Kulturosupa.gr - RSS http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/ put the rss description here. +Tue, 23 May 2017 17:40:00 +0300 en hourly 1 http://www.kulturosupa.gr/ http://www.kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://www.kulturosupa.gr/ <![CDATA[Πολιτεία θεάτρου: Μια διαφορετική θεατρική εμπειρία.]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/politeia-theatrou-19341/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/politeia-theatrou-19341/#comments +Tue, 23 May 2017 17:40:00 +0300 175 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/politeia-theatrou-19341/   Πολιτεία θεάτρου: Μια διαφορετική θεατρική εμπειρία.

]]>
 Πολιτεία θεάτρου: Μια διαφορετική θεατρική εμπειρία.

Βράδυ Σαββάτου και στάθηκα ιδιαίτερα τυχερός καθώς μου δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψω έναν μικρό χώρο πάνω από την Ρωμαϊκή αγορά όπου παράγεται θέατρο με πολλή αγάπη και διάθεση. Ανηφορίζοντας λίγο πριν τις 9 προς τον ιδιαίτερο, όπως θα ανακάλυπτα αργότερα, θεατρικό χώρο σκεφτόμουν ότι πρέπει να έχεις πολύ θάρρος για να τολμάς να ανεβάσεις «Δεσποινίς Τζούλια», ένα έργο πολύ σκληρό και απαιτητικό. Αλλά άνθρωποι οι οποίοι έχουν την διάθεση να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τέχνη από το τίποτα σίγουρα και θάρρος έχουν και τόλμη και μακάρι κάθε προσπάθειά τους να γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Φτάνοντας έξω από τον χώρο και βλέποντας στο εσωτερικό την φωτογραφία του Καρόλου Κουν ομολογώ ότι αναλογίστηκα τις δυσκολίες επαγγελματιών και ερασιτεχνών ηθοποιών να ανεβάζουν δουλειές σε χώρους μικρούς και δύσκολους στη διαχείριση. Όπως έμαθα η «Πολιτεία Θεάτρου» αριθμεί ήδη δέκα χρόνια στον χώρο με συνεχή παρουσία στο θέατρο από το 2007.
 
Μπαίνοντας στον χώρο δεν μπόρεσα να μην θαυμάσω την μοναδικότητά του και το πόσο όμορφα έχει αξιοποιηθεί η κάθε γωνιά του. Ένα όμορφο θεατρικό σαλόνι με vintage επίπλωση, ένα μικρό μπαρ για να απολαύσει ο θεατής κρασί πριν και μετά την θέαση και μια μικρή σκηνή να καλύπτεται από την κόκκινη αυλαία. Και φυσικά μάσκες του θεάτρου να μας θυμίζουν ότι δεν βρισκόμαστε απλά σε ένα πολύ όμορφο μπαρ αλλά σε έναν θεατρικό χώρο με ταυτότητα και ύφος. Αφού κάθισα στις 9, όπως προέβλεπε η ώρα προσέλευσης, σε έναν από τους πανέμορφους και βολικότατους καναπέδες, ήπια και το γευστικότατο κόκκινο κρασί το οποίο περιλαμβάνεται στο εισιτήριο.
 
Στις 9.30 η γλυκύτατη κοπέλα που μας υποδέχτηκε μας ανακοίνωσε πως αλλιώς τα συνηθίζουν εκεί τα πράγματα και δεν ξεκινάνε την παράσταση αν δεν μας μιλήσουν πρώτα για το έργο που θα παρακολουθήσουμε αλλά και τον συγγραφέα του. Ακούσαμε την κοπέλα λοιπόν να μας μιλάει για την αντιφατική σχέση του Αυγούστου Στρίντμπεργκ με το γυναικείο φύλο, πράγμα που καθρεφτίζεται και στο έργο που επρόκειτο να παρακολουθήσουμε, την «Δεσποινίδα Τζούλια» του.
 
Η Τζούλια των παθών και των εντάσεων. Η Τζούλια που μισεί και αγαπάει το αντρικό είδος, το οποίο θέλει να δει πνιγμένο σε λίμνη αίματος. Η πρώτη Τζούλια που καταλήγει εσχάτη. Στην παράσταση σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μπαλτατζή αναδείχθηκαν τα πάθη της Τζούλιας και με πενιχρά μέσα η σκηνοθεσία της προσπάθησε να γεμίσει τη σκηνή και να αναδείξει το μεγαλείο αυτού του έργου. Θα ήταν άδικο να επισημάνει κανείς τις όποιες αδυναμίες σε ανθρώπους που βάζουν την ψυχή τους και καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν στο ιερό τέρας που λέγεται «θέατρο». Αν μη τι άλλο δεν μπορούμε να κρίνουμε με τα ίδια κριτήρια με τα οποία θα κρίναμε κεντρικές σκηνές και μεγάλους εμπορικούς θιάσους. Ωστόσο, αυτό που έχει σημασία και πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η Πολιτεία Θεάτρου είναι ένας χώρος που αξίζει της προσοχής μας και πρέπει να επισκεφθούμε. Ένας χώρος όπου θα περάσουμε καλά πίνοντας κρασί και βλέποντας ανθρώπους να κάνουν αυτό που αγαπάνε, να δημιουργούν θέατρο από το μηδέν.
.
Ολύμπου 88(Αρχαία Αγορά) Τηλ.2310 272909 -2310 285452 - 697 419 5079
www.politeiatheatrou.blogspot.com e-mail: politeiatheatrou@gmail.com
,
#Κουλτουρόσουπα #Kulturosupa#Θεατρομανία #Όταν Πέσει η Αυλαία #Πολιτεία Θεάτρου #Γρυλλάκης Νίκος
====================================
Καλοκαιρινές θεατρικές παραστάσεις 2017 
Περιοδείες - ΚΛΙΚ ΕΔΩ
======================================

7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης 2017 
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ - ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ
Πρώτες πληροφορίες για τη μεγάλη βραδιά – Προσκλήσεις: ΕΔΩ
=================================================================================
Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα.
Πρόγραμμα παραστάσεων ΕΔΩ
 ================================================================================

ΕΙΔΑΜΕ & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/politeia-theatrou-19341/feed/
<![CDATA[[ΑΠΟ 25/5] ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΙΣ 5 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Φεβρουαρίου– Μαίου 2017 για τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ - 7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης 2017.]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/psifiste-fev-maios-2017--19326/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/psifiste-fev-maios-2017--19326/#comments +Mon, 22 May 2017 20:30:00 +0300 3 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/psifiste-fev-maios-2017--19326/ [ΑΠΟ 25/5] ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΙΣ 5 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Φεβρουαρίου– Μαίου 2017 για τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ - 7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης 2017. ------

]]>
 [ΑΠΟ 25/5] ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΙΣ 5 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Φεβρουαρίου– Μαίου 2017 για τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ

7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης 2017.

ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΈΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΙΟΥ 2017
.
Τα Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης προκηρύσσουν τη δεύτερη μεγάλη ηλεκτρονική ψηφοφορία κοινού για τα 3 ΜΕΓΑΛΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ που θα διεκδικήσουν μια θέση στις υποψηφιότητες των 7ων θεατρικών Κουλτουροβραβείων Θεσσαλονίκης 2017.
------
Η μεγάλη ανοιχτή ψηφοφορία δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους θεατρόφιλους να διαμορφώσουν με την δική του ψήφο τα 3 ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ χωρίς καμία εμπλοκή παραγόντων και επιτροπής σε μια μεγάλη γιορτή για το θέατρο που θα διεξαχθεί 19 Ιουνίου 2017 στο θέατρο Αθήναιον της Θεσσαλονίκης, όπως λαμπρά βιώσαμε τις δυο προηγούμενες χρονιές.
------
Θυμίζουμε πως η πρώτη ψηφοφορία που αφορούσε παραστάσεις Σεπτεμβρίου 2016 - Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε και τα αποτελέσματα έχουν δημοσιευθεί, δείτε ΕΔΩ. Μετά τη λήξη της 2ης ψηφοφορίας, θα ακολουθήσει 3η και τελική που σε αυτή την ψηφοφορία [1- 4 Ιουνίου], το θεατρόφιλο κοινό θα ψηφίσει τον ΤΕΛΙΚΟ ΝΙΚΗΤΗ. Οι 3 πρώτες παραστάσεις με τους περισσότερους ψήφους κατακτούν τα 3 ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ.
-----
Εως τότε από ΠΕΜΠΤΗ 25 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2017 ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ [τελικά όχι μέσω Facebook ] ή μέσω e-mail τις 5 [ΠΕΝΤΕ] ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ που είδατε το δεύτερο 5μηνο της θεατρικής χειμερινής περιόδου 2016/17: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ, ΜΑΡΤΙΟΣ, ΑΠΡΙΛΙΟΣ & ΜΑΙΟΣ 2017.
.
ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ:
2 απλοί τρόποι συμμετοχής στη ψηφοφορία:
.
Μπαίνετε στη σελίδα της ψηφοφορίας ΕΔΩ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ OΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ που παρουσιάστηκαν το συγκεκριμένο διάστημα και ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ από το σύνολο ΤΣΕΚΑΡΟΝΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στο ΛΕΥΚΟ ΚΟΥΤΑΚΙ, έως 5 παραστάσεις της αρεσκείας σας, [ΞΕΤΣΕΚΑΡΕΤΕ αν κάνατε λάθος επιλογή παράστασης, και ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ εκ νέου].

ή ΜΕΣΩ E-MAIL:

Στέλεντε e-mail στο Kulturosupasite@yahoo.gr, σημειώνοντας σε τίτλους, έως 5 παραστάσεις, θέμα «ΒΡΑΒΕΙΑ» και το ονοματεπώνυμό σας
------

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΜΙΑ και ΜΟΝΟ φορά τις 5 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΑΝ. Πολλαπλοί ψήφοι AKΥΡΩΝΟΥΝ τη συμμετοχή σας στον ψηφοφορία και τις επιλογές σας συνολικά.

------
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ: 
ΠΕΜΠΤΗ 25 ΈΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΙΟΥ 2017
------
Για να συμμετάσχει μια παράσταση στην ψηφοφορία των 7ων Θ.Κ.Θ. οφείλει να έχει δώσει έστω μια κανονική παράσταση για θεατές τη τρέχουσα σεζόν και να μην είναι επανάληψη.
-----
Όσοι συμμετέχουν με την ψήφο τους στην ψηφοφορία θα διεκδικήσουν ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ, οι οποίες θα κληρωθούν αυτόματα για τη Τελετή Απονομής των Θεατρικών Κουλτουροβραβείων Δευτέρα 19 Ιουνίου στο θέατρο Αθήναιον καθώς και για θεατρικές και μουσικές παραστάσεις της επόμενης εβδομάδας.
------
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ την ανοιχτή ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ να ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ την ΘΕΑΤΡΙΚΗ σας ΟΜΑΔΑ και την ΘΕΑΤΡΙΚΗ σας ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ σε φίλους και θαυμαστές σας.
------
ΑΝΑΔΕΙΞΤΕ στους ΦΙΛΟΥΣ σας την ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ σας ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ με κοινοποιήσεις στα προφίλ σας.
------
ΜΟΝΟ Η ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, αναδεικνύει καθαρή ΝΙΚΗ του ΒΡΑΒΕΙΟΥ.
------

3η και τελευταία ψηφοφορία: 
από Πέμπτη 1 έως Κυριακή 4 Ιουνίου που θα αφορά την ΤΕΛΙΚΗ ΛΙΣΤΑ όσων παραστάσεων υπερψηφίστηκαν στις 3 προηγούμενες ψηφοφορίες. ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΝΙΚΗΤΗ.
------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ τελικής 10άδας υποψηφίων παραστάσεων ΒΡΑΒΕIΩΝ ΚΟΙΝΟΥ καθώς και ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΤΡΙΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ
------
Από το σύνολο των 2 ηλεκρονικών ψηφοφοριών και ψηφοδελτίων καταρτίζεται η τελική 10άδα για τα 3 βραβεία κοινού. Στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία το κοινό από την τελική λίστα, ψηφίζει τους 3 νικητές. 
-----
ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕΖΟΝ 2016/17.
ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΔΩ
------
ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΒΡΑΒΕΙΑ = FACEBOOK PAGES ΕΔΩ
------
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΤΟ  FACEBOOK ΕΔΩ
------
Θ.Κ.Θ: ΣΕΛΙΔΑ KULTUROSUPA.GR - ΙΣΤΟΡΙΚΟ - ΠΑΛΙΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΟΚ ΕΔΩ

------ 

Tα βραβεία θα απονεμηθούν τη Δευτέρα 19 Ιουνίου στο θέατρο Αθήναιον της Θεσσαλονίκης. όπου τα … τρία Κ «Κοινό - Καλλιτέχνες - Κουλτουρόσουπα» θα δεθούν αρμονικά και γιορτινά!

Αναφορές, άρθρα, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, προσκλήσεις κ.α. για τα 7α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟβραβεία Θεσσαλονίκης 206/17, θα «προλογίσουν»  όλο αυτό το διάστημα στην «Κ» τη σημαντική βραδιά. Δεν έχετε παρά να μείνετε συντονισμένοι : ΕΔΩ
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/psifiste-fev-maios-2017--19326/feed/
<![CDATA[«ΝΕΚΥΙΑ -Τι άραγε είναι πόλεμος;» στην Αίθουσα Τελετών ΠΑΜΑΚ και στο Θέατρο ΕΜΣ με ελεύθερη είσοδο]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/nekia-19322/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/nekia-19322/#comments +Mon, 22 May 2017 18:47:00 +0300 3 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/nekia-19322/  «ΝΕΚΥΙΑ -Τι άραγε είναι πόλεμος;» στην Αίθουσα Τελετών ΠΑΜΑΚ 28/05 και στο Θέατρο ΕΜΣ 


]]>
«ΝΕΚΥΙΑ -Τι άραγε είναι πόλεμος;» στην Αίθουσα Τελετών ΠΑΜΑΚ και στο Θέατρο ΕΜΣ με ελεύθερη είσοδο.

Για τρίτη συνεχή χρονιά συνεχίζεται η συνεργασία ΚΘΒΕ - ΠΑΜΑΚ στο πλαίσιο της Θεατρικής Εκπαίδευσης. Οι ομάδες που δημιουργήθηκαν πέρσι και πρόπερσι παρουσιάζοντας τα Πολυφωνικά Αναλόγια 1  και Πολυφωνικά Αναλόγια 2, καθώς και την παράσταση Από την Ελένη του Ευριπίδη στους Νεοέλληνες Ποιητές συνεχίζουν φέτος με την παράσταση «ΝΕΚΥΙΑ-Τι άραγε είναι πόλεμος;» στην οποία παρουσιάζονται θεατροποιημένα τα κείμενα: Όμηρος Νέκυια, Αριστοφάνης Ειρήνη, Περικλής Επιτάφιος, Λουκιανός Νεκρικοί Διάλογοι, καθώς και αποσπάσματα κειμένων των: Μ. Λουντέμη, Α. Σαμαράκης, Β. Ουγκώ, Τ. Έλιοτ, Β. Γουλφ, Λ. Πιραντέλλο, Δ. Μήττα, Δ. Κολοβού, Τ. Κοσμέτσα, Σ.Κούκουρα, Ρουμί, Μαρία Ρεμάρκ Λέριχ, Μισέλ Λεϊρίς, Α.Βασίλιεφ.
 
Αντί σημειώματος σκηνοθέτη
... χωρίς τέρατα η νύχτα θα είναι μεγάλη, αιώνια, και θα κυριαρχεί. Χρειαζόμαστε τα τέρατα για να φοβόμαστε, να ελπίζουμε και να παλεύουμε για το φως της μέρας. Στα τέρατα αξίζει λίγη συγχώρεση, όχι γι αυτά αλλά για τις ψυχές που κάποτε ήταν. Τα τέρατα αυτά πάντα θα πεθαίνουν, είναι τέρατα της ανάγκης και της συγκυρίας. Τα τέρατα αυτά φοράνε αλυσίδες.
 
Τα αφεντικά τους είναι που φοβάμαι πραγματικά.
Δημήτρης Κολοβός Α. (μικρό απόσπασμα από το έργο)
όταν το αίμα στις φλέβες σου επιστρέψει στη θάλασσα και το χώμα των οστών σου επιστρέψει στο έδαφος, ίσως τότε θυμηθείς, πως αυτή η γη δεν ανήκει σε σένα, αλλά ότι εσύ ανήκεις σ' αυτή τη γη
ινδιάνικη σοφία
αν δεν αγαπήσεις τους νεκρούς αυτού του κόσμου δεν πρόκειται ποτέ να αγαπήσεις τους ζωντανούς
γιαπωνέζικη σοφία
 
κραυγή για τους νεκρούς αυτού του κόσμου
κραυγή για τα 120.000.000 εκατομμύρια νεκρών των δύο παγκοσμίων πολέμων
σε κάθε ζωντανό σήμερα αντιστοιχούν 15 «φαντάσματα»
στατιστικά στοιχεία
ΝΕΚΥΙΑ
Σκηνοθεσία-Επιμέλεια κειμένων: Νίκος Βουδούρης
Βοηθoί σκηνοθέτη: Γρηγόρης Τίλδης, Στράτος Ανούδης, Κατερίνα Σωτηράκη, Στέλλα Παυλάκη, Γιάννης Τσιαβός
Ψηφιακή υποστήριξη: Σοφία Νίνου
Οργάνωση παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη
 
Παίζουν: Κωνσταντίνος Γκάρος, Θεοδώρα Θεοδωρίδη, Ελένη Καλαφάτη, Ελένη Καμπακάκη, Μανταλένα Καραβάτου, Αφροδίτη Κεχαγιά, Άννα Κοτλόβα, Ερμιόνη Μαγοπούλου, Αντώνης Νάκος, Σοφία Νίνου, Μαρία - Ιωάννα Ντίνου, Ανθή Ντόλα, Ευάγγελος Παπαδημητρίου, Στέλλα Παυλάκη, Αλέξανδρος Πουρλουκάκης, Χριστίνα Σπυριδάκη, Κατερίνα Σωτηράκη, Ραφαέλα Τσομπανούδη.
 
«ΝΕΚΥΙΑ - Τι άραγε είναι πόλεμος;» από την Οδύσσεια του Ομήρου στην Ειρήνη του Αριστοφάνη και στο σήμερα
Αίθουσα Τελετών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κυριακή 28 Μαΐου, στις 20:30
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών,  Πέμπτη 1 Ιουνίου, στις 20:30
Ελεύθερη είσοδος ( θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας)
 
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/nekia-19322/feed/
<![CDATA[Οι 10 καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς, σεζόν 2016/17, για το kulturosupa.gr είναι…]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/10-kaliteres-parastasis-2016-17-kulturosupa.gr-19320/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/10-kaliteres-parastasis-2016-17-kulturosupa.gr-19320/#comments +Mon, 22 May 2017 11:55:00 +0300 3 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/10-kaliteres-parastasis-2016-17-kulturosupa.gr-19320/   Οι 10 καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς, σεζόν 2016/17, για το  kulturosupa.gr είναι…

]]>
 Οι 10 καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς, σεζόν 2016/17, για το  kulturosupa.gr είναι…

Ξεφυλλίζοντας την ατζέντα θεατρικής περιόδου Οκτωβρίου 2016 – Μαΐου 2017 και παρά τον τεράστιο όγκο, περισσότερες απο 150, λιγοστές ήταν και φέτος οι παραστάσεις που ουσιαστικά ξεχώρισαν από ένα σύνολο μετριο/καλών παραστάσεων. Παραστάσεις που δεν απέκρυψαν την ταυτότητα τους, συμβάλλοντας όλοι οι συντελεστές τα μέγιστα με μοναδικό γνώμονα τον σεβασμό στο θεατρόφιλο κοινό για μια βραδιά με ουσία.
 
Σύμφωνα με τους παραπάνω λόγους σας παρουσιάζουμε την ετήσια, επίσημη, λίστα του Kulturosupa.gr για τις 10 καλύτερες παραστάσεις της θεατρικής περιόδου 2016/17.
 
Συγχαρητήρια σε όλους.

«ΚΑΤΕΡΙΝΑ» του 'Αυγουστου Κορτώ.
Σκηνοθέτησε τη παράσταση ο Γιώργος Νανούρης.

Σκηνοθεσία βιωματική, με ελάχιστα τεχνικά βοηθήματα και στα όρια της κυκλαδικής λιτότητας που περιέχει τα πάντα, διασκευή στη ραχοκοκαλιά της γενεαλογικής εξήγησης- κατανόησης- και του ανθρώπινου σεβασμού, ρυθμός χειρουργικά μανιοκαταθλιπτικός και στο σύνολο χωρίς πολλές φλυαρίες, το λες μια τριάδα (ξεδιπλωμένη σε συνεχόμενα δίπολα) που κινήθηκε στη σκηνή λειτουργικά, συν-λειτουργικά ως ένας ή για να ακριβολογούμε ως μια «Κατερίνα. Μια ερμηνεία που με ευκολία θα λέγαμε έχει κάταπιε το ρόλο της, μα δεν βρίσκουμε καλύτερο για να αποδώσουμε την συνταρακτική απόδοση της Λένας Παπαληγούρα. Σπαρακτική, απόκοσμη, σκληρή, συνάμα στοργική όταν ο ήλιος έλαμπε κάποιες φορές και για αυτήν, μα πάντα αυτοκαταστροφική. Αυτή η παράσταση είναι ένα πρότυπο καλλιτεχνικής θεατρικής αναπαράστασης νεοελληνικού βιωματικού έργου.

-Είδαμε 28/9/2016 στο θέατρο Εγνατία και σχολιάζουμε αναλυτικά ΕΔΩ & ΕΔΩ
 
 «Ο ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΤΟΥ ΙΝΙΣΜΟΡ» του Μάρτιν Μακ Ντόνα.
Σκηνοθέτησε τη παράσταση ο Σπύρος Αθηναίου.

Απλά μας καθήλωσε… Για την ιδιοφυή σύλληψη της συγγραφικής ιδέας, την απρόβλεπτη πλοκή, τον ακραίο, ωμό ρεαλισμό, που αναδείχθηκαν ιδανικά με  εξαιρετική σκηνοθεσία και θαυμάσιες ερμηνείες. Μια «αιματοβαμμένη», ανατρεπτική, σκοτεινή παράσταση με θέμα την τρομοκρατία και την ευφυή… αποδόμησή της, από αυτές που θα θυμόμαστε για καιρό και θέλουμε σίγουρα να ξαναδούμε…

-Είδαμε 15/3/2016 στο studio Vis Motrix  και σχολιάζουμε αναλυτικά ΕΔΩ
.
«Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ» της Γιασμίνα Ρεζά.
Σκηνοθέτησε τη παράσταση ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Ένα έργο που αφήνει τους ήρωες πρώτα να ωραιοποιήσουν τις απόψεις τους, στη συνέχεια να βγάλουν τα εσώψυχα τους και για φινάλε να μεταμορφωθούν σε αγρίμια. Οι χαρακτήρες, οι λεπτομέρειες στα συμβάντα, ο ακριβής χρόνος και η κλιμάκωση σε συνδυασμό με το καυστικό χιούμορ αναδεικνύουν ένα έργο που ενώ «πονάει», το απολαμβάνεις έως το τελευταίο λεπτό. Μια παράσταση ερμηνευμένη συναρπαστικά/σαγηνευτικά από τέσσερις σπουδαίους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου.
 
-Είδαμε στο θέατρο Αριστοτέλειον και σχολιάζουμε αναλυτικά ΕΔΩ
.
«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ» των Τόμας Βίντερμπεργκ, Μόγκενς Ρούκοφ, Μπο Χρ. Χάνσεν.
Σκηνοθέτησε τη παράσταση ο Γιάννης Παρασκευόπουλος.

Η παράσταση, από τις καλύτερες του ΚΘΒΕ τα τελευταία σαράντα χρόνια, δομημένη σωστά, θυελλώδης, με απρόσμενο τέλος, μας εντυπωσίασε με τη σκηνοθεσία της, την ερμηνεία της και τον παλμό της. Οι ανατροπές του έργου, οι λαθεμένες εκτιμήσεις για τους χαρακτήρες από τους συγγενείς και φίλους της οικογένειας, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μας για μια παράσταση που ξεκίνησε ομαλά και ήρεμα και σταδιακά κατέληξε σε θρίλερ. 

-Είδαμε  4/11/2016 στο Φουαγιέ της ΕΜΣ και σχολιάζουμε αναλυτικά ΕΔΩ & ΕΔΩ
 
«ΕΠΙΣΤΡΟΦH ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» του Ματέι Βισνιέκ.
Σκηνοθέτησε τη παράσταση ο Πασχάλης Αραμπατζής.

Ή αλλιώς, όταν οι τοπικές ομάδες «ζωγραφίζουν», επιλέγοντας εδώ ένα αντιπολεμικό έργο, όπου μέσα από ευρηματική σάτιρα και με εντελώς πρωτότυπο τρόπο, αποδομούνται τα «ηρωικά» στερεότυπα. Πανέξυπνο κείμενο, που ευτύχησε μιας αντίστοιχης σκηνοθεσίας, συνδυάζοντας λόγο και συμβολισμούς  με έντονη κίνηση και χορό σε ένα αποτέλεσμα απολαυστικό/ αντισυμβατικό  που εξέπληξε…

-Είδαμε 19/10/2016 στο studio Vis Motrix και σχολιάζουμε αναλυτικά ΕΔΩ
.
 «ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ Η ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ» του Μολιέρου.
Σκηνοθέτησαν τη παράσταση: Αιμίλιος Χειλάκης και Μανώλης Δούνιας.
Η ευρηματική και γκροτέσκο σκηνοθεσία, και οι δυνατές ερμηνείες σε ένα καλλιτεχνικό όραμα που κατόρθωσε να παντρέψει το κλασικό με το σύγχρονο. Μας χάρισε στιγμές θεατρικής έκστασης.

-Είδαμε στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης και σχολιάζουμε αναλυτικά ΕΔΩ
.
«ΕΙΣΒΟΛΗ» του Jonas Hassen Khemiri.
Σκηνοθέτησε τη παράσταση ο Αλέξανδρος Κωχ.
«Εισέβαλε» στο θεατρικό γίγνεσθαι και εντυπωσίασε σε πολλά επίπεδα, ως ένα μοναδικό και απρόσμενο «μείγμα». Καθώς η ευφυία του κειμένου, το ανατρεπτικό χιούμορ, τα ψαγμένα μηνύματα, συνάντησαν μια σύγχρονη, ευρηματική σκηνοθεσία και απολαυστικές ερμηνείες, αποδίδοντας μέσα από πηγαίο γέλιο και κέντρισμα του μυαλού, όλο τον παραλογισμό του ρατσισμού. Μια ευτυχής θεατρική στιγμή…

-Είδαμε  8/12.2016 στο θέατρο «Τ» και σχολιάζουμε αναλυτικά ΕΔΩ
 
«ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ» του Κώστα Ταχτσή.
Σκηνοθέτησε τη παράσταση ο Θανάσης Παπαγεωργίου.

Με μια υπέροχη, ευφάνταστη, εξαιρετικά λειτουργική σκηνοθεσία και μια καλαίσθητη ατμόσφαιρα εποχής, μεταφέρθηκε θεατρικά το εμβληματικό έργο του Κ. Ταχτσή, αποτυπώνοντας πανοραμικά την Ελλάδα του ταραγμένου 20ου αιώνα. Όπου μέσα από τα πάθη χαρακτήρων ιδιαίτερων,  αποδόθηκε το κοινωνικό και ιστορικό αποτύπωμα μιας ολόκληρης εποχής, σε μια παράσταση- ποταμό με αξιέπαινη πρωταγωνιστική ερμηνεία από την Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου…

-Είδαμε  14/12.2016 στη Μονή Λαζαριστών  και σχολιάζουμε αναλυτικά ΕΔΩ
λ
«ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΓΟΥΝΑ» του Ντέιβιντ Άιβς.
Σκηνοθέτησε τη παράσταση ο Κωνσταντίνος Αθυρίδης.

Ένα στοχαστικό, φιλοσοφημένο κείμενο για τις σχέσεις εξουσίας των δύο φύλων, μια ατμοσφαιρική σκηνοθεσία με «επικίνδυνες» ισορροπίες και δύο πειστικότατες ερμηνείες σε απρόβλεπτα «παιχνίδια ρόλων», ήταν ικανά να κρατήσουν το ενδιαφέρον σταθερά προσηλωμένο… τόσο στο γεμάτο ζωντάνια θέαμα, όσο και κυρίως στο ιδιαίτερο περιεχόμενο με τα αποκαλυπτικά νοήματα σε βάθος…

-Είδαμε  25/1.2017 στο θέατρο Αριστοτέλιον και σχολιάζουμε αναλυτικά ΕΔΩ
/
«ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ» της Μιμής Ντενίση.
Σκηνοθέτησε τη παράσταση η Μιμή Ντενίση.

Όταν ένα σημαντικό γεγονός της νεώτερης ελληνικής ιστορίας μετατρέπεται σε μεγάλο λαικό θέαμα. Να τονίσει, υπενθυμίσει, καυτηριάσει και να ψυχαγωγήσει παλαιές και νεότερες γενιές. Φροντισμένο, επιμελημένο πλούσιο, «καθαρό».

-Είδαμε 13/1/2017 στο Μέγαρο Μουσικής και σχολιάζουμε αναλυτικά ΕΔΩ
'΄΄

Εκτός λίστας ωστόσο αξίζει τιμητικά να αναφερθούν:

3 παραστάσεις στο θέατρο «Τ»:
«ΤΟ ΠΑΛΤΟ» «H ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΝ» & «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ».
2 παραστάσεις στο Δημοτικό Καλαμαριάς:
«ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΜΕΝΕΙ» & «ΤΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΤΗΣ ΣΦΗΚΑΣ».
2 παραστάσεις στο θέατρο Αυλαία:
«ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ» & «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ».
Και από 1:
«Η ΜΑΝΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ», θέατρο ΕΜΣ
«Ω ΘΕΕ ΜΟΥ!», θέατρο Αριστοτέλειον. 
«Η ΚΡΑΥΓΗ» , θέατρο Black box.
«Ο ΙΑΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟ ΔΕΡΑΣ», θέατρο Εγνατία.
.
ΔΕΙΤΕ & ΑΥΤΟ
ΟΙ 10 ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2016/17 -ΕΔΩ
====================================
Καλοκαιρινές θεατρικές παραστάσεις 2017 
- Περιοδείες - ΚΛΙΚ ΕΔΩ
======================================

7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης 2017 
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ - ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
– ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ
Πρώτες πληροφορίες για τη μεγάλη βραδιά – Προσκλήσεις: ΕΔΩ
=================================================================================
Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα.
Πρόγραμμα παραστάσεων ΕΔΩ
 ================================================================================

ΕΙΔΑΜΕ & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ

]]>
5 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/10-kaliteres-parastasis-2016-17-kulturosupa.gr-19320/feed/
<![CDATA[«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» της Χρύσας Σπηλιώτη στο θέατρο Αυλαία. ]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/poios-anakilpse-ameriki-avlaia-19317/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/poios-anakilpse-ameriki-avlaia-19317/#comments +Mon, 22 May 2017 10:31:00 +0300 3 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/poios-anakilpse-ameriki-avlaia-19317/   «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» της Χρύσας Σπηλιώτη στο θέατρο Αυλαία. 


]]>
 «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» της Χρύσας Σπηλιώτη στο θέατρο Αυλαία. 

Είδαμε & Σχολιάζουμε ΕΔΩ

Δυο κορίτσια μεγαλώνουν μαζί, αγαπημένα και αχώριστα παρά τους διαφορετικούς τους χαρακτήρες. Η μία δυναμική και διεκδικητική, έχει μάθει να είναι πρώτη σε όλα. Η άλλη τρυφερή και αμήχανη, βρίσκεται πάντα χαμένη. Ποια θα έρθει πιο κοντά στο όνειρο της ευτυχίας; Πόσο μπορούμε να πληγώσουμε αυτούς που αγαπάμε;

Το φημισμένο έργο της Χρύσας Σπηλιώτη «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» εξακολουθεί να θυμίζει πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και πως ο δρόμος για την εσωτερική γαλήνη μπορεί και να περνά μέσα από την κόλαση.


Συντελεστές
Σκηνοθεσία- Μουσική επιμέλεια-video: Παύλος Δανελάτος
Κοστούμια: Moda System
Φωτογραφίες: Γιώργος Δερνίκας
Παίζουν: Παυλίνα Χαρέλα, Χριστίνα Γυφτάκη
Παραγωγή: Θέατρο Σοφούλη

Παραστάσεις: Δευτέρα 29, Τρίτη 30 και Τετάρτη 31/5 στις 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό, 8€ μειωμένο (φοιτητικο, ανω των 65, ανέργων)

Προπώληση εισιτηρίων: Θέατρο Αυλαία
Πληροφορίες- Κρατήσεις: 2310237700
 ====================================
Καλοκαιρινές θεατρικές παραστάσεις 2017 - Περιοδείες - ΚΛΙΚ ΕΔΩ
======================================

7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης 2017 
 
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ - ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 – ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ
Πρώτες πληροφορίες για τη μεγάλη βραδιά – Προσκλήσεις: ΕΔΩ
=================================================================================
Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα.
Πρόγραμμα παραστάσεων ΕΔΩ
 ================================================================================

ΕΙΔΑΜΕ & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ

===========================================================================

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/poios-anakilpse-ameriki-avlaia-19317/feed/
<![CDATA[Η εκπληκτική παράσταση «Η πόρνη από πάνω» με την εκπληκτική Κατερίνα Διδασκάλου, 27 & 28 Μαίου στο θέατρο Αυλαία.]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/porni-avlaia-19316/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/porni-avlaia-19316/#comments +Mon, 22 May 2017 10:27:00 +0300 3 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/porni-avlaia-19316/ Η εκπληκτική παράσταση «Η πόρνη από πάνω» με την εκπληκτική Κατερίνα Διδασκάλου, 27 & 28 Μαίου στο θέατρο Αυλαία.

]]>
 Η εκπληκτική παράσταση «Η πόρνη από πάνω» με την εκπληκτική Κατερίνα Διδασκάλου, 27 & 28 Μαίου στο θέατρο Αυλαία.

Το Σάββατο 27 & την Κυριακή 28 Μαιου θα ανέβει στο θέατρο «Αυλαία»» η παράσταση « Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη και σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη  με την Κατερίνα Διδασκάλου.
 
Η Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς ,την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε..... ‘’.
 
Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. ‘Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 70 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη

Παίζουν:
Κατερίνα Διδασκάλου

Συντελεστές:
Συγγραφέας : Αντώνης Τσιπιανίτης
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης
 
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά
 
Παράσταση: Σάββατο 27/ 5 στις 21.00 και Κυριακή 28/5 στις 20.30
Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό- ανέργων, ΑΜΕΑ
       
Προπώληση εισιτηρίων: Θέατρο Αυλαία
Πληροφορίες- Κρατήσεις: 2310237700
====================================
Καλοκαιρινές θεατρικές παραστάσεις 2017 - Περιοδείες - ΚΛΙΚ ΕΔΩ
======================================

7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης 2017 
 
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ - ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 – ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ
Πρώτες πληροφορίες για τη μεγάλη βραδιά – Προσκλήσεις: ΕΔΩ
=================================================================================
Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα.
Πρόγραμμα παραστάσεων ΕΔΩ
 ================================================================================

ΕΙΔΑΜΕ & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ

===========================================================================

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/porni-avlaia-19316/feed/
<![CDATA[Οι 10 χειρότερες παραστάσεις της χρονιάς -σεζόν 2016/17- για το kulturosupa.gr είναι…]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/xeiroteres-sezon-2016-2017-19308/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/xeiroteres-sezon-2016-2017-19308/#comments +Sun, 21 May 2017 13:13:00 +0300 3 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/xeiroteres-sezon-2016-2017-19308/  Οι 10 χειρότερες παραστάσεις της χρονιάς -  σεζόν 2016-2017 - για το  kulturosupa.gr είναι…

]]>
Οι 10 χειρότερες παραστάσεις της χρονιάς - σεζόν 2016/17- για το  kulturosupa.gr είναι…

Δεν είναι απορίας άξιον πως δεν αντιλαμβάνονται το χάλι και την μιζέρια τους γιατί γνωρίζουν πολύ καλύτερα πριν από εμάς τους θεατές, πως το πόνημα τους δεν βλέπεται. Ο εγωκεντρισμός τους, η υπεραισιοδοξία, η υποκουλτούρα, το καλάμι και για κάποιους η ασχετοσύνη φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα. Να συμπεριλαμβάνονται στις χειρότερες παραστάσεις για τη χειμερινή σεζόν 2016/17.
.
Παίδες, άξιος ο τίτλος σας. Η σειρά είναι αξιολογική, τουτέστιν, όσο πιο ψηλά, τόσο πιο χάλια.
΄΄
Αυτές λοιπόν είναι οι χειρότερες παραστάσεις σύμφωνα με το Kulturosupa.gr… 
 
Συγχαρητήρια σε όλους.

«ΑΜΛΕΤ Ο Β»
Το σκηνοθέτησε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.
Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο,  δια χειρός (εδώ και… οπισθίων) Βλαδίμηρου Κυριακίδη, που έστησε μια παράσταση- κακό τσίρκο- καρικατούρα ως δήθεν παρωδία του σαιξπηρικού έργου, παίρνοντας στο λαιμό του άξιους ηθοποιούς και μια πλούσια παραγωγή. Και πάνω που πασχίζαμε να ξεπεράσουμε την ψυχική οδύνη από την προσβολή, φευ, ήρθε η λίστα να μας θυμίσει την απόγνωση που ζήσαμε…

-Αναλυτική γνώμη χειρότερης παράστασης ΕΔΩ

«DORIAN GRAY»
Το σκηνοθέτησε ο Εμμανουήλ Μανιού.
Εν μέσω παγετού, η παράσταση κατάφερε να ανάψει τα αίματα, καθώς κάποιοι με «άγνοια κινδύνου» πήραν το κλασικό έργο και το έκαναν αγνώριστο, αναθέτοντας επιπλέον έναν εμβληματικό ρόλο στον Άνθιμο Ανανιάδη. Του οποίου η αταλαντοσύνη στην υποκριτική προκάλεσε ανατριχίλα, σε αντίθεση με την εξαιρετική επίδοση στις ωραιοπαθείς πόζες… σε βαθμό να μη πιστεύεις στα μάτια σου!
 
-Αναλυτική γνώμη χειρότερης παράστασης ΕΔΩ 

«ΜΑΝΑ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ HOLLYWOOD»
Το σκηνοθέτησε η Δήμητρα Παπαδοπούλου και ο Φωκάς Ευαγγελινός.
Είναι δυνατό να θίγεις το θέμα της ανάγκης των Ελλήνων να παράξουν και να προτείνεις ως μέσο την κυριολεκτική εκπόρνευση; Είναι δυνατό να μιλήσεις ουσιαστικά για τον ρατσισμό και τον φασισμό βασιζόμενος σε ήρωες – καρικατούρες; Για τα επίπεδα της Δήμητρας Παπαδοπουλου όλα είναι πιθανα ώστε να μετατρέψει μια παράσταση σε εμποροπανήγυρη. Σαφώς το ξέρει, σαφώς και αδιαφορεί. Της το υπενθυμίζουμε.  Δεν πουλάνε πια τα αστειάκια, οι μπηχτές, το καρακατσουλιό, οι ανοησίες, τα κραξίματα και τα φθηνά τεχνάσματα. Φτάνει πια.

-Αναλυτική γνώμη χειρότερης παράστασης ΕΔΩ
λ
«ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΖΑΙΗΜΣ ΝΤΗΝ»
 Το σκηνοθέτησε ο Γιώργος Χρονάς.
Εμείς πάλι, κοντέψαμε να ξεχάσουμε… το δικό μας! Και θα είχαμε παραδοθεί στις αγκάλες του Μορφέως από την ανούσια, χωρίς θεατρικότητα απόδοση της βιογραφίας του σταρ, αν δεν μας ξυπνούσε ως «ηλεκτροσόκ», η παρεμβολή με το δυστύχημα και πλάνα της κηδείας του… Παντελή Παντελίδη! Ένας συνειρμός από τρικυμισμένο σκηνοθετικό μυαλό που κατάφερε να κηδέψει ΚΑΙ την αισθητική!
 
-Αναλυτική γνώμη χειρότερης παράστασης ΕΔΩ

«ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ»
Το σκηνοθέτησε ο Μιχάλης Μητρούσης.
Όπου «αταίριαστοι» το ζευγάρι Μέρυλιν Μονρό και Άρθουρ Μίλερ, μόνο που η παράσταση πέρασε… χιλιόμετρα μακριά από τη λάμψη του ζεύγους και βέβαια όχι μόνο δεν ακούμπησε, αλλά έδωσε τέτοιο δείγμα προχειρότητας και αρπαχτής που άγγιξε την κοροϊδία! Ένα «λίγο απ’ όλα»  στο πόδι, χωρίς ειρμό και αισθητική και το μόνο που θα θυμόμαστε είναι τα μοναχικά (ανησυχητικά) γέλια του σκηνοθέτη από το πουθενά…
 
-Αναλυτική γνώμη χειρότερης παράστασης ΕΔΩ
 
«ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ»
Το σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος.
Ξεκινήσαμε με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά βιώσαμε την απόλυτη απογοήτευση, από μια παράσταση κομματικά στρατευμένη- σχολικού επιπέδου, που ουδόλως παρέπεμπε σε θεατρική τέχνη. Ένα στεγνό, μονομερώς δοσμένο ιστορικό του εμφυλίου, που αποδόθηκε με ενοχλητικές κραυγές και στόμφο κομματικών λογυδρίων, χωρίς σκηνοθετική άποψη, ατμόσφαιρα, συναίσθημα, πειστικότητα… Σαν να βγαίναμε από συνεδρίαση του ΚΚΕ ένα πράγμα….
 
-Αναλυτική γνώμη χειρότερης παράστασης ΕΔΩ
 
«ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ - ΣΕ ΛΑΤΡΕΥΩ»
Το σκηνοθέτησε  η Ασπασία Κοζίμπα.
Κάποιοι επιμένουν να βαφτίζουν τα γραφτά τους «θεατρικό έργο», όταν πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές τίποτα που δεν έχει το παραμικρό ουσιώδες να πει… Ένα αναμάσημα τετριμμένων στερεότυπων για τις σχέσεις ενός ζευγαριού (νισάφι πια!), που ακολούθησε, τόσο σκηνοθετικά, όσο και ερμηνευτικά, το «τίποτα» του κειμένου, προσπαθώντας όμως να το αναβαθμίσει σε «κάτι» με εμβόλιμες δηθενιές…

-Αναλυτική γνώμη χειρότερης παράστασης ΕΔΩ
.
«ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ»
Το σκηνοθέτησε η Κωνσταντίνα Νικολαίδη.
Άλλη μια αρπαχτή του ποδαριού από έναν κατά άλλα άξιο ηθοποιό, σαν τον Γ. Σκιαδαρέση. Που διάλεξε ένα επίπεδο κείμενο του συρμού, για να εκφωνήσει από βήματος της Βουλής τον τελευταίο του λόγο πριν παραιτηθεί και με την ευκαιρία να αραδιάσει όλα τα βαρετά αυτονόητα και προβλέψιμες μεγαλοστομίες, με στεγνό ξύλινο λόγο και άνευ σκηνοθεσίας. Ευχόμασταν να τελειώσει το ταχύτερο, πριν μας πάρει ο ύπνος και γίνουμε ρεζίλι…

-Αναλυτική γνώμη χειρότερης παράστασης ΕΔΩ
΄'
«ΈΝΑ ΕΞΟΧΙΚΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ»
Το σκηνοθέτησε ο Βασίλης Θωμόπουλος.
Άνοιξε πόρτα, κλείσε πόρτα… και το ντόμινο των εξελίξεων να θυμίζει στους άμοιρους θεατές παρωχημένες καταστάσεις, αφελείς χαρακτήρες με όλα τα κλισέ σε μια τύπου κωμωδία αλλά για κλάματα…  Δεν αδικούμε το Survivor, είναι καλύτερο και είναι δωρεάν.

-Αναλυτική γνώμη χειρότερης παράστασης ΕΔΩ

«ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ»
Το σκηνοθέτησε η Έλενα Πέγκα.
Επεδίωκε να μιλήσει για τα όρια των νέων, την παραβατικότητα, τον πειραματισμό και την εγκατάλειψη. Αντί αυτού είδαμε μια παράσταση που προσπαθούσε να θίξει όλα αυτά χωρίς να μιλάει πραγματικά για αυτά σε μια αμήχανη σκηνοθεσία που ίδια θέλει να πιστεύει πως είναι πρωτοποριακή.... Αντε καλά... 
 
-Αναλυτική γνώμη χειρότερης παράστασης ΕΔΩ
. ΔΕΙΤΕ & ΑΥΤΟ

 ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΕΔΩ

΄΄λ
====================================
Καλοκαιρινές θεατρικές παραστάσεις 2017 - Περιοδείες - ΚΛΙΚ ΕΔΩ
======================================

7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης 2017 
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ - ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ
Πρώτες πληροφορίες για τη μεγάλη βραδιά – Προσκλήσεις: ΕΔΩ
=================================================================================
Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα.
Πρόγραμμα παραστάσεων ΕΔΩ
 ================================================================================

ΕΙΔΑΜΕ & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ

]]>
2 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/xeiroteres-sezon-2016-2017-19308/feed/
<![CDATA[Συναρπαστικό «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ» από την Πειραματική Σκηνή! Είδαμε & Σχολιάζουμε.]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/telos-paixnidiou-19307/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/telos-paixnidiou-19307/#comments +Sun, 21 May 2017 08:24:00 +0300 48 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/telos-paixnidiou-19307/   Συναρπαστικό «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ» από την Πειραματική Σκηνή! Είδαμε & Σχολιάζουμε.


]]>
 Συναρπαστικό «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ» από την Πειραματική Σκηνή! Είδαμε & Σχολιάζουμε.

 Δεν υπάρχει μεγαλύτερο εύσημο για ένα θεατρικό σχήμα, από το να καθιερώσει το όνομά του ως εγγύηση, όπως η Πειραματική Σκηνή.  Αυτό που λέμε «πάω με κλειστά μάτια», γιατί είναι σίγουρο ότι ΔΕΝ θα σε προδώσει σε καμία περίπτωση. Μια κατάκτηση σπουδαία, μέσα από συνεπή, αξιοθαύμαστη, ποιοτική πορεία ετών και είναι γεγονός ότι τα τελευταία «πέτρινα» χρόνια με την απώλεια στέγης και την μοιραία περιπλάνηση, η Πειραματική Σκηνή, το θεατρικό διαμάντι της πόλης, μας έλειψε πολύ… Ήταν λοιπόν αναμενόμενη η λαχτάρα για την καινούργια της παράσταση «Το τέλος του παιχνιδιού» του Σάμουελ Μπέκετ και σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαίτζή, που παρακολουθήσαμε στο θέατρο Τ, αποδεδειγμένη χειροπιαστά από την μάχη στο ταμείο για ένα εισιτήριο και το αδιαχώρητο της αίθουσας! Και ΝΑΙ… η εγγύηση ποιότητας επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά για πολλοστή φορά, σε πολλαπλά επίπεδα!
 
Το έργο του Μπέκετ κινείται σε ένα ιδιαίτερο, παρακμιακό σύμπαν, με κεντρικούς ήρωες τον ανάπηρο Χαμ που παρά την ανημπόρια του ή εξ αιτίας της  λειτουργεί εξουσιαστικά για τον περίγυρο βουλιάζοντας σε ένα ιδιότυπο τέλμα, και τον υπηρέτη του Κλοβ, εθισμένο στην υπακοή και συμβιβασμένο με το κλίμα «σήψης», μέχρι να καθορίσει το «τέλος του παιχνιδιού», αγνοώντας το εμμονικό «συνεχίζουμε» του αφέντη… Στη σκιά των δύο, οι επίσης ανάπηροι γέροι γονείς του Χαμ αργοπεθαίνουν μέσα σε σκουπιδοντενεκέδες, ενώ ο ίδιος επινοεί διάφορες ανούσιες ανάγκες και τεχνάσματα σε βάρος του υπηρέτη Κλοβ, προκειμένου να ξορκίσει τη μοναξιά του, να δώσει κάποιο νόημα στη θλιβερή του ζωή, να εκφράσει την πιεστική ανάγκη για επαφή, ακροβατώντας διαρκώς ανάμεσα στο τραγικό και κωμικό πρόσωπο της ζωής και τη ίδιας της ύπαρξης…
 
Στη συναρπαστική παράσταση (+) που απολαύσαμε ένα προς ένα τα 80 λεπτά της, το πρώτο που μας κέρδισε ήταν το εμβληματικό έργο του σπουδαίου Σ. Μπέκετ, τόσο για τις προφανείς, όσο και για τις δεύτερες αναγνώσεις του σε βαθύτερα επίπεδα. Όπου μέσα σε ένα πειστικότατο κλίμα περιθωρίου  με γοητευτικά σουρεαλιστικά στοιχεία και εσωτερική θεατρικότητα,  αναδεικνύει με τρόπο βαθιά φιλοσοφημένο και ταυτόχρονα απολαυστικό, όλη την αγωνία της ανθρώπινης ύπαρξης και τα αδιέξοδά της. Τον ασφυκτικό κλοιό που περιχαρακώνει ζωές τραυματισμένες, αλλοτριωμένες, καταδικασμένες στην απομόνωση, που παρά ταύτα επιμένουν να «συνεχίζουν», έστω κοιτώντας τον κόσμο από έναν φεγγίτη ή γαντζωμένες στη συνήθεια… Προκαλώντας θαυμασμό για τον εξαιρετικό χειρισμό τραγικότητας και κωμικότητας σε απρόβλεπτο συνδυασμό… για τους άρτια δομημένους χαρακτήρες σε μια σχέση αλληλοεξάρτησης και  ένα περιβάλλον αποσύνθεσης… για τις ευφυείς αλληγορίες με κοινωνικές αναφορές, απέριττα δοσμένες… Ένα θαυμάσιο κείμενο με απολαυστική φόρμα και στοχαστικό περιεχόμενο ουσίας, που ευτύχησε μιας εξίσου θαυμάσιας μετάφρασης με ολοζώντανους διαλόγους/ ατάκες και καταλυτικό, φλεγματικό χιούμορ ως δυνατά του σημεία…
 
Ωστόσο ένα επίσης δυνατό στοιχείο της παράστασης ήταν η σκηνοθεσία της Γλυκερίας Καλαϊτζή, με το αναγνωρίσιμο προσωπικό της στίγμα. Το οποίο θα λέγαμε ότι συμπυκνώνεται στις έννοιες: αποτελεσματικότητα- απλότητα- ουσία- ευφάνταστες πινελιές. Ένας επιτυχημένος συνδυασμός που εστιάζει στο περιεχόμενο του κειμένου και με εξαιρετική αίσθηση ισορροπίας και λιτότητας αναδεικνύει την ουσία, ενισχύοντάς την με μικρά ευρηματικά στοιχεία, συμβολισμούς και αισθητική, χωρίς τίποτα περιττό ή υπερβολικό. Εν προκειμένω έστησε ένα πειστικότατο στην απλότητά του σκηνικό παρακμής, απέδωσε με μέτρο και σχεδόν… ρεαλιστικά τον γκροτέσκο χαρακτήρα του έργου, κράτησε θαυμάσιες ισορροπίες μεταξύ τραγικού και κωμικού, χρησιμοποίησε εύστοχους, εμπνευσμένους συμβολισμούς, καθοδήγησε με ακρίβεια και συνέπεια τους ήρωες… Όλη η σκηνική δράση υπήρξε σοφά μελετημένη και άψογα συγχρονισμένη, με ρέοντα ρυθμό και μικρές- καθοριστικές παρεμβάσεις φαντασίας που τόνωσαν το ενδιαφέρον και υπογράμμισαν κομβικά σημεία της πλοκής ή καθολικά το περιεχόμενο, όπως η «πένθιμη» κάλυψη του σκηνικού με σεντόνια, τα ψηλά τοποθετημένα παράθυρα- διέξοδοι, η επιβλητική φορητή πολυθρόνα ως «θρόνος» αντί αναπηρικού αμαξιδίου, οι μεταλλικοί κάδοι- κατοικίες των γέρων γονιών ως εξαιρετικά στημένο, σουρεαλιστικό εύρημα. Μια ιδανική για την περίσταση ατμόσφαιρα, που μετέδωσε συναίσθημα παράλληλα με βαθύ στοχασμό, αλλά και… ευφορία από το εύστοχο χιούμορ ως πηγή αυθεντικού γέλιου…
 
Και βέβαια όλα τούτα ευτύχησαν να αποδοθούν με δύο υποδειγματικές πρωταγωνιστικές ερμηνείες από σπουδαίους, καταξιωμένους ηθοποιούς, σαν τον Δημήτρη Ναζίρη και την Έφη Σταμούλη, ενώ εξαιρετικοί επίσης υπήρξαν στους έστω και μικρούς ρόλους των γονιών,  οι Σοφία Βούλγαρη και Γιώργος Φράγκογλου, αποδίδοντας πολύ εύστοχα τους γκροτέσκο χαρακτήρες τους. Ο Δ. Ναζίρης στο ρόλο του Χαμ, απέδειξε τί σημαίνει ηθοποιός με εκτόπισμα και σκηνικό κύρος, καθώς όντας ακινητοποιημένος σε καρέκλα  χωρίς κίνηση/ δράση, κατάφερε να «γεμίσει» επιβλητικά  τη σκηνή με την παρουσία του, έχοντας ως μόνο εκφραστικό μέσο στη διάθεσή του τον λόγο. Τον οποίο όμως χειρίζεται με τόση μαεστρία, χρωματισμούς και τη βοήθεια μιας υπέροχα βαθιάς φωνής, που απολαμβάνεις μια ολοκληρωμένη ερμηνεία χωρίς την παραμικρή έλλειψη. Και ως Χαμ έδωσε συναρπαστικά όλο το συνδυασμό αυταρχικότητας, κυνισμού και δραματικότητας ενός ρόλου ιδιαίτερου και απαιτητικού.
 
Η Έφη Σταμούλη ως υπηρέτης Κλοβ, κλήθηκε να υποδυθεί έναν ρόλο με μέγιστο βαθμό δυσκολίας, καθότι πέραν της… αλλαγής φύλου, όφειλε να πείσει ως εμβληματική περιθωριακή φιγούρα με ιδιαίτερη ψυχολογία και να συνδυάσει τραγικότητα και κωμικότητα με εύθραυστες ισορροπίες χωρίς να εκπέσει στη γραφικότητα. Το γεγονός ότι απέδωσε όλα τα ζητούμενα με τρόπο αξιοθαύμαστο, καθιστά την ερμηνεία της αντάξια μιας σπουδαίας, πολύπειρης ηθοποιού. Ακριβέστατη σε κάθε λεπτομέρεια με δουλεμένη κινησιολογία και εντυπωσιακή ετοιμότητα στην ατάκα, εκφραστικότατα… απαθής και «παραιτημένη», απολαυστικά κωμική με πηγαία φλέβα, πραγματικά «κέντησε» τον ρόλο- πρόκληση ισορροπώντας σε τεντωμένο σχοινί, όπως μόνο αυθεντικά ταλαντούχοι μπορούν!
 
Στην ατμόσφαιρα συνέβαλε καθοριστικά το λιτό και εμπνευσμένο σκηνικό των γυμνών, μουχλιασμένων τοίχων με τους δύο μεταλλικούς κάδους και την φορητή πολυθρόνα- θρόνο να κυριαρχούν, όπως και οι έξυπνοι φωτισμοί, συντονισμένοι με το «κάλεσμα» μιας σφυρίχτρας. Απόλυτα εναρμονισμένα με τους ρόλους και το κλίμα θα χαρακτηρίζαμε τα κοστούμια με την ιδιαίτερη θεατρικότητα και βρήκαμε εξαιρετική τη μουσική της εισαγωγής, που όμως μας έλειψε η συμβολή της στη συνέχεια.
 
Καταλήγοντας (=) είναι προφανές κατόπιν τούτων ότι απολαύσαμε μια ευτυχισμένη θεατρική στιγμή, όπου κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνείες έδεσαν σε ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα με ποιότητα και ουσία και είναι ο λόγος που δεν θα πάψουμε να εμπιστευόμαστε την άξια Πειραματική Σκηνή και τους άξιους συντελεστές της! Γιατί όπως προείπαμε δεν μας πρόδωσαν ποτέ…
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 
ΣΤΑ  10
.
-Πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε ΕΔΩ

#Κουλτουρόσουπα  #Kulturosupa  #Θεατρομανία  #ΕίδαμεΚαιΣχολιάζουμε  #ΠίτσαΣτασινοπούλου  #ΠειραματικήΣκηνή  #ΘέατροΤ  #ΣάμουελΜπέκετ  #ΤοΤέλοςΤουΠαιχνιδιού  #ΓλυκερίαΚαλαϊτζή  #ΔημήτρηςΝαζίρης  #ΈφηΣταμούλη

====================================
Καλοκαιρινές θεατρικές παραστάσεις 2017 - Περιοδείες - ΚΛΙΚ ΕΔΩ
======================================

7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης 2017 
 
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ - ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 – ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ
Πρώτες πληροφορίες για τη μεγάλη βραδιά – Προσκλήσεις: ΕΔΩ
=================================================================================
Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα.
Πρόγραμμα παραστάσεων ΕΔΩ
 ================================================================================

ΕΙΔΑΜΕ & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ

===========================================================================

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/telos-paixnidiou-19307/feed/
<![CDATA[Είδαμε & Σχολιάζουμε: Όλες οι θεατρικές γνώμες του Kulturosupa.gr 2016/17 με μια ματιά + Βαθμολογίες. ]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/eidame-sxoliazoume2016-2017-19306/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/eidame-sxoliazoume2016-2017-19306/#comments +Sat, 20 May 2017 20:41:00 +0300 3 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/eidame-sxoliazoume2016-2017-19306/ Είδαμε & Σχολιάζουμε: Όλες οι θεατρικές γνώμες του Kulturosupa.gr 2016/17 με μια ματιά + Βαθμολογίες.  Λίστα θεατρικής γνώμης, όπως είδε και έκρινε το θεατρικό τιμ του Kulturosupa.gr για τη χειμερινή θεατρική σεζόν 2016/17 με μια ματιά. Όπου θεατρικοί συντάκτες οι: Νικολού Νάντια, Στασινοπούλου Πίτσα, Αχιλλέας Ψαλτόπουλος, Νίκος Γρυλλάκης και Τσιρόγλου Γιάννης. Από Αθήνα μεριά: Αριάδνη Καναβάκη και Δανάη Οικονόμου.

]]>
Είδαμε & Σχολιάζουμε: Όλες οι θεατρικές γνώμες του Kulturosupa.gr 2016/17 με μια ματιά + Βαθμολογίες. 

 Λίστα θεατρικής γνώμης, όπως είδε και έκρινε το θεατρικό τιμ του Kulturosupa.gr για τη χειμερινή θεατρική σεζόν 2016/17 με μια ματιά. Όπου θεατρικοί συντάκτες οι: Νικολού Νάντια, Στασινοπούλου Πίτσα, ο εκλιπών  Αχιλλέας Ψαλτόπουλος, Νίκος Γρυλλάκης, Ραφτόπουλος Βαγγέλης και Τσιρόγλου Γιάννης. Από Αθήνα μεριά: Αριάδνη Καναβάκη και Δανάη Οικονόμου.

Διαβάστε αναλυτικά κλικάροντας τίτλο παράστασης.

                                                                                                                                                                   ΒΑΘ.

1. Ζεστό χειροκρότημα για τον «Κύκλο» του Αιβάζη με τον Μπουράκ Χακί. Βίντεο & Σχόλια από τη πρεμιέρα στο Αριστοτέλειον 05/20/2017
4
2. «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη: Ένας βηματισμός με λάθος συγχρονισμό. Είδαμε & Σχολιάζουμε 05/17/2017
5
3. «Ολεάννα»: ένα παραμυθάκι με κακούς δράκους και νεράιδες. Είδαμε & Σχολιάζουμε (+βίντεο) 05/14/2017
5,5
4. Lebensraum: Η καταδυνάστευση του ζωτικού μας χώρου. Από τη θεατρική στήλη «Όταν Πέσει η Αυλαία» του Νίκου Γρυλλάκη. 05/14/2017
6
5. Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17: Μια κατάθεση αγώνα και ψυχής. Είδαμε & Σχολιάζουμε. 05/11/2017
6
6. Αδικημένο θεατρικά το συναισθηματικό «ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ» από το ΚΘΒΕ. Είδαμε & Σχολιάζουμε. 05/10/2017
5.5
7. Ενδιαφέρουσα «Δεσποινίς Τζούλια» στο θέατρο Αθήναιον. Είδαμε & Σχολιάζουμε +βίντεο-αποσπάσματα από τη «βρώμικη»… παράσταση. 05/09/2017
6
8. «Κάτω Κόσμος»: Μια παράσταση σταθμός για το τοπικό θέατρο της Θεσσαλονίκης. Είδαμε στο θέατρο Αυλαία & Σχολιάζουμε. 05/07/2017
8
9. Αξιοθαύμαστη «Αγαπητή Ελένα». Είδαμε στο θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών & Σχολιάζουμε. 05/02/2017
7
10. Η «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» ως πρότυπο θεατρικής προσέγγισης από το ΚΘΒΕ! Είδαμε & Σχολιάζουμε. 04/30/2017
6.5
11. «Εκκλησιάζοντες»: Παράσταση - βιτριόλι σε ό,τι ζούμε και δεν το μαρτυρούμε. Είδαμε & Σχολιάζουμε. 04/29/2017
6
12. Φιλιώ Χαϊδεμένου: Mια αφηγηματική ζωντανή μαρτυρία.. με απουσία θεατρικής δομής. Είδαμε & Σχολιάζουμε. 04/28/2017
6
13. «Μάνα θα πάω στο Ηοllywood»: Mια παρωχημένη επιθεώρηση η παράσταση της Δ. Παπαδοπούλου. Είδαμε & Σχολιάζουμε. 04/27/2017
4
14. Ένας συναρπαστικός «ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ»: Είδαμε στο θέατρο Αριστοτέλειον και σχολιάζουμε αναλυτικά. 04/26/2017
7
15.
05/21/2017
7
16. «ΟΜΠΙΝΤΑ»: Μας «κακοκάρδισε» η απογοητευτική παράσταση… Είδαμε στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών & Σχολιάζουμε 04/24/2017
3,5
17. Υποφερτός «Καλιγούλας», ανυπόφορος Στάνκογλου: Είδαμε & Σχολιάζουμε. 04/22/2017
5,5
18. «Το Κιβώτιο» με αφοπλιστική αλήθεια και έξοχη ερμηνεία... Είδαμε & Σχολιάζουμε. 04/14/2017
6,5
19. «Κόσμοι σε πόλεμο» και... θεατές σε απορία και πλήξη! Είδαμε & Σχολιάζουμε. 04/11/2017
3,5
20. Ευφάνταστα στημένη η τρυφερή παράσταση «Rose is a rose is a rose is a rose»… Είδαμε & Σχολιάζουμε 04/07/2017
6
21. «ΑΜΛΕΤ ο Β’»: Μια παράσταση που δεν βλέπεται με τίποτα! Είδαμε & Σχολιάζουμε… 04/04/2017
0
22. «Δείπνο Ηλιθίων»: Μια πανέμορφη παράσταση στο Θέατρο Κάππα. Είδαμε & Σχολιάζουμε. 04/04/2017
7
23. Επιτέλους μια (ωραία) παράσταση για το πέος! Είδαμε το «Γ.Τ.Π.» στο Σταθμός Θέατρο & Σχολιάζουμε. 04/03/2017
6,5
24. Με αδυναμίες και επιφυλάξεις «Το ψωμί της Νινευί» δεν «χορταίνει». Είδαμε στο θέατρο Αμαλία & Σχολιάζουμε. 04/02/2017
5,5
25. «Θα πεθάνω αν πεθάνεις»: Μια τίποτα παράσταση της Έλενας Πέγκα. Είδαμε στο θέατρο Αυλαία & σχολιάσουμε. 04/01/2017
2
26. Θεατρική έκσταση η παράσταση «Ταρτούφος ή οι Απατεώνες». Είδαμε στο Μέγαρο Μουσικής & Σχολιάζουμε. 03/30/2017
7
27. Ευχάριστη έκπληξη το «Δεν υπάρχει σωτηρία». Είδαμε στο θέατρο Σοφούλη & Σχολιάζουμε. 03/29/2017
6
28. Ριχάρδος Β΄: Ένα απόσταγμα τέχνης στο θέατρο Ροές. Είδαμε & Σχολιάζουμε. 03/28/2017
7
29. «Burn Baby Burn»: Μια παράσταση με ναι αλλά και όχι. Είδαμε στο θέατρο Τ & Σχολιάζουμε. 03/26/2017
5,5
30. Κάτι από Αγκάθα Κρίστι οι «Δέκα μικροί νέγροι» στο Θέατρο Αθήναιον. Είδαμε & Σχολιάζουμε… 03/25/2017
5,5
31. Ο θεατρικός μοχλός Σοφία Φιλιππίδου ή αλλιώς Καθώς Ψυχορραγώ. Είδαμε & Σχολιάζουμε. 03/23/2017
7,5
32. Το καλοκουρδισμένο αλλά με μικρά φάλτσα «Κοντραμπάσο». Είδαμε στο Θέατρο Εγνατία & Σχολιάζουμε... 03/19/2017
6
33. Θεατρική ανάσα η παράσταση «Πνεύμονες». Είδαμε στο Αριστοτέλειον & Σχολιάζουμε 03/18/2017
6
34. «Ο υπολοχαγός του Ίνισμορ»: Μια ιδιοφυής παράσταση που συναρπάζει! Είδαμε στο Vis Motrix & Σχολιάζουμε [αναλυτικά] 03/16/2017
7,5
35. Ανεμοδαρμένα Ύψη»: Υψηλή αισθητική... χαμηλή ερμηνευτική απόδοση. Είδαμε & Σχολιάζουμε. 03/14/2017
6,5
36. Συγκλονισμένος από την «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ» του Κ.Θ.Β.Ε. Με «Μια Άλλη Ματιά» από τον Αχιλλέα Ψαλτόπουλο. 03/14/2017
8
37. Μια θαυμάσια θεατρική εμπειρία ο «ΜΑΚΜΠΕΤΤ» στο θέατρο Σοφούλη. Είδαμε & Σχολιάζουμε… 03/12/2017
7
38. «LOS TOPOGRAFOS»: Φιλότιμη προσπάθεια σε ατυχή βάση… Είδαμε στο θέατρο «Τ» & Σχολιάζουμε 03/11/2017
5
39. Comedy for the Masses: Πηγαίο γέλιο, νοσταλγία και ανέλπιστος θαυμασμός. Είδαμε στο θέατρο Εγνατία & Σχολιάζουμε. 03/05/2017

40. Πολλαπλά απολαυστική και ψαγμένη η «STRING-ΛΑ»! Είδαμε στο θέατρο Αυλαία & Σχολιάζουμε. 03/05/2017

6,5
41. Ο πάντα επίκαιρος «Επιθεωρητής» στη... λαλίστατη 17η Κουλτουροβραδιά στο Σύγχρονο Θέατρο Ροντίδη [video– photos – ρεπορτάζ] 02/26/2017
5,5
42. Ο «Τζέημς Ντην» ο Παντελής Παντελίδης και το τέλος λογικής! Είδαμε, δεινοπαθήσαμε και σχολιάζουμε... 02/25/2017
0
43. «ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ»: Η τελευταία θεατρική παράσταση του σπουδαίου Νίκου Κούνδουρου [Απρίλιος 2016]. Είδαμε & Σχολιάζουμε... 02/22/2017

44. «8 γυναίκες κατηγορούνται» και δικαιώνονται πλήρως! Είδαμε τη θεατρική ομάδα του Δήμου Καλαμαριάς & Σχολιάζουμε… 02/20/2017

45. «Γελώντας άγρια» ως αγωνιώδης κραυγή στη σύγχρονη παράνοια… Είδαμε στο Vis Motrix & Σχολιάζουμε… 02/19/2017
6,5
46. Η ποιητική αύρα στο «Πατησίων & Στουρνάρα γωνία» και τα σημεία των καιρών… Eίδαμε & Σχολιάζουμε 02/18/2017

47. Ενδιαφέρουσα θέαση - τολμηρή ακρόαση στο «BEDTIME STORIES». Eίδαμε & Σχολιάζουμε… 02/16/2017

6
48. Ψάχνοντας τη «Μύτη» και το μυαλό μας με τους Patari Project. Είδαμε στο θέατρο Πόρτα & Σχολιάζουμε. 02/14/2017
7
49. «ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΡΚΙΖΑ»: Μια στρατευμένη παράσταση, παντελώς άτεχνη! Είδαμε & Σχολιάζουμε αναλυτικά... 02/10/2017
2
50. «ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» και η αποθέωση της προχειρότητας σε βαθμό κοροϊδίας! Είδαμε & Σχολιάζουμε 02/08/2017
1
51. «Άγριος Σπόρος»: «Φύτρωσε» για δεύτερη χρονιά στο «Επι Κολωνώ» και πολύ καλά έκανε! Είδαμε & Σχολιάζουμε. 02/07/2017
7,5
52. «Ψύλλοι στα αυτιά»: Ο χαριτωμένος Φεντώ, οι ενστάσεις και οι… ωτοασπίδες! Είδαμε στο Βασιλικό θέατρο & Σχολιάζουμε… 02/01/2017
6
53. Ενδιαφέρουσες «Οι Δούλες» αλλά με αδυναμίες. Είδαμε στο θέατρο Αυλαία & Σχολιάζουμε. 01/30/2017
5,5
54. «Μια ζωή θέατρο» με γλυκόπικρη γεύση «εκ των έσω»… Είδαμε στο θέατρο «Τ» & Σχολιάζουμε 01/28/2017
6
55. Δυνατό ερέθισμα μυαλού και αισθήσεων «Η Αφροδίτη με γούνα». Είδαμε & Σχολιάζουμε αναλυτικά... 01/25/2017
7
56. Να γιατί δεν πρέπει να χάσετε το διαμαντάκι «ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΜΩΡΗ» στο θέατρο Αυλαία. Είδαμε πριν από εσάς για εσάς! 01/17/2017
7
57. DORIAN GRAY και ΔΕΝ πιστεύαμε στα μάτια και τα αυτιά μας για τη παράσταση ΝΤΡΟΠΗ. Είδαμε & Σχολιάζουμε!!! 01/15/2017
0
58. «Σμύρνη μου Αγαπημένη» - «Μιμή μου αγαπημένη»: Είδαμε & Σχολιάζουμε… 01/13/2017
7
59. Να γιατί δεν πρέπει να χάσετε την «Αδαμαντία» στο θέατρο Αυλαία. Είδαμε πριν από εσάς για εσάς! 01/08/2017
7
60. Φρεσκάδα, νιάτα και γέλιο στο πανέξυπνο «Πώς από δω; Αλλά και γιατί όχι;». Είδαμε στο θέατρο Σοφούλη & Σχολιάζουμε... 01/07/2017
6,5
61. «Ο Αμερικάνος» και η πληρότητα μιας σοφά λιτής παράστασης. Είδαμε & Σχολιάζουμε. 01/05/2017
6,5
62. Frida: Mία θεατρική «επανάσταση», που δεν θριάμβευσε... Είδαμε & Σχολιάζουμε 01/03/2017
4
63. Μαύρο Χιόνι - το ημερολόγιο ενός μακαρίτη. Είδαμε στο θέατρο Πόρτα & Σχολιάζουμε. 01/02/2017
7
64. «ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ» και ενδιαφέροντος! Ή αλλιώς η πλήξη ενός ανούσιου μονολόγου… Είδαμε & Σχολιάζουμε. 12/31/2016
4
65. «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας_dreamers» με ευφάνταστη, σύγχρονη, νεανική ματιά… Είδαμε & Σχολιάζουμε… 12/26/2016
6,5
66. «ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΕΑΤΡΟ» & «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ»: 2 παραστάσεις υψηλού επιπέδου και βαθμολογίας. Κριτική από τον Βαγγέλη Ραφτόπουλο 12/26/2016
8+8
67. «Είμαι σαν εσάς, λατρεύω τα μήλα»: Μια ενδιαφέρουσα παράσταση είδαμε στο Βασιλικό Θέατρο & Σχολιάζουμε. 12/23/2016
6
68. Γεμάτο χρώμα και φως «Το κλουβί με τις τρελές» στην πληθωρική 16η Κουλτουροβραδιά [photos-video-ρεπορτάζ] 12/21/2016
5
69. «Κάτω από το Γαλατόδασος» με ποίηση, θεατρικότητα και «αλλά»... Είδαμε στο θέατρο Αυλαία & Σχολιάζουμε. 12/18/2016
5,5
70. «Απόψε στο Στράτφορντ»: Απολαυστική και καλοπαιγμένη. Είδαμε στο θέατρο Αυλαία & Σχολιάζουμε. 12/17/2016
6,5
71. Σκοτεινή, τολμηρή πρόκληση ο απρόβλεπτος «ΟΙΔΙΝΟΥΣ». Είδαμε & Σχολιάζουμε… 12/16/2016
6
72. Υπέροχα στημένη παράσταση - ποταμός «ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ». Είδαμε & σχολιάζουμε… 12/14/2016
7,5
73. About Sex: Τολμηρό, επεξηγηματικό και ξεκαρδιστικό! Είδαμε & Σχολιάζουμε… 12/14/2016

74. Μια σαρωτική «Εισβολή» που συνεπαίρνει! Είδαμε στο θέατρο Τα και σχολιάζουμε… 12/08/2016
7
75. Το «FAITH» και η αλήθεια του στην 15η Κουλτουροβραδιά [photos-video-ρεπορτάζ] 12/06/2016
5
76. «Η ΚΡΑΥΓΗ» που αξίζει να «αφουγκραστεί» κανείς! Είδαμε & Σχολιάζουμε 12/04/2016
7
77. Με δύναμη και έμπνευση «Το τσίμπημα της σφήκας»! Είδαμε & Σχολιάζουμε… 12/02/2016
7
78. «Άνθρωποι και μυρμήγκια»: Φιλότιμη προσπάθεια σε ατυχές εγχείρημα… Είδαμε & Σχολιάζουμε... 12/01/2016
4
79. Μια κακή «Πρεμιέρα». Είδαμε στο θέατρο Αθήναιον & Σχολιάζουμε… 11/28/2016
2
80. Η υπερπαραγωγή του Badminton «Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας» στο Θέατρο Εγνατία. 11/28/2016
7
81. «Αι στο διάολο - Σε λατρεύω»: και μια ΕΝΤΕΛΩΣ χαμένη ώρα… Είδαμε & Σχολιάζουμε… 11/27/2016
1
82. «Αυτή η νύχτα μένει»: Μια τίμια/φροντισμένη παράσταση που θέλεις να ξαναδείς. Είδαμε & σχολιάζουμε... 11/20/2016
7
83. «Η Μαγείρισσα» και το θαυμάσιο «μενού» της στην 14η Κουλτουροβραδιά! [photos-video-ρεπορτάζ] 11/18/2016
6
84. «Μια απλή ερωτική ιστορία»... καθόλου απλή, που αγγίζει βαθιά. Είδαμε στο Αθήναιον & σχολιάζουμε.. 11/18/2016
6,5
85. Νίνα 2: Μια παράσταση που χάθηκε στη μετάφραση. Είδαμε & Σχολιάζουμε… 11/18/2016
4
86. «Τη λένε Εύα» και... κυριάρχησε στη 13η Κουλτουροβραδιά. [photos-video-ρεπορτάζ] 11/15/2016
5
87. Ευφυής κωμωδία «ΟΙ ΣΙΔΕΡΑΔΕΣ» με ουσία και κάποια... «θεματάκια». Eίδαμε & Σχολιάζουμε. 11/13/2016
6
88. «Η Eπανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα»: Το αναπάντεχο και το βεβαιωμένο στην νέα παράσταση του Μαστοράκη. Είδαμε & σχολιάζουμε. 11/13/2016
7,5
89. «ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙ ΤΟΥ» με φρέσκια ματιά, στην απολαυστική 12η Κουλτουροβραδιά [photos-video-ρεπορτάζ] 11/11/2016
6
90. Η θρυλική Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς - Ναταλία Τσαλίκη - στο θέατρο Θησείον. Είδαμε & σχολιάζουμε… 11/08/2016
7
91. «Αναφορά στον Γκρέκο»: Το ΕΥΓΕ είναι λίγο… Είδαμε στο θέατρο Αυλαία και σχολιάζουμε… 11/06/2016
7,5
92. Ε. Φιλίππου - Α. Χιώτη - Χ. Στεργιόγλου: Συντελεστές επιτυχίας στον εξαιρετικό μονόλογο «Διάφορες Επιλογές Πέτρος». Είδαμε στο Θέατρο Τέχνης & σχολιάζουμε. 11/05/2016
7
93. Δυνατό ψυχόδραμα το NO EXIT (Κεκλεισμένων των θυρών) από την Ομάδα ριSκο. Είδαμε & Σχολιάζουμε.. 11/04/2016
6,5
94. «Η ΜΑΝΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ» με τη δύναμη της λιτότητας και των ερμηνειών! Είδαμε & Σχολιάζουμε. 11/03/2016
7
95. ΕΙΔΑΜΕ το «ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ» της ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΡΙΝ απο ΕΣΑΣ για ΕΣΑΣ. Δείτε τι θα δείτε στο Μ2 απο 4 Νοεμβρίου. 11/02/2016

96. «Σα θέλει η νύφη …και ο γαμπρός»: Τα νιάτα που ανθίζουν στο σανίδι! Είδαμε στο χώρο Τέχνης Ασωμάτων & σχολιάζουμε. 11/02/2016
4,5
97. Συγκινεί ο Γιάννης Μπέζος ως Σογιούλ στο «Ας ερχόσουν για λίγο» του Δ. Μαλισσόβα. Βρεθήκαμε στο θέατρο Ακροπολ & σχολιάζουμε… 10/31/2016

98. Επίκαιρο δώρο η «Φαύστα» του Μποστ. Είδαμε στο ανανεωμένο θέατρο Προσκήνιο και σχολιάζουμε. Μην το χάσετε ! 10/29/2016
7
99. «Ο Ματωμένος γάμος» ως τολμηρό στοίχημα από το «Θέατρο του Άλλοτε». Είδαμε & Σχολιάζουμε 10/28/2016
6
100. Έκπληξη η καλή σκηνοθεσία στην παράσταση “Happy” Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. Είδαμε στο θέατρο Χυτήριο και σχολιάζουμε. 10/25/2016
5
101. Το υπέροχο «ΠΑΛΤΟ» του Νικολάι Γκόγκολ, ΞΑΝΑ στο Θέατρο Τ. 10/24/2016
7
102. Η παράσταση «Σας αρέσει ο Μπράμς;» και η εκστρατεία κατά του Human Trafficking στο Break the Chain Festival. Είδαμε & Σχολιάζουμε. 10/23/2016

103. «Ω, ΘΕΕ ΜΟΥ!»: Θαυμάσια παράσταση… ένα κλικ πιο «γήινη» παρά «θεϊκή». Είδαμε & Σχολιάζουμε. 10/22/2016
6.5
104. Εκτός από… τίποτα σπουδαίο το «Hotel» στο θέατρο Άνετον. Είδαμε & Σχολιάζουμε… 10/20/2016
5
105. «Επιστροφή στο σπίτι»… με μεγάλα εύσημα! Eίδαμε στο Vis Motrix & Σχολιάζουμε. 10/19/2016
7
106. «H Ωραία του Πέραν»: Μια θεατρική ιστορία που θες να μοιραστείς.. Είδαμε στο θέατρο «Τ» και σχολιάζουμε. 10/18/2016
7
107. Ziya Azazi: Η μοντέρνα εκδοχή του χορού των Δερβίσηδων. Είδαμε στο Μέγαρο Μουσικής & Σχολιάζουμε. 10/17/2016

108. Φάουστ της Ευαγγελάτου: Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους λίγο πριν την αυλαία. Ξαναείδαμε & Σχολιάζουμε… 10/15/2016
8
109. Σπουδαία παράσταση το «ΑΛΛΟ» ΣΠΙΤΙ από την ομάδα «Εν δυνάμει». Σχόλια + βίντεο πριν λίγο, θέατρο Αυλαία. 10/13/2016
7
110. Έξυπνη, τρυφερή, απολαυστική κωμωδία το «SMILEY». Είδαμε & Σχολιάζουμε 10/06/2016
6,5
111. 7 αυλαίες για την συγκλονιστική «ΚΑΤΕΡΙΝΑ» στο θέατρο Εγνατία πριν λίγο πρεμιέρα. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΤΡΕΕΕΞΤΕ. ΒΙΝΤΕΟ + ΣΧΟΛΙΑ. 09/29/2016
8
112. «Οστέα Ξηρά Σφόδρα»: Όφειλε να επαναληφθεί στο θέατρο της Οδού Κυκλάδων. Είδαμε & σχολιάζουμε. 09/19/2016

7

====================================
Καλοκαιρινές θεατρικές παραστάσεις 2017 - Περιοδείες - ΚΛΙΚ ΕΔΩ
======================================

7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης 2017 
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ - ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 – ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ
Πρώτες πληροφορίες για τη μεγάλη βραδιά – Προσκλήσεις: ΕΔΩ
=================================================================================
Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα.
Πρόγραμμα παραστάσεων ΕΔΩ
 ================================================================================

ΕΙΔΑΜΕ & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/eidame-sxoliazoume2016-2017-19306/feed/
<![CDATA[Ζεστό χειροκρότημα για τον «Κύκλο» του Αιβάζη με τον Μπουράκ Χακί. Βίντεο & Σχόλια από τη πρεμιέρα στο Αριστοτέλειον]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/kiklos-eidame-19298/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/kiklos-eidame-19298/#comments +Sat, 20 May 2017 11:44:00 +0300 5 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/kiklos-eidame-19298/ Ζεστό χειροκρότημα για τον «Κύκλο» του Αιβάζη με τον Μπουράκ Χακί. Βίντεο & Σχόλια από τη πρεμιέρα στο Αριστοτέλειον

]]>

Ζεστό χειροκρότημα για τον «Κύκλο» του Αιβάζη με τον Μπουράκ Χακί. Βίντεο & Σχόλια από την χθεσινοβραδινή πρεμιέρα, 19/05/2017, στο θέατρο Αριστοτέλειον.

Μια εξαιρετικά ιδιαίτερη παράσταση μας επιφύλαξε η χθεσινή πρεμιέρα στο θέατρο Αριστοτέλειον της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον «Κύκλο» του Δημήτρη Μητρόπουλου που διασκεύασε και σκηνοθέτησε ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Αιβάζης.
 
Μια ιστορία που θέλει τον ήρωα του στο χείλος του γκρεμού αλλά οι συγκυρίες αλλάζουν την απόφαση του να βάλει τέλος στη ζωή του...
.
Μόνο που το θέμα του έργου δεν είναι ακριβώς αυτό, η προσαρμογή που επιχειρήθηκε να γίνει προσβλέπει και σε άλλες αναγνώσεις επιφυλάσσοντας για το τέλος, ένα απρόσμενο φινάλε.
 
Η πολυαναμενόμενη εμφάνιση του Τούρκου ηθοποιού Μπουράκ Χακί, σ’ ένα ρόλο κόντρα απ΄ αυτό που έμαθε το ελληνικό κοινό, άρεσε και ταυτόχρονα ξάφνιασε ευχάριστα καθώς όσο δάκρυ ρίξαμε μια φορά και ένα καιρό στο τηλεοπτικό «Κισμέτ», η παρουσία του έφερε γέλιο και μυστήριο…
 
Το ξάφνιασμα έχει να κάνει και με την ταυτότητα της παράστασης που δύσκολα μπορείς να την κατατάξεις σε μια συγκεκριμένη κατηγορία, καθότι ακροβατεί από το γέλιο στο δράμα και τούμπαλιν.
 
Μορφή με περιεχόμενο ο πρωταγωνιστής του έργου Γιώργος Κοψιδάς, θεσπέσια κυριολεκτικά, η πρωτότυπη μουσική από τον Δημήτρη Ισαρη, εξαίρετος για άλλη μια φορά, ένα «δικό» μας παιδί, ο Λευτέρης Δημηρόπουλος, όμορφα σκηνικά και καλοφτιαγμένα τα υποστηρικτικά βίντεο.
 
Η χθεσινή (ήσυχη) πρεμιέρα είχε και «απώλειες»: έντονο τρακ από τους ηθοποιούς που είχε ως αποτέλεσμα στην απόδοσή τους και μικρή για τα δεδομένα των πρωταγωνιστών, προσέλευση κόσμου, ας όψεται βέβαια η «καταραμένη» απεργία του ΟΑΣΘ.
 
Ανάμεικτα ήταν και τα συναισθήματα για μια παράσταση [και ένα έργο) που έχει μπόλικο δρόμο μπροστά της ώστε ο Γιάννης Αιβάζης [ειλικρινά τον συμπαθώ] να την διαχειριστεί καλλιτεχνικά σοφότερα. Το βέβαιο είναι πως βαδίζει σε καλό δρόμο.
 
-Βίντεο –αυλαία χειροκρότημα, πρεμιέρα 19/05/2017 –  θέατρο Αριστοτέλειον.
 
 
-Πληροφορίες για τη παράσταση -σημειώστε υπάρχει 2 ευρώ έκπτωση στο εισιτήριο με απόδειξη Ταξί- θα βρείτε ΕΔΩ
-Φωτογραφίες από τη παράσταση ΣΕ ΛΙΓΟ
-Μπουράκ Χακί, Γιάννης Αιβάζης και συντελεστές, μιλούν για τη παράσταση «Ο Κύκλος» [βίντεο – Συνέντευξη Τύπου].

====================================
Καλοκαιρινές θεατρικές παραστάσεις 2017 - Περιοδείες - ΚΛΙΚ ΕΔΩ
======================================

7α Θεατρικά Κουλτουροβραβεία Θεσσαλονίκης 2017 
ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ - ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 – ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ
Πρώτες πληροφορίες για τη μεγάλη βραδιά – Προσκλήσεις: ΕΔΩ
=================================================================================
Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα.
Πρόγραμμα παραστάσεων ΕΔΩ
 ================================================================================

ΕΙΔΑΜΕ & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ

===========================================================================

]]>
2 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/kiklos-eidame-19298/feed/