείσουν με την ομώνυμη εκδήλωση στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ την Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9:30 το βράδυ.
 
 
Η ιστορία του Erasmus
 
Το πρόγραμμα Erasmus πρωτολειτούργησε τον Ιούνιο του 1987 ως ένα αυτόνομο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο να στηρίξει την κινητικότητα των φοιτητών. Κατά τον πρώτο χρόνο δράσης του προγράμματος συμμετείχαν 11 χώρες και 3.244 φοιτητές. Από τότε το πρόγραμμα έχει υποστεί αρκετές αλλαγές και εντάχθηκε σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.
 
Το 1995 εντάχθηκε στο πρόγραμμα Socrates, με στόχο να συμπεριλάβει την κινητικότητα καθηγητών και να διευρύνει την συνεργασία μεταξύ των Πανεπιστημίων. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα η κινητικότητα των φοιτητών παραμένει στην καρδιά του προγράμματος και είναι το πιο δημοφιλές και αναγνωρίσιμο από τα εκπαιδευτικά ευρωπαϊκά προγράμματα.
 
Το 2007 το Erasmus πέρασε σε επόμενο στάδιο και συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα διά βίου μάθησης «Life Long Learning (LLP/Erasmus)». To LLP/Erasmus έγινε γνωστό ως το πρόγραμμα δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της εκπαίδευσης, το οποίο συνέβαλε στην επίτευξη ενός βασικού στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ανάπτυξη μιας κοινωνίας που θα βασίζεται στην γνώση, παρέχοντας στους πολίτες της Ευρώπης εκπαίδευση υψηλής ποιότητας και ευκαιρίες ανανέωσης αυτής της γνώσης καθόλη την διάρκεια του βίου τους. Σήμερα στο πρόγραμμα Erasmus+ συμμετέχουν 33 ευρωπαϊκές χώρες και το 90% των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Από τις απολογιστικές εκθέσεις τους προκύπτει ότι, περισσότεροι από 200.000 φοιτητές μετακινούνται με το πρόγραμμα κάθε χρόνο ενώ από το 1987 το Erasmus έχει μετακινήσει πάνω από 3.000.000 φοιτητές.
 
Το 2013 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδίασε ένα νέο, μεγάλο πρόγραμμα το Erasmus+, στο οποίο συμπεριέλαβε 6 μεγάλα έργα μεταξύ αυτών και το γνωστό πρόγραμμα κινητικότητας φοιτητών Erasmus από το οποίο δανείστηκαν και το όνομα. Το Erasmus+ έχει εγκριθεί για να εφαρμοστεί την περίοδο 2014-2020 και στο διάστημα των επτά ετών αναμένεται να συμμετάσχουν στις δράσεις του περισσότεροι από 5.000.000 φοιτητές.
 
Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:
•Μείωση της ανεργίας, κυρίως των νέων
•Προώθηση της εκπαίδευσης ενηλίκων, κυρίως σε νέες δεξιότητες που απαιτούνται από την αγορά εργασίας
•Ενθάρρυνση των νέων να συμμετέχουν στην ευρωπαϊκή δημοκρατία
•Στήριξη της καινοτομίας, της συνεργασίας και των μεταρρυθμίσεων
•Μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης σπουδών
•Προώθηση της συνεργασίας και της κινητικότητας με χώρες εταίρους της Ε.Ε.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/-30-erasmus--19272/feed/
<![CDATA[3 ήμερο εκδηλώσεων για τον Νίκο Καζαντζάκη με ελεύθερη είσοδο.]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/kazatzakis-alexandros-19258/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/kazatzakis-alexandros-19258/#comments +Wed, 17 May 2017 19:56:00 +0300 36 http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/kazatzakis-alexandros-19258/ 3 ήμερο εκδηλώσεων για τον Νίκο Καζαντζάκη με ελεύθερη είσοδο.

]]>
 3 ήμερο εκδηλώσεων για τον Νίκο Καζαντζάκη με ελεύθερη είσοδο.

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται ανά την οικουμένη με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του ασυμβίβαστου διανοητή Ν. Καζαντζάκη διοργανώνει 3 ήμερο εκδηλώσεων με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ
 
α) 19 & 20 Μαϊου 2017 και ώρα 21:00 την θεατρική παράσταση «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» του Κ.Θ.Β.Ε. στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)
.
β) 24 Μαϊου 2017 και ώρα: 19:00  Ημερίδα με τίτλο: «Ο οικουμενικός Ν. Καζαντζάκης» σε συνδιοργάνωση με την Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κτίριο 2 (Αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ, 5ος όροφος)

Λίγα λόγια για την παράσταση:

«Ασκητική» (Salvatoresdei)
«Ασκητική» (Salvatoresdei) του Νίκου Καζαντζάκη μια παράσταση του  Κρατικού  Θεάτρου  Βορείου Ελλάδος  σε σκηνοθεσία Aνδρέα Κουτσουρέλη. Πρόκειται για μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η “Ασκητική” είναι μια Κραυγή και όλο το έργο του ένα σχόλιο που μεταφέρει την αγωνία του ξεπεράσει τα σύνορα του νου, τα φαινόμενα και  να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης.
 
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Διαβάζοντας την Ασκητική του Ν. Καζαντζάκη, βυθίζεσαι σε ένα φιλοσοφικό κείμενο που σε οδηγεί αναπόφευκτα στην αναζήτηση της ύπαρξής σου και στον τρόπο που καλείσαι, από τον ίδιο τον συγγραφέα, να αντιμετωπίσεις και να δεις, με τα δικά του μάτια, την πορεία σου στη ζωή.  Και αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά τον καθένα μας σε προσωπικό επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα και ολόκληρο το σύμπαν.
 
Βασικός στόχος μας είναι να μεταφέρουμε την αγωνία αυτή, μέσω της θεατρικής πράξης, δημιουργώντας έναν "διάλογο" με τον ίδιο μας τον εαυτό.
Έξι (6) πρόσωπα (ηθοποιοί) έρχονται στη σκηνή για να καταθέσουν τις σκέψεις και τον εσωτερικό κόσμο του "Ενός". Και οι έξι ανήκουν σε ένα σώμα. Στη φωνή μέσα μας.
Έτσι λοιπόν, μέσω αυτού του "διαλόγου" που αναπτύσσεται μεταξύ τους, αλλά και της λιτής θεατρικής μορφής –αφαιρετικό σκηνικό, μουσικοί ήχοι που υπογραμμίζουν και εκτελούνται από τους ίδιους του ηθοποιούς επί σκηνής– δημιουργήσαμε ένα "τελετουργικό δρώμενο" έχοντας σε προτεραιότητα την προβολή του κειμένου και όχι της εικόνας.
Στο χρονικό διάστημα αυτής της θεατρικής πράξης (1 ώρα), χρέος μας ήταν και είναι, να μην χαθεί τίποτα από τη σκέψη-αγωνία του Καζαντζάκη, έτσι ώστε απευθυνόμενοι στους θεατές να τους προτρέψουμε σε μία βαθύτερη αναζήτηση του κόσμου μέσα μας, της ψυχής,  αλλά και της  ζωής μας,  στη "λιγόστιγμη" πορεία μας.
Αντρέας Κουτσουρέλης
Συντελεστές:
Σκηνοθετική επιμέλεια: Ανδρέας Κουτσουρέλης
Επιμέλεια σκηνογραφίας-κοστουμιών: Μαρία Μυλωνά
Βοηθός σκηνοθέτη: Στάθης Βούτος
Οργάνωση παραγωγής: Ναταλία Λαμπροπούλου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Στάθης Βούτος, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Νίκος Νικολάου, Δημήτρης  Παλαιοχωρίτης, Κώστας Ίτσιος 

Λίγα λόγια για την ημερίδα:

Στην ημερίδα με τίτλο:  «Ο Οικουμενικός Ν. Καζαντζάκης» συμμετέχουν ειδικοί μελετητές του καζαντζακικού έργου που με τις διαθεματικές εισηγήσεις τους θα σκιαγραφήσουν τη ζωή και το έργο του ακαταμάχητου «θηρευτή της αυθεντικής ύπαρξης», Ν. Καζαντζάκη.
.
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των πολιτειακών θεσμών. Επίσης θα προβληθεί ολιγόλεπτο αρχειακό υλικό και την εκδήλωση θα την πλαισιώσει  κρητικό παραδοσιακό σχήμα. 
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/kazatzakis-alexandros-19258/feed/
<![CDATA[ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ 2017: Η μεγαλύτερη γιορτή των παιδιών στην Καλαμαριά.]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/parathinoupoli-2017-19254/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/parathinoupoli-2017-19254/#comments +Wed, 17 May 2017 14:58:00 +0300 36 http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/parathinoupoli-2017-19254/   ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ 2017: Η μεγαλύτερη γιορτή των παιδιών, 24/05 – 28/05 στην Καλαμαριά.

]]>
 ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ 2017: Η μεγαλύτερη γιορτή των παιδιών στην Καλαμαριά.

Tο παιδικό φεστιβάλ «ΠΑΡΑΘΙΝΟΥΠΟΛΗ», το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα  που πραγματοποιεί  ο Δήμος Καλαμαριάς για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έως 12 ετών,  ανοίγειτην ερχόμενη Τετάρτη 24 Μαΐου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 28 Μαΐου  στην πλαζ Αρετσούς.  Θέμα της φετινής διοργάνωσης «Ταξιδεύοντας μέσα από τις τέχνες»
 
Τα πρωινά από Τετάρτη 24 Μαΐου έως Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, θα συμμετέχουν νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Καλαμαριάς και της ευρύτερης περιοχής με οργανωμένες επισκέψεις (ώρες 09:00-12:00)
 
Τα απογεύματα από Παρασκευή 26 Μαΐου έως Κυριακή 28 Μαΐου 2017, ώρες 18:00-22:00,  καθώς και την Κυριακή 28/5, ώρες 11:00-14:00, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ανοιχτές για το κοινό της πόλης.
Την Πέμπτη 25/5, ώρα 19:30 θα γίνουν τα εγκαίνια του φεστιβάλ με μεγάλη μουσική παρέλαση από την Μπάντα δρόμου του ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟΥ.
 
Στόχος της διοργάνωσης είναι, μέσα από επιλεγμένες προτάσεις εκδηλώσεων, να προσφέρει την δυνατότητα στα παιδιά, τόσο της Καλαμαριάς όσο και της υπόλοιπης Θεσσαλονίκης, να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και την αισθητική τους, να διευρύνουν τους ορίζοντες των γνώσεών τους, και να ευαισθητοποιηθούν σε όλα τα θέματα της εποχής μας.
 
Τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα έχει ένα ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα με ομάδες κουκλοθεάτρου και μαριονέτας, μουσικά δρώμενα, θέατρο δρόμου, καλλιτεχνικά εργαστήρια από παιδαγωγικές ομάδες της πόλης και σημαντικές παρουσίες φορέων όπως:
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. - τμήματα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης,  Ανθή Θάνου - Αφήγηση Παραμυθιών, Δημήτρης Μπασλάμ-Μουσική Παράσταση «Αγησίλαγος», Κουκλοθίασος JINX, κουκλοθίσος ΤΙΚ ΝΙΚ, θεατρική ομάδα ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, ART FACTORY- Εργαστήρι Εικαστικών Τεχνών, ADD ART, CIRCUS TARADADAN, Dot2dot, Κοιν. Σ.Επ “Εργαστήρι χωρίς Σύνορα”, Ζωοφιλικό – Οικολογικό Σωματείο “Μαζί μπορούμε”, Hehe art, “Fons Peritiae”, ομάδα κουκλοθεάτρου FORTUNATI, Game Craft, Καλλιτεχνικό Βιβλιοδετείο Ν.Π.Λειβαδιώτη, Καλλιτεχνικό εργαστήρι “Ο μυστικός κήπος της Νέλλης”, KIRKO-ΟΜΑΔΑ ΤΣΙΡΚΟΥ, Lalaland, Κουκλοθίασος “Redicolo”, ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ, Το Πράσινο Σύννεφο – Δημιουργικό Βιβλιοπωλείο,  ΜΚΟ PRAKSIS, “Σχεδία στην πόλη” - Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα, “Χαρά και Μουσική”- εργαστήρι μουσικής δημιουργικής απασχόλησης καθώς και πολλοί έμπειροι παιδαγωγοί και εμψυχωτές.
 
Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη
 
Αξίζει να αναφερθεί ότισε όλες σχεδόν τις προηγούμενες διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν έχουν συμμετάσχει, αφήνοντας το δικό τους, ξεχωριστό στίγμα στο θεσμό, σχεδόν όλα τα μουσεία της πόλης, οργανώσεις με αναγνωρισμένο ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό έργο, πολιτιστικοί φορείς, παιδαγωγικές ομάδες καθώς και καλλιτέχνες από τη Θεσσαλονίκη, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας έτσι έναν  πλουραλιστικό και διεθνή χαρακτήρα στο φεστιβάλ. 

Πληροφορίες: Αργυρώ Σκίτσα, τηλ. 2313 314573

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/thessaloniki/parathinoupoli-2017-19254/feed/