Kulturosupa.gr - RSS http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/ put the rss description here. +Tue, 27 Jun 2017 15:59:00 +0300 en hourly 1 http://www.kulturosupa.gr/ http://www.kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://www.kulturosupa.gr/ <![CDATA[«Ρόζα Μπερντ»: Σλοβένικο Θέατρο στην ΕΜΣ]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/sloveniko-theatro-19711/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/sloveniko-theatro-19711/#comments +Tue, 27 Jun 2017 15:59:00 +0300 3 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/sloveniko-theatro-19711/   «Ρόζα Μπερντ»: Σλοβένικο Θέατρο στην ΕΜΣ

]]>
 «Ρόζα Μπερντ»: Σλοβένικο Θέατρο στην ΕΜΣ

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, στις 21.15
 
Ο Gerhart Hauptmann (1862–1946), Γερμανός θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος, είναι ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του Γερμανικού λογοτεχνικού νατουραλισμού. Είχε κερδίσει αρκετά λογοτεχνικά βραβεία στη Γερμανία. Το 1912 κέρδισε το Νομπέλ Λογοτεχνίας.
 
Το έργο του RoseBernd έκανε πρεμιέρα το 1903, στο Deutsches Theater του Βερολίνου. Το 1919 γυρίστηκε σε ασπρόμαυρη ταινία, το 1957 σε έγχρωμη, και το 1998 έγινε τηλεοπτική διασκευή του.
 
Ο Hauptmann εμπνεύστηκε από την αληθινή ιστορία μιας 25χρονης βρεφοκτόνου, της Χέντβιχ Ότε. Η νεαρή Ρόζα διχάζεται ανάμεσα στις επιθυμίες της και τις προσδοκίες των άλλων. Ανέβαλλε τον γάμο της με τον Αύγουστο Κάιλ επί τρία χρόνια. Ο πατέρας της θέλει απεγνωσμένα η κόρη του να παντρευτεί και να πάει να μείνει με τον άντρα της, διότι αυτό θα έλυνε τα οικονομικά του προβλήματα.
 
Ο παντρεμένος Φλαμ φλερτάρει με τη Ρόζα και συνεχώς προβάλλει δικαιολογίες για να μην εγκαταλείψει την ανάπηρη, κατάκοιτη γυναίκα του. Η Ρόζα τον ερωτεύεται και μένει έγκυος. Γι’ αυτό και τελικά αποφασίζει να παντρευτεί τον Αύγουστο, μολονότι δεν είναι αυτός ο πατέρας του παιδιού της. Μια σειρά ατυχών γεγονότων και κακόβουλων πράξεων από φθονερούς και εκδικητικούς συγχωριανούς της οδηγούν τη Ρόζα στον φόνο του μωρού της. H RoseBerndείναι η δραματική ιστορία μιας κοπέλας παγιδευμένης σε ένα παραδοσιακό και περιοριστικό περιβάλλον. Η πτώση της σε δυσμένεια είναι αποτέλεσμα των αντισυμβατικών και κοινωνικά μη αποδεκτών ενεργειών της. Είναι η συγκινητική απεικόνιση της καταστροφής μιας νέας, που ζητά από τη ζωή περισσότερα απ’ όσα μπορεί να της προσφέρει το περιορισμένο περιβάλλον της.
 
Η RoseBernd παρουσιάζεται με την άδεια του πρακτορείου Felix Bloch Erben, που εδρεύει στο Βερολίνο της Γερμανίας.
 
Μια παράσταση που έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό, έχει παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές. Ένα κλασικό κείμενο σε μια σύγχρονη θεατρική απόδοση με επίκαιρο αλλά και διαχρονικό προβληματισμό.
 
Σημείωμα σκηνοθέτη
Το θεατρικό έργο RoseBernd εκτυλίσσεται στην επαρχία. Εδώ το χωριό είναι ένα κλειστό οικοσύστημα, όπου κάθε άτομο πρέπει να ανέχεται όλους τους άλλους· με άλλα λόγια, ο καθένας είναι καταδικασμένος να συνυπάρχει με όλους τους άλλους. Όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και γνωρίζουν τα πάντα ο ένας για τον άλλο. Στο έργο, το χωριό είναι παρόν συνεχώς και σε όλες τις σκηνές. Επί πλέον, η παρουσία του γίνεται περισσότερο αισθητή όταν κατ’ ουσίαν απουσιάζει, και το κοινό νιώθει μια απλή υποψία του έντονου, ελεγκτικού του βλέμματος πίσω από μια μισάνοιχτη πόρτα. Συνεπώς, το σύστημα έχει μια παρανοϊκή δομή που διέπεται από την αρχή του απόλυτου ελέγχου, είναι δηλαδή ένα «πανοπτικό». Συνοψίζοντας, το σύστημα ελέγχου λειτουργεί σχεδόν αυτόματα, διότι ποτέ δεν ξέρεις αν είσαι υπό παρακολούθηση ή όχι. Γι’ αυτό και είναι φυσικό να συμπεριφέρεται κανείς σαν να βρίσκεται συνεχώς υπό εξέταση, με το αμυντικό του σύστημα πάντα ενεργοποιημένο. Αυτή η παρανοϊκή δομή είναι βασισμένη στη μόνιμη αβεβαιότητα, στον φόβο και στην δυσπιστία προς τον άλλο, ο συνδυασμός των οποίων παρέχει μια αρχετυπική, ιδανική βάση για την άνοδο και τον σχηματισμό απολυταρχικών συστημάτων, όπου τα υποκείμενα προσπαθούν παράλληλα να βρουν καταφύγιο σε μια ασφαλή θέση. Ως έναν βαθμό, η RoseBernd θυμίζει αστυνομικό μυθιστόρημα· όταν όμως πλέον η κατάσταση δεν επιδέχεται λύση, η τραγωδία γίνεται αναπόφευκτη.
Mateja Koležnik
 
Έγραψαν για την παράσταση:
«Η Rose Bernd είναι μια τέλεια παράσταση. Η τελειότητα ανιχνεύεται σε κάθε μεμονωμένο θεατρικό στοιχείο… από τον σχεδιασμό σκηνικών και κοστουμιών, μέχρι τη μουσική, τη δραματουργία, τον φωτισμό και τη μετάφραση… Σπάνια βλέπει κανείς έναν συνδυασμό τόσο αρμονικό και αποτελεσματικό όσο σε αυτή την ιστορία μιας κοπέλας παγιδευμένης σε πασίγνωστα νατουραλιστικά δόγματα».
 MelitaForstnerič Hajnšek, Večer, 10.05.2016
 
«Η σκηνοθέτης Mateja Koležnik, ολόκληρη η ομάδα της και όλοι οι ηθοποιοί, κατάφεραν να χτίσουν μια εξαιρετική παράσταση, στηριγμένη σε ένα μάλλον σεμνό έργο. Με τη χρήση επινοητικών ερμηνευτικών στρατηγικών, η σκηνοθέτης έχει καταφέρει να διατηρήσει την αυθεντικότητα του πρωτοτύπου, τη φρεσκάδα της πραγματικότητας και την αίσθηση ενός διαχρονικού θέματος».
PeterRak, Delo, 10. 05. 2016
Σκηνοθεσία: Mateja Koležnik
Μετάφραση: Mojca Kranjc
Δραματουργός: Nika Leskovšek
Σκηνικά: Marko Japelj
Κοστούμια: Alan Hranitelj
Επιλογή μουσικής και vocal coaching: Simon Dvoršak
Χορογραφίες: Magdalena Reiter
Γλωσσικός σύμβουλος: JožeVolk
 
Διανομή:
Brane Završan Μπερντ
Liza MarijaGrašič Ρόζα Μπερντ
Andrej Murenc Κριστόφ Φλαμ
Lučka Počkaj Κα Φλαμ
Igor Žužek Άρτουρ Στρέκμαν
AljošaKoltak Αύγουστος Κάιλ
David Čeh Μάρτιν
Barbara Medvešček, Manca Ogorevc, Tanja Potočnik,
Igor Sancin, Damjan M. Trbovc Εργάτες του Φλαμ
 
Βραβεία:
-     Το 2016, η Rose Bernd κέρδισε το βραβείο καλύτερης ερμηνείας στο κρατικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Θεάτρου IATC / AICT.
-    Η Liza Marija Grašič αναγορεύτηκε η καλύτερη νέα ηθοποιός στο Φεστιβάλ Θεάτρου του Μάριμπορ, το 2016.
-   Η Pia Zemljič κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο Φεστιβάλ Θεάτρου του Μάριμπορ, το 2016.
 
Με ελληνικούς & αγγλικούς υπέρτιτλους
 
Ώρα έναρξης: 21.15
 
Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 15€
Φοιτητικό: 12€
Ανέργων / ΑΜΕΑ: 10€
Εξώστης: 10€
Κάρτα Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους: 60€
 
Προπώληση εισιτηρίων για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους:
- Κεντρικό Εκδοτήριο Βασιλικού Θεάτρου
- Εκδοτήριο ΚΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους
- Ticket hour.gr
- Καταστήματα Γερμανός
- OTESHOPS
 
Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Τ. 2315 200 200, www.ntng.gr
.
Δείτε & αυτά:

-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2017. [Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος & Σεπτέμβρης] Θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ και άλλα πολλά. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΔΩ
-Θέατρο Δάσους & Θέατρο Γης 2017: Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες -ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές θεατρικές περιοδείες 2017 - ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές Συναυλίες 2017 -ΕΔΩ
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα παραστάσεων -ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ - ΕΔΩ
-Σινεμά με Θέα 2017 στο Μέγαρο Μουσικής: Πρόγραμμα προβολών – Ταινιών -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ θεατρικές παραστάσεις & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ μουσικές συναυλίες & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
-Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2017 -ΕΔΩ
=================

Kάντε like στη σελίδα του Kulturosupa.gr στο facebook και ακολουθήστε μας στο twitter για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα και όλους τους νέους μας διαγωνισμούς.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/sloveniko-theatro-19711/feed/
<![CDATA[Πέρσες του Αισχύλου από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου σε καλοκαιρινή περιοδεία [(πρόγραμμα παραστάσεων).]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/perses-periodeia,-19701/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/perses-periodeia,-19701/#comments +Mon, 26 Jun 2017 20:20:00 +0300 3 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/perses-periodeia,-19701/ Πέρσες του Αισχύλου από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου σε καλοκαιρινή περιοδεία [(πρόγραμμα παραστάσεων).

]]>
Πέρσες του Αισχύλου από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου σε καλοκαιρινή περιοδεία [(πρόγραμμα παραστάσεων).

Aρχαίο Θέατρο Επιδαύρου [11-12 Αυγούστου]
Θεσσαλονίκη: 25/08/2017 -Θέατρο Δάσους

Με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκο Ψαρρά, Αντώνη Μυριαγκό, Χάρη Χαραλάμπους και 15μελή Χορό

Οι Πέρσες, το παλαιότερο από τα σωζόμενα έργα του αρχαίου ελληνικού δράματος, το μοναδικό που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα, καταγράφει την ήττα της περσικής αλαζονείας και το θρίαμβο του ελληνικού πνεύματος, υιοθετώντας μια ξεχωριστή αφηγηματική φόρμα.
 
Το έργο παρουσιάζεται από τον ΘΟΚ σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη-ενός νέου σκηνοθέτη που έχει ξεχωρίσει για τις εκρηκτικές παραστάσεις του-με τη συμμετοχή μιας δυναμικής ομάδας καταξιωμένων και νεότερων ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Νίκος Ψαρράς, ο Αντώνης Μυριαγκός και ο Χάρης Χαραλάμπους.
 
Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, η παράσταση αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός και προτείνει μια ζωντανή σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης. Απελευθερώνει την ουσία του αισχυλικού έργου και οδηγεί τον θεατή στην κατανόηση του πανανθρώπινου χαρακτήρα του αρχαίου δράματος και την απήχησή του στον κόσμο του σήμερα. Οι ηθοποιοί προσεγγίζουν τα νοήματα, τους ρυθμούς και τους ήχους του ποιητικού κειμένου, με τη μουσικότητα ως όχημα για την αναπαράσταση και τη μεταμόρφωση. Όλοι οι βασικοί χαρακτήρες, όπως και ο χορός, ερμηνεύονται αποκαλύπτοντας τη μουσική υφή του έργου. Χρησιμοποιώντας μια τέτοια απλή σύνθεση η παράσταση εκδηλώνεται μέσα από βασικά επίπεδα- δράση, λέξη, τραγούδισμα, χορός- κατακτώντας μια απλότητα, επαρκή για να αποκαλύψει τις αδιάκοπες δονήσεις του αρχαίου ελληνικού δράματος.
.
Μετάφραση: Παναγιώτης Μουλλάς
Σκηνοθεσία/Μουσική Δραματουργία: Άρης Μπινιάρης
Μετρική Διδασκαλία: Θεόδωρος Στεφανόπουλος
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Λουκά
Κοστούμια: Ελένη Τζιρκαλλή
Κινησιολογία: Λία Χαράκη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Ήχος: Γιώργος Χριστοφή
Ερμηνεύουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Άτοσσα), Νίκος Ψαρράς (Δαρείος), Αντώνης Μυριαγκός (Ξέρξης), Χάρης Χαραλάμπους (Αγγελιαφόρος)
Χορός (με αλφαβητική σειρά): Ηλίας Ανδρέου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Γιώργος Ευαγόρου, Νεκτάριος Θεοδώρου, Μάριος Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Λάρκου, Δαυίδ Μαλτέζε, Γιάννης Μίνως, Άρης Μπινιάρης, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Μάνος Πετράκης, Στέφανος Πίττας, Κωνσταντίνος Σεβδαλής
.
Περιοδεία Ελλάδας:

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
11 και 12 Αυγούστου

Υπαίθριο Θέατρο Ε.Η.Μ. (Θέατρο Φρόντζου), Ιωάννινα
19 Αυγούστου

Αρχαίο Θέατρο Δίου
22 Αυγούστου

Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη
25 Αυγούστου

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
30 και 31 Αυγούστου
 
;
Δείτε & αυτά:

-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2017. [Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος & Σεπτέμβρης] Θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ και άλλα πολλά. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΔΩ
-Θέατρο Δάσους & Θέατρο Γης 2017: Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες -ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές θεατρικές περιοδείες 2017 - ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές Συναυλίες 2017 -ΕΔΩ
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα παραστάσεων -ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ - ΕΔΩ
-Σινεμά με Θέα 2017 στο Μέγαρο Μουσικής: Πρόγραμμα προβολών – Ταινιών -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ θεατρικές παραστάσεις & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ μουσικές συναυλίες & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
=================

Kάντε like στη σελίδα του Kulturosupa.gr στο facebook και ακολουθήστε μας στο twitter για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα και όλους τους νέους μας διαγωνισμούς.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/perses-periodeia,-19701/feed/
<![CDATA[Μήδεια του Ευριπίδη από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων & Θέατρο Τέχνης σε καλοκαιρινή περιοδεία (πρόγραμμα παραστάσεων)]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/mideia-ioanninon-texnis-19699/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/mideia-ioanninon-texnis-19699/#comments +Mon, 26 Jun 2017 19:52:00 +0300 3 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/mideia-ioanninon-texnis-19699/ Μήδεια του Ευριπίδη από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων & Θέατρο Τέχνης σε καλοκαιρινή περιοδεία (πρόγραμμα παραστάσεων)

]]>
 Μήδεια του Ευριπίδη από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων & Θέατρο Τέχνης σε καλοκαιρινή περιοδεία (πρόγραμμα παραστάσεων)

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου [4- 5 Αυγούστου]
Θεσσαλονίκη: 27/07/2017 - Θέατρο Δάσους.
k
«Δύο φορές βάρβαρη η Μήδεια, από καταγωγή και από έρωτα» γράφει στον πρόλογο της μετάφρασής του ο Γιώργος Χειμωνάς. Δύο όψεις έχει ο έρωτας: τη «βάρβαρη», τη βυθισμένη στον πόνο και στο σκοτάδι αλλά και την ονειρική, την ηδονική, την ιδανική.
 
Μέσα από το μύθο της Μήδειας όπως αυτός παρουσιάζεται στο έργο του Ευριπίδη αλλά και μέσα από ένθετα στα στάσιμα του έργου κείμενα και ποιήματα αρχαιοελληνικής γραμματείας, η παράσταση του Θεάτρου Τέχνης επιθυμεί να μιλήσει για το ανεξήγητο του έρωτα. Γι’ αυτό το «μέγα κακό που σπαράζει τους ανθρώπους».  
 
Για τον πόθο που είναι δεμένος με τον πόνο, για τους όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης που δίνονται για να καταπατηθούν, για την προδοσία, την εκδίκηση, την καταστροφή. Γι’ αυτό το τρομακτικό πέρασμα από το φως στο σκοτάδι της βαρβαρότητας του έρωτα. Γιατί «δεν υπάρχει οργή πιο φοβερή και αθεράπευτη από αυτήν που γεννιέται ανάμεσα σε ανθρώπους που είχαν αγαπηθεί».
 
Στην παράσταση χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από έργα αρχαίων συγγραφέων όπως Θεόκριτου Ειδύλλια (μετάφραση Ιωάννη Πολέμη), Αρτεμίδωρου Ονειροκριτικά, Πλούταρχου Ερωτικός, Πλάτωνος Συμπόσιο κ.ά. (μετάφραση-απόδοση Μαριάννας Κάλμπαρη και Έλενας Τριανταφυλλοπούλου)
 
Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνικά - Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος
Χορογραφία: Μαρίζα Τσίγκα
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Δραματολόγος παράστασης: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου
Α΄ Βοηθός σκηνοθέτη: 
Κατερίνα Γεωργουδάκη
Β΄ Βοηθός σκηνοθέτη: 
Μαριλένα Μόσχου
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Μαρία Παπαδοπούλου
Βοηθός σχεδιαστή φωτισμών: Στέβη Κουτσοθανάση
Αγγλικοί υπέρτιτλοι: Λεωνίδας Καρατζάς

Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου (Μήδεια), Χάρης Φραγκούλης (Ιάσονας), Αλεξάνδρα Καζάζου (Βάρβαρη), Φωτεινή Μπαξεβάνη (Τροφός), Θεοδώρα Τζήμου (Γλαύκη), Σύρμω Κεκέ & Ιωάννα Μαυρέα (Γυναίκες της Κορίνθου), Κωνσταντίνα Τάκαλου (Άγγελος), Αλέξανδρος Μυλωνάς (Κρέοντας), Γεράσιμος Γεννατάς (Αιγέας)
Συμμετέχουν τέσσερις σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης και τέσσερις μουσικοί.
Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ 
Δείτε & αυτά:

-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2017. [Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος & Σεπτέμβρης] Θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ και άλλα πολλά. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΔΩ
-Θέατρο Δάσους & Θέατρο Γης 2017: Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες -ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές θεατρικές περιοδείες 2017 - ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές Συναυλίες 2017 -ΕΔΩ
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα παραστάσεων -ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ - ΕΔΩ
-Σινεμά με Θέα 2017 στο Μέγαρο Μουσικής: Πρόγραμμα προβολών – Ταινιών -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ θεατρικές παραστάσεις & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ μουσικές συναυλίες & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
=================

Kάντε like στη σελίδα του Kulturosupa.gr στο facebook και ακολουθήστε μας στο twitter για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα και όλους τους νέους μας διαγωνισμούς.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/mideia-ioanninon-texnis-19699/feed/
<![CDATA[«ΒΑΚΧΕΣ» του Ευρυπίδη από το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας σε καλοκαιρινή περιοδεία (πρόγραμμα παραστάσεων)]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/vakxes-periodeia-19698/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/vakxes-periodeia-19698/#comments +Mon, 26 Jun 2017 19:31:00 +0300 3 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/vakxes-periodeia-19698/   «ΒΑΚΧΕΣ» του Ευρυπίδη από το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας σε καλοκαιρινή περιοδεία (πρόγραμμα παραστάσεων)

]]>
 «ΒΑΚΧΕΣ» του Ευρυπίδη από το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας σε καλοκαιρινή περιοδεία (πρόγραμμα παραστάσεων).

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου [14 - 15 Ιουλίου]
Θεσσαλονίκη: 27/8 Μ. ΚΑΤΡΑΚΗΣ - ΣΥΚΕΕΣ, 30/8 ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
κ
Ο θεός Διόνυσος φτάνει στην πόλη με ανθρώπινη μορφή και ο βασιλιάς Πενθέας παλεύει να οχυρώσει εαυτόν και το άστυ απέναντι στην έλευση μιας θρησκείας που εξισώνει τους πάντες –νυν και πρώην βασιλιάδες, θεούς και δούλους, μάντεις και αγγελιοφόρους, γυναίκες και άνδρες– σε έναν κόσμο συμφιλίωσης του ανθρώπου με τα πιο ζωώδη, αλλά και αγνά του ένστικτα. Πρόκειται για τη μοναδική σωζόμενη τραγωδία όπου ο Διόνυσος συμμετέχει ως πρόσωπο του δράματος, αλλά και ως παντεπόπτης σκηνοθέτης- συγγραφέας.
 
Η παράσταση εξερευνά τη σύγκρουση ανάμεσα στην ατομικότητα του ήρωα και την πολυφωνικότητα του χορού: οκτώ αφηγητές, εντάσσοντας τα χορικά στη βασική πλοκή, παρακολουθούν τη διαδικασία της σταδιακής σύνθεσης και αποσύνθεσης ενός μικτού συνόλου, την αντίσταση των μελών του, αλλά και τη λαχτάρα τους να ανέβουν φαντασιακά στο ιερό βουνό ως μαινάδες και να μετατραπούν σε βάκχες.
Μια τελετή μύησης στη λατρεία του «άλλου», της οποίας πρώτο στάδιο είναι να σταθούν δύο άτομα αντιμέτωπα υπό το βλέμμα ενός θεατή-μάρτυρα. 
 
Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Έκτορας Λυγίζος
Σκηνικό-Κοστούμια: Κλειώ Μπομπότη
Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης
Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου
Βοηθός σκηνοθέτις: Εύα Βλασσοπούλου
Δραματολογική συνεργασία: Κατερίνα Κωνσταντινάκου
Σωματική προετοιμασία: Βίκυ Παναγιωτάκη
Φωνητική προετοιμασία: Ρηνιώ Κυριαζή

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Ανθή Ευστρατιάδου
Έκτορας Λυγίζος
Βασίλης Μαγουλιώτης
Άρης Μπαλής
Αργύρης Πανταζάρας
Ανέζα Παπαδοπούλου
Μαρία Πρωτόπαπα
Χρήστος Στεργιόγλου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ:

- ΙΟΥΛΙΟΣ -
5 & 6/7 ΛΑΡΙΣΑ
14 & 15/7 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
22/7 ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΙΝΙΧΟΥ - ΔΕΛΦΟΙ
25/7 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΔΩΝΗΣ
29/7 ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΜΠΩΝ - ΟΜΟΛΙΟ
- ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ -
20/8 ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ
27/8 ΘΕΑΤΡΟ Μ. ΚΑΤΡΑΚΗΣ - ΣΥΚΕΕΣ
30/8 ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ -
3/9 ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ
5/9 ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
12/9 ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ - ΑΘΗΝΑ
14/9 ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ - ΛΑΡΙΣΑ
Δείτε & αυτά:

-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2017. [Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος & Σεπτέμβρης] Θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ και άλλα πολλά. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΔΩ
-Θέατρο Δάσους & Θέατρο Γης 2017: Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες -ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές θεατρικές περιοδείες 2017 - ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές Συναυλίες 2017 -ΕΔΩ
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα παραστάσεων -ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ - ΕΔΩ
-Σινεμά με Θέα 2017 στο Μέγαρο Μουσικής: Πρόγραμμα προβολών – Ταινιών -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ θεατρικές παραστάσεις & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ μουσικές συναυλίες & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
=================

Kάντε like στη σελίδα του Kulturosupa.gr στο facebook και ακολουθήστε μας στο twitter για να βλέπετε πρώτοι όλα τα νέα και όλους τους νέους μας διαγωνισμούς.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/vakxes-periodeia-19698/feed/
<![CDATA[«ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ» κριτική παρουσίαση 2016]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/epts-epi-2016-kritiko-19686/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/epts-epi-2016-kritiko-19686/#comments +Sun, 25 Jun 2017 14:59:00 +0300 5 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/epts-epi-2016-kritiko-19686/   «ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ» κριτική παρουσίαση 2016

]]>
 «ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ» κριτική παρουσίαση 2016

Η παράσταση επαναλαμβάνεται και φέτος από το ΚΘΒΕ σε επιλεγμένα θέατρα της Ελλάδας. Σάββατο 24/6 παρουσιάστηκε στο θέατρο Δάσους. Το είδαμε πρεμιέρα πέρσι στον ίδιο χώρο και θυμίζουμε το κριτικό μας σημείωμα για τη παράσταση.
.
-Θα το βρείτε ΕΔΩ
κ
-Πληροφορίες για τη φετινή παράσταση, θα βρείτε ΕΔΩ
.
============================

Δείτε & αυτά:

-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2017. [Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος & Σεπτέμβρης] Θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ και άλλα πολλά. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΔΩ
-Θέατρο Δάσους & Θέατρο Γης 2017: Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες -ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές θεατρικές περιοδείες 2017 - ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές Συναυλίες 2017 -ΕΔΩ
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα παραστάσεων -ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ - ΕΔΩ
-Σινεμά με Θέα 2017 στο Μέγαρο Μουσικής: Πρόγραμμα προβολών – Ταινιών -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ θεατρικές παραστάσεις & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ μουσικές συναυλίες & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
=================================
Kάντε like στη σελίδα του Kulturosupa.gr στο facebook και ακολουθήστε μας στο twitter για να βλέπετε πρώτοι όλους τους νέους διαγωνισμούς.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/epts-epi-2016-kritiko-19686/feed/
<![CDATA[Αθάνατες κωμικές ερμηνείες ή μαθήματα αυτοσχεδιασμού. Από την Ηλιάνα Κωνσταντινίδου.]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/iliana-konst-komikes-erminies-19681/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/iliana-konst-komikes-erminies-19681/#comments +Sun, 25 Jun 2017 10:41:00 +0300 183 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/iliana-konst-komikes-erminies-19681/ Αθάνατες κωμικές ερμηνείες ή μαθήματα αυτοσχεδιασμού. Από την Ηλιάνα Κωνσταντινίδου.

]]>
 Αθάνατες κωμικές ερμηνείες ή μαθήματα αυτοσχεδιασμού. Από την Ηλιάνα Κωνσταντινίδου.

“Αχ Στέλιο ήρθες;”   “Πορτοκαλάδα θέτε, λεμονάδα θέτε, τι θέτε;”  “χούφτωστην, χούφτωστην”  “ποιος είναι αυτός ο ΙΚΑς;”  “πάω στο γιατρό εγώ”  “είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα”  “γυρίσατεεε;”  “Σούζυ τρως. Και ψεύδεσαι και τρως” “κυρία! Ο κύριος!”  “μπουρλότοο!” “Βαγγέληηη πόρτα”  “Ζάβαλος!” “Όλα είναι ατμός” κ.α.  κ.α  κ.α.
 
Ποιος από μας – τουλάχιστον ηλικίας από 25 – 30 ετών και άνω, δε γνωρίζει απ’ έξω κι ανακατωτά τις περισσότερες – αν όχι όλες, από τις παραπάνω ατάκες;; κι όχι μόνο τις γνωρίζει αλλά συχνά πυκνά πολλές απ’ αυτές τις εντάσσει αυτούσιες ή παραφρασμένες στην καθημερινότητά του. Και όταν λέει ή ακούει μια απ’ αυτές αυτόματα φέρνει στο νου του το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας στην οποία ακούγεται η συγκεκριμένη ατάκα. Και όχι μόνο αυτό.  Ο συνειρμός προχωράει και θυμάται κι άλλες ταινίες και ρόλους του ηθοποιού ή των ηθοποιών που εμπλέκονται.
 
Μιλάμε πια για κλασικές ελληνικές κωμωδίες. Για ταινίες που έγιναν 50 – 60 και παραπάνω χρόνια πριν. Που μεγάλωσαν μαζί τους γενιές και γενιές. Που ακόμα και σήμερα - την εποχή της συνεχούς τεχνολογικής εξέλιξης, βλέπονται με ευχαρίστηση και προκαλούν αβίαστα λυτρωτικό γέλιο! Αθάνατες παλιές ελληνικές ασπρόμαυρες κωμωδίες που έγραψαν ιστορία.
΄΄
Μάλλον, ορθότερα θα ήταν να πούμε αθάνατοι παλιοί έλληνες και ελληνίδες κωμικοί ηθοποιοί που έγραψαν ιστορία!
 
Και εξηγούμαι: οι προικισμένοι εκείνοι καλλιτέχνες συχνά καλούνταν να στηρίξουν ένα “ανύπαρκτο” ή απλοϊκό σενάριο , μια στατική, επίπεδη σκηνοθεσία δημιουργώντας εκ του μηδενός.
΄΄
Το θέμα των ταινιών αυτών ήταν λίγο πολύ στο ίδιο μοτίβο: η/ο σύζυγος που απατούσε, μια μεσοαστική οικογένεια με εσωτερικές διαμάχες, η γεροντοκόρη που δεν έβρισκε γαμπρό, ο φτωχός ή φτωχιά που ερωτευόταν και διεκδικούσε πλούσιο, το καμάκι, η κομπίνα  κλπ κλπ . Τίποτα το ευφάνταστο, τίποτα το απαιτητικό, τίποτα το εμπνευσμένο – με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις .
 
Ταινίες που αποτυπώνουν βέβαια ανάγλυφα το αστικό κυρίως περιβάλλον και την αισθητική της εποχής τους ( και είναι κι αυτός ένας ακόμα λόγος που εγώ τις βλέπω με ενδιαφέρον ), αλλά που δεν έθιγαν τα “κακώς κείμενα” της ελληνικής κοινωνίας, που δεν έθεταν κανένα προβληματισμό, που δεν παρουσίαζαν τον πόνο, τις ανησυχίες και τους αγώνες του κόσμου της δουλειάς αλλά στόχευαν απλώς στην ακίνδυνη εκτόνωση του κοινού και στο γέλιο. ( Ιδιαίτερα την περίοδο της δικτατορίας όπου είχαμε τη έγχρωμη βασιλεία του κιτς και του φτηνού χιούμορ σε ταινίες που οι περισσότερες απλά... δε βλέπονται ).
 
Ένα υποτυπώδες σενάριο λοιπόν και μια διεκπεραιωτική σκηνοθεσία που βασίζονταν απλά και μόνο στους ηθοποιούς.  Ένα βιβλίο με λευκές σελίδες για να γράψουν – να “ζωγραφίσουν” καλύτερα, οι ηθοποιοί.
 
Αυτοί λοιπόν έπαιρναν την υπόθεση πάνω τους, σήκωναν όλο το φορτίο στις έμπειρες πλάτες τους και το απόθεταν με τέχνη κομματάκι κομματάκι πάνω στη λευκή επιφάνεια φτιάχνοντας ένα καταπληκτικό ψηφιδωτό!
 
Άλλοι σπουδαγμένοι στην τέχνη της υποκριτικής κι άλλοι όχι. Διέθεταν όμως αυτό το “πηγαίο ταλέντο” που κάπως κάποτε ανακάλυψαν και μπήκαν στο χώρο. Όλοι αυτοί οι μεγάλοι όμως – σπουδαγμένοι και μη, είχαν φαντασία, ευρηματικότητα, χιούμορ, κέφι, υπευθυνότητα, σοβαρότητα, παρατηρητικότητα. Και δούλευαν για να τα εξελίξουν και να τα διευρύνουν. Έφτιαχναν ρόλο που πάνω του χτιζόταν μια ολόκληρη ταινία!
 
Η παλιά ελληνική κωμωδία ταυτίστηκε σχεδόν με τον αυτοσχεδιασμό. Η πεμπτουσία του αυτοσχεδιασμού! Σε φωνή και σώμα! Έλεγαν ρε παιδί μου τις ατάκες με τέτοιο μοναδικό τρόπο ο καθένας τους που νομίζω ότι ποτέ κανείς δε μπόρεσε να τις πει καλύτερα! Είχαν τέτοια κίνηση, τέτοιο βλέμμα , τέτοιους μορφασμούς, χειρονομίες, μάσκα και φωνή που καθήλωνε και καθηλώνει και μας αφήνει ακόμα με το στόμα ανοιχτό...! Έπαιζαν με την ψυχή τους! Το εκπληκτικό εκείνο  “πας, τις, είς άνδρας” του Χατζηχρήστου για παράδειγμα, δε μπορεί παρά να είναι ένας απίθανος προσωπικός αυτοσχεδιασμός!
 
Ξέρω πια απ’ έξω τις ατάκες και τις χειρονομίες τους, ξέρω από πριν την εξέλιξη . Κι όμως περιμένω με λαχτάρα να τα ξαναδώ και πάλι και πάλι!
Τους παρατηρώ και παίρνω μαθήματα. Με διδάσκουν! Και με ψυχαγωγούν παράλληλα! Μου προσφέρουν αυτό το αβίαστο λυτρωτικό γέλιο που έχω συχνά ανάγκη και πιστεύω πολλοί από μας. Και το θαυμασμό κάθε φορά.
 
Θα πείτε πολλοί – κι εγώ μαζί σας, για τη μανιέρα που υιοθέτησαν... Ναι.
Για τη μαζική παραγωγή ίδιων ή παρόμοιων ρόλων και ταινιών... Ναι.
Ότι ήταν προβλέψιμοι πια... Ναι.
Ότι πολλές φορές το αποτέλεσμα ήταν φτηνό και κακόγουστο... Ναι.
Κι άλλα ...
Όμως ξέρετε κάτι; Τους τα συγχωρώ. Μόνο σ’ αυτούς. 
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/iliana-konst-komikes-erminies-19681/feed/
<![CDATA[«ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ» σε καλοκαιρινή περιοδεία (Πρόγραμμα Παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα)]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/zormpas-periodeia-19679/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/zormpas-periodeia-19679/#comments +Sat, 24 Jun 2017 19:17:00 +0300 5 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/zormpas-periodeia-19679/   ο «ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ» σε καλοκαιρινή περιοδεία (Πρόγραμμα Παραστάσεων)

]]>
 «ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ» σε καλοκαιρινή περιοδεία (Πρόγραμμα Παραστάσεων)

«Ο Ζορμπάς μ΄ έμαθε ν’ αγαπώ τη ζωή και να μη φοβούμαι το θάνατο…»


Η εμβληματική μορφή του Αλέξη Ζορμπά από το μνημειώδες και διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» ξαναζωντανεύει από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη, με την αυθεντική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, σε μια μοναδική διασκευή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα  και σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή. Η παράσταση θα ανέβει φέτος το καλοκαίρι σε Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, τιμώντας το Έτος Καζαντζάκη 2017, που σηματοδοτεί τα 60 χρόνια από το θάνατο του μεγαλύτερου Έλληνα συγγραφέα των νεότερων χρόνων.  
 
 
Τον Αλέξη Ζορμπά ενσαρκώνει ο Γρηγόρης Βαλτινός, αναλαμβάνοντας τον θρυλικό αυτό ρόλο, πλαισιωμένος από ένα μεγάλο και καταξιωμένο θίασο. Τις χορογραφίες επιμελείται ο Δημήτρης Παπάζογλου. Τα σκηνικά που μας μεταφέρουν στην Κρήτη του μεσοπολέμου είναι του σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη και τα κοστούμια της ενδυματολόγου Ντένης Βαχλιώτη.
 
Στη σκηνή θα δούμε να ζωντανεύει με μια νέα δημιουργική ματιά και ένα ανεπανάληπτο τρόπο ο «μοναδικός διάλογος ενός καλαμαρά και ενός μεγάλου ανθρώπου του λαού, διάλογος μεταξύ του δικηγόρου Νου και της μεγάλης ψυχής του λαού», όπως αναφέρει ο ίδιος ο Νίκος Καζαντζάκης για τη διαχρονική φιλία του με τον Ζορμπά.
 
Η παράσταση θα ξεκινήσει την περιοδεία στις 8 Ιουλίου 2017 από την Κρήτη, την πατρίδα του μεγάλου συγγραφέα, και θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα με μια εντυπωσιακή παραγωγή και ένα πολυπληθή θίασο.
 
Ταυτότητα Παράστασης
Συγγραφέας: Νίκος Καζαντζάκης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης   
Διασκευή: Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Χορογραφίες:  Δημήτρης Παπάζογλου
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Ενορχήστρωση: Αλέξιος Πρίφτης  
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης
Artwork: Κάρολος Πορφύρης    
Βοηθός Σκηνοθέτη: Παύλος Σαχπεκίδης
 
Πρωταγωνιστούν:
Γρηγόρης Βαλτινός, Ταμίλα Κουλίεβα, Μέμος Μπεγνής, Ναταλία Δραγούμη, Τάκης Παπαματθαίος, Ρένος Ρώτας και ο Νίκος Βερλέκης.
 
Παίζουν οι:
Γρηγόρης Σταμούλης, Στέλλα Γκίκα, Γιώργος Παράσχος, Άννα Μονογιού.
 
Συμμετέχουν αλφαβητικά οι:
Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Βασίλης Ζαϊφίδης, Βασίλης Λέμπερος, Αλεξία Μουστάκα, Αρετή Πασχάλη, Δέσποινα Πολυκανδρίτου,  Μαριαλένα Ροζάκη, Αλέξανδρος Σιάτρας, Γιώργος Τσούρμας, Νικορέστης Χανιωτάκης, Χριστίνα Ψάλτη   

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ:  

ΙΟΥΛΙΟΣ 2017:
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/7
ΧΑΝΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 9/7
ΧΑΝΙΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 10/7
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΤΡΙΤΗ 11/7
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 12/7
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΠΕΜΠΤΗ 13/7
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/7
ΡΕΘΥΜΝΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 15/7
ΡΕΘΥΜΝΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 16/7
ΤΑΞΙΔΙ
ΔΕΥΤΕΡΑ 17/7
ΒΟΛΟΣ
ΤΡΙΤΗ 18/7
ΛΑΡΙΣΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/7
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΠΕΜΠΤΗ 20/7
ΒΕΡΟΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/7
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 22/7
ΑΜΦΙΠΟΛΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/7
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 24/7
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΡΙΤΗ 25/7
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/7
ΣΕΡΡΕΣ
ΠΕΜΠΤΗ 27/7
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/7
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/7
ΜΟΥΔΑΝΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 30/7
ΔΙΟΝ
΄΄
Δείτε & αυτά:

-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2017. [Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος & Σεπτέμβρης] Θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ και άλλα πολλά. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΔΩ
-Θέατρο Δάσους & Θέατρο Γης 2017: Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες -ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές θεατρικές περιοδείες 2017 - ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές Συναυλίες 2017 -ΕΔΩ
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα παραστάσεων -ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ - ΕΔΩ
-Σινεμά με Θέα 2017 στο Μέγαρο Μουσικής: Πρόγραμμα προβολών – Ταινιών -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ θεατρικές παραστάσεις & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ μουσικές συναυλίες & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/zormpas-periodeia-19679/feed/
<![CDATA[Ξεκινά το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους με 7 παραστάσεις από Πολωνία, Σλοβενία, Ρουμανία, Ισπανία, Ισραήλ & Ελλάδα.]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/diethnes-fest-sasous-19677/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/diethnes-fest-sasous-19677/#comments +Sat, 24 Jun 2017 18:33:00 +0300 3 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/diethnes-fest-sasous-19677/ Ξεκινά το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους με 7 παραστάσεις από Πολωνία, Σλοβενία, Ρουμανία, Ισπανία, Ισραήλ & Ελλάδα.

]]>
 Ξεκινά το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους με 7 παραστάσεις από Πολωνία, Σλοβενία, Ρουμανία, Ισπανία, Ισραήλ & Ελλάδα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Δάσους θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 14 Ιουλίου, έχοντας ως στόχο τη γνωριμία του κοινού της πόλης με εξέχοντες καλλιτέχνες και σύγχρονες θεατρικές προσεγγίσεις από την Πολωνία, Σλοβενία, Ρουμανία, Ισπανία, & το Ισραήλ  καθώς και μία ελληνική συμμετοχή από το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.  Επτά ενδιαφέρουσες  παραγωγές    θα παρουσιαστούν στο θέατρο Δάσους αλλά και στις κλιματιζόμενες αίθουσες της ΕΜΣ και του Βασιλικού Θεάτρου.
 
Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Ιουλίου

Σλοβενία - Σλοβενικό Λαϊκό Θέατρο Τσέλιε (Slovensko Ljudsko Gledališče Celje)

«Ρόουζ Μπερντ» του Γκέρχαρτ Χάουπτμαν
Μια παράσταση που έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό, έχει παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές. Ένα κλασικό κείμενο σε μια σύγχρονη θεατρική απόδοση με επίκαιρο αλλά και διαχρονικό προβληματισμό.
 
Σκηνοθεσία: Mateja Koležnik
Παίζουν: Branko Završan, Liza Marija Grašič, Andrej Murenc, Lučka Počkaj, Igor Žužek, Aljoša Koltak, David Čeh, Barbara Medvešček, Manca Ogorevc, Tanja Potočnik, Igor Sancin, Damjan M. Trbovc
 
Με ελληνικούς & αγγλικούς υπέρτιτλους.
 
Τρίτη 4 και Τετάρτη 5 Ιουλίου

Ισπανία - Ζero en conducta theatro

Αllegro ma non troppo (ή ...αν η αγάπη είναι τυφλή...γιατί μας κοιτάζει;)
Η παράσταση αναδείχθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου της Σόφιας και έχει περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη. Με κούκλες, εμψύχωση αντικειμένων αλλά και τη χρήση σωματικού θεάτρου οι δύο πρωταγωνιστές συνθέτουν με δεξιοτεχνία ένα ζωντανό μνημείο του έρωτα σε όλες του τις εκφάνσεις, από το οποίο δε λείπει το χιούμορ αλλά ούτε και η συγκίνηση.
 
Συγγραφέας: Jose Antonio Puchades (Putxa)
Δραματοποίηση: Julieta Gascón, Putxa
Σκηνοθεσία: Putxa
Μουσική: Arnaud Spicq
Παίζουν: Putxa, Julieta Gascón
 
Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

Ρουμανία - Εθνικό Θέατρο «Ίων Λούκα Καρατζιάλε» (Teatrul NationalIL Caragiale)

«Τρικυμία»
Βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Η παράσταση σηματοδοτεί την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη του Alexander Morfov,  του σημαντικού Βούλγαρου Σκηνοθέτη (Δον Ζουάν, Εθνικό Θέατρο Σόφιας 2011), αυτή τη φορά με το σαιξπηρικό αριστούργημα της Τρικυμίας και στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πρόσπερο, τον καταξιωμένο σαιξπηρικό ηθοποιό και διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου του Βουκουρεστίου, Ίωνα Καραμήτρου. Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή με πάνω από 70 συντελεστές που μεταφέρει την ατμόσφαιρα του παραμυθιού με τους ισχυρούς πολιτικούς συμβολισμούς στο σκηνικό μιας άγνωστης γης (terra incognita) μακριά από τον “πολιτισμένο” κόσμο, όπου όλα είναι δυνατόν να συμβούν.
 
Σκηνοθεσία-Μουσική επένδυση: Alexander Morfov
Παίζουν: Ion Caramitru, Alexandra Sălceanu, Mihai Călin, Istvan Teglas, Alexandru Călin, Gavril Pătru, Ioan Andrei Ionescu, Andrei FInţi, Vitalie Bichir,   Marcelo S. Cobzariu, Mihai Calotă, Alexandra Poiană, Eduard Cârlan, Mădălin Mandin, Ionuţ Toader, Axel Moustache, Eduard Adam.
 
Με ελληνικούς υπέρτιτλους
 
Πέμπτη 6 και Παρασκευή 7 Ιουλίου
ΦΟΥΑΓΙΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ισραήλ -  Hanut 31 Theatre

«Plastic Heroes» του Ariel Doron
παράσταση εμψύχωσης αντικειμένων
Η παράσταση έχει ταξιδέψει σε πάνω από 20 πόλεις και φεστιβάλ στην Ευρώπη και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.
 
Δημιουργία - εκτέλεση: Ariel Doron
 
Δευτέρα 10, Τρίτη 11 και Πέμπτη 13 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Πολωνία - TeatrZarΙνστιτούτου Γκροτόφσκι

MEDEAS ONGETTINGACROSS
Με αφορμή το ομώνυμο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη, ο Jarosław Fret και το Teatr Zar συνθέτουν μια σύγχρονη και επίκαιρη προσέγγιση του πανάρχαιου μύθου σε μια παράσταση – work in progress που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά εκτός Πολωνίας.
 
Μουσική δραματουργία - εγκατάσταση - σκηνοθεσία: JarosławFret, SimonaSala
Κείμενο: Δημήτρης Δημητριάδης
Performers/Μουσικοί: Davit Baroyan, Jarosław Fret, Aleksandra Kotecka, Selda Őztűrk, Simona Sala, Orest Sharak, Marjan Vahdat, Tomasz Wierzbowski
 
Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Ιουλίου
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Πολωνία -Teatr Zar Ινστιτούτου Γκροτόφσκι

«Armine, Sister»
Μια παράσταση σταθμός στη σύγχρονη πορεία του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι. Έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Μια μυσταγωγία που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα στον θεατή.
 
Ηθοποιοί/Μουσικοί: Davit Baroyan, Ditte Berkeley, Przemysław Błaszczak, Alessandro Curti, Jarosław Fret, Murat Içlinalça, Dengbesz Kazo, Aram Kerovpyan, Vahan Kerovpyan, Kamila Klamut, Aleksandra Kotecka, Simona Sala, Orest Sharak, Mahsa Vahdat, Marjan Vahdat, Tomasz Wierzbowski
           
Πέμπτη 13 Ιουλίου
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

Ελλάδα - Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

«Κύκλωπας» του Ευριπίδη
Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης
Ένας κόσμος αντρικός, ωμός και βίαιος, κόσμος αλληλοεξόντωσης και ανθρωποφαγίας, όπου το δίκαιο ορίζεται από τον εκάστοτε ισχυρό. Η παράσταση, με αποκλειστικά γυναικεία διανομή, διερευνά αυτόν τον άκρως αντρικό κόσμο, μέσα από τη γυναικεία φύση. Μέσα από τον ψυχισμό, τα εκφραστικά μέσα, το σώμα της γυναίκας. Και αναζητά την ισορροπία ανάμεσα στο σοβαρό και το γελοίο, ανάμεσα στο σπλάτερ και την κωμωδία. 
Πρώτη παράσταση πριν την παρουσίαση στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου.
 
Παίζουν: Στεφανία Γουλιώτη, Άννα Καλαϊτζίδου, Κατερίνα Λυπηρίδου, Νεφέλη Μαϊστράλη, Μαρία Μοσχούρη, Αμαλία Νίνου, Μυρτώ Πανάγου, Ελένη Τσιμπρικίδου
 
Παράλληλες Δραστηριότητες Διεθνούς Φεστιβάλ
Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους θα διοργανωθούν παράλληλες εκδηλώσεις και εργαστήρια από εκπροσώπους των προσκεκλημένων θιάσων. Εργαστήρια θα πραγματοποιήσουν ο Γιάροσλαβ Φρετ, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι στην Πολωνία και σκηνοθέτης, ο Αριέλ Ντορόν, ηθοποιός και σκηνοθέτης από το Ισραήλ και οι Putxa και Julieta Gascón από τον θίασο Zero en Conducta Teatro της Ισπανίας.
Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις αυτές και τις αιτήσεις συμμετοχής στα εργαστήρια θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ.
 
Την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση με το κοινό για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων του Φεστιβάλ και τις προοπτικές του, (Παρασκευή 14 Ιουλίου, στις 11π.μ., στο άνω Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου).
.
Δείτε & αυτά:

-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2017. [Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος & Σεπτέμβρης] Θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ και άλλα πολλά. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΔΩ
-Θέατρο Δάσους & Θέατρο Γης 2017: Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες -ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές θεατρικές περιοδείες 2017 - ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές Συναυλίες 2017 -ΕΔΩ
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα. Πρόγραμμα παραστάσεων -ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ - ΕΔΩ
-Σινεμά με Θέα 2017 στο Μέγαρο Μουσικής: Πρόγραμμα προβολών – Ταινιών -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ θεατρικές παραστάσεις & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ μουσικές συναυλίες & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ -ΕΔΩ
 
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/diethnes-fest-sasous-19677/feed/
<![CDATA[Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε καλοκαιρινή περιοδεία. (Πρόγραμμα Παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα)]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/lisistrati-filippidis-periodeia-19672/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/lisistrati-filippidis-periodeia-19672/#comments +Sat, 24 Jun 2017 10:28:00 +0300 5 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/lisistrati-filippidis-periodeia-19672/   Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε καλοκαιρινή περιοδεία. (Πρόγραμμα Παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα)

]]>
 Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη σε καλοκαιρινή περιοδεία. (Πρόγραμμα Παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα).

          Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα ζωντανέψει ένα μεγάλο συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας, τη «Λυσιστράτη», έργο παιγμένο το 411 π.Χ. στα Λήναια, μια από τις γιορτές προς τιμήν του Διονύσου. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη θα αναμετρηθούν, με το πρώτο και ίσως καλύτερο ζευγάρι που γέννησε η κωμική ψυχή ποτέ (Κινήσιας-Μυρρίνη), που στάθηκε προπομπός και σημείο αναφοράς για τη μετέπειτα δημιουργία όλων των κωμωδιογράφων μέχρι τις μέρες μας. Ο Γιάννης Μπέζος στο ρόλο του Πρόβουλου, μιας προσωπικότητας της ήδη παρηκμασμένης Αθήνας της εποχής, προσωπικότητα που δυστυχώς παραμένει αναγνωρίσιμη, αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία της παράστασης που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα. Η μουσική (Κωστής Μαραβέγιας) και η χορογραφία-κίνηση (Ελπίδα Νίνου), αναπόσπαστα κομμάτια της σκηνικής πραγμάτωσης της Αττικής κωμωδίας, αποτελούν δύο ισχυρότατους πυλώνες της παράστασης. Το αξιοπρόσεκτο και ενδιαφέρον της «Λυσιστράτης», πέρα από τον τερματισμό του πολέμου με όχημα τη σεξουαλική αποχή και την κατάληψη του δημοσίου ταμείου, είναι η επικράτηση ενός πανελληνίου αισθήματος. Μεγάλο ζητούμενο για την εποχή που παρουσιάζεται το έργο, ενώ παράλληλα ο Πελοποννησιακός Πόλεμος καλά κρατεί. Τα μεγάλα έργα έχουν αντίπαλο το χρόνο. Κατά κανόνα τον νικούν. Η Λυσιστράτη συνδυάζει σε ένα πρόσωπο τη σοφία με τον ερωτισμό. Τη σκέψη με το όνειρο. Καλό παράδειγμα για τους μοντέρνους καιρούς μας.

Το έργο:

           Η Αθηναία ηρωίδα συλλαμβάνει την απόλυτη ιδέα: να συνασπιστεί με τις γυναίκες της πόλης της, της αντιπάλου Σπάρτης, αλλά και άλλων πόλεων, και να διαμηνύσουν στους άντρες πως αν δεν φροντίσουν για την ειρήνη, θα προχωρήσουν σε σεξουαλική αποχή. Με επικεφαλής την ίδια, η Αθηναία Κλεονίκη, η Σπαρτιάτισσα Λαμπιτώ, η Μυρρίνη και δεκάδες άλλες γυναίκες, αφού προσπερνούν τις αρχικές αντιρρήσεις τους, αναλαμβάνουν δράση, προχωρώντας παράλληλα σε αποκλεισμό του δημόσιου ταμείου που χρηματοδοτεί τις πολεμικές επιχειρήσεις. Οι άντρες φυσικά, με επικεφαλής τον Πρόβουλο, περνούν στην αντεπίθεση και ξεκινά η αψιμαχία αρχικά και η ανταλλαγή επιχειρημάτων στη συνέχεια. Όλοι αγγίζουν και ξεπερνούν τις αντοχές τους σε αμφότερα τα στρατόπεδα, μέχρι που η εμφάνιση της καλλονής Συμφιλίωσης οδηγεί σε αμοιβαίους συμβιβασμούς και, τελικά, σε αίσιο τέλος.
.
Συντελεστές:
Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης
Σκηνοθεσία - Απόδοση: Γιάννης Μπέζος
Στίχοι: Πέτρος Φιλιππίδης
Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας
Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια:  Παναγιώτα Κοκορού
Χορογραφίες - Κινησιολογία: Ελπίδα Νίνου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Βοηθός χορογράφος: Ζωή Πολυχρονιάδη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη
 
Παίζουν:
Πέτρος Φιλιππίδης (Λυσιστράτη), Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Κινησίας), Ναταλία Τσαλίκη (Μυρρίνη) και ο Γιάννης Μπέζος (Πρόβουλος).
 
Παίζουν επίσης:
Δανάη Μπάρκα, Ελευθερία Μπενοβία, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη,
Κατερίνα Μισιχρόνη, Δάφνη Δαυίδ, Ντένια Στασινοπούλου, Χριστίνα Σπατιώτη,
Γιώργος Γιαννακάκος, Παναγιώτης Κατσώλης, Στέλιος Ιακωβίδης,
Θάνος Κοντογιώργης, Γιώργος Κατσής, Σταύρος Μαρκάλας, Γιάννης Ζαράγκαλης.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

www.viva.gr, 11876, καταστήματα Seven Spots, MediaMarkt, Reload, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης και σε όλο το δίκτυο συνεργατών της Viva
.
Πρόγραμμα Παραστάσεων 
ΠΕΜΠΤΗ 6/7  
ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/7         
ΒΥΡΩΝΑΣ  - ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/7  ΚΥΡΙΑΚΗ 9/7
ΠΑΠΑΓΟΥ - ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ 
ΔΕΥΤΕΡΑ 10/7
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ- ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ 
ΤΡΙΤΗ 11/7     
ΒΕΑΚΕΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 12/7
ΑΙΓΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ  
ΠΕΜΠΤΗ 13/7
ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ Ε.Η.Μ. ΦΡΟΝΤΖΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/7       
ΠΡΕΒΕΖΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 15/7           
ΚΑΒΑΣΙΛΑ -ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ( ΚΑΒΑΣΙΛΑ)
ΚΥΡΙΑΚΗ 16/7 
ΦΛΟΚΑ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΛΟΚΑ  
ΔΕΥΤΕΡΑ 17/7
ΣΠΑΡΤΗ - ΘΕΑΤΡΟ ΣΑ'Ι'ΝΟΠΟΥΛΕΙΟ 
ΤΡΙΤΗ 18/7 - ΤΕΤΑΡΤΗ 19/7 - ΠΕΜΠΤΗ 20/7
ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/7
ΡΕΘΥΜΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΩΦΙΛΗ ΦΟΡΤΕΤΖΑ  
ΣΑΒΒΑΤΟ 22/7 
ΧΑΝΙΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ  
ΔΕΥΤΕΡΑ 24/7
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
ΤΡΙΤΗ 25/7     
ΑΡΓΟΣ - ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26/7
ΣΟΦΙΚΟ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΛΥΓΕΙΑΣ 
ΠΕΜΠΤΗ 27/7
ΚΙΑΤΟ - ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΕΣ Α.Σ.Ο.
ΣΑΒΒΑΤΟ 29/7    
ΩΡΩΠΟΣ  
ΚΥΡΙΑΚΗ 30/7 
ΒΟΛΟΣ - ΘΕΡ. ΔΗΜ. ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΛΟΥ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 31/7
ΒΕΡΟΙΑ -  ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
 
ΤΡΙΤΗ 1/8
ΑΜΦΙΠΟΛΗ - ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 2/8  
ΚΟΜΟΤΗΝΗ -  ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΕΜΠΤΗ 3/8  
ΘΕΑΤΡΟ ΟΙΚΟΠΑΡΚΟ "ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ" - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/8   
ΦΙΛΙΠΠΟΙ- ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5/8 
ΜΟΥΔΑΝΙΑ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ 6/8   
ΔΙΟΝ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΝ  
ΤΡΙΤΗ 8/8       
ΧΑΛΚΙΔΑ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ     
ΤΕΤΑΡΤΗ 9/8  
ΟΙΝΙΑΔΕΣ - ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΙΝΙΑΔΩΝ       
ΠΕΜΠΤΗ 10/8
ΠΑΤΡΑ - ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ     
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/8       
ΠΑΤΡΑ - ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 12/8
ΗΛΙΔΑ -  ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΔΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 13/8 
Ν. ΜΑΚΡΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Ν. ΜΑΚΡΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 23/8
ΔΕΛΦΟΙ  - ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΥΝΙΧΟΣ 
ΠΕΜΠΤΗ 24/8
ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ    
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/8       
ΓΡΕΒΕΝΑ -  ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ   
ΣΑΒΒΑΤΟ 26/8           
ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΘΕΑΤΡΟ  ΒΟΥΝΟΥ  
ΚΥΡΙΑΚΗ 27/8 
ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ -  ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 28/8
ΕΔΕΣΣΑ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑΣ 
ΤΡΙΤΗ 29/8     
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 30/8
ΣΕΡΡΕΣ -  ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 31/8 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/9 - ΣΑΒΒΑΤΟ 2/9
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ 
=================================================================================
Καλοκαιρινές θεατρικές περιοδείες 2017 - ΚΛΙΚ ΕΔΩ
=================================================================================
Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα.
Πρόγραμμα παραστάσεων ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 ==================================================================================

ΕΙΔΑΜΕ & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ

===========================================================================

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/lisistrati-filippidis-periodeia-19672/feed/
<![CDATA[Ημέρες Θεάτρου 2017 στα Ανοιχτά Θέατρα Κρύας Βρύσης και Βυζαντινών Νερόμυλων με 6+1 παραστάσεις.]]> http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/imeres-theatrou-kria-vrisi-19671/ http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/imeres-theatrou-kria-vrisi-19671/#comments +Sat, 24 Jun 2017 10:08:00 +0300 3 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/imeres-theatrou-kria-vrisi-19671/ Ημέρες Θεάτρου 2017 στα Ανοιχτά Θέατρα Κρύας Βρύσης και Βυζαντινών Νερόμυλων με 6+1 παραστάσεις.

]]>
 Ημέρες Θεάτρου 2017 στα Ανοιχτά Θέατρα Κρύας Βρύσης και Βυζαντινών Νερόμυλων με 6+1 παραστάσεις.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Ιωσήφ Αράπογλου, προσκαλούν τους θεατρόφιλους στις 6+1 θεατρικές παραστάσεις, στο πλαίσιο του καταξιωμένου πολιτιστικού θεσμού ΗΜΕΡΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ που ξεκίνησε στον πρώην Δήμο Πολίχνης και συνεχίζει να διοργανώνεται άψογα από το Δήμο Παύλου Μελά.
 
Το Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού, με την 26η Συνάντηση Ερασιτεχνικών θιάσων, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει θεατρικές δημιουργίες από καλλιτεχνικές δυνάμεις της Βόρειας Ελλάδος, στις 3,4,5,6,7,9 Ιουλίου 2017, στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης  και η αυλαία θα πέσει στις 12 Ιουλίου σε έναν άλλο εξαιρετικό πολιτιστικό χώρο, στο Ανοιχτό Θέατρο των Βυζαντινών Νερόμυλων, όπου θα φιλοξενηθεί ο γνωστός κωμικός Τάσος Παλαντζίδης, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πολίχνη του Δήμου Παύλου Μελά, σε ένα έργο γραμμένο με τις φιλικές υποδείξεις του Λάκη Λαζόπουλου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ
•Δευτέρα 3 Ιουλίου
Θεατρική Ομάδα  του Πολιτιστικού Συλλόγου "Εν Δράσει"  Δήμου Ωραιοκάστρου
"Είμαι υπερήφανος διότι είμαι Έλλην "
Από κείμενα των Μιχάλη Ρέππα, Θανάση Παπαθανασίου, Μάριου Ποντίκα, Αντώνη Τσιπιανίτη, Λάκη Λαζόπουλου
Σκηνοθεσία: Βίκυ Γρηγοριάδου
 
•Τρίτη 4 Ιουλίου       
Θεατρική Ομάδα “Ληνός” των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπανικολάου
“Η Γάτα και το Ψάρι”
της Βαλεντίνης Παπαγεωργίου
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Καϊμακάμης
 
•Τετάρτη 5 Ιουλίου
Θεατρική Ομάδα “Γυμνές Μάσκες”
“Έξοδος από τη κρίση”
της Σόνιας Θεοσίδου
Σκηνοθεσία: Θέμης Μαυροπεραστής
 
•Πέμπτη 6 Ιουλίου   
Θεατρικό Εργαστήρι  ''Μελίνα  Μερκούρη''    
Κεντρική Σκηνή
“Ο Φιάκας” του Δημήτρη Μισιτζή            
Σκηνοθεσία: Σταμάτης  Στάμογλου       
                          
•Παρασκευή 7 Ιουλίου        
Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου “ΚΑΛΛΙΣΤΗ”
“Η Μαμά πεθαίνει πάντα 2 φορές” της Μαριάνας Αλεξανδρή
Σκηνοθεσία: Μαριάνα Αλεξανδρή
 
•Κυριακή 9 Ιουλίου
Θεατρικό Εργαστήρι ''Μελίνα  Μερκούρη''   
Πειραματική  Σκηνή
“Ανθισμένες Μανόλιες” του Ρόμπερτ Χάρντλινγκ
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Στάμογλου
 
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ
•Τετάρτη 12 Ιουλίου
Θίασος “Βαλίτσα”
“SEX And The Grexit”, του Τάσου Παλαντζίδη
Σκηνοθεσία: Νίκος Αναγνωστόπουλος
 
Όλες οι παραστάσεις είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό.
Ώρα έναρξης για όλες τις παρατάσεις: 21.30
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/index.php/theatromania/imeres-theatrou-kria-vrisi-19671/feed/